Henrik Wahlberg

#møgsag

Ja, der mangler da vel en til at anmelde/anlægge sag. (Systemet gør det jo nok ikke selv) Det er enhver CPR nummer indehaver muligvis berettiget til? Hvem gør det?

/Henrik

30. oktober 2014 kl. 15:12
Datasikkerheds-arbejdsgruppe udfordrer app-skabere: Hvad skal I med alt det data?

... stille same spørgsmål til NemId. Som jeg har forstået det laver Java versionen alskens julelege for at lokke mest mulig information ud af brugerens PC. Eller ?

/Henrik.

30. oktober 2014 kl. 15:00
Nets og Digitaliseringsstyrelsen advarer mod nøglekort-apps

Jeg tror at mange sikkerhedsbrud kunne være undgået hvis det fra starten havde været lavet som et alm kredit kort. Det er i kredit kort form factor, CHECKmen fylder ca som 3 kredit kort. :-(

Man kunne indskrænke reklame og anden info fra 3 til 1 "overlade" så kunne samme antal nøgler (3 "overflader") være på et mindre kort med kun en foldning.

Man kunne også gå helt radikalt til værks, og benytte begge sider på et enkelt pap/plastic stykke stadig i KK størrelse. Enten med mindre font, eller med færre nøgler pr kort.

At disse overvejelser ikke skete i test perioden for snart mange år siden er lidt uforståeligt.

Men det er nok naivt at tro at det er lavet for at være praktisk. En dobbeltsidet plastik kort løsning er nok nogle få ører dyrere pr stk i produktion, og derfor straks valgt fra, da den ville gøre indhug i profit.

Så hellere fotografere det og opbevare det i mobilos, så kan "NemId" jo være overraskede og alle er glade.

/Henrik

30. oktober 2014 kl. 11:44
Nets: Vi har skam kontroller mod datamisbrug - men vil ikke sige hvilke

»Ja, men derfor har vi ikke lyst til at udtale os om de mere systemmæssige kontroller.

Det ligner jo den grundliggende sikkerhed som er "indbygget" is Nem-ID: Security by obscurity.

En eventuel offentliggørelse af kontrollen ku jo føre til en del kompetente forslag som man kan bruge en frygtelig masse tid til at forholde sig til og ultimativt at implementere. Det vil uden tvivl gå ud over overskuddet. /henrik

5. maj 2014 kl. 23:09
Underlige CPU'er

.. som data centret på AUC var udstyret med, var en 60 bit maskine. Det var omkring 1980.

Den kunne holde 10 stk seks bit tegn i et register/hukommelses "celle". Min foretrukne Pascal compiler havde specielle instruktioner til at håndtere disse 10x6 bit tegn. Det gik der mange linjer kode med at styre :-)

/henrik

9. april 2014 kl. 13:18
Nets: Hjemmelavet NemID-klient kan krænke vores ophavsret

Jeg har nok ikke helt forstået NemId. Jeg var af den overbevisning at sikkerheden var implementeret server side. At klienten blot betjente nogle (få) api kald til at bringe min id, kode og i anden omgang respomce på challenge til serveren. Jeg kan forstå at der kan være huller hvis klient gemmer/sender mit password et sted hen. Men det kan en simpel keylogger også gøre.

Hvad er det for en sikkerhed som er indbygget i klienten, som åbenbart er nødvendig for at Nets kan stå inde for det totale systems sikkerhed? ?? Henrik ??

15. marts 2014 kl. 18:19
BlackBerry skal fyre tusinder - 4 ud af 10 mister jobbet

Blackberry er et Canadisk og ikke Amerikansk firma.

Hmm. Sidst jeg checkede lå Canada i Amerika. Har det ændret sig ?

20. september 2013 kl. 07:27
NemID- og Dankort-firmaet Nets sættes til salg for milliardbeløb

Hvis man ser konspirationer, (og det er der sikkert rimelig grund til) hvorfor er man så bedre sikret ved ikke at have aktiveret sin nem ID. Jeg husker ikke at have afgivet en "rigtig" underskrift før aktiveringen, men det kan jo være min dårlige hukommelse.

18. juni 2013 kl. 11:50
Dansk hjemmeside har adgang til alle CPR-numre: Her er Thornings CPR-nummer

Hvor meget hænger jeg på den, hvis en ubekendt person misbruger mit CPR til f.eks et kontant lån ? Jeg har aldrig betragtet mit CPR som fortroligt, ligesom jeg aldrig har opfattet mit bankkonto nummer som fortroligt, men skal måske ændre opfattelse?

11. juni 2013 kl. 15:57
Offentlighedslov vedtaget - Hack the planet, DK edition

Helt enig i at tirsdag var en sort dag.

Du har taget journalist vinklen ovenfor. Tak for det.

Mangler der mon en "cover my ass" vinkel/forholdsregel for ansatte i central administrationen? (De som kan tænkes at blive "beskyttet" af denne lov)

De bliver vel nødt til at sikre sig selv med kopier af alt hvad de deltager i eller bliver orienteret om, da der jo ikke vil være mulighed for dem at trække på de officielle korrespondancer/dokumenter længere, f.eks. i forbindelse med kommende "statsløse" eller "skattesags" kommissioner, og eventuelle heraf afledte retssager.

