Rune Kock

Mens vi venter på MitID

Det er nok snarere din mobilbank, du skal klandre.

Jeg oplever ikke din første fejl, kun din anden, og der virker følgende workaround: i MitId-vinduet har jeg en menu nederst til højre, hvor jeg vælger "open in Firefox".

Nu er der mange permutationer af bank, mobil, android, browser, indstillinger, MitID. Jeg har en BEC-bank, en mobil med custom-rom android 12, firefox som standard, og MitID med kodeviser.

3. august kl. 21:18
Millioner af danskere bruger stadig kun e-Boks trods udbuds-nederlag til Netcompany

Jeg véd ikke, om det er samme problem, men jeg oplever nedenstående, som jeg tror hænger sammen med at Firefox er standardbrowser på min telefon:

I min netbank app viderestilles jeg til MitID, hvor jeg logger ind med password og kodeviser. Men når successen skal tilbagerapporteres til netbanken, får jeg en "noget gik galt" fejl.

Der findes dog et work-around: i MitID skærmbilledet er en menu, med bl.a. "åbn i Firefox", og hvis jeg vælger dette, kommer jeg igennem.

1. august kl. 17:41
Find N Designfejl

Foreløbig er der nu ikke noget tegn på at transaktionsomkostningerne stiger:https://ycharts.com/indicators/bitcoin_average_transaction_fee

20. juni kl. 14:26
Udviklings- og Forenklingsstyrelsen ansætter i hundredevis, men problemerne med ejendomsvurderingerne fortsætter

Det virker uladsiggørligt at nå frem til en retvisende vurdering af en ejendom (endnu mere at adskille værdien af grund og bygning).

Selv hvis ejendommen er handlet for nylig, kan der være omstændigheder ved handlen som trækker beløbet skævt. Og uden en nylig handel kan man kun falde tilbage på statistik over de parametre, som findes registreret.

Husk også, at det skal kunne forsvares retssikkerhedsmæssigt. Det nytter fx ikke noget, at føde alle data ind i et neuralt netværk, som giver et svar uden begrundelser.

Et alternativ: skriv en beregningsformel direkte ind i skatteloven, og lad være med at hævde at det svarer til den reelle værdi.

Det bliver nok ikke særligt fair, men det bliver transparant, hvordan man når frem til beløbet. Og dermed mulighed for god retssikkerhed.

31. marts 2021 kl. 15:09
Danmark støtter ikke nyt EU-skatteforslag for Facebook og Google

Så vidt jeg har forstået, bliver indtægterne fra disse selskaber faktisk beskattet i EU, men i medlemslande med bevidste huller i deres skattesystem. Så det virker forkert at angribe problemet med mærkelige særregler. Tiden må være inde til at få en fælles selskabsskat i hele EU. Så vil vi også stå stærkere i kampen mod skattelylande udenfor.

19. september 2017 kl. 18:59
Test: Lotus Symphony mod OpenOffice

Desværre er Microsofts implementering af ODF i Office 2007 SP2 ubrugelig når det gælder regneark. MS gemmer formler på en anden måde end OpenOffice, så alle formlerne går tabt.

Så i det mindste for regneark er man på langt sikrere grund ved at bruge det gamle MS Office 97-format, som alle programmerne understøtter fint.

28. juni 2009 kl. 06:27