Jakob Peterhänsel

EU vil skabe egen DNS-tjeneste med indbyggede filtre

Digitale pas med Social Credits, styring af medier og nu censur af nettet - facisterne i EU melder da i det mindste klart ud, hvad deres intentioner er.. Kan vi snart komme ud af det helvede?!?

24. januar kl. 11:12
Teleekspert advarer: Derfor skal du ikke bruge hotspot, hvis nettet forsvinder på jobbet

Hvad er det for en omgang sludder der lægges ud med, i denne artikel?!?

Den deling man laver fra EGEN mobil, har jo kode på, som man selv kan ændre lige så tit man vil, og den kan ikke (på iPhone..) være dårligere end WPA2.

Og det er jo MOBIL nettet det deles, så det sludder med at mobilen pludselig skulle hoppe på et ‘ukendt net’ er noget sludder.

Og så hedder det ikke VEP, men WEP ;-)

19. oktober 2021 kl. 11:48
Fejl i Smittestop-app vokser i omfang: Langt flere kan have misset beskeder

"..at denne score indtil nu er blevet udregnet på en måde, hvor korte og tætte møder mellem personer er blevet vægtet for lavt, hvis personerne samtidig har været sammen med større afstand i længere tid."

App'en kan, via API'et kun se fra 0-15 min, så skifter alle UUID's. Forsøger app'en at lave kobling mellem forskellige UUID's over flere perioder? For så bryder de jo Apple/Google's intensioner om beskyttelse af privatliv, og så bliver den da bare slukket igen.

13. oktober 2020 kl. 11:25
Udviklere gik i forhøjet beredskab: Kunne ikke selv genskabe Nøgleapp-fejl

Så jeg kan ikke se at jailbreak 'beskyttelse' beskytter brugeren?

iOS har de sidste par år været låst ned, så Apps kun kan afvikle og tilgå data i deres egen sandbox. De kan altså, på ingen måde tilgå data fra andre apps, uden det er igennem officielle API'er(clipboard eller iCloud).

Det har desuden været at krav, at alt trafik ind og ud af apps er SSL krypteret med officielle certificater. Og da du ikke kan sideloade apps på iOS, har forbrugeren en ret god sikkerhed om, at de apps der er godkendt fra Apple, overholder dette.

Både iMessage og iCloud er E2E krypteret, hvor nøglerne ligger i din egen keychain, som end ikke Apple har adgang til. Låser du dig ude, er det bare sur røv.

Jailbreaker du en enhed, fjerner du den sikkerhed og garanti. Det er det, en jailbreak beskyttelse er til for.

12. oktober 2020 kl. 14:26
Beslutningen er taget: Dansk corona-app kobles til tværeuropæisk løsning i november

Apple/Google's API kan ikke, som jeg har læst det (i dokumentationen), fortælle myndighederne andet, end et tal på hvor mange smittede man har været i nærheden af, og det de kan få, er højst et random UUID der har været gyldigt i 15 min.

Den nationale App burde ikke have geografiske begrænsninger, da det eneste den skal, er at aktivere funktionen på mobilen og verificere at du er positiv, hvis brugeren vælger at gøre det.

Så hvad er det lige for data de vil dele - og hvorfor?

9. oktober 2020 kl. 14:05
Rigspolitiet skruer op for automatisk nummerpladegenkendelse

“For det første, motor registret indeholder ikke oplysninger om farve på biler og det giver jo god mening da en bil nemt kan omlakeres i en anden farve.”

Forkert! Motorregisteret i indeholder felt til farve, og det er registreret hvis den er kendt.

18. oktober 2018 kl. 23:36
Rigspolitiet skruer op for automatisk nummerpladegenkendelse

Nej! Offentlige myndigheder er IKKE omfattet af GDPR, så længe de kan henvise til at det er drift af staten det drejer sig om. EU er ikke dumme, jo... Påtving befolkningen voldsomme love og snig selv udenom...

18. oktober 2018 kl. 23:24
Nyt CSS-angreb får Macs og iPhones til at crashe

Men Chrome har ikke Baggrunds-effekten slået til default, som en skrive ri kommentarene. Slår man experimentelle Features til, crasher Chrome også.. ?

18. september 2018 kl. 19:05
Margrethe Vestager kræver gennemskuelige algoritmer: Ikke nok at pege på sort boks

Jeg glæder mig til at Margrethe Vestager starter med at kræve dette fra SKAT i DK! Når hun har påtvunget SKAT den logik, kan hun få lov at kigge på private virksomheder..

10. april 2018 kl. 11:16
Danske partier mørklægger brug af Facebook-data til vælger-påvirkning

Man kan ikke lave en målrettet annonce på et socialt medie uden at 'købe personlig data'! Det kan INGEN! Men man SER jo aldrig de date - man må stole på at mediet rent faktisk viser ens annonce til den målgruppe man vælger.

