Mikkel Carlsen

Linux på vej væk fra 32-bit

64 bit distroer er rent spild hvis man har fire GB RAM eller derunder.

Hvad mener du at du spilder ved at køre et 64-bit OS på en 64-bit processor? Det er måske ikke alverden du vinder med under 4 GB RAM, men tvivler på at den smule hukommelse 64-bit pointere optager gør den helt store forskel i RAM forbrug?

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=ubuntu-1604-3264

/Mikkel

4. juli 2016 kl. 22:14
Langt de fleste danske hjemmesider sporer dig ulovligt

Selvom jeg forsøger at blokke så meget som muligt og finder omfanget af trackere problematisk, så har jeg en vis forståelse for at reklame-financerede onlinemedier som f.eks. Information og Version2 anvender tracking af deres læsere bl.a. i form af cookies.

Derimod hopper kæden helt af når min fagforening flittigt gør brug af endnu mere vidtgående tracking af deres medlemmer - og har gjort det i adskillige år. Jeg modtager ikke mange mails der indholder så mange tracking links (via Apsis/anpdm.com) som diverse nyhedsbreve fra IDA og lokalafdelinger. Alle links og billeder i mails er trackede og forsynet med bl.a. et uid som virker til at være unikt for mig. IDA har ikke ønsket at svare på om de ud fra et uid kan krydsreferere med medlemskartoteket og således fastlægge hvilke mails jeg læser, hvornår jeg læser dem, hvor jeg læser dem fra, hvilke links jeg klikker på osv. Jeg modtaget respons hvor IDA bedyrer at det skam er lovligt nok, men de har ikke ønsket at tage stilling til det moralske aspekt.

Mig bekendt tilbyder IDA ikke at udsende nyhedsbreve på papir og dermed har man som betalende medlem altså valget med at lade sig tracke eller ikke at høre noget fra sin fagforening.

/Mikkel, IDA uid 610770703

17. april 2015 kl. 22:17
Tracker i IDA nyhedsbreve

Efter at haft en del - tilsyneladende forgæves - korrespondance med IDA ang. de tracking links der indgår i de udsendte nyhedsbreve, vil jeg gerne høre om jeg er den eneste der er en smule utilfreds over, at min fagforening er så ivrig efter at indsamle data om min brug af nyhedsbrevene?

Alle udsendte nyhedsbreve indeholder et væld af links som har til formål at indsamle informationer om hvilke links der trykkes på, hvornår et udsendt nyhedsbrev læses (alle billeder er trackede) osv. via deres samarbejdspartner Apsis. Hvilke oplysninger der indsamles kan jeg af gode grunde ikke vide, men umiddelbart giver det jo mulighed for at registrere f.eks. browser, email-klient, IP adresse mm.

Jeg har en vis forståelse for at en organisation som IDA kan se en idé i at indsamle oplysninger om hvordan deres publikationer anvendes, og hvis de indsamlede statistikker udelukkende var baserede på generelle ID'er som kunne spore læserne som en samlet masse, ville jeg nok ikke have tænkt så meget over det (selvom jeg hellere var fri). Det der gør mig en anelse mere skeptisk er imidlertid at alle mails indeholder en lang række links med et bestemt UID som ikke ændrer sig i de forskellige mails - altså et ID der sandsynligvis identificerer mig unikt overfor den software som Apsis anvender. Jeg har forgæves forsøgt at få IDA til at forholde sig til om de på enkel vis kan binde det enkelte UID med et bestemt medlem (og anvender denne information), men da der altså findes en mapping mellem UID og min email-adresse, er det bestemt en mulighed.

Svaret fra IDA er en konstatering af at hvis jeg ikke ønsker at de indsamler informationer om mit brug af nyhedsbrevene, kan jeg jo afmelde dem. Og da det mig bekendt ikke længere er muligt atmodtage nyhedsbreve via brevpost, vil det dermed betyde at jeg vil gå glip af en del information fra den fagforening jeg betaler til.

Generelt er jeg ikke ligefrem tinfoil-hat typen, men er det for meget at forlange af sin fagforening at slippe for den slags i deres kommunikation med medlemmerne?

/Mikkel

20. august 2013 kl. 23:13
Trackere i IDA-mail

Jeg har i længere tid undret mig en smule over om det mon er specielt klædeligt for min fagforening (IDA), at samtlige mails jeg modtager ang. aktiviteter, arrangementer osv. indeholder en efterhånden overvældende mængde links til diverse trackere og marketingsbureauer? Pt. i et omfang hvor min mail klient advarer mig om, at den mistænker nyhedsbrevene for at være scam-mails.

Jeg synes at det er uprofessionelt, uværdigt og i min optik ikke specielt på linie med de værdier IDA repræsenterer.

/Mikkel

15. december 2012 kl. 00:12
Nexus-telefon afslører: Ny Android 4.1 Jelly Bean er rundt om hjørnet

Tilsyneladende har Samsung jo mere eller mindre droppet at vedligeholde Galaxy Nexus med nyere softwareversioner - jeg kører i hvert fald stadig Android 4.0.2 (yakjuxw). Så man kunne da godt frygte at danske SGN ikke får får nogen gavn af denne opdatering (i hvert fald ikke uden at bryde fabriksgarantien ved at flashe til yakju....)

25. juni 2012 kl. 09:59
Sådan optimerer du din virksomheds trådløse netværk

Det er da imponerende! Betyder det mon at oppetiden nu er 29 timer i døgnet? ;-)

13. august 2009 kl. 14:04