Christian Nobel

Danmarks dårligst digitaliserede by: Øster Assels

Fine artikler fra V2, men der ligger noget faretruende under overfladen og lurer.

Er man fra centralmagtens hold i gang med at lave en decideret NemID tvang, camoufleret som såkaldt oplysning, trods det den foregående "videnskabsminister" bedyrede at det aldrig ville blive påtvunget.

Følgende sætning kan give anledning til stor bekymring:

»Hvis vi skal hjælpe borgerne til at hjælpe sig selv, er det nødvendigt, at vi selv gør en indsats. Der er sikkert en del, der ikke selv har en pc, adgang til en pc eller erfaring med en pc. Derfor har vi medbetjeningscomputere på borgerservice og biblioteket, hvor uddannede medarbejdere sætter borgerne i gang med brugen af NemID«

8. september 2011 kl. 10:14
Nordjyder helt i bund: de 10 værste NemID-postnumre

Findes der en statistik på hvor mange der har NemID uden OCES? Og ligger de samme kommuner i toppen på den liste også?

Og som jeg også skrev andetsteds, kan vi også få en statistik over den reelle brug af NemID, f.eks. i for af antal besøgende i netbank hhv. før og efter indførelsen af NemID.

8. september 2011 kl. 10:07
Digitalisering rammer skævt: Danmark har en rådden NemID-banan

Det vil være fedt, at se det samme Danmarkskort med hvor mange der har NemID uden "vi har din private nøgle OCES".

Det kunne da sandelig også være interessant at se en statistik delt op på samme måde, hvor man kunne se benyttelse af netbank hhv før og efter indførelsen af NemID.

Men det er nok tvivlsomt om DanID vil ud med de tal.

8. september 2011 kl. 10:03
Venstre: Open source er vejen frem
Denne kommentar er blevet fjernet af en moderator.
15 millimeter tyk Lenovo-fartdjævel skal give Macbook Air baghjul

Hvordan er det at MS har kunnet gøre 1024x600 populært vha. nogle licensregler. Enlighten me please...

Fordi MS indførte en række begrænsninger så som den om opløsningen (rettelse - skærmstørrelse), som krav for at benytte low cost OEM udgaven af XP!

Det er godt nok en vild påstand. Netbooks kom med Linux, det var der en lille skare af mennesker der var glade for, så prøvede man Windows (også fordi en del af dem der købte netbooks med Linux, selv installerede Windows på dem), og nu kunne man sælge mange flere.

Nåeh ja, for det var jo ikke sådan at MS sagde: Hov der er et marked vi ikke bryder os om andre snupper?

Og nåeh nej MS har jo aldrig benyttet sig af trusler i forbindelse med OEM aftaler, så MS kunne jo aldrig finde på at true fabrikanterne med at hvis ikke de præloadede deres netbooks med XP crippled, så ville det gå ud over rabatterne på deres andre OEM aftaler.

så prøvede man Windows (også fordi en del af dem der købte netbooks med Linux, selv installerede Windows på dem)

Det ved du (og jeg) dybest set intet om, for det fordrer vel at vi har tallene for hvor mange der skiftede OS på de oprindelige Acer Aspire One, og EeePC ud med Windows.

Og hvor mange skiftede den oprindelige Linux ud med en anden distro.

Hvis ikke vi kender disse tal, så kan vi kun diskutere ud fra en jeg-mener betragtning.

Hvordan markedet reagerede da de begyndte at kommer præloadede er en helt anden sag, for der begyndte pludselig at komme nogle helt andre parametre ind i spillet.

Windows XP kan kører meget høje opløsninger og har support for langt flere grafikkort end Linux, så jeg ved ikke hvordan det er du mener at Windows XP kan begrænse opløsningen på et panel, og dermed standse udviklingen hos panelproducenterne?

Ja XP kan sagtens køre med højere opløsninger, men som nævnt ovenfor, for at kunne sælge netbooks med den billige 15$ XP licens, så var det et krav fra MS' side at maskinen højst måtte have en skærm på 10", 1G ram, single core, 80G harddisk.

Jeg kan ikke finde belæg for de 1024 * 600, så der kunne godt have været højere opløsning, men på det tidspunkt kneb det nok med teknologien til en rimelig pris, og ville man have højre opløsning, så røg man ud over de 10".

