Loke Dupont

Din rådne CPE!

På coax anvender vi den samme elendige Sagemcom-router som alle andre coax-udbydere på TDC's coax-net, da det er den eneste mulighed på nuværende tidspunkt. Men selv den bliver faktisk også opdateret - sidste update er ca. 1 måned gammel.

Det er simpelthen noget af det værste skrammel den der Sagemcom router. Den har en underlig tendens til at stoppe med at fungere hvis man bruger sin interforbindelse til mere end lige opdatere Facebook. Den er vist kun semi brugbar i bridge mode.

13. juni 2018 kl. 15:10
Visual Studio og Eclipse er udviklernes foretrukne værktøjer

Intellij og Android Studio er mere eller mindre samme IDE (sammen med PyCharm, WebStorm, RubyMine etc). De skulle jo så gerne aggregeres.

Derudover er det jo fjollet at basere det på Google søgninger. Jeg har helt sikkert Googlet Eclipse mere end jeg har Google IntelliJ, men det er primært for at finde løsninger på et problem, det bliver Eclipse ikke mere populært af ;)

18. august 2017 kl. 10:17
KMD skal udvikle nyt budgetsystem til staten

Har vi nogen bud på hvornår det er tydeligt at projektet er kørt af sporet?

26. juni 2017 kl. 11:46
Nye tider: Danmark fandt dronningen på nettet

Events, der pludseligt tiltrækker mange samtidige TV-seere, er i øvrigt en ting, internetudbydere kommer til at skulle tage meget alvorligt fremover. Over-the-top-streaming, dvs. streaming hen over det åbne internet, er nemlig per definition unicast, modsat multicast, der bruges til live TV på lukkede netværk.

Jepper, Jeg kender til nogle udbydere der har haft HTTP caches placeret rundt omkring i deres netværk til at håndtere live TV specifikt, for at komme tættere på en distributionsmodel der minder om multicast. Hvad ser du som den rigtige strategi fremover Yoel? Overdimensionering, eller bedre caches som udbyderne evt hoster, og de forskellige services så kan gøre brug af?

1. januar 2017 kl. 21:13
Nye tider: Danmark fandt dronningen på nettet

Et andet godt spørgsmål er, hvorfor de stadig bruger en Flash-baseret afspiller til deres web-TV på <a href="http://www.dr.dk">www.dr.dk</a&gt;. Og før nogen hoster "DRM!", så burde det være muligt i HTML5 også. Er der nogen kloge hoveder derude, der kan forklare hvorfor DR stadig hænger fast i Flash, mens resten af verden er på vej væk fra den platform?

DR bruger afaik ikke DRM på noget af deres indhold (hvilket man godt kan undre sig lidt over de får lov til. Så DRM er ikke engang et problem (men ja, det kan man godt i HTML5). Jeg tror primært det handler om at de har lavet en aftale med Akamai, og hvis de skal have ændret playeren så kommer de til at betale et eller andet beløb for det.

Akamai har i lang tid bidraget til udviklingen af en af de primære MPEG-DASH playere i JavaScript (https://github.com/Dash-Industry-Forum/dash.js), så de har i hvert fald kompetencerne, så det må ene og alene handle om at Akamai ikke gider lave ændringen gratis, og DR ikke vil betale for ændringen. Der kan også være den faktor at det jo ikke nødvendigvis er alle der sidder på en maskine hvor browseren understøtter Media Source Extensions med et codec der passer, men det burde da snart være størstedelen trods alt, og så kan de jo beholde Flash som fallback.

1. januar 2017 kl. 20:02
Socialdemokraterne støtter Søren Pinds hjemmeside-blokering

På den liste hører i DEN GRAD også denne side :</p>
<p><a href="https://www.radikale.dk/">https://www.radikale.dk/</a&gt;

Jeg forstår ikke helt hvor du vil hen med den bemærkning. De har da ikke udtryk sig positivt over for dette filter?

6. juni 2016 kl. 14:41
Svindelfænomen rammer styrelse: Mistede 6,7 millioner kroner i en uges tid

Implementer DMARC, og så er det slut med falske særdeles vellignende emails fra chefen.

