Mikkel Lund

Rejsekort skal it-moderniseres: Findes noget bedre end plastickort og 19.000 standere?

Ja, zonesystemet er noget rod - men uanset er prisen en funktion af rejsens start og stop - så det kan styres i en simpel matrix.

21. april 2021 kl. 11:00
Rejsekort skal it-moderniseres: Findes noget bedre end plastickort og 19.000 standere?

Ved de fleste busstoppestedet kan man købe papirbilletter fra 2 CHF (14kr) med kontanter eller kort - og ellers benytte en app, der endda siger til når du bevæger dig væg fra offentlige transportruter og spørger om du er stået af bus eller tog.

21. april 2021 kl. 09:30
Er der ingen grænser for, hvad AI skal have skylden for?

Hvis en virksomhed er så doven at den ikke selv kan overkomme at:

  • skrive en dækkende ansøgning
  • forholde sig til indkomne ansøgninger
  • tale med flere end bare et par stykker
  • stille begavede spørgsmål til referencer
  • danne sig sin mening

... så ligger de jo som de har redt. Der findes faktisk virksomheder der gør sig den ulejlighed at teste de fleste ansøgere, for at skabe baggrund for et kvalificeret interview med dem der derefter er relevante.

Robotisering er skåret over samme læst som optimering af søgemaskiner - hvor udbyderne finder en algoritme der skal finde relevant indhold og robotterne finder ud af hvad der står i den algoritme, så kunderne får flest mulige hits for pengene ..

4. februar 2021 kl. 14:04
Dissektion af en business case: Kørekort app – kommer pengene hjem?

Jeg er allerede begyndt at drage ud i landet uden min lille kortholder, så på den konto vil der formentlig være færre mistede (køre)kort. Fikst også at den nupper billedet fra passet, så det rent faktisk ligner (selvom yngste barn ikke synes det er fedt med konfirmationsbillede på sin app). Havde gerne betalt 20 kr for download - og 100 kr hvis den også indeholdt sundhedskort, rejsekort, pas og var gyldigt i hele EU

1. december 2020 kl. 11:49
Nyt ejendomsvurderingssystem på vej: Næsten hver tredje vurdering er upræcis

De fleste har realkreditlån, som altid gives på baggrund af en ejendomsmæglers vurdering foretaget på vegne af realkreditinstituttet. Det er i sagens natur en konservativ vurdering for at undgå insolvens

29. oktober 2020 kl. 12:58
Mærsk-CISO: Jeg stoler ikke på den indbyggede sikkerhed i cloud

MS havde allerede patchet NotPetya nogle maaneder i forvejen, men der var man saa ikke naaet til - man kommer langt med at holde sit software opdateret ..

6. december 2019 kl. 14:47
To tredjedele af persondata-brud i 2018 var info sendt til forkert modtager

.. og derfor du skal logge på banken/eboks for at hente beskeder og dokumenter

13. juni 2019 kl. 11:07
Er deadlines ødelæggende?

Pointen med sprints er netop at det ikke er een deadline, men løbende afrapportering så man sikrer at det man så i krystalkuglen nu også holder i den virkelige verden.

Men altså, man har ikke ved projektstart fastsat hvornår man stopper, det er en funktion af det leverede (= kvaliteten) - som i sagens natur kræver en produktejer der forstår sin forretning.

Scope og risiko er en del af kvaliteten også, ressourcer er ret præcist definerende for projektets pris - så ingen grund til at komplicere eller udvande tingene yderligere.

9. april 2019 kl. 10:48
Er deadlines ødelæggende?

"Hvad med Scrum og agil udvikling? Der har man jo også en frist, hvis man f.eks. bruger et 14-dages sprint. Er det også et problem? Der har man jo typisk selv haft indflydelse på hvad man tror man kan nå i den periode

En agil sprint er en frekvens, ikke en deadline. Det er en status på hvad der er leveret, ift. hvad man forventede at kunne nå - samt en revurdering af kompleksistet på det der ikke kunne nås.

Valget står sædvanligvis mellem kvalitet, pris og tid (deadline) - og bør ikke være svært, men er det åbenbart ofte alligevel. Med agile kender du prisen på din development pipeline og bliver så ved til du har den nødvendige funktionalitet i brugbar kvalitet.

8. april 2019 kl. 11:19
Top og bund

Enig, det sidste afsnit er nok forklaringen ..

Jeg har set begge metoder virke - og begge fejle.

Når det virker skyldes det oftest en stærk organisation med god forståelse af as-is og et realistisk syn på to-be.

Og her taler vi ikke (kun) om system, kode eller metode - men kunder, forretning og strategi.

Teknikken skal 'bare' være procesunderstøttende.