7. september 2011 kl. 11:55
15 millimeter tyk Lenovo-fartdjævel skal give Macbook Air baghjul

Jeg tvivler på at det er MS der dikterer noget som helst til producenterne af skærme.

Det er da så sandelig MS der via deres licensregler har gjort 1024 * 600 "populært".

Og husk også på at MS i lang tid levetidsforlængede XP, fordi de ellers ikke havde et billigt alternativ til netbook markedet - så godt nok dikterer MS' ikke noget over for panelproducenterne, men det gør de så sandelig over for panelproducenternes kunder, hvorfor der ikke er det store pres på udviklingen.

7. september 2011 kl. 11:09
15 millimeter tyk Lenovo-fartdjævel skal give Macbook Air baghjul

jeg gætter på at det er denne ide der holder udviklingen tilbage.

Og kunne vi forestille os at det var dikteret af et større firma der (heller) ikke helt har forstået det der med skalering?

7. september 2011 kl. 10:37
15 millimeter tyk Lenovo-fartdjævel skal give Macbook Air baghjul

Men NVidia er vel dem som i øjeblikket på x86 platformen er mindst energieffektive.

Tænkte nu også på deres ARM bestræbelser.

Og så skulle der iøvrigt stå netbook i mit forrige indlæg, men man kan jo ikke rette her.

7. september 2011 kl. 10:26
15 millimeter tyk Lenovo-fartdjævel skal give Macbook Air baghjul

Jeg ved ikke hvad A1 er?

Nåeh, det var nu bare den ovenstående Acer, med crippled nedbook opløsning på 1024 * 600

7. september 2011 kl. 10:24
Venstre: Open source er vejen frem

Det der fis med at lave flere forskellige produkter er jo ikke på nogen måde en optimere sin produktion på.[quote]Nej, og det er præcis det jeg siger

Flå venligst ingeniørhatten af og kom ind i kampen i den virkelige verden, kære ven[/quote]Før du "kære ven"ner mig for meget, så prøv lige selv at forholde dig til den virkelige verden.

For det lader så sandelig ikke til du ved hvordan den fungerer, og hvordan det er p... irriterende at man hver dag skal slås med MS' åh så åbne dokumenter, og argumentet om at vi-er-jo-nødt-til-at-bruge-Office-fordi-det-gør-vores-omverden og at det giver problemer at udveksle mellem Office og andre, fordi MS bevidst har holdt verden for nar ved ikke at ville samarbejde med andre om en og kun en standard

Så Jesper jeg gider ikke høre dit bræk om den virkelige verden (og ja jeg blev også agressiv der, men nogen gange, så er du bare for meget), for i modsætning til visse andre (åbenbart) så ser jeg den dagligt!

7. september 2011 kl. 10:21
15 millimeter tyk Lenovo-fartdjævel skal give Macbook Air baghjul

Wide screen er cool nok professionelt hvis man til eksempel er udvikler som jeg er. Der er også ergonomisk langt bedre med en bredere end en højere skærm. Skærmen skal bare være stor nok.

I det store hele ser vi vist ud til at være ret enige, dog vil jeg nu sige omkring udvikling at højde betyder altså meget - det er altså væsentlig nemmere at overskue sin kode hvis man kan se mere end 10 linier ad gangen.

Men lad os nu se. Fordelen for Apple er, at iPad benytter ARM processor, så de skal ikke bekymre sig så meget om processorens trang til strøm.

Det er nu ikke kun processoren der er problemet (selv om jeg ser frem til ARM baserede bærbare), men så sandelig også grafikkortet.

Jeg sad forleden og legede med en Acer Aspire One, hvor strømforbruget fordeler sig sådan ca. sådan her i grove tal:

Processor 2-3W, grafikchip 6-7W, display 2-3W.

Så der er rigtig meget at hente på grafikchippen (især når man tænker på A1'ens slatne opløsning), hvilket Nvidia også er inde på.

7. september 2011 kl. 09:59
Venstre: Open source er vejen frem

Men jeg har aldrig hørt om at afskaffelse af højrestyring skulle højne konkurrencen? Har du evt. et link?

Tror du at bilfabrikaterne synes det er en fed ide at de er nødt til at have to paralle fabrikationslinier, fordi man i nogen lande kører i den ene side, og i andre den anden side?

Og tror du det gør det billigere for bilfabrikanterne at have 2 parallelle linier?