Blot en strø tanke :-)

mvh /Henrik

5. juni 2013 kl. 15:05
Ny rapport: Jo mindre piratkopiering, desto større økonomisk vækst

Det kan være meget svært at holde tingene adskilt og konklusionerne klare når man udfra statistik forsøger at udtals sig om årsag og virkning.

Ihukommende Rob Reid og "The 8 billion dollar IPOD"http://www.ted.com/talks/rob_reid_the_8_billion_ipod.html

/henrik

23. maj 2013 kl. 14:46
Uploadhastigheder står stille for kobberforbindelser

For et år siden var medianværdien 1,4 megabit pr. sekund for kobber-upload, mens den i dag er 1,5 megabit pr. sekund.

Tilvækst på 7,6%

Omvendt er fiberforbindelser gået fra en upload-median på 33 til 34,9 megabit pr. sekund på et år.

Tilvækst på 5,8%

Så på 30-40 år vil kobberet vel overhale fiber :-)

PS Jeg er netop ved at skifte til fiber, netop pga upload hastighed og mange Communicator og Live Meeting problemer.

mvh Henrik

26. april 2013 kl. 09:44
TDC afviser bredbånds-anklager: Vi er ikke onde bare fordi vi er store

OK, hvorfor er de så, at de er onde? Sorry.:-)

15. april 2013 kl. 14:39
Version2 er flyttet til nye servere

Kan man komme med ønsker til næste forbedring. Hvis så, så ønsker jeg mig et nyt diskussions system, så kommentarer kommer i tråde. Jeg vil formode at rigtig mange af os er kapable med at skifte emne, svare på det rigtige indlæg osv, så der vil næsten kun være fordele... Please ? /mvh Henrik

30. januar 2013 kl. 14:09
Danfoss ændrer forklaring: It-outsourcing er en pengesag

Hej Rene.

Jeg deler dine synspunkter/observationer. Du glemte vist tidsforskellen. For tiden er overlap perioden ca 3½ time om formiddagen, som reelt kan benyttes til "WebEX"

For et års tid siden mistede vi en medarbejder der ude. Vi kunne/ville ikke matche et krav på 250kkr/år Jeg vil derfor formode at vores pris pr udvikler er over 200kkr årligt. Dit og mit synspunkt har ikke vagt genklang hos ledelsen. Ledelsens holdning lader til at være, at vi også kan få det til at fungere når alle andre kan.

Jeg føler mig som drengen i "Kejserens nye klæder" :-)

Jeg tror ikke at det varer ret længe før hjemflagning af sådanne opgaver bliver almindeligt.

PS Jeg nyder mine ca 4 ture til Indien årligt, har fået en dejlig kultur ind på kroppen, og stiftet mange nye venskaber med indiske kolleger.

8. januar 2013 kl. 10:56
Nasa-hacker slipper for 60 års fængsel: Storbritannien stopper udlevering til USA

Jeg må jo heller ikke tage din bil/cykel, selvom nøglen sidder i låsen Enig, og det er også normalt at straffe det med op mod 60 år her til lands, eller ?

17. oktober 2012 kl. 17:24
Forbrugerrådet: Absurd at sælge bredbånd med ‘op til'-hastigheder

Jeg mangler stadig et bud på et alternativ fra de landsdækkende udbydere der lever op til at lever et garanteret minimum. I f.eks. Indien kan el-nettet ikke leve op til forbruget på alle tider, så cutter man dele ud. I DK er el-nettet dimensioneret til forbruget, så det er yderst sjældent du ikke får den aftalte vare. (INGEN snak om pris) Den modenhed finder jeg ikke i internetydelsen hos de store udbydere.

Jeg vil formode at f.eks. TDC meget nemt kan komme på ret køl med forbruger rådet. De skal blot markedsføre et (dyrere) produkt med garanteret hastighed, så forbrugerne har et valg.

mvh Henrik

5. oktober 2012 kl. 19:38
Forbrugerrådet: Absurd at sælge bredbånd med ‘op til'-hastigheder

Kære John. Ku du ikke citere det sted i artiklen der omhandler forbrugerrådets strøm æventyr. Hvis ikke, så stop venligst den del af tråden.

Det er ikke smart af FBR at have to roller. Jeg kan endda forstå at du som kunde hos dem (det formoder jeg du er) er irriteret, men såvidt jeg kan ser er du den eneste her som ikke kan holde sig til emnet. mvh Henrik.

5. oktober 2012 kl. 19:27
1 ud af 2.000 på BitTorrent er spioner for rettighedshaverne

Derfor opfordrer forskerne til, at fildelere ikke benytter sortlister, der

Kan det nu passe, støtter forskerne åbent rettigheds krænkende fildeling? Kunne der være plads til en fejlfortolkning eller fejloversættelse et sted ?

/Henrik

6. september 2012 kl. 19:21
It-ordfører: Borgere skal ikke betale prisen for fejl i NemID

Som eksempel ridser han et scenarie op, hvor hele NemID-løsningen er nede i dagevis, og ingen borgere har adgang til at søge om eksempelvis sygedagpenge inden for de givne tidsfrister.

Det er da vist ikke et problem. Det må jo hovedsagelig dreje sig om penge som er sparet pga fejlen.

5. september 2012 kl. 21:33