Søren Theilgaard

LEDER: Google-panik i folkeskolen er blevet absurd teater

Lokalblade er gerne gode til at fortælle små hustorier fra eget lokalområde, men ikke noget der nogensinde kommer til at kritisere deres største annoncør eller borgmesteren.

Åbenbart heller ikke i Helsingør.

7. august kl. 11:24
Regeringen nedsætter ekspertgruppe til håndtering af tech-giganter: Demokratisk kontrol skal styrkes

Er det den regering som selv sender alle sine nyheder ud via primært Facebook, og som selv har ondt i lovhjemmelen?

30. juni kl. 16:34
Borgerforslag sætter spørgsmålstegn ved politiets evner: »Vi vil genskabe den digitale tryghed«

jeg tror politiet kan gøre en hel del, hvis de kan/vil.

I DRs podcast Bitcoin-bedraget, fremgår det tydeligt hvordan tysk politi undersøger denne form for kriminalitet og får samarbejdet med både øvrigt EU politi og politi i Ukraine for at opklare forbrydelserne

alt imens dansk politi sidder på hænderne

26. maj kl. 12:55
Tesla-stifter Elon Musk køber Twitter for 300 milliarder kroner

Helt konkret er det vist kun bestyrelsen som har godkendt opkøbet, og nu er det så op til aktionærerne om de vil sælge til ham

Det gør de vel nok

Så bliver spændende at se hvad han kan bringe til mediet

26. april kl. 10:30
Apple M1 hardware: Jeg er imponeret...

At performance er bedre på den nye hardware har meget at gøre med ar visse API’er kører hurtigere under M1, så når Apple afvikler et Intel-program under Rosetta 2, så er det kaldene i API’erne som bliver kørt native på Apple Silicon.

Den øgede performance kommer meget fra shared memory mellem CPU og GPU, og på denne måde bliver det automatisk hurtigere at eksportere en video på M1 i samme kvalitet som tidligere.

2. november 2021 kl. 17:14
Apple M1 hardware: Jeg er imponeret...

… så du får adgang til Apples nye VM framework. Kun til macOS endnu, men mon ikke der snart kommer mere: https://mrmacintosh.com/you-can-now-virtualize-macos-on-an-m1-mac-with-macos-monterey/

2. november 2021 kl. 14:03
Med ILVA-bøden risikerer Danmark at blive et europæisk bødely: »100.000 kroner i bøde til en større virksomhed er peanuts«

Heldigvis bliver dommen beskrevet i bunden, og så er det vel meget forståeligt at bøden blev reduceret. Det havde jo trods alt blot data af “almindelig og ikke personfølsom karakter”, altså ligesom i vores gamle navnebøger fra teleselskaberne.

Og det kan vel ikke umiddelbart let sammenlignes med Taxa, hvor en tur til en bøssebar jo potentielt kan sige noget personfølsomt, og lokalitetsdata er vist følsomme generelt.

16. februar 2021 kl. 08:34
Nu kan du hive teleselskaberne i retten for ulovlig logning

Teleselskaberne får penge for det, dog kun for at søge data og aflevere det, så derfor fodslæber de.

Underligt at artiklen ikke nævner Rasmus Malver, som nærmest ejer hastagget #ulovliglogning

22. januar 2021 kl. 07:25
Apple lancerer største opdatering af macOS i 19 år

Det nye er ikke at Apple laver deres egne processorer, det har de gjort længe. Det nye er at de inden året udgang erstatter Intel CPU’en med deres egen Apple Silicon (ARM-basseret).; samme som den i iPad Pro.

24. juni 2020 kl. 11:20
Ny fejl tillader Android-apps at tage billeder og filme uden tilladelse

Hvordan følger det af artiklen at det kun handler om kamera app’en? Jeg kender kun iOS, men det ville være et klar sikkerhedsbrud her, hvis en app kunne tilgå en anden apps data. Jeg vil gerne vide om vi kan være sikre på det ikke har indflydelse på selve Android versionen.

