Søren Juul

Efter kritik af privacy: Nordea ændrer praksis

Ændre de også praksis for andre typer dokumenter? Vi blev bedt om at sende lønsedler og andre personlige dokumenter på i forbindelse med et møde i sidste uge. Vi skulle endda sende dokumenterne til en general dokument email adresse, hvorefter de så ville blive behandlet af en anden medarbejder før mødet (istedet for at jeg bare kunne sende dem direkte til personen vi skulle have mødet med). Da jeg bad om at få mail-adressen på den person jeg skulle holde mødet med fik jeg at vide at det ikke kunne lade sig gøre.

30. maj 2016 kl. 11:10
Internet Explorer går open source

Det har jo intet at gøre med at gøre IE open source, som overskriften antyder. I øvrigt er artiklen i nuværende format mere eller mindre en 1:1 oversættelse af infoworld-artiklen. Godt arbejde BT, øh, jeg mener V2.

30. maj 2014 kl. 12:49
'Ekstremt kritisk' sikkerhedshul i Linux - opdater nu

Jeg mener nu heller ikke at mitm kræver fysisk tilstedeværelse, men at der er modificeret et eller andet (fx DNS servicen på en router) mellem klienten og fx serveren som gør at data bliver opsnappet eller udskiftet. Om det så er sket ved at du var fysisk på adressen eller på anden vis har fået adgang til en enhed på netværket kan være underordnet.

5. marts 2014 kl. 14:28
'Ekstremt kritisk' sikkerhedshul i Linux - opdater nu

Nej, jeg behøver i hvertfald ikke "en fysisk mand i midten (af linjen)".

Det afhænger vist af hvordan man definere mitm attack. Jeg vil nok argumentere for at du er, eller har været "tilstede" hvis du har ændret DNS configurationen på en router.

5. marts 2014 kl. 14:06
'Ekstremt kritisk' sikkerhedshul i Linux - opdater nu

men fejlen må ligge i klientdelen af GnuTLS - mere præcist den del som validerer certifikater.

Så vidt jeg kan læse mig til har du ret, det er valideringen af certifikater som går galt, i visse tilfælde, således at untrusted certifikater bliver verificerende. For at komme i en situation hvor fejlen kan udnyttes skal man så igen have en eller mitm indgang (fx et offentligt wifi hotspot), for at opsnappe forespørgsler og udskifte svaret med sit eget. Er der andre muligheder end mitm? I det fleste tilfælde vil det "kun" have betydning for klient siden, med mindre server siden også bruger certifikater til at godkende sine brugere.

5. marts 2014 kl. 13:04
Google får fransk forbud mod at linke til Formel1-chefs nazi-sex-billeder

Jeg synes du drager lidt forhastede konklusioner, du kan vel ikke konkludere at google har brokket sig eller ej ud fra at V2 skriver at de allerede har fjernet nogle links? Og da slet ikke om det er spin at de brokker sig, bare fordi de tidligere er blevet pålagt at fjerne materiale.

12. november 2013 kl. 10:14
Anonymous afslører identiteten på ny NemID-angriber

"Version2 ind til videre er det eneste medie, der har fået tilsendt oplysningerne"

Hvis man søger lidt på nettet kan man nu godt finde noget som minder ret meget om den mail som version 2 har modtaget

17. april 2013 kl. 09:29
IP-lokalisering: Grrr… Ich bin nicht ein Frankfurter!

Jeg synes da du kommer med nogle udmærkede forslag til hvor ip lokalisering giver mening, I de fleste tilfælde vil jeg nok foretrække at få vist prisen i min egen valuta, eller blive ledt til en dansk side af en given hjemmeside, fx leder nokia.com mig til http://www.nokia.com/dk-da/, men giver mig også mulighed for at ændre lokalitet. Og der er nok flere danskere på google fra danmark, end der er danskere på google fra Frankfurt.

30. oktober 2012 kl. 18:57
Her er 10 heldige vindere af Raspberry Pi og biografbilletter

Godt grafikerarbejde

23. oktober 2012 kl. 08:05
2.000 Danske Bank-udviklere arbejder både agilt og med vandfald

Det er måske lidt misvisende med et billed af deres mobil-app til denne artikel, eftersom nettop mobil-appet er udviklet af trifork :)http://www.trifork.com/danske-mobilbank

10. juni 2011 kl. 23:37
Gigantisk digitaliseringsprojekt: 6 kilometer dokumenter scannes på 8 ½ måned

Jeg kom til at undre mig lidt over længden der er opgivet for dokumenterne.

