Jesper Hitch

Medicinsk formand: »Embedsmænd og politikere lider af religiøs dataforhekselse«

Personer som er persondata-forskrækket skal da have mulighed for at fravælge/begrænse adgang til visse data. Visning/ændring af persondata skal også være styret udfra rettigheder m.m. samt logges på alle niveauer, således at adgang til sammen er 100% sporbart. Sådanne systemer er lavet rigtig mange gange før og virker fint, men vil nok aldrig være ok for paranoide personer. Man kan ikke gøre alle tilfredse, men jeg er ret sikker på at hovedparten af befolkningen ønsker den bedste/hurtigste service fra det offentlige mf. ved at de kan tilgå korrekt opdateret historisk persondata.

1. september 2016 kl. 10:29
Medicinsk formand: »Embedsmænd og politikere lider af religiøs dataforhekselse«

Personligt er jeg ret ligegyldig mht hvad andre ved om mig og er derfor stor foretaler for at persondata m.m. samles så de kan tilgåes. Har selv alt for ofte oplevet at historikken i forskellige forbindelser er ukendt, hvor det kunne være til stor hjælp. Har arbejdet med IT/software-udvikling i mere end 25 år og fatter ikke at man ikke kan udvikle sådanne registre/databaser så det fungerer i det offentlige. Men gætter på at der er alt for mange persondata-forskrækket eller bare udvidende indblandet !!

1. september 2016 kl. 08:02
Nyt sundheds-it-system har haft mere end 9000 fejl på to uger

fremgår det også at systemet skulle udrulles på dato'en uanset systemet tilstand, bla med udtalelsen/begrundelsen »Undervisningen ville blive glemt. Vi er også kommet til et punkt, hvor klinikerne bare vil i gang,« Sikker udtalt af en IKKE-bruger og ukyndig på området. Gætter på at det er en politikker med bonusordning ;-)

3. juni 2016 kl. 08:15
Nyt sundheds-it-system har haft mere end 9000 fejl på to uger

At man ikke kan udvikle de offentlige it-systemer med henblik på testbarhed eller i det hele taget få testet systemerne FØR de rulles ud til brugerne. MEGET MEGET amartøragtigt !!

Har leveret systemet ?

3. juni 2016 kl. 08:05
Mød Polaris, der reducerer load-tiden på en side med 34 procent

skyldes i bund og grund det jeg vil kalde for svine-programmering og al den statistik der flettes ind over siderne .. Og ikke mindst tracking, reklame-auktioner og så lige loading af selvsamme.

Er opvokset i den embedded verden (med få resourcer), så det er fornøjelse at lave web der er gennemtænkt og svine hurtigt :-)

31. marts 2016 kl. 13:32
Adobe klar med ny Flash Player

Fri os fra al det besvær med flash.

2. februar 2016 kl. 13:33
Der er 33.000 app-udvikler jobs i Danmark

Ja, det første .. og resten er på offentligt forsørgelse ;-)

22. januar 2016 kl. 10:25
Politiet må nu automatisk overvåge tusindvis af nummerplader

undre sig over hvorfor det danske politiet ikke kan genkende bilerne fra en hotliste, når det samme har været muligt i England de sidste 5 år !! Det virker lidt som om at det offentlige igen har forsøgt at opfinde den dybe tallerken og stadig kun nået halvejs !!

12. januar 2016 kl. 14:04
Apple mobilbetaling med NFC er kommet til Europa

Hvad er en moderne smartphone !! Det er da bare Apple som ikke har været speciel moderne. Mange andre gamle smartphones har haft NFC chip i en del år efterhånden :-)

17. juli 2015 kl. 11:41
Minister: Nu kan 2 ud af 3 danskere få 100-megabit bredbånd

Der kunne lige så godt stå at 100% af Danmarks befolkning har adgang til 100Mbit når de lige tilføjer at det blot kræver lidt gravearbejde .. Der løber bla fiber 5 meter fra min grund og jeg kan da også få det her i 2600 Glostrup for 35K Kr/hus, hvis jeg lige får resten af vejen med på ideen!!

17. december 2012 kl. 15:38
Netaftale sikrer dig 10 Mbit/s, når du køber 20: »Det bedste, branchen kunne komme op med lige nu«

at der er nogen som stadig gider at bruge TDC..
Griner stadig over Dyrmose's bemærkning om at man ikke har behov for fiber-net :-D

10. november 2012 kl. 17:17
Ny rekord: Microsoft smider 10 milliarder kroner i Windows 8-kampagne

Man kan diskutere om Windows 8 overhovedet har noget (ny)værdi for seriøse brugere i forhold til feks Windows XP !! Føler efterhånden at opdateringerne er mere blink og gejl sammen med en masse spildtid fordi tingene bare ikke er bagud-kompatible mere.

Så det er da forståeligt at Microsoft må bruge RIGTIGT mange penge på at overtale brugere igen igen igen ... til at betale for noget der reelt ikke er behov for eller skaber bedre forhold.

Er feks holdt op med at bruge Microsoft Office (med mindre det er et krav), af den simple grund den er blevet for komplekst, overskueligt og i mine øjne meget lidt intuitivt.

13. oktober 2012 kl. 12:19
Anmeldelse af Huawei Honor: Et vaskeægte Android-hit til 2.000 kr.

Jeg har haft min Honor i nogle måneder nu ... og må sige at jeg ALDRIG har haft en mobil med så dårlig mobilantenne-forhold og ringe lyd-kvalitet, som hoster og hakker hele tiden.

30. juli 2012 kl. 16:36
Politiet dropper skandalesystemet Polsag

men det er jo typisk det offentlige/CSC ... Fatter ikke at man kan udvikle et system som slet ikke kan bruges til noget. Stik mig 400 millioner .. så ville jeg med glæde lave noget der virker :-)

Hvor svært kan det være !!!

3. februar 2012 kl. 09:50
Regioner binder patientdata sammen i stedet for at ensrette EPJ

Sådanne behandlings-systemer er jo allerede opfundet og bruges i stor stil i andre brancher, med stor success. For at sætte det lidt firkantet op, kan man jo sammeligne en patient med et stykke software (eller andet produkt), som jo også skal vedligeholdes m.m. Her kan man feks bruge "behandlingssystemet" Jira, til at håndtere produktets livscyklus fra "fødsel", opstået/behandlet "sygdomme", udfra brugerdefineret regler/procedurere m.m.

http://www.atlassian.com/software/jira/overview

Men start med den simple journal-data-system og udbyg det med behandlingssystemer m.m. :-)

/Jesper

27. januar 2012 kl. 11:32
Regioner binder patientdata sammen i stedet for at ensrette EPJ

at det kan være så svært at lave/definere et system der kan håndtere et landsdækkende EPJ. Start dog i det simple .. Gør det landsdækkende og udvid det løbende med nye features. OG SLIP FOR STORE FORKROMET BIG-BANG TEST. Men problemet er jo nok at der er alt for mange kokke og vanvittige urealistiske høje krav til et minimum system.

/Jesper

27. januar 2012 kl. 10:16
Danske Spil dropper Flash - skifter tilbage til HTML-site

at Danske Spil overhovedet kunne finde på at udvikle hele deres site med Flash. Det må være nogen som har røde ørere over i det hele taget at have taget en sådan beslutning. Personligt mener jeg at de gik fra en rigtigt velfungerende site til noget meget langsomt og forvirrende l.... som for mit vedkommende fik mig til at holde mig væk fra at spille online på deres site.

6. oktober 2011 kl. 10:06