Morten Rasmussen

Chef for ejendomsvurderingssystem: »Man vidste ikke, hvilket projekt man stod med«

En af grundene til at man ville indføre nye ejendomsvurderinger, var at man ønskede mere retvisende vurderinger i forhold til markedsprisen. Derfor vil der være stor prisforskel på tilsvarende huse forskellige steder i landet.

24. april 2019 kl. 22:46
Chef for ejendomsvurderingssystem: »Man vidste ikke, hvilket projekt man stod med«

Det vil aldrig lykkes at beregne ejendomsværdien v.h.a. en statistisk model med tilstrækkelig sikkerhed for korrekt beregning af eksempelvis 95% af ejendomsværdimassen på 2,2 millioner.

Det bør bemærkes, den statistiske beregning vil være forbundet med ganske betydelig usikkerhed i geografisk områder af landet med få sammenlignelige ejendomme. I disse tilfælde skal alle ejendomme behandles manuelt for at opnå en tilstrækkelig kvalitet af vurderingerne.

Hvis blot (kun!) 5% af sagerne kræver revurdering, taler vi om 110.000 sager, der skal behandles manuelt af sagsbehandlere. Omregnet i årsværk er det en ganske betydelig udskrivning, for slet ikke at tale om ventetiden for den enkelte borger! -- Denne pris er naturligvis ikke lagt ind i projektomkostningerne.

Man burde i stedet løse problemet mere pragmatisk ved f.eks. at lade det bero på ejendomsmæglernes vurderinger, idet de har indgående kendskab til det lokale boligmarked.

En anden mulighed kunne være (som Erik Anderson også nævner ovenfor) at undersøge mulighederne for en model, hvor ejeren selv angiver ejendomsværdien.

En tredje model kunne være at droppe ejendomsværdibeskatningen helt og beskatte ved salg (i stil med aktiebeskatning).

Det skal tænkes helt om (desværre)!

24. april 2019 kl. 20:01
Mobilepay: Opdatér ikke vores app

Det kunne jo være MobilePays pressemand/dame som er fanboy/girl. Han/hun burde måske gøres opmærksom af en venlig journalist, at pressemeddelelsen måske burde præciseres. :-)

17. april 2018 kl. 20:27
Mobilepay: Opdatér ikke vores app

Nyttesløs journalistik uden særlig meget dybde. Det samme gør sig i øvrigt gældende for samme artikel på dr.dk.

Tænker at der er Apple-fanboys på spil: Der er jo kun ét godt økosystem, så hvorfor nævne de andre..... ;-)

17. april 2018 kl. 20:01
Intel-sårbarhed præsenteret: 'Game Over' blinkede på skærm, mens Windows indlæste

Det er et hav af nåleøjer man skal igennem som hacker for at opnå adgang til at lægge en kreativ firmware/BIOS ind i systemet.

Dette uanset om man kører Windows, Mac eller Linux.

Der hvor man bør være bekymret er vel når man downloader ISO-filer e.l. (i stil med Linux live images, System Rescue CD, osv.). Her tjekker vi jo alle MD5 summen inden vi kører skidtet. Det gør vi jo alle, ikke også! (Jeg glemmer det godt nok 100% af gangene, men sådan er der jo så meget.) ;-)

7. december 2017 kl. 23:33
Sikkerhedsopdatering på vej ud til Android-telefoner: Vores 5X med Oreo virker hurtigere

Jeg kan bekræfte at det også har hjulpet rigtigt meget på performance på Nexus 6P.

Efter at have opgraderet til Oreo blev telefonen rigtig sløv, men efter den seneste sikkerhedsopdatering er vi nu igen oppe i gear. :-)

Utroligt at Google ikke er bedre til at fange sådanne issues inden release!

3. oktober 2017 kl. 22:24
Derfor kan to Google Home-enheder tale sammen og forelske sig

Det er næsten ligesom at overhøre en samtale mellem 2 ingeniører. ;-p

Her er der 30 timers botsnak: https://www.twitch.tv/seebotschat/v/112486355

10. januar 2017 kl. 22:29
Endnu en retro-computer får nyt liv: ZX Spectrum med FPGA

Jeg nævner i flæng spillene Jet Set Willy, Manic Miner, Frogger, Sabre Wulf.

Husker i øvrigt også at der var en 16K-model og en 48K-model. Man kunne vist udvide 16K-modellen, for ellers kunne den jo ikke afvikle nogle af alle spillene. :-)

20. september 2016 kl. 20:09
Adblock-browser vil lade brugere mikro-betale for indhold med bitcoins

Forretningsmodellen skal nok ikke ligge i reklamer, som plastrer ens hjemmeside til. Det virker som et symptom på at man har glemt hvilken værdi man selv mener man kan tilføre markedet.

Så mange penge kan man umuligt tjene ved at have et annoncebanner kørende på sin side, at man virkelig vil forurene sit eget brand!

Version2 og alle mulige andre netmedier herhjemme er nu også begyndt at blive sure på Adblocker. At reklamerne overhovedet kom ind på hjemmesiden i første omgang var en fejl.