Ifølge artiklen skulle de 400.000 dokumenter fylde 6 kilometer. Hvis vi antager det er standard A4 ark (ISO 216) som har en højde på 297mm, så får jeg et helt andet tal: 297400.000 = 118.800.000 mm, svarende til 118,8 km. Selv om vi måler længden på det korte led (210m) bliver det stadig 84 km. En anden mulighed at opgive tallet er ved at måle på tykkelsen af papiret. Hvis vi antager et normalt stykke A4 papir er 0,1 mm bredt, så svare 400.000 stykker, mast sammen ved siden af hinanden, til en brede på 40 meter. Her til kommer selvfølgelig indbinding osv, men selv om vi antager at 500 sider fylder 5 cm (0,01500) plus 1 cm til indbinding, så bliver bredden af 400.000 dokumenter stadig kun 48 meter.

For at nå ned (eller op) på 6 km, kræver det en højde, brede eller tykkelse på 1,5 cm pr ark.

I selve pressemeddelelsen fremgår det at det måske drejer sig om op mod en million dokumenter, det giver en højde, brede eller tykkelse på 6 mm pr ark. Det fremgår også at det er hyldemeter der er tale om, så det er formegentlig et dokuments tykkelse vi har med at gøre. Tallet skulle stamme fra hyldemetre fordelt på 50 kommuner.

Er der noget jeg har overset? Eller har de 50 kommuner rundet gevaldigt op da de målte deres hyldemetre op?

25. marts 2011 kl. 14:34
Hvilken tatovering gør mest ondt: En Android-robot eller et Apple-logo?

Man kan jo diskutere om det er fordi Apple har flere dedikerede fans eller flere tosser? (no disrespect hvis der er nogle her inde der har fået en Apple/Android tattoo)

20. november 2010 kl. 14:30
ROM Update til Magic er her

Jeg har lige opdateret min ROM, hele opdateringen gik uden problemer (bortset fra at jeg måtte bruge denne work-around for at få driverne til at virke på windows 7 http://www.mydigitallife.info/2009/08/24/workaround-for-htc-hero-sync-problem-in-windows-7/) og ganske hurtigt. Den hang dog lidt da den bootede op igen, og nu kan jeg ikke rigtig få den til at logge på min google konto. Jeg må lige prøve at rode lidt mere med den.

27. december 2009 kl. 22:56
Atea i konkurs-panik: Afbrød julefrokost for at tømme Mondos serverrum

Aspect hosting har stadig problemer med deres tidligere mondo kunder, vi har således været uden hjemmesider i over et døgn nu.

1. december 2009 kl. 09:04
Nordea-nedbrud pustede til rygter om Mondo-konkurs

Henrik: Nej vores sites er stadig nede, det lader til at være database og ftp problemer. Jeg kan dog godt se siden http://aspect.dk/?page=servicesider - men der står bare at de forventer at have løst det efter kl 16 og ikke et sekund før.

30. november 2009 kl. 15:53
Nordea-nedbrud pustede til rygter om Mondo-konkurs

Det er ikke nordea der er remt af fejl, jeg står for to sider der pt er nede (sandsynligvis) på grund af fejlen. Vi var tidligere hostet ved mondo men blev overtaget af aspect.dk, da mondo frasolgte deres hosting aktiviteter, men er alligevel blevet ramt af fejlen.

30. november 2009 kl. 14:06
Mystik om forsvundne applikationer på Android Market

Jeg har umiddelbart ingen problemer med at finde gigbox på android market

26. november 2009 kl. 12:22
Open source-musikafspiller vil redde smartphone ud af iTunes-knibe

Okay så har jeg misforstået. Jeg kan nu også bedre lide UI'en på banshee, men det er jo smag og behag :)

21. juli 2009 kl. 13:13
Open source-musikafspiller vil redde smartphone ud af iTunes-knibe

Michael: fordi der allerede er god support for mac og snart windows

21. juli 2009 kl. 13:06