Rune Dahl Jørgensen

Dansk blinde-app får 1,8 millioner af vindues-gigant

Er der mange blinde der har en smartphone? Jeg forestiller mig at det må være meget svært som blind at betjene en telefon hvor brugerfladen ændres dynamisk.

15. juli 2013 kl. 07:46
Hobbyprojekter

Jeg har, for at lave noget helt andet end den VHDL-kode jeg spytter ud til dagligt, lavet flere programmer der taler med dr.dk. Jeg har blandt andet lavet en app til samsung fjernsyn så man kan browse og se programmer fra DR NU. Det var mit første (og sikkert sidste) forsøg ud i javascript, men med ca. 20 unikke IP'er der henter programmet om dagen vil jeg betegne det som en succes.

Det er helt klart sjovest at lave noget man kan fremvise, især når ens almindelige arbejde helt umuligt at forklare.

8. marts 2013 kl. 16:42
API’er er (stadig) ikke til at stole på

Nogen gange må man også bare konstatere at det der ligner et åbent API, åbenbart ikke må bruges. DR har et API til at hente deres programmer fra DR NU.http://www.dr.dk/nu/apiDet virkede derfor som en oplagt ide at lave en app til fjernsynet, der så ville kunne afspille alle DRs programmer. Efter at have lavet app'en til Samsung smart TV og have fået den godkendt hos Samsung, skrev jeg til DR for at få en formel godkendelse af at bruge deres API. Jeg var overbevist om at de ville klappe i deres små hænder over at der var nogen der gad bruge deres API, men nej. De afviste med begrundelsen at de understøtter åbne standarder, og problemer med rettigheder. Man bør derfor ikke lade sig besnære alt for meget af tilsyneladende åbne APIer, uden først at have en fast aftale med firmaet bag. Hvis nogen har lyst til at se DR NU programmer på deres Samsung eller LG tv så er det dog stadigvæk muligt at bruge min app, det er blot noget mere besværligt end det behøvede at være. App'en kan hentes her: 90.185.152.76

31. januar 2013 kl. 21:11