Mads Grøftehauge

Nye DMI-vejrmodeller på supercomputer: Hvor gennemblødt bliver du på Copenhell?

"For den almindelige dansker vil det [...] ikke give en vejrudsigt, der ser anderledes ud."

21. juni 2017 kl. 11:23
Reklamefirmaers tracking-fidus med ultralyd gennemhuller Tor-sikkerhed

Altså samme teknologi som i en Furby?

8. november 2016 kl. 11:34
Apple løfter sløret: En iPhone har tre års levetid

Det drejer sig bare om en anslået brugstid for den oprindelige køber til brug i modellering ved Life Cycle Assessment af miljøpåvirkning.

To model customer use, we measure the power consumed by a product while it is running in a simulated scenario. Daily usage patterns are specific to each product and are a mixture of actual and modeled customer use data. Years of use, which are based on first owners, are assumed to be four years for OS X and tvOS devices and three years for iOS and watchOS devices.

(Fra det link til apple.com, som artiklen angiver. Mine fremhævelser.)

18. april 2016 kl. 13:20
Triumf! Jeg fandt ud af at stille uret tilbage!

Tillykke, nu kan du verificere, at din telefon denne gang skiftede korrekt.

Ellers kan man stadig få et blast from the past på +45 70 10 11 55.

28. oktober 2015 kl. 12:28
Efterretningstjeneste: Drop strikse password-regler

Mit yndlingseksempel på den slags misforstået adgangskodesikkerhed er et ekstranet hos en kunde jeg har, hvor man skal logge ind med en kode, som skal have forskellige slags tegn, store og små bogstaver mv. De er så flinke at skrive et eksempel, måske 25Mhj_lK eller lign. Gæt om det er muligt bare at copy-paste eksemplet og bruge det som adgangkode...

22. september 2015 kl. 11:09
Hvordan sikrer vi viftekortet?

Hvis man har fx en tofløjet tegnebog med sølvpapir i hele seddelrummets længde, skulle kortene vel være effektivt pakket ind. Mon ikke man så kan åbne pungen, så sølvpapiret kommer bag ved kortene, og holde pungen hen til læseren med kortene forrest? Det ville være næsten lige så nemt som at vifte med en lukket pung. Her er et eksempel, som leveres med indbygget RFID-blokering: http://www.regovs.dk/images/Pacsafe/65_11405_20.jpg

2. september 2015 kl. 11:37
Microsoft forklarer rablende OneDrive-reklame

"OneDrive kan lave backup af dine data i skyen"

Det kan det så bare ikke. Du kan selv gemme dine data i OneDrive manuelt og ad hoc, men det indeholder ikke en funktion til automatisk backup.

15. maj 2015 kl. 11:01
Uafhængigt Skotland vil stå uden oplagt topdomæne

Republic of Caledonia

18. september 2014 kl. 11:21
Mobilbetalingtjeneste ændrer terror-klingende navn

Men kaldes ISIS ikke ISIL i USA? Og har de i øvrigt ikke selv skiftet navn til IS?

9. juli 2014 kl. 10:59
Sikkerhedsekspert: Svært for TV 2-stjerne at bevise porno-tweet er hacking

kunne være interessant at høre om Hr. Svenning Dalgaard har været på besøg hos hende

Med al respekt, det synes jeg ærligt talt ikke er særligt interessant.

22. august 2013 kl. 13:35
Udspekuleret kildekode-trick sendte 'Forbrydelsen'-seere på vildspor

Det står enhver frit for at spekulere. Det er hverken dokumenteret eller sandsynliggjort den ene eller den anden vej.

26. november 2012 kl. 12:38
Udspekuleret kildekode-trick sendte 'Forbrydelsen'-seere på vildspor

Uanset hvad, er der næppe belæg for at sige "Nu viser det sig, at kommentaren var plantet af DR". Hvis nu den gode Bertel havde være producerens fætter, kunne vi måske snakke conspiracy, men han er en nørd, der scanner webdata for sjov, så Mikkel Mortensens teori er nok mere sandsynlig. Desværre, det kunne ellers have været ret fantastisk. Men DR holder sig jo stadig til at reklamere for serien på deres noget mindre udspekulerede måde: At omtale den i prime time i TV-Avisen, som om det var rigtige nyheder. Og dermed i øvrigt sandsynligvis skade TVAs troværdighed mere på langt sigt, end de gavner Drama på kort sigt.