3. januar 2019 kl. 12:48
Hovedansvarlig for brændende sundhedsplatform: Jeg er jo bare politiker

Hverken regioner eller kommuner burde overlades til at lave egen IT

26. juni 2018 kl. 11:31
Skolernes brug af apps og nettjenester kan blive strafbar med GDPR

Forvirringen omkring GDPR er jo total, bare se på antallet af virksomheder der har bedt folk om at genbekræfte deres abonnement på nyhedsbreve. Det er helt unødvendigt at hælde de mange abonnenter ud der ikke svarer, da de (i hvert fald næsten alle) har tilmeldt sig selv allerede (opt in). Det skal nu alene være mere klart at 1) de har de oplysninger du har givet dem og 2) du kan få dem slettet hvis du ønsker det. Bum!

29. maj 2018 kl. 10:22
Elev-boykot på 20 til 50 procent kan lægge omstridt trivselsmåling i graven

Det er det samme med de 400.000 danskere der bor i udlandet, heraf mange midlertidigt og måske endda med dansk pension, men som har begrænset ret til at deltage ved valg.

11. april 2018 kl. 11:36
IBM's Watson i modvind: Foreslog livsfarlig medicin til danske patienter

Det er tydeligvis Watson selv der har svaret ..

23. oktober 2017 kl. 11:04
Jurist: Facebooks dataspredning er fuldt lovlig

Det er nemlig det næste problem - at selvom man både læser & forstår betingelserne, så har man ikke noget alternativ - dvs. det er take it or leave it ..

Omvendt er ens oplysninger jo netop betaling for 'gratis' produkter - men der er nok meget få der reelt vil betale for Facebook m.v.

Der findes allerede en feature der lader brugere at fravælge deling af eksempelvis email og venneliste, ligesom de fleste apps lader brugere bestemme om lokation benyttes altid, aldrig eller kun samtidig med at app'en bruges.

Denne fleksibilitet burde være standard - og konsekvensen for udbyderne sikkert begrænset, da kun de færreste vil gøre sig den umage at checke hvad de faktisk deler ..

10. marts 2017 kl. 13:40
Apps har fri adgang til at følge dine bevægelser

De fleste apps kan indstilles til at de kun benytter geotagging når de er i brug - og kan de ikke det må man jo prøve om man kan finde en anden app ..

26. februar 2017 kl. 11:43
GPS’er på vej i alle taxier: »Endnu et skridt mod omfattende overvågning«

Den valgte tilgang logger taxaens færden, men har ikke noget implicit link til kunden. Mange håndværksmestre, vognmænd og firmaer med servicebiler iøvrigt bruger det allerede i vid udstrækning og har gjort det længe.

Mængden af sensordata vil kun stige, enten via connected car, road pricing eller kameraovervågning. Altsammen eksisterende teknologi.

Det jeg opponerer mod er præmissen, der udelukkende er rettet mod at undgå snyd i første led - specielt fordi man kan sætte sig helt ud over denne problematik, som Uber har illustreret med al ønskelig tydelighed og teknologiske simplicitet.

Ubers manglende indrapportering til skat og eventuelle transfer pricing er separate politiske anliggender og bør ikke forplumre debatten om taxadrift iøvrigt.

PS: Jeg bruger naturligvis kun Uber i lande hvor den slags er lovligt ;-) PPS: Jeg har ikke noget at skjule

21. februar 2017 kl. 12:03
GPS’er på vej i alle taxier: »Endnu et skridt mod omfattende overvågning«

Jeg vil så gerne kunne overvåge mine egne transaktioner, ligesom når jeg betaler, rejser med bil/tog/fly, løber og cykler, - det er sikkert også guf for nogle, men dem om det.

Datalagring er eet element, hvordan man når målet (hvad det så reelt måtte være?) både teknologisk og praktisk er andre relevante betragtninger - og her forekommer det at man går over åen efter vand med den nye taxalov.

Hvis nogen ikke ønsker at bruge Dankort, mobiltelefoner, brobizz, rejsekort, Uber og andre gufelementer, så fred være med det - men let lige skyggen på sølvpapirshatten og se bare lidt ind i fremtiden ;-)

21. februar 2017 kl. 09:05
GPS’er på vej i alle taxier: »Endnu et skridt mod omfattende overvågning«

Synes (Ubers) positionslogning er fremragende, jeg modtager en kvittering på email med et kort over den kørte rute straks turen er afsluttet og skulle jeg føle behov for det kan jeg overvåge mine børns færden, endda i real time .. Det kræver ingen dyre specialinstallationer af sædekontakter eller andet kostbart rumfartsisenkram, men klares alene med en mobiltelefon. Easy peasy. Så må jeg praje en gammeldags taxa og betale kontant hvis jeg skal være hemmelig ..

21. februar 2017 kl. 07:35