Det ville bestemt være en god ide. Men jeg tror ikke det havde ændret på det scenarie, det lyder som om svindleren og medarbejderen har skrevet frem og tilbage. Hvilket får mig til at tro at der er tale om en mail udenfor PVS domæne, hvor man bare har anført Jesper Kongstad som afsender navn. Og da nogle mailklienter ikke nødvendigvis tydeligt angiver adressen så er det nok der problemet ligger.

19. maj 2016 kl. 08:52
Dansk streamingfirma går all-in på platform-as-a-service: »Det fjerner en kompleksitet, vi ikke vidste var unødvendig«

Nu er det ret begrænset hvad vi indsamler af persondata.

Men jvf https://aws.amazon.com/compliance/eu-data-protection/ så skulle de nye kontrakter med AWS overholde i hvert fald de kontraktlige dele, siger det Luxembourgske svar på Datatilsynet:http://www.cnpd.public.lu/en/actualites/international/2015/03/AWS/index.html

10. maj 2016 kl. 14:57
Dansk streamingfirma går all-in på platform-as-a-service: »Det fjerner en kompleksitet, vi ikke vidste var unødvendig«

Hvis alt er hyldevarer er der jo ikke noget tilbage som de gør anerledes end alle de andre tjenester der tilbyder det samme - og mange endda temmelig billigt.

Vi forsøger jo netop ikke at konkurrere med AWS. Det er jo mere samme scenarie som at der findes mange tømrerfirmaer, men det kan sagtens være en god portion af dem køber deres træ det samme sted.

Tilgengæld er det jo en fordel hvis vi kan udnytte træet bedre, købe mindre af det, og alligevel stable det samme hus på benene.

Vores værdi ligger i det system der håndterer tingene på et højere niveau, ikke i at lave super hurtig transcoding, den del håndterer AWS fint.

10. maj 2016 kl. 13:00
Vestager om telefusioner: Må ikke give dårligere priser

"Det britiske teleselskab Telefonica"? Enten menes der den britiske afdeling af det det spanske Telefonica, eller også menes der ligefrem moderselskabet Telefonica.

9. marts 2015 kl. 12:02
Youtube vælger HTML 5 og dropper Flash som default-format

Som jeg lige husker det, så giver HTLM5 ikke mulighed for manipulation af medie-indhold - altså udover de i browseren indbyggede control-funktioner

Næppe, HTML5 giver samme muligheder som Flash, men hvis du tænker det er nemmere at override behaviour, så har du nok ret. Så Adblock kan måske nok blive mere effektiv.

28. januar 2015 kl. 17:11
Youtube vælger HTML 5 og dropper Flash som default-format

Er der nogen der ved hvilket format der typisk benyttes på et smart TV med YouTube app?

Det afhænger formodentlig noget afhængig af fabrikat og model, men det er nok højst sandsynlig H.264 eller H.265 og ikke VP9 endnu. YouTube kræver dog at TV fabrikanter fremover understøtter VP9 højst sandsynligt leveret i MPEG-DASH.

28. januar 2015 kl. 17:10
Opdateret Java? Fint, men hackerne har kig på Silverlight

Gør de stadig, da det er det eneste der understøtter ordentligt DRM.

Dette passer ikke længere. Google Chrome har understøtter Widevine DRM et stykke tid nu. Det er også hvad Netflix bruger til afspilning (du får ikke længere Silverlight hvis du bruger Google Chrome). Ligeledes understøttes der DRM direkte i Safari på Yosemite eller IE på Windows 8.1 og begge steder vil du også få HTML5 baserede Netflix afspillere.

22. januar 2015 kl. 15:37
IT-Branchen hilser Uber velkommen

vis vogn / vælg kredit kort firma/priv / email regning

De features findes i hvert fald allerede i den ganske fine Drivr app, som dog også kun er i KBH i øjeblikket.

21. november 2014 kl. 09:26
Her er redegørelsen fra Nets om NemID-adgang

Jeg vil nødig være den borger der får kompromitteret sin private nøgle, man vil jo ikke have en kinamands chance for at forsvare sig selv, når de så "sikkert" kan sige der 100% ingen risiko har været, og ikke vil være det fremover.

