Erik Bruus

Nyt it-system skal sikre mere gennemsigtige ejendomsvurderinger hos Skat

Hold fingrene væk fra mine penge. Ejendomsskat er perverst. Alle jeg kender, incl. mig selv, må spare for at få det til at løbe rundt. Bare vedligehold af boligen er en kæmpe post. Hvis man fik de penge i hånden man brugte på ejendomsskatter, kunne man bruge dem på håndværkere, som så ikke behøvede at være på dagpenge.

Men det bliver nok svært at få politikere til at forstå dette, da de fleste af dem er underfrankerede. mvh, Erik.

12. september 2014 kl. 11:27
Skal man lære andre at hacke?

Ja at gøre hacking til konkurrence, kunne sikkert højne sikkerheden. Men nu vi er ved sikkerhed. En ven spurgte mig: Hvor god er din F-secure egentlig, og er det den bedste ?????

Ja det var faktisk et godt spørgsmål, der er firewall, og virus-dims, og alt muligt andet, men hvad siger en ekspert til dette.

mvh, Erik.

20. maj 2014 kl. 12:02
Nettet før internettet

Ja det er også rigtigt. Det kom til at køre 9600 baud til sidst, og gør sikkert stadig nogle steder. Det var dog noget ustabilt, så de fleste blev på 1200 baud. Det var også fint nok til mail. mvh, Erik.

14. maj 2014 kl. 16:06
Nettet før internettet

Min første mailadresse, var via Packet-Radio. Det var en del år før internettet startede. Det var dog begrænset til dem som var radioamatører, og ikke for alle. Men en eller anden form for net, det var det nu. Vi kunne sende mails, sende filer, chatte, logge på en server, og hente mail, programmer mm. Det hele foregik med den "svimlende" hastighed på 1200 baud. Det tog derfor noget tid, og sende selv små filer til hinanden. Men sjovt det var det nu.

14. maj 2014 kl. 11:19
Tidligere Nets-ansat: Alle i kundeservice har adgang til danskernes kortoplysninger - og det bliver misbrugt

Ja lige netop, Han sidder blandt andet med sager om socialt bedrageri, når der ikke lige er andre opgaver der er vigtige. Det sidste de fik på var teleoplysninger. For som han sagde. Når katja-kaj, og bente-bent, ikke længere ringer sammen, så er det nok fordi de er sammen. Alle bankoplysninger om alle borgere tilknyttet kommunen kan frit trækkes ud af systemet. Skal der hentes bankoplysninger om en borger i en anden kommune, så skal der et supervisor-password til, fra en medarbejder højere oppe i systemet, men som han siger, man behøver ikke spørge hver gang. Til sidst husker man jo hvad koden er.

4. maj 2014 kl. 11:03
Tidligere Nets-ansat: Alle i kundeservice har adgang til danskernes kortoplysninger - og det bliver misbrugt

Kan vel ikke overraske nogen at administrative medarbejdere har adgang til alt muligt. Jeg kender en der arbejder som administrativ medarbejder i en kommune. Han har adgang til alle mulige oplysninger om alle. Det var ikke så lidt han kunne fortælle om mig, selvfølgelig med min tilladelse. Bankoplysninger, heriblandt kontoudskrifter, (lidt ligesom det nets kan), derfor se hvad jeg har købt, og hvor. Alt om min bolig, alt om skat, teleoplysninger, og en hel masse andet, som jeg ikke vil komme ind på. Dette har jeg også omtalt før, og det var der ikke mange der reagerede på. Så der er ikke noget der er sikkert. Det er dog problematisk, hvis det bliver misbrugt. Det sker desværre indimellem. mmmm..Spændende ikk.

4. maj 2014 kl. 00:23
Se og Hørs hemmelige kilde sendt hjem fra arbejde i Nordea

Vi skal jo huske på: Hæleren er den værste. Hvis ingen købte tyvekoster, var der ikke mange der stjal. De værste forbrydere er dem der køber se og hør.

30. april 2014 kl. 11:21
Yousee-fejl gav eksterne brugere adgang til private filer

Ja det burde være muligt at sætte det nye modem i bridge mode, han har dog ikke fundet ud af endnu hvordan man gør. Men vi giver ikke op endnu. Jeg regner med det nok skal komme til at virke. mvh, Erik.

