Christian Jul Jensen

Dropbox i brugerstorm: Blokerede ophavsrettighedskrænkende fil

Jeg elsker at male Fanden på væggen i denne sammenhæng, så jeg kan snildt forestille mig

Det er den mest præcise formulering jeg har set af hvorfor diskussioner i kommentartråde altid ryger helt af sporet.

31. marts 2014 kl. 20:36
Corydon's nej = IT Havarikommisison en god ide ?

Staten ejer ikke Nets, det er et aktieselskab hvor Nationalbanken ejer 9.66%, de andre dele er ejet af fx Nordea og Danske Bank. Staten ejer heller ikke Natonalbanken, som er en selvejende instution.

Problemet med Nets er ikke salget, men konstruktionen af NemID, som gør hele landet ekstremt sårbart overfor hvem der drifter det, det er en fejl der er lavet for længe siden og andre end Bjarne Corydon.

19. februar 2014 kl. 06:16
Her er danskernes favorit-CMS

Drupal-konsulenthus udnævner Drupal som favorit-CMS

29. oktober 2013 kl. 09:29
Dansk kerneudvikler: Derfor koder vi CMS'et TYPO3 om fra bunden af

Kan iøvrigt nævne at der er mulighed for at deltage i en introduktion til frameworkdelen FLOW3 i københavn i eftermiddag. Prosa lægger lokaler til. Mere info og tilmelding her www.prosa.dk/link/688

6. september 2012 kl. 09:31
Så skal der nørdes øl. Skål!

Til de interesserede vil jeg lige slå et slag for Brewww - som er et arrangement for web og/eller øl-nørder der løber af stablen hver 3. måned næste gang den 25. maj.

Følg med på http://twitter.com/brewww eller på http://www.facebook.com/events/249760305113963/

Jeg skal selv i TAP1 i dag og til CBS i morgen

God weekend og festival(ler) til alle.

11. maj 2012 kl. 13:55
Ekspert: Danske udviklere sjofler test af deres kode

Enig. For mig er "Kunden" oftest en extern organisatrion betaler for udviklingen af en løsnign, det kan naturligvis også være en intern styregruppe eller lign. Problemstillingen er den samme.

14. marts 2012 kl. 15:03
Ekspert: Danske udviklere sjofler test af deres kode

Som jeg oplever det vil de fleste udviklere meget meget gerne have lov til at gøre tingene "rigtigt" med unit-test / TDD, CI/CD osv.

Men oftest er kunder mest fokuseret på den umiddelbare anskaffelsespris, og test-coverage er simplethen ikke en parameter der bliver lagt vægt på. Det er stort set altid kun antal features og pris.

Jeg har efterhånden besvaret en del off. udbud og andre RFP'er, og der er stort set aldrig konkrete mål for kode-kvalitet og test-coverage, når det svinger sig højt skal man levere en beskrivelse af procedurer for kvalitetssikring.

Men lur mig om ikke det oftest er den med lavest pris pr. feature ratio der får opgaven.

14. marts 2012 kl. 14:29
Her er de 20 bedste open source-CMS'er: Hvem truer Wordpress?

100% Enig. Og der er flere åbenlyse svagheder.

Statistikkerne er baseret på Alexa, som baserer deres tal på data hentet via brugere der har installeret deres toolbar. En toolbar der giver værktøjer til måling af links, søgemaskineoptimering og website reviews. Deres tal er med andre ord baseret på data fra et meget snævert udsnit af webbrugere. Og har formentligt udover det en kraftig US slagside.

Derudover er det værd at bemærke at Water&Stone leverer (surprise!) Wordpress, Joomla og Drupal ydelser, og desuden flasher et 'Drupal Association Member'-badge på deres website.

Jeg har ikke gået i dybden med rapporten, men at man bare på overfladen finder sådanne ting, taler ikke ligefrem for at den kan tages specielt seriøst.

12. december 2011 kl. 13:58
It-budgettet blegner: Rasmus Seebach får 1,5 mio. kr. for telefonchikane-kampagne

6 mandeår, hvordan kommer du frem til det? Kender du nogen webudviklere der sidder til 14K/mnd?

Udover det er jeg enig i at næsten 1 million lyder som helt ufattelig mange penge for det der site, med mindre der er væsentlig funktionalitet som man ikke umiddelbart kan se. Og iøvrigt dejligt bekvemt lige under udbudsgrænsen :)

6. december 2011 kl. 09:41
Energistyrelsen fik Drupal-intranet for 15.000 kroner: Danmarks billigste?

1800 timer til at lave et intranet, er altså ikke hverken hurtigt eller billigt, uanset hvordan man regner det ud.

Er Version 2 funded af Acquia's venture-penge? Man skulle efterhånden tro det med den ensidige og ukritiske dækning.

7. november 2011 kl. 12:13
9 ud af 10 danske sites kører på Open Source CMS

Mikkel, har du nogen info på hvor de 1-5% kommer fra? Jeg har kun set det refereret som "According to Dries" eller lign.

Der er ingen tvivl om at Drupal har været i kraftig vækst over de sidste år, men de tal der virker mere som marketing fra Acquia's side end reelle brugbare tal.

Alle de tal jeg har set som bygger på crawling og ikke ekstrapolering ligner dem der er angivet her.

15. juli 2011 kl. 13:34
Dansk open source-CMS får hurtigere front-end, back-end og langtidssupport

Det er ikke helt korrekt at det ikke er en "major" release.

TYPO3s community arbejder på 2 strains: den nuværende kodebase version 4, og en kommende komplet genskrevet version 5. Det betyder at "Major" releases på version 4 får det andet ciffer opskrevet. ligesom det fx. er tilfældet med OSXs versioner.

Mao. er forskellene på 4.4 og 4.5 ligeså signifikante som de fleste andre software produkters major versioner.

Ikke det nemmeste at kommunikere, men nu er marketing jo heller OpenSources stærkeset kort :)

Se iøvrigt mere om TYPO3s roadmap her http://typo3.org/development/roadmap/

20. januar 2011 kl. 10:47
Top 10: Her er de mest populære CMS'er

De fleste CMS'er er ret nemme at identificere ud fra kildekoden eller ved at ramme en eller form for admin, fx. giver www.linuxpusher.com/?q=user et ret godt hint om at det er et drupal site.

Så vidt jeg ved er den med de 1% kommet af at tage en eller anden liste over mest besøgte sites og ekstrapolere derfra. Har ikke set en eneste anden undersøgelse der giver i nærheden af det. Tværtimod ligger Drupal altid en faktor 10 under WordPress. Det siger vist mere om Dries og Acquia end om reelle tal.

Iøvrigt er det interresant at Infobyte som har lavet cmscrawler selv sælger Episerver, Umbraco og nogen andre CMS-løsninger som alle er listet ret dårligt. Der er altså ikke umiddelbart noget der tyder på at de prøver at manipulere tallene.

De har også et twitterfeed med sites der skifter og det giver et billede der lægger lidt mere op af de tendenser (og hype) man fornemmer generelt.

11. januar 2011 kl. 22:01