Nej, den undrede jeg mig også over. Selv hvis vi antager at denne hardware virker 100% korrekt, så er det vel stadig muligt at kompromittere, om ikke andet som Man in the Middle, med mindre hardwareenheden selv terminerer SSL kontakten med brugerens browser.

Jeg finder det dog langt mere sandsynligt, at HSM'en ikke engang validerer fx nøglekortet eller brugerens kodeord, men dette valideres at et andet system, som så instruerer HSM'en i at signe.

Jeg tror man skal læse det som at "nøglerne kan ikke tilgås direkte", men det er for så vidt også ligegyldigt, hvis de kan bruges til at signere med ville jeg mene. Det betyder dog at den pågældende medarbejder ikke længere ville kunne bruge dem. Så de har nok med vilje valgt "kompromittering" istedet for "misbrug".

12. maj 2014 kl. 15:19
IBM Mainframes er en sikkerhedsrisiko

Dropbox, der i den grad også har med meget data at gøre, kører på Amazon AWS.

Nu er dropbox måske ikke det bedste eksempel, da de også har en rimelig ringe sikkerhedshistorik, hvor de endda også har haft en tendens til at om ikke lyve, så omgå sandheden overfor deres brugere.

8. maj 2014 kl. 10:44
Sådan er DR's streaming-tv blevet forbedret

Super at DR endelig får skiftet til noget rigtig adaptive, istedet for det gamle RTMP hejs, og Akamai kan helt sikkert levere det fint. Modsat et par af de andre folk i tråden, så synes jeg faktisk DR's encode ser helt fint ud for de lidt over 1 mbit som de har på det meste af deres content. Det er hvad man kan forvente af kvalitet når man laver adaptive, og ikke vil gå højere op i bitrate.

Jeg kunne også godt ønske mig HD streaming, eller sokm minimum 720p, men det er nok et spørgsmål om pris. Den slags trafik koster jo :)

24. februar 2014 kl. 13:21
Forkert opdatering sendte rejsekort til tælling

Hehe... Er det ikke lovligt langt ude i det ekstreme?</p>
<p>Hvis du står derude uden din tegnebog, uden mobil, med eller uden Rejsekort, så tvivler jeg på at din største bekymring er en gyldig rejsehjemmel.

Lad os gøre det lidt mindre ekstremt, og kigge på busserne så. Jeg er typen der aldrig har kontanter på mig, jeg har min mobil, og betalingskort. I det tilfælde at jeg skal med en af de busser (som jo også var nede) da rejsekortet var i stykker, så har jeg reelt en eneste mulighed: Mobilbiletter. Dette kræver jo så at jeg skal ind og finde app'en installere den, få indtastet betalingskort i den, samt derefter få bestilt en billet. Det er noget af en forsinkelse før jeg kan komme med bussen, og noget jeg potentielt først opdager i det jeg prøver at stemple ind. Vil du mene at det i den situation er fair at jeg skal vente et par busser med at kunne komme videre?

17. februar 2014 kl. 12:00
Ekspert: TDC forhaler fiberkonkurrents adgang - præcis som med ADSL

Det lykkedes mig at fange en af de mystiske "andre", som lagde orange rør ned. Han var ved at hente en entreprenørmaskine, men havde tid til at oplyse at det var TDC, der lagde fiber ned! wow, så bliver det måske alligevel jul i år, men det undrer mig at vi ikke har hørt noget om det.

TDCs nuværende strategi er vist at lave fiber et stykke af vejen, og så DSL fra det nærmeste skab i vejen indtil de enkelte kunder. Så mon ikke det kan være dette de etablerer? Det giver formodentlig mulighed for bedre DSL, men fiber tror jeg altså ikke du skal håbe på.

19. december 2013 kl. 16:00
Samfundsengagement: Det virker!

er det bare mig eller var sedlerne mega store?

Jeg husker dem bestemt ikke som meget større/mindre end sidste kommunal og regionsvalg, men til folketinget har ofte en lidt anderledes størrelse.

20. november 2013 kl. 14:55