Thomas Kjeldsen

Danske forskere skal undersøge muligheden for blockchain-valgsystem i Grønland

At man politisk kan overveje denne mulighed, siger så meget om politikerne, og det er ikke positivt ment.

Ret beset kommenterer vi blot på en pressemeddelelse fra to universiteter og en privat aktør som leder efter et anvendelsesområde til deres investering.

19. oktober kl. 18:43
Danske forskere skal undersøge muligheden for blockchain-valgsystem i Grønland

Vi sigter især efter at verificere, at de protokoller, som bliver brugt til at kontrollere stemmerne, er utilgængelige for uvedkommende [..]

Hvordan forestiller man sig at den enkelte borger kan overbevise sig selv og andre om at valgprocessen ikke er manipuleret? Skal vælgerne blot stole på Lars Seier og hans udvalgte?

19. oktober kl. 13:37
193 lande underskriver FN-aftale om etisk AI

Ifølge pressemeddelelsen på https://news.un.org/en/story/2021/11/1106612 er det alle UNESCO's medlemsstater.

UNESCO's medlemsstater kan man finde på https://en.unesco.org/countries/ men måske wikipedia-siden er lettere at overskue: https://en.wikipedia.org/wiki/Member_states_of_UNESCO

3. december 2021 kl. 22:25
Tyrkiet forbyder kryptovaluta

Jeg har ikke stemt dine indlæg ned, men når jeg ser det firebogstavs foretagende som du nævnte ovenfor tænder det automatisk min BS-detektor. Jeg beskæftigede mig kortvartigt med det for nogle år siden da folkene bag påstod at deres teknologi var en blockchain. Da det efterhånden stod klart for omverdenen at det ikke var tilfældet blev det fluks rebrandet som næste-generations blockchain! Deres folk solgte teknologien som om https://en.wikipedia.org/wiki/CAP_theorem ikke galdt for dem og man kunne få på alle hylder. De påstod at den centrale coordinator-komponent, som var nødvendig for deres løsning, var midlertidig og ville blive fjernet meget snart. Med andre ord havde de bygget en umådelig kompliceret centralt styret database, og solgte det som om der ikke var nogen central kontrol. Sidst jeg tjekkede påstod de stadig at coordinator-komponenten var på vej til at blive fjernet real-soon-now. Jeg tillader mig at tvivle. Tekniske, kritiske, spørgsmål blev overdøvet af hvad jeg næsten er overbevist om var robotter. Jeg har meget svært ved at tro på at der ikke var folk i det foretagende som udemærket var klar over hvad de havde gang i.

20. april 2021 kl. 18:12
Statsretter og Menneskeretter

Jeg synes det er fornuftigt at brandvæsenet rykker ud og slukker en brand i en facilitet når der er overhængende fare for at branden spreder sig til nærliggende faciliteter.

Dengang man tog til IT-konferencer blandt andre mennesker var noget af det første man kunne få øje på ved indgangen en oversigt over flugtveje, max antal personer osv.

På skiltet ved siden af var typisk printet navn og kodeord på et wifi-netværk. Intet tilsyn eller beredskab på den del, så vidt jeg ved.

Der er måske forskel i proportionalitet mellem folk der fanges i en brændende bygning og så kompromitterede elektroniske systemer, men jeg synes det er pudsigt at vi har udemærkede krav om at brandinspektøren regelmæssigt tjekker brandveje, mens der tilsyneladende hverken findes beredskab eller regelmæssig kontrol af internetforbundne elektroniske kommunikationssystemer.

Fortsættes denne analogi vil det naturligvis være noget overraskende med brandvæsen der opererer på tværs af landegrænser uden foregående aftale.

15. april 2021 kl. 17:56
Microsoft: 80.000 Exchange-servere mangler stadig patches

Det er et åbenlyst problem, at det er op til ejeren af en Windows Server at sikkerhedsopdatere, eller nærmere at udskyde sikkerhedsopdateringerne.

Her svarer det vel til at en virksomhedsejer enten ikke er klar over at der er ild i butikken eller blot satser på at ilden går ud af sig selv.

Hvornår rykker brandvæsenet ud og slukker for strømmen, ups, jeg mener ilden?

17. marts 2021 kl. 19:20
Myanmar blokerer Twitter og Instagram efter militærkup

Det er altså et problem at det er de samme techvirksomheder som afgør hvad der er misinformation

Det er jeg enig i, og jeg mener ikke Helle Thornings tjans hos Facebook er nogen god løsning.

samtidig blev Twitter flooded med mindst ligeså mange nye konti der

Det er mit indtryk at de "sociale medier" bliver flooded med nye konti hele tiden, så tænker din observation blot er business as usual.

Af samme grund mener jeg ikke man kan tildele antal "likes", "shares" eller "hearts" nogen væsentlig betydning. Der er ingen vished for at det er reelle borgere der står bag.

9. februar 2021 kl. 00:13
Microsoft melder Bing klar, hvis Google trækker sig fra Australien

Microsoft Edge er baseret på samme engine som chrome. (Chromium).

