Jesper Høgh

EL kritiserer: Nyt ministerprojekt på nettet lugter af Google-reklame

...er både det bedste og det værste, der er sket på internettet. Godt for sælgere af varer, og skidt (men som regel usynlig) for købere af varer.

Svarer Googles Analytics ikke lidt (på det analoge plan) til dette: I dit betalingskort indbygges en etag, som registreres når du går ind i en butik. Butikken har nu overblik over hvilke varer, du har købt i andre butikker, og til hvilken pris.

Er det kun min fantasi, der ikke kan sætte en grænse for brugbarheden af data i et sådant scenarie?

At et ministerium promoverer Google Analytics, finder jeg (svinsk, er et stærkt ord, så) problematisk.

15. november 2012 kl. 20:43
Så let kan hackere omgå NemID's hemmelige GIF-filer og tømme din netbank

..men det har vel aldrig (før) været god praksis, at basere et så centralt sikkerhedssystem som nemid på et tolket programmeringssprog. Det skal sgu da skrives i RIGTIG kode, f.eks. c eller assembler. Eller jeg bare blevet for gammel?

Man kan sgu da ikke uddelegere sikkerheden til en eller anden tilfældig fortolker, lavet af et eller andet tilfældigt firma.

c eller assembler, til nød pascal, og så en app på klienten. Bøvlet? ja! sikkert? næsten!

10. oktober 2012 kl. 17:36
Hemmeligt notat: Så meget skal du overvåges i fremtiden

Er der overhovedet behov for at overvåge en befolkning, som helst ser på tv-shows om hvem der er bedst til at bage en kage?

Nogen sagde engang: I et land hvor man kan udnævne Brian Mikkelsen til kulturminister, er det svært at lave satire.

Idet jeg henviser til mit ovenstående indlæg, fastholder jeg, at med mindre nogen tror på mere end 100pct overvågning af internettet, så kan vi være ganske rolige - det foregår allerede. Det er 'miningen' af alle disse data, politikerne må gå efter, hvis de vil være sikre på at nå et demokrati så ægte som f.eks. det russiske.

3. oktober 2012 kl. 20:28
Hemmeligt notat: Så meget skal du overvåges i fremtiden

Nu hvor CleanIT ønsker sig nærmere kinesiske tilstande, skal vi så ikke forvente at befolkningen følger trop og i større stil vil bruge P2P netværk som f.eks TOR.

TOR har vel ikke specielt noget at gøre med P2P.

Men er man nervøs for at få sin færden overvåget, kan det da måske være en god idé at benytte TOR, når man går på Facebook for at indrapportere sin færden ;o)

Iøvrigt: Hvis intensiveret overvågning ikke umiddelbart fører til blokering af sites, som potentielt kan bruges i kriminelt øjemed, så er jeg bedøvende ligeglad! De fleste, der har noget at sige i de sager, 'glemmer' at P2P, f.eks. BitTorrent evt via thepiratebay faktisk godt kan repræsentere fuldt lovlige data.

Hvis det handler om at forebygge terrorisme, så kan jeg ikke overbevises om, at overvågning af internettet kan forhindre 'seriøse' terrorister i at kommunikere. Men skulle det; så kan de jo bare sende et postkort i stedet - og så lide den tort, at der kun er én ombringning om dagen 5 dage om ugen.

Vores færden på internettet er i forvejen i den grad overvåget - bl.m.a. vha alle Googles Analytics-pushere, som jo får en lille del af kagen når de tiltusker sig adgang til vores browsere.

3. oktober 2012 kl. 14:53
Tvangsdigitalisering rammer alle virksomheder - med én undtagelse

@Jesper Lund:

Hvis du har ret i din påstand om, at e-boks har samme rettigheder, som post danmark til at spamme (hvis man kalder det noget andet, og omdeler addresserede forsendelser som uaddresserede forsendelser og lægger dem i en folder (eller er det omvendt?)), så er jeg ikke at finde som bruger af e-boks.

Men... når nu post danmark har fået frit spil til at spamme, så får e-boks nok også på et tidspunkt, når 'jamen, det koster jo noget at drive dette'.

2. oktober 2012 kl. 03:42
Tvangsdigitalisering rammer alle virksomheder - med én undtagelse

@Jesper Lund

Jeg er ikke sikker på, at jeg helt forstår dig. Som jeg ser det, så er det sådan med email, at du aktivt må fortælle hvad du ikke vil have.

Med Eboks skal du jo ikke klistre 'ingen reklamer' på din boks. Og du får kun det som du har bedt om - ellere rettere fra dem som du har bedt om. Hvor i alverden kan dit problem opstå?

1. oktober 2012 kl. 22:33
Ugens it profil udtaler sig om service i skyen: »Ligesom TDC support, bare ti gange værre«

Jeg blev født i 1956. Og vores EDB lærer var nok lidt forud for sin tid. Vi startede med at lære lidt om rutediagrammer (vi skulle lave en kop te). Derefter skulle vi lave små programmer på hulkort, som derefter blev sendt til Kommunedata i Ålborg. Ugen efter tog vi ned på det lokale bibliotek, som havde 2 terminaler koblet op til Kommunedata. Og så kunne vi køre vores programmer, som var sådan ca på niveau med: indtast højde; indtast vægt; - og så et svar som f.eks. du er for tyk eller du er for tynd.

Senere fik vi på skolen en Olivetti, som kunne lagre formler på magnetkort, som var på størrelse med ovennævnte papkort.

Alle vi, som deltog i dette, følte virkelig at vi var del af noget nyt.

Og min pointe her er så: Kan vi få nutidens ungdom til at tage noget så ordinært som en ipad til sig som om det er noget nyt? - altså noget værd at lære

Og også (mere jordnært måske): Skal man kunne forlange essays skrevet vha software keyboard?

ADD:

Jeg mener, at med f.eks. en Thinkpad er der hardwaremæssigt potentiale til at lære ungerne både at læse og skrive - med med en iPad kan de måske lære at læse...

1. oktober 2012 kl. 22:06
Tvangsdigitalisering rammer alle virksomheder - med én undtagelse

Post Danmark kræver vel også accept af visse forretningsmæssige ting og sager. Og her er man vel ikke bedre stillet end ved digital dokumentudveksling. Hvis Post Danmark masekrerer en forsendelse, så erstattes den. Sådan må det jo naturligvis også blive med afløseren - kvittering hér og modtager dér(!?)

1. oktober 2012 kl. 20:48
Betalingskæmpe på nettet ramt af nedbrud igen

Har nogen nogensinde (efter Angora) hørt på dét navlefede, patetiske (den danske betydning af ordet) band ??

1. oktober 2012 kl. 20:23