Carsten Svendsen

Sundhedsplatformen printede forkerte pilledoser: Derfor gik det galt

Anne-marie Krogsbøll, skarp som altid! Vil blot applaudere dine kritiske indlæg, som jeg kun har set velformuleret, velargumenteret og med altid at ramme hovedet på sømmet.

30. oktober 2018 kl. 23:39
Microsoft-ansatte protesterer mod militært AI-projekt: Vores teknologi skal ikke bruges til drab

Jeg er helt enig med både Microsoft og google folkene at det er en ret skidt ide med militært AI..

men kan heller ikke lade være med at tænke om denne modstand fra amerikansk side vil give kineserne og russerne, som bekendt tager noget let på menneskerettigheder, en udslagsgivende fordel over for US.

16. oktober 2018 kl. 20:35
Kæmpe interesse for Coding Pirates Game Jam - billetter revet væk på knap to timer

Nu er der der en lille lem åben for at jeg kan have taget fejl, men det virker som om der er tale om 24 timer i streg.

Er det tilfældet synes jeg det er et ganske forkert signal at sende til den næste generation at man i hyggeøjemed bare kan give den gas i 24 timer hvis det er de vilkår der er.

Vi prøver mere og mere at fitte vores analoge eksistenser ned i den digitale verden vi har skabt os. Vi skal være mere og mere effektive og robuste med stress som tit bliver en følge.

Selv de helt store som eksempel Elon Musk magter ikke at ignorere de analoge og menneskelige behov som søvn. Han må tage søvnmedicin for at sove, kalder folk der prøver at redde børn for pædofile (et skud i foden) og kommer med ulovlige kommentarer omkring Tesla aktier og skyder sig i den anden fod.

Det er nok ikke kun grundet mangel på søvn er jeg klar over, men det er ret sandsynligt at det er medvirkende til hans lidet fornuftige handlinger.

Derfor lad os nu huske vi er runde, bløde analoge entiteter der bør tilpasse den digitale verden til os frem for det er os der prøver at fitte og presse os ned i den hårde digitale firkantede form.

2. oktober 2018 kl. 08:16
Politiet indberetter ikke ulovlige overvågningskameraer

Ytringsfrihed der bliver undertrykket.

Politidirektionens mails der ikke kan genskabes (hvor Madsens mobil, der har været en tur på bunden af Øresund kan).

Og nu er det viften af love der er mest belejlige at overholde for politiet som bliver overholdt.

Man kan spørge sig selv hvilket land man ville svare det kunne være disse ting foregik i hvis eksemplerne blev hevet op af en hat?

Brasilien, Venezuela, Kina, Danmark?

10. april 2018 kl. 08:42
Politiet kan ikke gendanne slettede mails efter 30 dage

..er mere retfærdige end andre. Putin ville være stolt. Føj.

13. marts 2018 kl. 23:42
Version2 Infosecurity: Bliv klogere på dagens mange it-sikkerhedsudfordringer

Jeg var der sidste år og var registreret med email + tlf nr. Det resulterede i 3-5 telefonopkald og flere emails end det. Fleste indlæg er trklame for produkter. Meget lidt teknisk viden. Dag på kontoret er bedre givet ud.

23. februar 2018 kl. 00:00
Forsøgsordning med kodning i folkeskolen starter efter sommerferien

Bør helt sikkert være et fag. Man bør fokusere på det sjove for at motivere, altså at få lysdioderne til at lyse, robotten til at lystre, eller figuren til at hoppe. Skip et af de andre fag. Klart eventyrsfortælling.. sorry kristendom kunne pilles ned og evt. erstattes af filosofi og psykologi på mindre tid til at give plads til IT.

27. januar 2018 kl. 11:24
KryptoKillinger overbelaster Ethereum: Seksdoblet antal transaktioner fejler

Der har på det seneste været mange artikler på både ing og tv2nyhederne omkring alle dem der tjener styrtende på bitcoins. Det er ikke den store dækning der er på det klimamæssige fodtryk mining sætter. Grådigheden og uvidenheden er med til at save i den gren vi alle sidder på og det er kvalmende at se på og læse om.

5. december 2017 kl. 23:36
It-ekspert: Offentlig software er ikke skrevet for medarbejdernes skyld

.. hvordan det mest oplagte, en it havarikommision, til reflektion over fejltagelser til stadighed udebliver. PHK har over flere år advokeret for en sådan og nu har vi det øverste lag af vores akademikere til at konkludere det samme. Beklager, men det er hovedrystende idioti. Suk.