31. marts 2014 kl. 14:50
Yousee-fejl gav eksterne brugere adgang til private filer

Som der skrives længere oppe:

Jeg er glad for at jeg kun har et kabelmodem og ikke en router :-)

Ja det er jeg også glad for, lige indtil den dag, hvor posten pludselig har en pakke til dig med et nyt modem med router og wifi. Det skete ude hos en ven. Han skulle pludselig skifte uden forvarsel. Han boede måske i et område hvor "SeeYou" havde brug for et wifi spot. Han har kun fået en søforklaring på hvorfor han skulle skifte. Han har ikke bestilt noget nyt. Det er absolut ikke i orden. mvh, Erik.

31. marts 2014 kl. 13:24
Overforbrug af smartphones kan skade øjnene

Hvad så med optikere der ødelægger øjne. Det er nok værre end at kigge på telefonen. Har været hos 4 forskellige optikere. Det resulterede i 4 forskellige resultater. Styrke fra -0,75 til -1,5, både med og uden bygningsfejl. En sagde jeg havde bygningsfejl en anden sagde jeg ikke havde. mvh, Erik.

31. marts 2014 kl. 11:23
Læserstorm mod åbne wifi-spots - Yousee afviser al kritik

Det værste er det skodmodem/Router, som kunder er begyndt at få. Du godeste noget bras. Det har jeg bikset meget med ude hos venner og bekendte. Kunne TDC/Yousee dog ikke bruge noget bedre elektronik. mvh, Erik.

27. marts 2014 kl. 22:43
Samsung forpurrer DR’s planer for smart-tv

Jeg har løst mine fremtidige problemer med Samsung. Jeg skal aldrig have Samsung mere. Der har været en del bøvl med lytter i strømforsyningerne i nogle at deres fladskærme. Jeg har lige kigget i min Samsung DVB-C/T harddiskrecorder/bluerayafspiller. Den er nu næsten 2 år gammel, og lytterne er allerede ved at være syge. Flot siger jeg bare. mvh, Erik.

4. februar 2014 kl. 09:58
Nets: Menneskelig fejl skyld i Dankort-nedbrud

Det kan være en lille ting som ingen har tænkt på som er skyld i en kæmpe fejl. En af mine venner arbejder med IT på serverniveau, fortalte at det havde taget 14 dage og finde et flueben som var sat forkert, i en fordeler. (den kasse som sørger for interface mellem servere SAN / NAS harddiske) Ved ikke lige hvad den hedder. Det var noget helt grundlæggende, som alle tænkte: Jammen det er ikke sådan noget der er galt. Men det var det. 14 dage uden adgang til diskene. mvh, Erik.

22. januar 2014 kl. 11:43
It-chefer skal ikke frygte døden …

Ja skyen er nu smart, men når der går ged i det, så er man lidt på herrens mark. En af mine venner arbejder i en virksomhed, hvor alt ligger i skyen. Det er hurtigt, og nemt...Men....en dag gik det galt, og ingen havde adgang til deres egne data i over en uge. Det er ikke så smart. Nu er de ved at opbygge egen server igen. Den skal bruges som backup. Virker lidt kluntet. mvh, Erik.

17. december 2013 kl. 11:50
7.000 guider skal hjælpe it-svage danskere gennem digitalisering

Meget at det man skal bruge er også lavet meget meget dumt. Jeg er selv i den meget gode ende af IT scalaen, indenfor Windows, Linux, etc. Jeg har hjulpet familie med forskellige ting, og jeg kommer flere gange i tvivl, og kan ikke finde ud af hvad man skal gøre. Hvordan skal så folk med mindre, eller næsten ingen kendskab så kunne finde ud af det.

Et eksempel: Jeg skulle oprette mig som bruger på e-posthuset, for at kunne anvende adresseændring / flytning. Under denne oprettelse, kommer der de samme skærmbilleder man bruger når man opretter e-boks for første gang. ????....Øhhh er jeg ved at oprette en ny e-boks, ødelægger jeg så den jeg allerede har, det er dumt lavet. Der stod ingen steder noget om dette. Det var først da jeg fik læst ude på nettet, jeg turde trykke videre. Sådan må det ikke være lavet. mvh, Erik.

4. december 2013 kl. 10:04
Forskning for tre millioner kroner skal definere Danmarks 'kritiske infrastruktur'

Bare elnettet ikke bliver hacket.

