Lars Persson

Boas Specialister: Autister skaber orden i it-kaos på rekordtid

Og du må så være en meget speciel autistisk person med fokus på dansk stavemåde. Jeg har ikke bemærket en eneste fejl, og Gud ske lov for det!

Det er fantastisk at høre at autismespektrede kan få job, at forståelsen for deres adfærd vokser, og at ledelsen opdager at den har et ansvar for medarbejdernes velbefindende.

10. juli 2014 kl. 11:07
Nyt offentligt it-system vakler: Fem gange langsommere end system fra 1991

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvor mange sager, man kunne færdigbehandle i samme periode med 164 millioner + papir/blyant...

Hvis én sag tager en uge bliver det 40 sager på et år for én sagsbehandler. Hvis sagsbehandleren får 400.000,- om året er det 10.000,- pr. sag eller 16.700 sager. Arbejdsskadestyrelsen bearbejder ca. 40.000 sager om året (http://www.ask.dk/da/Statistik/Statistik-omkring-sagsbehandlingen/Sagstilgang.aspx)

28. januar 2014 kl. 09:46
Corydon: Ikke et lovkrav at myndigheder svarer på digital post

Nogle borgere skriver faktisk chikanerende og gentagne overflødige mails. At svare dem er at opildne dem.

Faktisk kan man blive fyret for at svare en borger negativt, selv om der udøver chikane (såsom stjæle et handikappet familiemedlems penge og give plejerne skylden, hvad man ser ret ofte).

30. december 2013 kl. 11:46
IT-Branchen raser: 420.000 danskere betaler smartphone-skat
Denne kommentar er blevet fjernet af en moderator.
Stigning på 32 procent: Staten bruger 2 milliarder på it-konsulenter

Javel så - det skal ikke være nyuddannede datamatikere der styrer projekterne -

Så 2 milliarder er vel nok til 2.000 ikke - nyuddannede datamatikere? Der kan nedsættes 200 grupper á 10 mand i så fald.

200 grupper af datamatikere må da kunne løse Danmarks IT-behov.

Eller måske er problemet at konsulenterne tjener betydelig mere end 1 million om året?

26. august 2013 kl. 20:12
Stigning på 32 procent: Staten bruger 2 milliarder på it-konsulenter

Med en årsløn på 500.000,- er der for de to milliarder råd til at ansætte 4.000 datamatikere.

Mon ikke 4.000 datamatikere er nok til at løse statens IT-opgaver?

26. august 2013 kl. 17:17
Nokia på vej med bandit på 6 tommer

Har selv en Note, og jeg er 178 høj. Den passer fint i en bukse- eller skjortelomme.

Den store skærm er fantastisk til at surfe med, til at spille med, til at læse med og som GPS. Det er dejligt at have alle de muligheder på sin telefon i stedet for at skulle slæbe en ekstra tablet rundt.

Så min næste telefon skal faktisk være endnu større. Nogle mennesker finder det pinligt at stå med en stor telefon ved øret. Det er derfor dejligt at kunne berette at der ikke er nogen omkringstående der er faldet omkuld i chok når de har set dette vanartede syn.

Faktisk bliver SAR-værdien mindre når antennen bliver større, så min Note stråler under halvt så meget som en iPhone. Ikke at det har den vildt store betydning -

20. august 2013 kl. 23:09
Hands-on med Caterpillar Cat B15: Hårdfør smartphone til 2.500 kroner

Tak, det havde jeg ikke troet! Det er godt nok en anselig batteritid for en smartphone, det må man sige!

6. august 2013 kl. 18:01
Hands-on med Caterpillar Cat B15: Hårdfør smartphone til 2.500 kroner

Tak fordi du bemærkede og sammenlignede med andre telefoner når version2 nu ikke gør det Samsungs gamle håndværkermobil (som jeg har) har en stand-by tid på en måned - og det er ikke engang løgn. Det ville have været dejligt at vide lidt mere om hvor længe batteriet på denne her holder.

5. august 2013 kl. 06:48
Hands-on med Caterpillar Cat B15: Hårdfør smartphone til 2.500 kroner

Man KAN også købe et solidt hylster til sin mobil/tablet. På eBay.de kan disse ord bruges når der søges: Metall Stahl Alu blumper Schutz Tasche Hülle. Selv købte jeg et aluminiumshylster til min Samsung note, det fungerer fint. Men selvfølgelig bliver mobilen tungere og større -

2. august 2013 kl. 14:06
Kæmper for at redde lukningstruet it-system til 106 millioner

tak for en fantastisk god og klar tekst!

9. juli 2013 kl. 12:57
Populær vejr-app til Android narrer 150 kroners-sms'er ud af danskere

Hvilken app er der tale om? Google play giver hos mig en del forskellige apps når jeg skriver vejr widget. Muligvis er mit standardsprog indstillet til engelsk, derfor - Tak!