31. juli 2017 kl. 10:23
Ny it-fiasko hos Skat koster borgerne over 70 millioner

BOOM! Så er den hjemme, jeg tager både VISA og mobile pay.

8. juni 2017 kl. 08:11
Professor: Patienter og personale taget som gidsler med Sundhedsplatformen

Jeg sidder og tænker allerede nu at de ansvarlige sandsynligvis får lov til at gå fri som i mange af de andre too-big-to-fail projekter. Jeg ville hjertens gerne spytte i kassen til et juridisk kickstarter team (el lign) hvis det bliver bevist at der er blevet implementeret noget mod emperi og UDEN bruger involvering?!

1. maj 2017 kl. 07:11
Forskere advarer: Alarmcentralens 911-linje er sårbar over for DDoS

Den gennemsnitlige nysgerrige læser sidder sandsynligvis og tænker "kunne det ske i DK"?

14. september 2016 kl. 08:04
Version2-læser:»Jeg ved ikke, hvilken halvhjerne der måtte have designet, kodet eller godkendt dette setup«

Sendte en mail for nylig til kbh kommune. Også bare for at se hvordan det ville ende. Det drejede sig om noget realkredit. Den blev sendt videre og jeg har så aldrig fået svar. Loggede ind med nemId og brugte også tid på at skrive en mail. Pinligt det manglende ansvar når det er inden for det offentlige.

13. november 2015 kl. 01:06
Accenture om EFI: Kildekode under niveau og i strid med SAP-anbefalinger

Pinligt og uintelligent at det konstruktive løsningsforslag PHK smed på bordet for lang tid siden ikke har fået gang på jord endnu. Må konkludere at det må være fordi det er det offentlige hvor intet ansvar tages og hvor det store pengetræ gror i gårdhaven.

26. september 2015 kl. 09:31
Forældre fandt banale sikkerhedshuller i udbredt it-system til børnehaver

Hele forløbet må da skyldes

  1. Manglende kompetence/kontrakt/forhandlingsevner hos kunden (Det offentlige). Lad mig nævne DSB, rejsekort...gab :|

  2. Manglende evner/proffesionel stolthed hos producenten.

Derfor ved jeg ikke rigtig om man kan slagte infoba så hårdt som der sker på tråden her. Vi ligger blot som der er nogen der har redt!

Jeg kan kun bifalde PHK's forslag om IT-havarikommission. Vi får mere og mere IT og det nytter ikke vi/det offentlige ikke har kompetencen. Det er DYRT... og DUMT!

11. juni 2015 kl. 18:11
To år med rejsekort: Elendig brugervenlighed er kommet for at blive

Chippen i en ring. På rejse -> ring på, checkin, rejse slut -> checkud, ring af. problem solved.

20. november 2013 kl. 16:05
Teenager står frem: Derfor hackede jeg Version2

Der absolut ingen ære i at hacke et site blot fordi man kan. Til gengæld er der en masse folk der belastes af det og sandsynligvis er der nogle reklameindtægter der går tabt for version2. Jeg læser at hackeren valgte at hacke siden fremfor at fortælle det til version2 fordi "så ville der sikkert ikke ske noget". Ergo en undskyldning for at promovere sit eget navn. Så jeg kan spørge hvor er empatien henne? Hvorfor er det så sørens vigtigt at teste sikkerheden på det her site som hackeren selv nyder at læse? - har han opgivet sine kreditkortoplysninger til version2? Wake the f@#% up. Meld fejlen først og så hvis der ikke sker noget, så begynder det at give mening at lave statements, selvom det ikke lige på v2 giver mening. Der er jo ikke noget seriøs data her. Istedet ødelægges oplevelsen for flertallet. Jesus mand. Som en af drengene fra Copenhagen Suborbitals skrev da de havde fået stjållet messing skruen til ubåden tror jeg det var. Skab dog noget frem for at ødelæg.

21. maj 2013 kl. 02:37
Sådan giver Den Blå Planet fiske-info til 7.000 daglige gæster

Nu har jeg ikke selv været derinde, men hvis der som ovenover er nævnt er små skærme til mange mennesker ville det være smartere for folk at have en app på deres smartphone.

28. april 2013 kl. 15:23
Dansk Android-eyetracking løber med innovationsprisen Vidensstafetten

At se hvor de ender henne. Det er sillicon Valley klasse det der :)

28. april 2013 kl. 01:44
Danske net-telefonbøger lagt ned af DDoS-angreb

Hvis man lavede en initiel registrering af sin IP eller hw fingerprint eller lignende, måske via nemID som 1gangs verifikation kunne man filtrere uvedkommen trafik.

24. april 2013 kl. 01:45