Karsten Neve Petersen

Særlig emoji-kombi fryser selv nyopdaterede iPhones

En hudfarvet julemand ?

30. januar 2017 kl. 13:02
Er højhastighedsinternet en landingsbane for cargo fly fra himlen?

Og hvem siger det kun er milliardforretninger som skaber vækst i Danmark? Det der er her er et samfund der er ved at dø. Der er ikke arbejdspladser nok, og folk må flytte. Folk der gerne vil flytte hertil har mulighed for at arbejde hjemmefra via nettet. Det kan de så ikke pga dårlig netforbindelse. Kundevrundlaget bliver derfor mindre og mindre, og flere folk flytter. Turismen er det største erhverv her, men efterhånden som mere lukker bliver det mindre interessant at komme her som turist. Det dårlige net i havnene er noget der virkelig kan bringe sindene i kog for folk på ferie. Nok til at nogen vælger andre havne. De fleste lystsejlere her er svenske, og de vil derfor vælge svenske havne i stedet for.

Du er tilfreds med 10 Mbit - fint nok. Men det er vi andre ikke. De sidste 3-4 år er antallet af enheder på nettet steget markant med tabletter og smartphones. Lige rundt om hjørnet venter 4K TV og internet-of-things. Det vil tage år at rulle den nødvendige infrastruktur ud, og selv om du synes dit behov er dækket idag, så vent bare og se om 3 år. Hvis vi bare sidder bare på hænderne har du stadig kun 10 Mbit til den tid, og lad os så se hvem der rykker med væksten.

13. august 2015 kl. 22:58
Er højhastighedsinternet en landingsbane for cargo fly fra himlen?

Det er utroligt at du kan fortsætte din visionsløse monotone sang. Men her er nogle eksempler fra det virkelige liv, som beviser det modsatte: En landmand her i lokalområdet havde næsten købt en malkerobot til sin store malkekobesætning (ca. 180 køer). Producenten annullerede dog ordren i sidste øjeblik, da de opdagede at nethastigheden på lokaliteten var på 512 Kbps. Det krævede mindst en 2 Mbit forbindelse til robotanlægget, og det kunne TDC ikke levere.

Skolen her vil gerne give en tablet til alle eleverne, samt en bærbar PC til lærerne. Problemet er bare, at netforbindelsen ikke er kraftig nok til at trække de mange enheder. Skolen bestilte en 1 Gbit fiber fra TDC, men efter installation viser det sig der max kan trækkes 600 Mbit på en god dag.

På de to havne der er her, blev der i foråret installeret WIFI til lystsejlerne. Begge anlæg blev dimensioneret til 3.000 brugere, og de blev også begge forsynet af en 1 Gbit fiber fra TDC. Her kan der trækkes max 400 Mbit på en god dag, og midt i højsæsonen har det været stort set umuligt overhovedet at kunne bruge det trådløse net.

En enkeltmandsvirksomhed her producerer video til markedsføring mm. De har brug for at uploade film til en eksterne partner. Det er komplet umulig på den 1 Mbit UL de max kan få.

Biografen blev digitaliseret for et par år siden. Siden da ankommer alle film på en harddisk. Men for at spare den forsendelse har filmselskaberne bebudet at i nær fremtid skal biografen selv sørge for at DL'e filmene fra selskabets server. Det vil være umuligt at DL'e de ca. 500 GB en film fylder på en 20 Mbit linie, som er det højeste de kan få.

Så sent som i dag talte jeg med en ejendomsmægler. Han sagde at som godt som hver gang han har potentiele købere, så spørger de om hvordan netforbindelsen er. Og ikke så få gange har de takket nej til et hus, som de ellers godt kunne lide - blot¨på grund af den dårlige internetdækning der er.

Så kom ikke og sig at dårlige netforbindelser ikke betyder noget for væksten!

13. august 2015 kl. 21:43
Her er de ti it-anbefalinger, som skal give 5.000 nye job

Nej den er jeg med på Christian, men hvad er formålet med at erstatte CPR-nummeret med et andet nummer, som alligevel ikke skal bruges? Det giver ikke rigtigt mening...

25. januar 2014 kl. 19:52
Her er de ti it-anbefalinger, som skal give 5.000 nye job

Der er også brug for en bedre digital sikkerhed i Danmark, og her anbefaler vækstteamet, at man skrotter CPR-nummersystemet og giver danskerne et nyt nummer, som ikke rummer fødselsdato eller afslører køn. Dette nye nummer skal så aldrig kunne bruges som autentifikation, altså bevise, at du er den, du er, som CPR-nummeret nogle gange bliver i dag. I stedet skal det ske gennem en anden digital nøgle, for eksempel NemID, skriver udvalget.

Hvad er fidusen i at skrotte CPR-nummeret med et andet tilfældigt nummer, hvis det alligevel ikke skal bruges til autentifikation?

24. januar 2014 kl. 19:41
Europol prøver at knække krypteringen i Tor-netværket

Jeg tror det er første gang jeg ser en tråd, hvor der kun er thumbs up på samtlige kommentarer!

Han understreger, at al overvågning af Tor-netværket vil kræve en dommerkendelse og begrundet mistanke, hvis altså politifolkene får held med at bryde krypteringen. Fortæl lige amerikanerne det...

19. november 2013 kl. 12:04
Dansk Bitcoin-tjeneste lagt ned af hackere - kræver løsepenge i virtuel valuta

@baldur Så vidt jeg ved siger loven, at staten har eneret på at "slå mønt". Du må altså ikke lave din egen pengeseddel, men det er fuldt lovligt at lave virtuelle valutaer.