20. november 2019 kl. 19:31
It-ordfører om Datatilsynet efter GoMentor-sag: »Vi bliver nødt til at sætte foden ned«

Det er tankevækkende at Digitaliseringsstyrelsen åbenbart kun ser deres virke som en der skal indsamle data til at straffe med.

De bør være lige så interesseret i at få hullerne lukket så hurtigt som muligt, som de borgere som de er sat i verden til at beskytte, er.

4. december 2018 kl. 09:11
Apple og Samsung tilbage i retssalen: Nu skal prisen for afrundede hjørner slås fast

Flere har nævnt alle mulige produkter som skulle have afrundede hjørner eller apps arrangeret i et grid. Steve Jobs havde netop et krav til afrundede hjørner i sit design, og dette blev implementeret allerede i den første Mac, som blev annonceret i 1984. Det kunne være derfor at det netop er dette design der skal virderes værdien af.

16. februar 2017 kl. 10:27
Microsoft fjerner umoderne bling-effekter i Windows 8

Well, nu er jeg en som hader musen som pesten. Har en evigt latent museskulder, og kan kun bruge en rollermouse, intet andet. Vil vove den påstand at til mange ting, er der ikke noget der slår et keyboard i effektivitet og usability. Til andre ting er musen nødvendig (visse spil) eller det bedste værktøj (grafisk tegning og lign.). Touch er fint på smartphones og tablets.

Nu gælder min kommentar kun lige ovenstående betragtning.

Det er ret interessant at se hvordan Apple har givet benyttet touch-teknologi på desktop-maskinen. Deres mus har multi-touch på overfladen, og kan scrolle, bladre m.v. og med forskellige mulighder alt efter om man bruger én eller 2 fingre. Ligeledes er deres touch-pad også med multi-touch, og med op til 5 fingre, og det giver rigtig mange anvendelsesmuligheder, som er langt mere effektive en tastaturet, som ofte kræver 2 hænder til den samme handling. Jeg har set mange, som får skader af musen, som er super glade for touch-pad'en, som de ikke får skader af (men det er selvfølgelig individuelt).

23. maj 2012 kl. 22:54
Gymnasielærer udvikler digitalt kompendium efter frustrerende iPad-erfaringer

Man kan købe en Apple server, som man forbinder sin enheder til, og igennem den opnår fuld kontrol over iOS enhederne. Det gælder alt lige fra softwareopdateringer, til apps, wifi-indstillinger mm. Min viden omkring filhåndtering er dog begrænset, men jeg kunne forestille mig at man også kunne skubbe .PDF filer ud til deres 'bogreol' eller hvad Apple nu kalder deres app til sådan noget.

Det er rigtigt at man med en Apple Server får software til at håndtere sine enheder med. En MDM (Mobile Device Management) løsning. Der findes også andre MDM løsninger fra andre leverandører, og de kan noget forskelligt.

Fælles for dem er dog, at de IKKE kan distribuere filer, native apps eller lign. De kan distribuere Web Clips, og så en masse indstillinger, og f.eks. også nulstille eller spærre enheden, med push.

2. april 2012 kl. 12:44
Statsministeriet bryder 9 år gammelt cookiedirektiv

...kan heller ikke køre uden at browseren tillader at cookies udveksles mellem 3. parts sites, som man ikke besøger.

19. december 2011 kl. 14:09
Google+ er ikke et socialt netværk - det er meget mere

Tak, Peter!

3. august 2011 kl. 13:24
Google+ er ikke et socialt netværk - det er meget mere

...på soren (at) theilgaard.dk.

På forhånd tak. /Søren

3. august 2011 kl. 12:44
Dansk softwarehus: Giv lægerne iPads nu

På iPhone 3Gs og iPad er al information på disken krypteret. Det bliver blot automatisk låst op med den unikke krypteringer der ligger på lige netop den telefon når man tænder for den.

Hvis man starter er sletning af enheden (f.eks. fra sit mailsystem via push), vil enheden være utilgængelig i det øjeblik den får signalet da den simpelt hen blot fjerne koden til oplåsningen. Apple skriver lidt om det her:http://www.apple.com/iphone/iphone-3gs/more-features.html

Herudover kan man beskytte enheden med en kode, som skal indtastes hver gang den er blevet låst. (Det ville jo nok blive et krav, så den ikke pludselig kan blive betjent af fremmede).

