Brian Hvarregaard

Sådan tog udviklere website som gidsel

Hvis han har backup og installerer den uden "samtykke" fra udviklerne kan han risikere at bryde deres ophavsret - med mindre han har købt ophavsretten af udviklerne - noget mange glemmer. Så han aner virkelig ikke hvad han laver...

23. september 2013 kl. 11:59
Danske iværksættere på liste

Aalborg baseret. Digitale skilte, interaktive skilte, touch applikationer. Afvikler billeder, flash, websider, video på storskærme, central styring af alt.

Brug din eksisterende computer og LCD skærm og få et billigt digitalt skilt med vores light version.

se mere på: www.greenweb.dk

24. november 2011 kl. 14:55
Ansvar

Men nu handler alt software jo ikke om koden er god eller dårlig, men om det program du benytter rent faktisk giver en mer-værdi til dig som bruger. Fx. letter din arbejdsgang, automatiserer manuelle opgaver osv. Så er det ligegyldigt om det er skod kode - det er ikke "kundens" problem. Skod kode er vel også subjektivt og hvis programmet fungerer som det skal er det ikke kundens problem, men virksomheden der har udviklet det - da de skal vedligeholde skidtet.

Det betyder for "modne" virksomheder at der er et naturligt behov for ikke at lave skod kode, da det bider dem selv i bagdelen. For "unge" virksomheder er det typisk "time-to-market" der er betydningsfuldt - så en applikation der fungerer som den skal, selvom den er bygget på RAD, er vel ligeså god som en applikation der fungerer på samme måde (begge har ingen fejl) - men som har været 1 år mere undervejs, og alt koden er super optimeret og lækkert. Hvor er forskellen for kunden - hvilket program (ikke hvilken kode er bedst) er mest værdifuldt?

14. september 2011 kl. 09:00
Ansvar

Hvad med iværksætteren? Dem der ikke har råd til at ansætte en QA afdeling. Vil det ikke skade dem? - hvor mange vil turde kaste sig ud i softwareudvikling, hvis man i den grad kan få noget i klemme? (Specielt skade på andre systemer). Er der ikke en fare for at det kun gavner de store og vi derved fjerner de små innovative opstartsvirksomheder som ikke har andet end en super god ide?

Jeg er klar over at man skal stræbe efter at gøre det bedste man kan. Men ikke alle virksomheder, specielt opstartsvirksomheder, har råd til en full blown QA afdeling. Og ikke alle iværksættere synes Open Source er det fedeste i verden - typisk tværtimod!

Bør vi ikke skabe bedre rammer for at få flere iværksættere til at kaste sig over softwareudvikling og servicering af software i stedet for at stille en 3 meter høj mur foran dem - inden de er begyndt?

13. september 2011 kl. 19:58
Få styr på tallene før du køber BI

Synes det lyder voldsomt at der det koster så meget mere at lave en implementering efter man har købt produktet. Det er samtidig meget tankevækkende at det er der hvor den reelle udgift er. Se eventuelt denne video hvor Dennis de Gier hos TARGIT integrerer til Navision (understøtter også SAP, SuperOffice og GreatPlains) på få minutter. http://tv.targit.com/video/1821855/targit-bia-tutorial-the

20. juni 2011 kl. 09:21
DIKU-speciale: Usability halter for NemID

Er det en datalog, der har lavet en vurdering ud fra spørgeskemaer som sit speciale? Jeg troede at dataloger lavede alt m,uligt med softwareudvikling, algoritmer og hardcore udvikling. Ikke samlede informationer fra spørgeskemaer...eller hvad?

12. maj 2011 kl. 09:11
Læserforslag: Lad os skrive baggrundsartikler

Det er da også billigere for V2 at der er andre der skal skrive deres artikler - gratis.

Jeg læste for nyligt at der vist nok var en online avis i asien et sted, hvor journalisterne kun skulle læse korrektur, mens det var community der leverede alle artiklerne. De blev betalt ved at modtage en procentsats af det overskud deres artikler generede i reklameindtægter (de reklamer der var trykket på mens deres artikel var blevet vist).