Hvis elnettet forbliver intakt, er der ikke de store problemer. Har lige fået følgende fortalt af en medarbejder fra et teleselskab:

Ved krise eller andre naturfænomener, er der ikke de store problemer. Alt virker ummidelbart som det skal. Men.....Ved strømsvigt sker følgende:

3G og 4G, forsvinder øjeblikkeligt, og det meste af internettet ligeså. IP telefoner virker naturligvis heller ikke. Fastnettelefoner, er efterhånden koblet på digitale centraler, hvor alt er forberedt for ADSL, eller TV over linien. Dette holder også op med at virke øjeblikkeligt. Der er efterhånden ingen batteribackup, og flere steder er batterier fjernet helt, da de efterhånden blev udtjent og gamle. Der er kun få steder mobilnettet virker ved strømsvigt, og hvis der er driftklar batteribackup, er der kun strøm til få timers drift. Rene analoge telefonlinier findes stort set ikke længere, så almindelig telefoni, glem det. Men som telemanden sagde til sidst, næsten alle kabler er i jorden, så risikoen for at strømmen bliver afbrudt i længere tid, er meget lille. Det kan han jo have ret i. Meeeeen, der er plads til forbedring.

PS: går det helt galt og mobilnettet bliver overbelastet, har alle teleselskaber en "stor rød knap", som de kan trykke på. Dette bevirker at al telekommunikation incl. SMS, og MMS standses, og kun nødopkald kan foretages. Så der er en plan B. mvh, Erik.

4. december 2013 kl. 09:40
Rekordmange danskere taber penge på internet-bedrageri

Jeg er meget påpasselig når jeg handler på nettet, og holder mig fra skumle sider. Jeg kunne aldrig finde på at indtaste mine kreditkortoplysninger i en formular som jeg har fået fra min bank på mail. Længere ude i bekendtskabskredsen er der nogle som ingen virus beskyttelse har, og køber ting på skumle sider med kreditkort. Så skal det gå galt. Jeg kunne godt tænke mig at vide, skyldes stigningen af svindel at kort bliver brugt mere, eller skyldes stigningen at folk er mere ligeglade, og måske dummer sig?

1. december 2013 kl. 18:44
Hollands datatilsyn: Googles indsamling af personlige data er ulovlig

Jeg er ikke overrasket. Den første dag jeg oprettede min mail hos Google, tænkte jeg: Den der har alle administrator rettighederne over servere og lignende, kan læse mine mails, og i pricippet gøre hvad de har lyst til. Hvis man tænker lidt over det når man skriver mail, så går det nok alligevel. PS: det er jo gratis, og det er ikke dårligt. mvh, Erik.

29. november 2013 kl. 11:06
Den forkerte "Cyberkrig"

Ja det er altid rart at have noget ekstra til at kommunikere med. Som radioamatør har jeg altid fået fortalt dette råd: I tilfælde af naturkatastrofe eller krise, lyt på 145,500 MHz. Hvis muligt indstil også din radio på din lokale repeaterfrekvens.

Dette er jo selvfølgelig nemt for radioamatører, da 95% (bare mit gæt), har mulighed for at gøre dette. Alle andre kan jo anskaffe en scanner, eller en VHF radio, og kan så sende på den i nødstilfælde. Det mener jeg godt man må.

Ja Johnny, det er ikke til at vide hvornår systemerne svigter, og jeg er bange for du har ret. Der er måske kun til få timers batteridrift, hvis der i det hele taget er backup. mvh, Erik.

28. november 2013 kl. 15:16
Den forkerte "Cyberkrig"

Vi må bare håbe at cyberangreb, ikke rammer beredskabet. Kommunikationen er sikkert blevet meget bedre, og med Tetra, som sikkert har al den backup der er mulig, er man godt dækket ind. Jeg er dog glad for min VHF / UHF radioer, som også kan køre ved strømsvigt.

For et stykke tid siden, gik strømmen, og var væk i næsten 8 timer, Telefonnettet var også nede, og mobilnettet brød sammen efter kort tid. Der gik 2 dage før det hele var normalt igen. Her ville Tetra ikke hjælpe mig, eller mine naboer.

Hvis der pludselig skulle opstå et alvorligt problem, skade, sygdom mm. så ville man ikke kunne få fat på hjælp. Jeg sagde også til mine naboer, er der noget alvorligt, så kom til mig, så kalder jeg efter hjælp i nabobyen.

Se så er det ikke så tosset med en radio.

mvh, Erik.

28. november 2013 kl. 08:38