26. november 2012 kl. 12:31
Sådan brugte CIA-topchef Gmail til at skjule sex-affære

Det forstår jeg ikke.

Hvis man er terrorist, vælger man så ikke en tjeneste, der ikke hører hjemme under amerikansk jurisdiktion, og som i øvrigt rutinemæssigt 'lytter med' for at vise dig relaterede reklamer?

Hvis man er teenager, og ens forældre læser over skulderen, fordi de forlanger koden til ens Gmail, opretter man så ikke bare en konto hos en anden udbyder, og logger ind i et inkognitovindue? De vil jo forlange koderne til alle ens konti...

Under alle omstændigheder er det da en uhensigtsmæssig måde at kommunikere på, at man hele tiden skal logge ind for at tjekke, om den anden har skrevet en ny kladde. Var det ikke bedre at dumpe tekstfiler et sted, hvor der går en automatisk mail afsted, når der kommer nyt?

14. november 2012 kl. 10:47
Billig, statslig Umbraco-hjemmeside koster danske webbureauer dyrt

Så vidt jeg kan se, mangler den bare en prominent placeret boks til Google site-søgning for at være brugervenlig at navigere på. Sådan lidt provokerende sagt. ;-)

Det offentlige får ofte på puklen, hvis der 'spildes penge' på (blivende) bygningsarkitektur, så hvorfor bruge krudt på at leve op til nogle krav om 'de rigtige farver' på en (flygtig) hjemmeside.

Mvh. Mads

28. august 2012 kl. 12:14
Videotjenesten Netflix kommer til Danmark

Det kan næppe undre, at der ikke er danske undertekster i den amerikanske tjeneste. ;-)

Men er der så mulighed for undertekster på engelsk? (Ikke tekster for hørehæmmede, forstås). Det kan rigtig mange klare sig med.

15. august 2012 kl. 13:42
Opfinderen af de irriterende CAPTCHAs er på nye eventyr

Duolingo er en god ide, men der er sgu en verden til forskel på Ahns eksempel på systemets evner, den simple sætning med Mubarak og kamelen, og så eksemplet på, hvad man gerne vil opnå, nemlig de meget tekniske og specialiserede tekster på Wikipedia. Præsentationsvideoen på duolingo.com (som i øvrigt kun findes på engelsk) er endnu værre med sit 'Donde esta la biblioteca'... Så Duolingo ligner et fint supplement til maskinoversættelse af enkle, statiske tekster. Men til nyt indhold, med nye koncepter og specialiseret viden samt kvalitetskrav som fx konsistens fra én sætning til den næste, bliver jeg og andre oversættere ikke arbejdsløse foreløbig.

11. januar 2012 kl. 13:00
Snigpremiere: Sådan får du NemID-nøgleviseren

Ja, samtidig med at min pc skal hackes.... Det korte af det lange er: Denne dims løser ikke noget betydningsfuldt problem. Jeg springer over.

19. oktober 2011 kl. 10:32
Snigpremiere: Sådan får du NemID-nøgleviseren

Jeg har allerede en dims; min mobiltelefon. Jeg gider ikke bære rundt på flere.

19. oktober 2011 kl. 09:51
Millionsystem samler støv: NemSMS har hverken afsendere eller brugere

Den vejledning jeg fandt (som er en helt tredje) tager ganske rigtigt som udgangspunkt, at man endnu ikke har oprettet en postkasse på borger.dk. Det havde jeg tilsyneladende, men jeg husker intet om det og har helt sikkert aldrig set den før. Det er tilsyneladende en slags delmængde af ens eBoks, som kun viser beskeder fra det offentlige. Man skal lige sætte et flueben et sted i sine indstillinger og godkende over for sig selv, at man må få vist resten af sin eBoks i sin egen postkasse på borger.dk. Fantastisk.

10. oktober 2011 kl. 11:35
Millionsystem samler støv: NemSMS har hverken afsendere eller brugere

Vejledningen på Borger.dk nævner fx intet om, at Profiloplysninger i virkeligheden skal findes under fanebladet 'Indstillinger', hvorefter man skal finde knappen 'Ret oplysninger'. Så kan man endelig få lov til at skrive sit mobilnummer...

10. oktober 2011 kl. 09:56