Måske var det en ide for V2 at aflønne disse forfattere, da journalisterne hos V2 således på den måde slipper for at lave noget, samtidig med at content vælter frem på deres side - og de ikke længere behøver at kigge efter referencer eller selv lave research. Jeg kan da godt forstå at: "Redaktionen har da også erklæret sig mere end villige til at redigere baggrundsartiklerne og glæder sig til modtage læsernes artikler." - det tror da pokker, det er gratis penge...

11. marts 2011 kl. 09:22
Kan udviklere tages som (løn-)slaver?

Det er vel din ven der er "skyld" i det! Han tager dårlige projekter ind velvidende prisen på dem. Så udsætter han sine udviklere for det efterfølgende. Han bør vel, som tidligere nævnt, få bedre opgaver ind.

Synes det er lidt pudsigt at læse hvordan man kan tage udviklere som gruppe ud af context. Fra min side drejer softwareudvikling sig ikke kun om udviklere, men mindst ligeså meget om alle de andre mennesker der er involveret (regnskab, marketing, projektledere osv.). Jeg tror det er vigtigt for din ven at se virksomheden som en helhed og ikke kunne skille udviklerne ud. Han kunne også spørge: "Hvorfor skulle jeg blive her, når min chef tvinger mig til at tage dårlige projekter ind". Man kan ikke skille en gruppe af medarbejdere ud på den måde, det er et teamarbejde at løse den type opgaver. Specielt hvis det skal være kvalitet, kunden køber typisk en hel pakke: pris, support, design og funktionalitet af systemet.

28. februar 2011 kl. 07:53
Prosa vil ramme Skats it-systemer med strejke

Hvor må medlemmerne af prosa være stolte når deres fag-forening på den måde bevidst går efter benene og ikke bolden.

Jeg kan så heller ikke forstå de tude indlæg der er kommet for nyligt om at det føles som at være stemt hjem, og det er hårdt økonomisk. Man vidste jo hvad man gik ind til da man meldte sig i en fagforening - og her er den stolte fagbevægelse, mine damer og herrer! Straffer udeforstående!

15. februar 2011 kl. 08:22
Version2 relancerer på Drupal 7 ? vil du være med?

fordi Drupal er noget større end Umbraco?

Større? Hvordan større, www.asp.net kører Umbraco og Microsoft har haft Umbraco inde og givet den en "kærlig behandling", så den skulle være super god og performe fantastisk.

Argumenterne omkring sprog og webserver er irellevante, vi snakker indhold og brugervenlighed. Om det er Linux/Win er i den sammenhæng ligegyldigt.

Jeg kan se et gyldigt argument i in-house kompetencer. Det er næsten også det eneste argument jeg kan se vejer noget.

23. januar 2011 kl. 13:34
Version2 relancerer på Drupal 7 ? vil du være med?

Det jeg synes kunne være interessant er at høre hvilke alternativer i overvejede da i skulle skifte den eksisterende platform ud (i overvejde vel alternativer?). Hvorfor lige Drupal, hvorfor ikke Umbraco? Som jeg kan forstå det er det de to helt store "lejre" indenfor CMS for tiden.

22. januar 2011 kl. 21:19
Dårlige udviklere, der laver fantastisk software

Typisk er det vel "nye", kække, arrogante udviklere der tror at softwareverden er begrænset til det de kan og at verden ikke er større. Kendetegnet ved en god udvikler er vel at man indser hvor meget man ikke ved, i takt med at man lærer nyt. Der er også langt mellem "at skrive kode" og at udvikle software. At skrive kode er en enkeltmandspræstation (som den prøve du beskrev), mens det at skrive software typisk er en holdindsats.

Jeg er selv stødt ind i den type personer, som tror at deres kode er hævet over alle regler. Det er, ganske som du beskriver, typisk dem der laver det dårligste software. Havde det været min butik, så var de nok blevet bedt om at rette ind og passe lidt bedre ind i holdet (uanset om de virkelig er verdensmestre i at skrive kode).

Det giver så et andet spørgsmål: "Er det virkelig de bedste 'kodere' man skal ansætte, eller er det dem der klarer sig bedst socialt i gruppen"? - jeg ved godt hvad jeg ville vælge!