11. marts 2013 kl. 21:48
64 gigabyte Surface Pro har kun 23 gigabyte til rådighed

"24GB- Så meget fylder min 4 år gamle windows-installation". Har du husket at regne alt med som ligger i ikke-windows mappen? Jeg har to HDD i min lenovo w700. Der ligger KUN windows på den ene (60GB SDD). Der er 12GB fri plads efter rensning.

1. februar 2013 kl. 08:50
64 gigabyte Surface Pro har kun 23 gigabyte til rådighed

Windows 7 fylder nemt 40GB alene for systemfilerne. Ikke til at begynde med, men som tiden går bliver der lagret gamle drivere. Og de kan ikke slettes. Så jow, windows er kendt for at fylde.

30. januar 2013 kl. 19:55
Cookie-bekendtgørelsen fylder 1 år: Danske hjemmesider ignorerer den stadig

Der findes faktisk nogle websider der kræver brugerens godkendelse til modtagelse af cookies. Det er besværligt, forstyrrende og tidskrævende. Så personlig er jeg meget taknemmelig for at denne bekendtgørelse ikke er implementeret. Vi kunne ønske at spildevandsbekendtgørelsen (brug milliarder for at fjerne uskadelige sivebrønde) og rigtig mange andre bekendtgørelser (blandt andet bestemmelser for skolelærerne, de bliver alligevel aldrig læst) der stammer fra DJØF-tjenestemænd heller ikke blev implementeret.

27. december 2012 kl. 11:22
Nyt dansk Android-eventyr: Yotaphone har skærm både for og bag

Så kan man altid se hvad klokken er! Altid se om nogen har ringet eller SMS-set! Altid se om mobilen er på lydløs! Altid se et billede af sine børn! Bruge som GPS uden at dræne for strøm! (?) Osv.

14. december 2012 kl. 10:08
Bredbånd kan skabe 9.000 nye job i yderkommuner

Det er så dejligt at man også kan undgå at lugte til ældre der trænger til vask og hjemmehjælp. Man beroliger dem bare per videosamtale, det vil specielt udkantskommunernes befolkninger være helt vilde med. Vi har jo SÅ gode erfaringer med videochat til syge mennesker, det er LIGE hvad de har brug for. Når man er syg har man jo heller ikke andet at lave end at sætte sig ind i hvordan man videochatter. Det skal nok blive en succes. Vi ved at udkantskommunerne har en højere dødelighed simpelthen fordi ambulancen er længere tid om at komme ud. Nu kan vi helt undgå at sende ambulancer eller læger ud, vi chatter bare lidt med dem. Det giver os der bor i indkantskommuner en rigtig god samvittighed. Så har vi da gjort NOGET!

25. september 2012 kl. 19:57
Domæne-chok: DanID taber retten til nemid.dk med et brag

Vi er jo nogle borgere i Danmark der sætter pris på at vi er et lille land hvor folk taler sammen om tingene. Men der ER selvfølgelig nogle ledere der ikke gider invitere på frokost og prøve at finde en løsning. Blandt andet lederne hos DanID (om jeg husker ret er det nogenlunde citeret fra nets.dk´s indehaver). Der burde være en stopklods for ledere med psykopatiske tendenser. Det er desværre en statistisk kendsgerning at en stor del af lederne er psykopater. Det er også en kendsgerning at man ofte først finder ud af det efter lederen har været på arbejdspladsen i et par år eller tre -

4. september 2012 kl. 20:00
Apple skal i fuld offentlighed sige, at Samsung ikke har kopieret iPad

Mht. at Apple har skabt innovation kan det diskuteres. Så vidt jeg ved er det meste af det de har skabt set før i andre firmaers regi. Grunden til at Apple fik succes med deres iPad var at DEN VIRKEDE. Efter sigende er det først JellyBean der virker lige så flydende som Apple gjorde dengang. Men det er jo svært at tage patent på noget bare fordi man er den første der har lavet noget der rent faktisk virkede... Hvad der ikke gør Apples præstationen mindre på nogen som helst måde:-)

21. juli 2012 kl. 11:37
Apple skal i fuld offentlighed sige, at Samsung ikke har kopieret iPad

Tja - mangt og meget kan klares ved at invitere folk på frokost og forsøge at forklare hvordan tingene hænger sammen. Og holde sig ubetinget til sandheden. Det er jo helt normalt at de samme ideer opstår næsten samtidig forskellige steder i verden. En mor har et lille barn. Barnet bliver bange. Barnet kan ikke tale og forklare moderen hvad der er galt, men moderen føler at hun selv bliver bange. Der er en kanal som ikke kan forklares med ord mellem mor og barn. På samme måde viser historien at ting opstår samtidig forskellige steder i verden på tilsyneladende uforklarlig vis. Og så begynder skænderierne om hvem der har kopieret hvem.

21. juli 2012 kl. 11:32