Niels P Sønderskov

Hver sjette voksne dansker holder sig fra sociale medier

Ja, LinkedIn er også et socialt medie til forretningsbrug. Derfor måske lidt 'kedeligt'.

24. december 2015 kl. 00:51
Seruminstituttet sletter ulovligt omskæringsregister

Det er et yderst kringlet spørgsmål, for egentlig er det allerede forbudt efter generelle regler om overgreb på andre mennesker (legemsbeskadigelse). Jeg antager derfor, at det er vigtigt at blive klogere på de bl.a. religiøse undtagelser, der fører til den beklagelige fortsatte praksis. Det bunder i en vejledning fra Sundhedsstyrelsen, der har lyttet lidt rigeligt til imamer og rabinere, som om det var noget de skulle bestemme.

I Danmark er der ingen tvivl om, at forældre ikke ejer deres børn og hverken kan banke dem eller skære unødigt i dem. Andre kulturer ser anderledes på det og konservative jøder fx går så vidt som til at sætte lighedstegn mellem omskæring og jødedom.

6. august 2015 kl. 11:45
Seruminstituttet sletter ulovligt omskæringsregister

Det kan du mene. Jeg går mere op i de stakkels børn, som der skæres i. Ligesom et stort flertal i befolkningen og Folketinget. Det er ikke noget argument imod et register, at det indeholder personfølsomme oplysninger. Det er der mange registre, der gør.

6. august 2015 kl. 11:31
Seruminstituttet sletter ulovligt omskæringsregister

Det er ikke forkert at tage initiativ til at indsamle oplysninger. Det 'ulovlige' består udelukkende i, at man ikke har afventet godkendelse fra Datatilsynet.

6. august 2015 kl. 11:23
Ikke mere tillid

Flere adresser koster ingenting og en løsningsarkitekt skulle nok kunne finde ud af at bruge fx en Gmail-adresse til formål, hvor man ved, at man er udsat for de mange latterlige banditter på nettet. Når jeg selv har været derude, kan det let blive til et par hundrede af de idiotiske emails, som får én til at tvivle stærkt på menneskehedens fremtid hver gang.

Til seriøse formål behøver man ikke drive sin egen mailserver. I forbindelse med ethvert domæne man måtte vælge til sin tilstedeværelse på nettet, kan man for ingenting oprette lige så mange adresser man har brug for. ISP'en tager sig af spam og phishing helt automatisk.

De tre adresser behøver ikke koste mere en 600 kr/året. Gratis Gmail eller Hotmail, hvis man er til det, en privat og en forretningsadresse.

16. juli 2015 kl. 18:59
Facebook må udfases! Ind med ... Ello?

Det ville være dejligt, hvis det kunne lade sig gøre. Det oprindelige koncept på NNTP er stadig uovertruffet og jeg husker at Politiken i mange år kørte et webinterface med en tilsvarende trådning, samtidigt med den NNTP-baserede udgave.

Det store problem, for mig at se, er det store antal nettosser, der allerede var årsag til Politikens skrotning af deres udmærkede system, Usenets undergang og den begrædelige tilstand på dagens Facebook, Nationen, Politikens og Informations debat. Resultatet af computerens vide udspredning og overførselsindkomstmodtageres uendelige tid.

26. september 2014 kl. 22:46
Læger frygter misbrug af forskeres adgang til patientoplysninger med cpr-nummer

Og det er netop forskning og kontrol med en vigtig del af vores sundhedsystem, det drejer sig om Kevin Johansen. Hvorfor tror du dog nogen med adgang til dine data ville fornøje sig med at udbrede sig om din sygdom? Eller fr. Jensens knyster? Og hvorfor tror du ikke din sygekasselæge morer sig over dig og fr. Jensen?

17. september 2014 kl. 16:47
Læger frygter misbrug af forskeres adgang til patientoplysninger med cpr-nummer

Anders Gaarsdal Holst har helt ret i, at der er tale om en - voldsom - storm i et glas vand. Der er i forvejen adgang for forskerne til tonsvis af data udenfor almen praksis, og der har (selvfølgelig) aldrig været tale om misbrug. Hvem skulle være interesseret i lige bestemt /denne/ fr. Jensens knyster? Grunden til at området skal udvides til almen praksis er selvfølgelig, at der ligge værdifulde data her, fordi de fleste mennesker er i berøring med den sektor.

Modstanden og mistænkeliggørelsen fra de praktiserende lægers side er kun udtryk for slet faglighed og et urimeligt 'selvforsvar' fra de små selvstændigt erhvervsdrivende lægers side. De er selvfølgelig ikke interesserede i at blive kigget over skulderen når mange af dem præsterer dårligt.

16. september 2014 kl. 22:45
Sådan vælger du den bedste smartphone

Enig med hensyn til iPhone-flasheriet og om alternative valg. Men pas på, som Jesper også nævner. Jeg har selv brændt mig på en LG-fon sidst, og vil sige, at det ikke er kameraet, der er vigtigst. Problemet med min sidste telefon er processoren, som i en hvilken som helst anden computer. Heldigvis har jeg ikke så meget brug for den, fordi jeg for det meste klarer mig godt med min laptop, men den sløve CPU i LG'en til 1.500 kr. ødelægger helt brugeroplevelsen, når man skal vente 5, 10 eller 15 sekunder på al ting.

14. august 2014 kl. 11:10
Corydon: Ikke et lovkrav at myndigheder svarer på digital post

Hvis man ikke kan se forskel på myndighed og borger er man da ilde stedt.