20. januar 2011 kl. 08:17
S/M/L - eller skræddersyet til formålet?

Jeg har kontakt til en thailandsk skrædder der et par gange om året besøger europa. Så sender han en sms og beder en om at tromme folk sammen. Han måler og man bestiller det man vil, i det stof man vil og i den kvalitet man vil. Priserne fra Thailand er inkl fragt, told osv. Sidst købte jeg to jakkesæt, to ekstra par bukser, 4 skjorter og to slips for €500. Levering efter 14 dage ca. Kan anbefales.

18. januar 2011 kl. 08:55
Snart kan du vise alle - ja alle! - skrifttyper på din hjemmeside

...er nemt at implementere, det virker fint og google kan læse det...

http://www.mikeindustries.com/blog/sifr

Og man kan bruge det allerede nu, uden at vente på at det bliver standard i alle browsere...

18. august 2010 kl. 13:16
It-chefen kan ende med regningen for medarbejdernes sms-billetter

Man betaler i forvejen multimedieskat for at have skidtet, så bruger man det naturligvis om et personalegode til sine medarbejdere. De er jo allerede blevet beskattet af det, så hvorfor ikke køre den helt ud?

12. august 2010 kl. 10:35
Fortørnet Linux-udvikler: CBB stjal mit modem-script

Det var de ikke interesserede i. Nu opdager jeg så, at de har taget mit eksempel-script og arbejdet videre på det,« siger Michael Jensen til Version2

Vil det så sige at han har sendt sin kode til dem, for derefter at bede om penge. Det er sgu da heller ikke smart. Ærgeligt han ikke holdt kortene til kroppen indtil han havde fået penge eller valgte at forære det til dem. Man skal ikke komme rendende bagefter og vræle fordi man selv har opført sig tåbeligt!

9. august 2010 kl. 12:41
Nyt Visual Studio-værktøj til folk der ikke kan kode

Når de små eller umodne virksomheder, der stadig laver alle deres interne systemet selv, fordi det er "billigere" - så kommer og skal have det fikset. Så skal jeg da gerne stå forrest i køen med min regningsblok :-)

JEg trog også på at det bliver små hurtige apps/mockups. Det er da også fint nok - man skal bare ikke forveksle det med noget der kan lave enterpriseløsninger - men for små virksomheder kan det sagtens blive noget der kan sælges, langt den største del af dem der køber software bekymrer sig om funktionalitet ikke om kvalitet

5. august 2010 kl. 13:18
Skal vi bare acceptere programfejl?

Jeg synes begreberne er lidt svævende, jeg har altid lært:

"Tests kan ikke påvise at der ingen fejl er i systemet, tests kan kun påvise at der er fejl"

Du kan teste alt det du vil, også metodisk, men at du ikke finder fejl er ikke ensbetydende med at der ingen fejl er!

3. august 2010 kl. 13:27
En anvendelse hvor IT kan spare milliardbeløb

Det lyder som om i dit indlæg at der er findes et amerikansk system der kan dette, hvorfor så udvikle et nyt?

Jeg synes tit at der i IT organisationer er en overdrevet trang til selv at udvikle alle deres systemer - dvs. at opfinde hjulet igen. Det er både tåbeligt og for dyrt.

Ville det ikke være mere logisk at droppe udviklingen af det system og så blive forhandler af det amerikanske system?

26. juli 2010 kl. 13:05
Politiet overvejer at skifte til open source

150 mio er rigtigt mange penge at spare. Men der er jo ikke noget software der er omkostningsfrit! Der skal uddannes og omskoles, det er ligegyldigt om det er opensource eller ej. Så skal der ansættes programmører der kan rette fejl - man kan vel ikke vente til at udvikleren af open source softwaren selv retter fejlene, der er jo ingen garanti.

(Feeding the trolls) Mine erfaringer med OpenSource er at jeg holder mig langt væk fra det, har oplevet igen og igen at bugs ikke bliver taget alvorlige og uhensigtsmæssigheder ikke kigges på. Jeg kan få gladere kunder ved at levere software der ikke er open source end ved at levere open source software.

18. juni 2010 kl. 10:11