I stedet bør man droppe reklamer helt og sælge ydelser (f.eks. adgang til dybdegående artikler) med mikrobetaling, fremfor at opkræve et større abonnement som man som bruger ikke kan overskue om man får brugt.

Mikrobetalinger er en god ting. Jeg tvivler på at ovennævnte browser er den rigtige løsning.

7. september 2016 kl. 12:55
Medie: Silent Circles sikrede Android-telefoner sælger dårligt

Sikrede de at Android-telefoner [generelt] sælger dårligt, eller er det Silent Circle-sikrede telefoner der sælger dårligt?

:-)

7. juli 2016 kl. 16:20
Netværk i hus, hvor ?

Ca. 20 cm over gulvet: 2 stk. stikkontakter med jord lige ved siden af hinanden i en dobbelt indmuringsdåse. Ca. 10 cm. til den ene side igen en dobbelt indmuringsdåse, hvor der sidder ethernet i den ene (2 x Cat5e) og antennestik (alternativt en tom dåse med blænddæksel) i den anden.

Gjorde dette 4 steder i vores nye stue. Problemet med "møbler i vejen" er ikke i forhold til netværksstikkene, da de ikke rager ret langt ud. Derimod er det strømstikkene, der driller (f.eks. bag sofaen). Man kan dog få nogle flade strømstik, der løser problemet: https://www.greenline.dk/k/elartikler/diverse-elartikler/stikpropper-m-m/p/schuko-vinkelstikprop

11. juni 2016 kl. 15:34
Microsofts SQL Server kommer til Linux

En god nyhed for både SQL Server og Linux.

Havde nok aldrig troet at det nogensinde skulle ske. :-)

8. marts 2016 kl. 10:50
Arven fra ALGOL 60

En klassiker er selvfølgelig også Peter Naurs artikel "Programming as Theory Building" fra 1985. Den er blevet pløjet igennem som led af obligatorisk pensum. :-)

Den kan findes her: http://www.dc.uba.ar/materias/plp/cursos/material/programmingAsTheoryBuilding

5. januar 2016 kl. 16:48
Opfordring til læserne: Hvor mangler der API’er?

Der burde klart blive lavet nogle ordentlige API'er til ForældreIntra til skolerne. (Og sikkert også LærerIntra og ElevIntra.)

30. december 2015 kl. 10:59
Finansrådet er nu eneste kandidat til partnerskab om NemID 2

Den engelske pendant lyder interessant. Hvilke erfaringer har man gjort sig der?

http://www.version2.dk/artikel/storbritannien-ruller-nemid-pendant-ud-men-med-indbygget-privacy-58768

Personligt kunne jeg godt tænke mig at se at jeg selv opbevarede min private nøgle og der er forskellige grader af login. -- Ikke mindst også at der er mere end én udbyder på markedet.

22. december 2015 kl. 11:57
TDC: Vi har verdens hurtigste mobilnet

Vi bor i en lille by lidt udenfor Haslev på Midtsjælland. Vi bor ikke inde i en kæmpe skov eller i et meget bakkerigt landskab.

Vi kan ikke tale i mobiltelefon indendøre. Forbindelsen vil med garanti ryge på et eller andet tidspunkt. Det er lige meget om det er Telenor eller Telmore ("3" ved jeg ikke noget om). Udendøre virker det nogenlunde stabilt så længe vi stiller os ud til vejen i godt vejr, og man kan da føre en samtale. 3G eller 4G bliver det aldrig til.

Er godt klar over antennekvaliteten kan svinge meget og mobilproducenterne desværre har alt for lidt fokus på dette. Har både en Nokia Lumia, Samsung Galaxy S4. Besøgende med iPhone brokker sig også.

Så kære TDC: Det kan godt være at i har verdens hurtigste mobilnet. Vi oplever det bare ikke!

14. juni 2015 kl. 23:44
TDC: Vi har verdens hurtigste mobilnet

Overhovedet ingen dækning på TDCs net her, så det er vist en sandhed med modifikationer. Vi beholder bare vores fastnettelefon med tilhørende 10Mbit ADSL lidt endnu.

13. juni 2015 kl. 22:33
Nyt register skal sikre danskerne mod identitetstyveri med spærring af cpr-nummer

Det er muligt at CPR-numre var en god idé før data-tidsalderen, men nu er det et defekt design som for længst er overhalet af udviklingen.

Det er givetvis fornuftigt nok at introducere en blokeringsmekanisme i den eksisterende arkitektur (det er nemt og hurtigt at introducere, og løser et akut problem her og nu for de stakkels mennesker som har været udsat for identitetstyveri). Imidlertid er det jo netop blot en lappeløsning, som jo på sigt bør erstattes af en egentlig autentificeringsmekanisme (NemID ligger jo lige til højrebenet).

I denne forbindelse er det klart at man nok bør se på svagheden i NemID-arkitekturen (single point of failure), da et NemID-nedbrud kan betyde at hele det danske samfund øjeblikkeligt sættes i stå. Derfor bør man nok overveje en distribueret løsning.

10. februar 2015 kl. 23:53