30. december 2013 kl. 17:18
Corydon: Ikke et lovkrav at myndigheder svarer på digital post

Bemærk nu lige at Corydon kun siger: »Med hensyn til myndighedernes parathed til at modtage Digital Post fra borgere og virksomheder, så er der ikke noget lovkrav herom. Det er derfor grundlæggende den enkelte myndigheds eget ansvar at vurdere, om de vil tilbyde Digital Post som henvendelseskanal til kommunikation fra borgere og virksomheder,«

Langt de fleste indlæg her reagerer dumt på den journalistiske stramning i rubrikken.

30. december 2013 kl. 17:06
Kæmpe kodekampagne: Kun 5 procent af børn lærer at programmere

Andre videnskaber som fysik og kemi har deres plads i skolen, og datalogi skulle selvfølgelig have en lignende plads, nu hvor den praktisk anvendelse fylder så meget som den gør. Lige som fysik og kemi i skolen ikke gør nogen børn til fysikere eller kemikere, skal undervisning i datalogi selvfølgelig heller ikke producere programmører, men give børnene grundlæggende begreber om feltet. De 5 procent er direkte skandaløst.

12. december 2013 kl. 23:30
Tvangsdigitalisering og privatisering af dansk infrastruktur
Denne kommentar er blevet fjernet af en moderator.
Tvangsdigitalisering og privatisering af dansk infrastruktur

Jeg har været foregangsmand siden starten Lars og ser frem til den første uregelmæssighed i systemet, som jeg gerne kaster mig frådende over. I forhold til denne oplevelse er det dog stadig mere adrenalinfremkaldende at føre sig frem i trafikken; det være sig til fods, til cykels eller til bils.

Tak for oplysningen om NemID's hændelseslog. Jeg har selvfølgelig altid styr på papkort og nøgleviser, som jeg aldrig slipper af syne.

3. december 2013 kl. 20:15
Tvangsdigitalisering og privatisering af dansk infrastruktur

Næh, det er ikke svært at forstå Allan, men så må du nok emigrere. Vi andre vil gerne betale mindre i skat og have mere effektiv service.

Og Lars tænker virkelig ud af boksen, hvor vi nærmer os det religiøse: Ingen tvivl! Der må vist være en eller anden fredelig sydhavsø til dig også.

3. december 2013 kl. 19:20
Tvangsdigitalisering og privatisering af dansk infrastruktur

Og har du en bedre og mere sikker løsning for fr. Jensen Lars? Om det er trafikken, vores bolig, bankforbindelse eller digitaliseret service må vi leve med en vis risiko. Og til sidst dør vi.

3. december 2013 kl. 19:04
Tvangsdigitalisering og privatisering af dansk infrastruktur

Nej, det mener jeg ikke du skal Allan. I modsætning ti dine private valg, som din private leverandør må tage sig af, bliver du en belastning for andre borgere i forbindelse med offentlig service. Man kunne vælge at lægge gebyrer på din adfærd, men det ville ikke være fair overfor dem 'der ikke kan finde ud af det'.

3. december 2013 kl. 18:39
Tvangsdigitalisering og privatisering af dansk infrastruktur

Det ville heller ikke være så nemt at være uenig:

  1. Så skulle man påstå, at det ville have været en god idé at opbygge en statslig virksomhed, der kunne stå for Dankort, Betalingsservice, NemID osv.

  2. At driftsfordelene ved digitalisering kunne høstes gennem frivillighed.

  3. At man havde en rigtig god løsning, som fr. Jensen kunne finde ud af.

Og så ville man ikke være så skriftklog.

3. december 2013 kl. 18:13
Tvangsdigitalisering og privatisering af dansk infrastruktur

Så gik de skriftkloge i selvsving igen og mon ikke der skulle være baggrund for en ny rekord i thumbs down? Først Thereses antagelse, at hun skulle være tvunget til at være kunde hos et privat firma. Det er noget af en påstand, når lige denne service, NemId, er gratis for borgeren og købt hos Nets af det offentlige ligesom så meget andet. Therese stiller sig måske lige så meget på bagbenene i forhold til Dankort eller automatiske betalinger via Betalingsservice. Nej vel. Jeg ville selv have været meget betænkelig ved en alternativ beslutning om etablering af et statsligt selskab til at stå for Dankort, Betalingsservice, NemID, osv. Kun Enhedslisten kunne finde på den slags. Dernæst til brugen, hvis man ikke er så klog som de skriftkloge. Jeg har selv haft nærkontakt med en del mennesker, som havde rigeligt besvær med at finde ud af at bruge NemID, selv om det vel er hundrede gange nemmere end tidligere 'sikre' løsninger (og jeg har endnu til gode at se brugervenlige forlag fra en skriftklog). Jeg må hellere tage forbehold for at det ikke skal gå helt galt med thumbs downs: Nets har ikke altid været for smarte, men åbenbart indtil videre ikke så tossede, at man har valgt at skifte leverandør. Om virksomheden er danskejet eller ej kan kun Dansk Folkeparti vist gå op i. Endelig om 'tvang'. Thereses tåbelige ageren koster en bondegård og hver eneste borger, der skaber sig på samme måde eller bare 'ikke kan finde ud af det' koster os andre, uden at der er nogen videre fordel forbundet med deres personlige fremmøde eller ubeherskede telefoniske henvendelser. Det har efter min mening taget alt for lang tid at når hertil hvor vi er, og nu må de sidste tage sig lidt sammen. Selv om al service fra 2015 principielt foregår elektronisk vil der dog være nødløsninger for dem der 'ikke kan finde ud af det', men det ville aldrig gå uden 'tvang', fordi netop denne restgruppe ikke har noget grundlag for at bedømme fordelene.

3. december 2013 kl. 17:50
Tre år efter deadline: 36 offentlige myndigheder stadig uden Digital Post

Skat sorterer under skatteministeren, så man klager dertil.

27. november 2013 kl. 00:50