Kommentarerne til at Apple har en lukket platform, og man så også samtidig kritiserer Apple for ikke at tillade Flash, virker lidt dobbelt, for Flash er jo netop et lukket proprietært system. Steve Jobs har forklaret hele sammenhængen omkring Flash her:http://www.apple.com/hotnews/thoughts-on-flash/

Som baggrundsviden skal man nok have, at at Apple siden opkøbet af NeXT og introduktionen af det nye Mac OS X (baseret på UNIX), har kæmpet for at få udviklere over på det native API på platformen. Apple lavede dog også et API, som skulle lette overgangen for de udviklere, som allerede havde lavet applikationer til det gamle styresystem. Adobe og Microsoft er nok dem som har været længst tid om at få deres kode ændret. Ikke for at starte en debat om at API'et bør være irrelevant, og at der burde være lige muligheder for at udvikle alt lige godt uanset API'et. Fakta er bare at der ER forskel. En Java applikation er heller ikke det samme som en ægte native udviklet applikation - den reagerer forskelligt og ser lidt anderledes ud - føles forskelligt - og det kan Apple-brugere mærke.

Generelt virker det lidt som om visse personer her i forum går direkte mod Apple, som om de har interesse i at skulle ødelægge det for deres kunder. Historier jeg ofte hører er at Apple rent faktisk tager deres kunder alvorligt og forsøger at lave nogle gennemarbejde produkter til dem, og typisk med features som brugere har ønsket.

Som daglig bruger af både iPhone og Mac, er det ikke svært at se den synergi Apple får ud af sit udviklingsarbejde, ved både at udvikle hardware og software til samme enhed. Det giver nogle super bredt anvendlige enheder, som for de fleste opfattes som meget let tilgængelige og lige til at anvende.

Så kan man kritisere Apple for ikke at inkludere alverdens stik og alt muligt andet der har været nævnt, men sagen er jo at kun de færreste har brug for det. Og typisk kommer der gode 3. parts løsninger via det ene stik der nu er på enheden, som vist løser de fleste ønsker.

Det som næsten ikke er blevet nævnt i debatten er selve berørings-betjeningen af enhederne. Så vidt jeg ved har Apple patenteret en del af de ting man kan gøre på deres enheder, f.eks. hvor mange fingre man kan have på skærmen ad gangen. IPhone kan adskille op til 4 berøringer samtidig, og bruge dette til forskellige funktioner (f.eks. går visse spil på pause ved berøring med 4 fingre).

Så er der hele sagen om den måde hvordan skærmen opfatter berøringen, f.eks. til at tegne lige linier. Det er der nogen der har testet:http://labs.moto.com/diy-touchscreen-analysis/

Her er iPhone bedst, og det skulle undre om ikke nogle af ting giver visse fordele for både brugere og udviklere på platformen.

Det tiltaler dog også mig at der findes en platform, hvor man potentielt set har mulighed for at ændre al software på enheden, fordi al source code er tilgængelig, men det faktum at dette OS skal supportere så mange forskellige modeller og løsninger, giver nogle andre udviklings-udfordringer, end dem Apple har med adgang til både hardware og software. Jeg kan sagtens se de mangfoldige muligheder med de andre, men den gennemarbejdning og det der gemmer sig i detaljen, er der hvor jeg typisk oplever Apple skiller sig ud (Apple laver dog også bugs og fejl, men generelt betragtet, forstås).

30. april 2010 kl. 21:22
Grønland indgår aftale om gigabit-net med Canada og Island

Det kan undre når forbindelsen mellem Canada og Island går gennem Nuuk, at universitetet ikke er med.

Jeg har hørt at det skyldes politisk fnidder fnadder om at der jo skal betales trafiktakst på internet-brugen i Grønland, og det gør det helt umuligt, rent økonomisk, for universitetet at være med, selv om linien går lige forbi deres hoveddør.

21. april 2010 kl. 20:29