Og tror du at det gør det nemt for f.eks. en lille bilfabrik overhovedet at komme i gang, når de er nødt til at lave samme bil i 2 næsten men ikke helt ulig udgaver, og samtidig køre med større andel reservedele etc? Det er ikke den måde man optimerer en produktion på!

7. september 2011 kl. 09:38
15 millimeter tyk Lenovo-fartdjævel skal give Macbook Air baghjul

Glossy skræm kan ordnes med en film over glasset.

Giver de en ligeså pæn skærm som en der er født mat?

det har bedre farver osv.

Vil det ikke være rimeligt at forvente at skærme også udvikler sig over tid, således at matte skærme får pæne farver - alt andet lige så er blanke skærme p... irriterende?

Skærmopløsning i 720p (som er wide screen) er super, for det brugersegment der skal benytte en Lenovo Air, og vil ikke gøre maskinen unødigt tung.

Jeg kan ikke se den skulle blive tungere at at have en opløsning på f.eks 1440 * 900, hvilket på 13" skærmen svarer til ca. samme dpi, som den 8 år gamle R50p.

Og set med professionelle øjne er det der widescreen noget bras, især er 768 pixels vertikalt tæt på uanvendeligt.

Og helt præcist, hvem er brugersegmentet til U300s'en?

15" ligger i dag på 1680 som max. opløsning, selv det for 8 år siden lå på 1600

Men samtidig er digitalkameraers opløsnings øget en faktor 5-10! Så tænk jeg synes det er uambitiøst at der ikke sker mere på skærmfronten.

At lave Lenovo Air i 15"

Har jeg heller aldrig sagt en lyd om, kun at jeg vil have højre opløsning - prøv at tænk på rygterne for iPad3 går på en opløsning der hedder 2560 * 1920 på en 9,7" skærm.

7. september 2011 kl. 09:29
Venstre: Open source er vejen frem

Det har jeg lidt svært ved at forstå? At vælge 2 åbne formater (ODF & OOXML) giver konkurrence mellem disse 2 formater. At vælge 1 format, og kun 1, giver ingen konkurrence

Nu drejer det sig altså om formatet, IKKE PROGRAMMER!!!

Og tænk jeg tror faktisk at der vil være mere konkurrence mellem bilfabrikanter hvis det var fælles enighed om at man kørte i samme side af vejen, i stedet for at oprette to parallelle vejnet, hvor man kørte i hhv. højre og venstre side!

7. september 2011 kl. 09:06
15 millimeter tyk Lenovo-fartdjævel skal give Macbook Air baghjul

.. ser den ud til at mangle nogle af de gammelkendte tænkepadde dyder, så skærmen er af "jeg-synes-det-er-fedt-at-se-mit-eget-spejlbillede" typen, og opløsningen er kun på 1366 * 768, hvilket er helt til grin i sammenligning med at R50p for 8 år siden kunne fremvise en opløsning på 1600 * 1200 på en 15" skærm.

7. september 2011 kl. 08:51
Verdens største biometriske database: 1,2 milliarder indere skal iris-scannes

14 milliarder søgninger i sekundet. Det sidste tal er i sig selv suspekt.

Umiddelbart kommer man til at tænke på Minority Report, dvs. totalt misbrug af indentitet på en skræmmende måde.

7. september 2011 kl. 08:39
Dokumentation: Her er Justitsministeriets notat om personlogning

Forklarer jo nok ret tydeligt en af årsagerne til at Danmark har verdens højeste skattetryk.

Hvor meget har det ikke kostet samfundet at en flok djøffer sidder der og øffer?

Send dem hellere ud og feje perroner (til minimumslønnen vel at mærke)!

7. september 2011 kl. 08:34
Ny Ubuntu 11.10 forbedrer Unity uden at revolutionere

Det var så farvel til Ubuntu...

Nu er det jo sådan at der er ingen der er tvunget til at bruge Ubuntu (hvilket jo er det smukke ved OSS).

Måske lidt usselt at blive tøsefornærmet bare fordi skrive bordet ændres - minder lidt om dem er er fortørnede over at MS gerne vil gå nye veje med W8.

Og så er det jo stadig sådan at der er andre alternativer i Canonical familien, så som Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, eller man kan overveje Mint i stedet, eller hvis man er mopset over det, så er der en masse andre distroer at overveje!

6. september 2011 kl. 16:21