Ja, derfor synes jeg det er noget overraskende at kunne se CPU idle usage gik fra 40% til 6ish% efter at have renset systemet for Chrome. PDF-preview i Chrome er måske lidt bedre end Edge, men ellers ingen nævneværdige forskelle. uBlock Origin virker endda også i Edge.

Louise, mht annoncekroner synes jeg historien om Uber er interessant. De opdagede mere eller mindre tilfældigt at de kunne reducere deres online reklamebudget til 1/3 uden at det havde effekt på deres forretning. Altså bortset fra at de lige sparede 100mio.

1. februar 2021 kl. 14:52
Microsoft melder Bing klar, hvis Google trækker sig fra Australien

Jeg har brugt bing og duckduckgo og mener det er glimrende alternativer til googles søgemaskine.

Er iøvrigt ganske positivt overrasket over Microsofts browser "Microsoft Edge" - det virker simpelthen som om den performer bedre end Google Chrome. Udviklingen går åbenbart i ring.

Se evt https://chromeisbad.com/ (sølvpapirshat påkrævet)

1. februar 2021 kl. 13:08
Hvor går grænsen?
29. januar 2021 kl. 19:28
Hvor går grænsen?

vi skal helt undlade at have de registre.

Kan den risiko ikke reduceres ved at der stilles krav til SoMe-platforme om at profiler skal kunne fremgå anonymt (som at skrive avisindlæg under alias) kombineret med indirekte identifikation?

Det burde forhindre hhv SoMe-platform og stat i at kunne identificere personer uden hjælp fra den anden part (hvis vi ser bort fra lingvistiske analyser, seo-tracking, osv).

Mekanismen kortslutter ved overlap mellem SoMe-platform, id-broker og stat.

29. januar 2021 kl. 13:38
Ministre tavse om GDPR-koks i folkeskoler: »Jeg mødte en mur af tavshed«

Nå, bliver de også større ?
Tænk, det havde vi slet ikke overvejet.

Tænk, nogle bliver ligefrem Statsminister og Forsvarsminister en dag.

29. januar 2021 kl. 12:32
Hvor går grænsen?

Som borger vil jeg gerne have mulighed for at kunne sortere indhold ud fra om det er skabt af en profil/borger/virksomhed som er identificeret vha et nationalt identificeringssystem. Det kunne fx visualiseres vha et grønt flueben. Jeg vil også gerne kunne se hvilket nationalt id-system det grønne flueben er givet ud fra, fx visualiseret vha et landeflag.

På den måde kan troldefarme og oprørsbevægelser stadig ytre sig, mens den enkelte borger - forhåbentligt - er bedre i stand til at foretage kildekritik.

29. januar 2021 kl. 12:20
Støttepartier om fortsat masselogning: Regeringen har et “anderledes” syn på frihed

Og det ser ikke rigtig ud til at være opfyldt i denne sag

Det må retten afgøre. Må antage at du ikke har læst om skiltet siden du ikke nævner det med et ord.

Hermed citat fra https://www.berlingske.dk/danmark/en-saerlig-paragraf-kan-sende-dukkeafbraendere-i-faengsel

»Det er en handling, der er langt over stregen. Der har før været politiske aktioner, men ikke aktioner, der gik på at dræbe statsministeren. At lave direkte trusler mod statsministeren er bare ikke i orden.«</p>
<p>Juraprofessor Eva Smith mener, at der er »meget rimeligt«, at demonstranterne sigtes efter den alvorlige paragraf og hæfter sig ved skiltet på dukken.

26. januar 2021 kl. 13:32
Støttepartier om fortsat masselogning: Regeringen har et “anderledes” syn på frihed

Men helt ærligt

Ja, helt ærligt Yoel. Trusler mod folkevalgte (eller andre) er uacceptabelt uanset partifarve. Stop dig selv.

25. januar 2021 kl. 19:09
Interview med The Internet Society’s Konstantinos Komaitis: »Ny EU-lov vil fragmentere internettet«

I interviewet ovenfor nævnes upload filtre så jeg har søgt i de to dokumenter som jeg går ud fra det handler om:

Har kun søgt og skimmet, men kan ikke finde noget omkring upload filtre.

Jeg søgte også på forskellige udgaver af ordet "moderate". Så vidt jeg kan se handler det om at tøjle platformenes moderering[1], og det eneste jeg kunne finde som peger i retning af krav til at foretage aktiv moderering er denne formulering:

Where appropriate, other actors, such as group moderators in closed online environments, in particular in the case of large groups, should also help to avoid the spread of illegal content online, in accordance with the applicable law.

Jeg savner dokumentation for de præmisser som dette interview er baseret på.

Det ville være rart med en kildehenvisning eller to fra den amerikanske tænketank.

[1] Måske med henblik på historier som denne: Champagnedrengen arbejdede som moderator under Facebook

5. januar 2021 kl. 17:29
Nye EU-anbefalinger er en bombe under cloud-markedet

»Hvis data kommer udenfor EU’s område, så kan man som registreret risikere, at det bliver brugt på en anden måde end tilsigtet eller uden ens vidende, og man ikke kan håndhæve de rettigheder, man har i EU.«

Godt at emnet bliver behandlet med alvor. Tak for det.

23. november 2020 kl. 09:47