Måske hovedpartierne har adgang til mere, men det har vi så absolut ikke resourcer til i lokalforeningerne.. og mig bekendt er det heller ikke noget der bruges i vores hovedparti.

Så noget af en stråmand, at i her anklager os for at benytte det.

22. marts 2018 kl. 11:30
Sikkerhedsfirma: 19 apps kan mine kryptovaluta i det skjulte på din mobil

.. til ikke at bruge Android.. ?

22. februar 2018 kl. 13:15
Central iPhone-kildekode lagt op på nettet: »Største læk i historien«

Hvad skal private virksomheders ejendom på WikiLeaks?

WL drejer sig om at afslører staters misbrug af borgerne..

9. februar 2018 kl. 15:45
Apps eksploderer i størrelse: Er steget over 1000 pct. på fire år

Facebook på min iPhone er 298MB, eller 1/4 mindre end jeres påstand. Instagram: 88MB

At Uber skal fylde 148MB kan så undre...

2. februar 2018 kl. 13:02
Apple Pay lanceret i Danmark i dag: Vil koste samfundet dyrt

Nå da! Men du er allerede med til at betale for alle de dyre, dyre turisters brug af deres CC.. ja, eller måske butikkerne bare har lagt det ind i avancen, og du derfor faktisk bliver røvet når du bruger Dankortet, for du får jo ikke noget for det gebyr du kunne have betalt..

I guder...

24. oktober 2017 kl. 18:30
IBM Mainframes er en sikkerhedsrisiko

Så der er flere, selvstændige, uafhængige, IBM Mainframe kompetente firmaer i DK der kan lave Audit på IBM's driftmiljø? Eksempler, tak.. ;-)

Og så det springende punkt: Bliver de brugt?????

8. maj 2014 kl. 14:39
Kortekspert: Ufattelig svært og dyrt at rette fejl i Apples 3D-kort

findvej.dk

findvej.dk er Google i en Dk wrapper.. ;-)

findvej.dk

22. september 2012 kl. 15:54
NemID sender Mac-styresystem fra 2009 ud i kulden

Et er at Nets-DanID har så forbandet svært ved at supporterer moderne teknologi, og konstant holder DK tilbage med en 5-10 år.

Noget helt andet er, at HELE Danmarks online ID-styring er ejet af et firma, som er ejet af UDENLANDSK kontrol!

Og så forlyder det desuden, at Nets er ved at flytte serverparken udenlandsk, så Hele Danmarks Id-system, ikke længere er i DK..

Jeg er i Chok over hvad vores politikere for sat i drift efterhånden!

21. maj 2012 kl. 13:14
Trætte af Windows-ventetid: iPads giver lærerne arbejdsglæden tilbage

Se det er en meget mere interessant diskussion end hvad en af Danmarks 5 bedste Mac konsulenter kan whine om i forbindelse med brug af et commodity produkt.

Det er da fantastisk som du kan blive ved med at spille tøsefornærmet over at jeg, 1: Ikke mener at Apple App Store er mere lukket end Google's 2: Har en kvalificeret holdning om at de sidste 10 års udvikling på Linux ikke bærer præg af at Hr. & Fru. Jensen (aka Forbrugerne!) har langt endnu med at kunne bruge det som et hverdagsprodukt.

Men da fedt at du, i stedte for saglige mod argumenter for mine påstande, blot vælger at svine mig til, og spille tøse fornærmet.. men det siger vel mere om dig.. Peace!

Dels er der brug for platformuafhængige undervisningsprogrammer - her kommer HTML5 naturligt ind til den del, og dels er der behov for at programmering kommer på dagsordnen i skolerne, hvis Danmark skal udvikle sig som et vidensamfund (og vel at mærke et samfund der genererer viden, ikke bare forbruger den ukritisk).

Som tidligere nævnt, er HTML løsninger da fine, HVIS man kan nøjes med de begrænsninger der er i den platform! Men oftes bruges der MERE udviklingstid på den platform, da man skal rundt om begrænsninger i browserene eller kun skrive til én browser [version & mærke].

Og så er man jo lige vidt - hvorfor så ikke udvikle en Native App i stedet, og få hele platformen?

Et godt eksempel er jo netbankerne.. eller mangel på samme! Skal vi snakke statens forfejlede NemID?

Hvis det var så nemt i HTML[5], hvorfor tager det så ÅR at udvikle, selv små, systemer til skolernes karakter indberetning, hvorfor er skolernes Intra/Forældre/Elev system så stadig tilbage i 90'erne?

At sige ting skal være 'platformsuafhængig' er ikke altid lykken! Det er lidt ligesom at sige man altid kan klare sig med en svensknøgle til at ordre de der møtrikker med.. Men hvorfor er der så opfundet topnøgler, skraldenøgler og andet til samme formål??

Man skal altid vælge det rigtige værktøj til det aktuelle job.. ;-)

17. april 2012 kl. 19:26