17. september 2012 kl. 12:50
World of Warcraft på anklagebænken i Breivik-retssag

Nu har jeg fulgt noget med i retssagen, og vil lige rette op på et par misforståelser i bloggen. For det første var der kun en guildmate der blev trukket i vidneskranken. For det andet var anklageren ude efter at finde ud af hvor lang tid ABB havde brugt på at skrive sit manifest. For det tredje vil anklageren vise, at ABB levede i en fantasiverden samtidig med han skrev manifestet, og det har været medvirkende til hans forvrængede verdensbillede.

Personligt tror jeg heller ikke man bliver mere voldelig af at spille den slags spil, men der sker noget med ens følelse af empati, og ser man på ABB, så har han ingen empati overhovedet.

7. juni 2012 kl. 20:07
Brændende it-platform bremser 48.000 ansøgninger fra landmænd

Alvorlig talt, så sår man altså om foråret og høster om efteråret, og det kan der af gode grunde ikke laves om på. Der er strenge regler om hvilken dato man sidst skal have sået, høstet og sået evt. efterafgrøde/vintersæd. Det vil simpelthen ikke være praktisk muligt at lave forskellige ansøgningsfrister, da det så også burde udløse forskellige datoer for de andre ting. og det er jo ikke bare enkeltbetaling der skal søges via markkortet, det er også MVJ og Ø-støtte.

11. april 2011 kl. 22:59
Brændende it-platform bremser 48.000 ansøgninger fra landmænd

"fordel dem i grupper med hver deres frist for aflevering fordelt over året"

Ha ha, ja den er god.Skal vi så også så og høste på forskellige tidspunkter henover året, LOL.

10. april 2011 kl. 23:03
Svensker forsøgte at papir-hacke rigsdagsvalg

Den ville ikke slette hele databasen, men blot tabellen ved navn VALJ, som sikkert hentyder til at skulle være lsite J's stemmer.

18. oktober 2010 kl. 16:39
CSIS: Bank-trojaneren gik efter Danmark

Citat: Det er fremtidens virus,« lyder det alarmerende fra Peter Kruse.

Sikke noget vrøvl, for den er her jo nu!!!

29. januar 2009 kl. 12:31
Hemmelig redningsaktion lukker for netbank på 8.000 danske inficerede pc'er

Jeg tror ikke på bankerne kan "se" om folks computere er inficeret med virus. Jeg tror derimod det er Java der er den hemmelige trussel her. Vi kender allesammen når der kommer en opdatering til Java, så svarer man blot ja til den skal installere den opdaterede version, og resten kører automatisk. Der er blot det tåbelige ved Java, at den ikke sletter de gamle versioner, og derfor ender mange med tiden op med adskillelige versioner af Java, og jeg tror det er DET der giver en sikkerhedsrisiko.

26. januar 2009 kl. 23:46
Sådan slipper du ud af kløerne på Facebook

Ja den er sgu for tynd den historie. Det er nok sommerferien der er begyndt at melde sig, og manglen på stof der gør, at version er nødt til at spilde vores tid med sådan noget gejl...

30. juni 2008 kl. 11:47
Ny digital signatur præsenteres i dag

Kunne man ikke forestille sig man brugte en eller anden form for skrivebeskyttet eller ROM baseret USB nøgle, for at eliminere virusmuligheden...

27. juni 2008 kl. 17:19
Alletiders bedste software: Læsernes nomineringer

Jeg synes JAVA fortjener en plads på listen, da den går man kan lave og afvikle programmer, som er platform uafhængig. I sig selv ret genialt.

Jeg synes også Internet Explorer fortjener en plads. Den har for alvor åbnet op for informationsmotorvejen, og er nok det program færrest vil undvære idag (om det så heder IE, FIrfox eller noget helt 3.

24. maj 2008 kl. 15:10
Alletiders bedste software: Læsernes nomineringer

100% ægte 3D har vi endnu til gode. Husk på et kun er en 2D flade vi ser billedet på...

24. maj 2008 kl. 15:06
IBM-nedbrud: Hvad ved vi?

Mogens Nørgaard skriver: At en fjollet IT-ordfører fra SF "vil have Sander i samråd" er én ting. Han er jo bare fjollet og ved intet.

Vi er jo ret mange der intet ved, for IBM er jo ikke ligefrem dem der er åbne omkring hvad der skete. Man får kun brugbare oplysninger af bagvejene, og det virker som dårlig service i mine øjne.

17. april 2008 kl. 12:03
IBM-nedbrud: Hvad ved vi?

Dansk Landbrug blev også ramt. Alle deres VPN-forbindelser og regnskabssystemet Ø-90 kører igennem IBM. Alle landbrugscentre og mange landmænd benytter Ø-90 systemet til kontering. Ø-90 kørte først igen op af formiddagen dagen efter nedbruddet.

Det sker i øvrigt forbavsende jævnligt at der er problemer med Ø-90, og det er altid hos IBM problemet er. Jeg vil påstå det sker 3-4 gange årligt, og der varer typisk et par timer før det kører igen. I den forbindelse har jeg også oplevet dårlig service fra IBM's side. Det er ikke altid man bliver informeret om et nedbrud, og hvis man gør får man aldrig at vide årsagen til nedbruddet.

16. april 2008 kl. 21:43
Virus-gruppe går i opløsning

Det er da for galt! Det går simpelthen for hurtigt, når man skriver på et tastatur. Sådan en fejl ville man jo ikke lave på et stykke papir. Så blev det igen bevist vi trods alt kun er mennesker...

16. marts 2008 kl. 18:46