Steen Eiler Jørgensen

Furesø Kommune har droppet Chromebooks: Risikoen var for høj

Hvor er det trist, at vi opdrager vores børn til, at man skal betale abonnement til en eller anden techgigant. Tænk, hvis vi lærte dem at bruge fri og gratis software, og at ens filer ligger bedst på egen harddisk, og backup på USB-pind.

23. august kl. 06:24
Ukraine beder ICANN om at slette alle russiske domæner

"If an elephant has its foot on the tail of a mouse and you say that you are neutral, the mouse will not appreciate your neutrality."

  • Desmond Tutu
2. marts kl. 10:18
Moderne biler overvåger din kørsel: FDM kræver klar lovgivning

Forslag: Gør det lovpligtigt for alle nye biler, at det skal være muligt at installere et open source styresystem.

17. februar kl. 10:27
Få indsigt i dit elforbrug

Claus,

Du kan muligvis skade selve CCC porten, hvis du gør noget helt vildt voldsomt ved den. Men den er kortslutningssikker og tåler meget store fejlspændinger.

Er du helt 100% sikker på det? (Hvor ved du det fra?) Jeg vil gerne bruge de 4.15V, men vil nødigt trække mere end de maksimalt tilladte 75 mA, og en 55Ω modstand levner for lav samlet effekt til at drive min NodeMCU. Ville gerne kunne undvære en kompleks strømbegrænser...

17. juli 2021 kl. 17:21
Du saver demokratiet over med din brug af Facebook, Magnus Heunicke

Fremfor kun at bruge Facebook og i det hele taget at uploade alt sit indhold ét sted, kunne Heunicke vælge at lægge alt ud på sin egen hjemmeside, hvor man er i meget bedre kontrol over sine data.

Hørt! Sværere er det ikke.

7. august 2020 kl. 10:32
Persondataforordningen: Hash af personnavne?

Hypotetisk set: Hvis man tidligere har opbevaret personnavne, vil det så være ok i forhold til persondataforordningen at erstatte personnavnene med et hash af dem? Det vil gøre lækket data svær at bruge til noget, med mindre man ved, hvem man skal gå efter. Vil det være ok, eller er det heller ikke tilladt?

23. oktober 2017 kl. 14:43
Bøvler du også med Googles cache? Sådan fjernede DR cpr-numre efter musiker-læk

Offentliggør nu bare det cpr-register...

10. september 2017 kl. 07:45
Mozilla vil af med Thunderbird

Trist. Hvad er der af gode, open source alternativer?

3. december 2015 kl. 06:57
Default: kryptering

Det er jo et problem, som ikke rigtigt kan løses. Jeg kan jo ikke bare begynde at benytte kryptering - dem, jeg skal e-maile med, skal jo altså også benytte kryptering. Jeg kan jo ikke sende en krypteret besked til nogen, med mindre de både har gjort sig den ulejlighed at 1) oprette et nøglepar, 2) offentliggøre deres offentlige nøgle, og 3) sætte deres mailklient op til det. Jeg kender INGEN, der har gjort nogen af de tre ting. Derfor giver det heller ikke mening for mig at begynde at "bruge kryptering". Vi skal allesammen gøre det samtidig - eller duer det ikke.

13. august 2015 kl. 14:16
Københavner-DJ dømt for at liste trojanere ind på kendis-computere

Hvordan kan det lade sig gøre? Billeder eller musikfiler åbnes jo i en viewer eller afspiller - og sådan nogen går vel ikke i gang med at installere embeddede programmer?

23. januar 2015 kl. 21:14
Anklager i hacker-sagen: At retweete en artikel svarer til selv at have skrevet den

Kan I huske Valus-sagen? Et online betalingssystem, hvor man kunne skrive SQL-kommandoer direkte ind i URLen. En læser af ComputerWorld.dk postede et link med kommandoen SHUTDOWN i, og kommentaren "Lad nu være med at klikke på linket". Han blev frifundet, men ham der klikkede på linket, fik en bøde på 2500 for hacking.

Det er over 12 år siden, der blev klikket på det link, og om et par måneder er det 10 år siden, den afsindige dom blev afsagt. Ti år! Man skulle tro, Corpus Juris' it-kompetencer havde udviklet sig siden, men nej.

9. september 2014 kl. 22:23
Professor og Forbrugerråd: Stram op på cpr-lovgivning

Netop derfor burde det være strafbart at bygge systemer der tillader en tilfældig person ved brug af CPR nummer til at melde folk ud og ind af noget som helst.

Men i dag har vi jo de facto vedtaget, at CPR-numre kan bruges som legitimation over telefonen. Intet kan erstatte det.

19. juni 2014 kl. 10:22
Retspræsident: Loven afgør, at hjemmeside for tinglysning kan afsløre folks CPR-numre

Dette login ville så kræve en pc eller mobiltelefon med internet, og selvfølgelig ikke være en ren telefoni-løsning.

Nej - men er det ikke netop det, der er problemet? Det eksisterende CPR-nummersystem tillader folk at kontakte myndigheder/læge etc. telefonisk og "legitimere" sig med et CPR-nummer. Uanset hvad vi finder på for at erstatte CPR-nummersystemet, vil moster Anna på 82 ikke kunne finde ud af det.

17. juni 2014 kl. 22:47
Retspræsident: Loven afgør, at hjemmeside for tinglysning kan afsløre folks CPR-numre

De fleste nogenlunde intelligente mennesker kan hurtigt blive enige om, at en verden, hvor du kan bilde folk ind, at du er hvem som helst, bare du kan et CPR-nr. udenad er tosset.

Men der er et enkelt aspekt af frigivelsen af CPR-numre, jeg ikke kan greje: Legitimation over telefonen.

Jeg kan simpelthen ikke lige se, hvordan man skal lave et system, hvor du over en telefonforbindelse kan sige noget, der kan bevise, hvem du er, som ikke senere kan bruges af personen i den anden ende til at udgive sig for dig. Nogen forslag?

17. juni 2014 kl. 22:12
Microsoft advarer danske webudviklere: Internet Explorer 10 kan give problemer

En test af et site i Internet Explorer 10 vil typisk tage under en time, mens optimering af koden til den nye browser kan gøres på under en dag, skriver Microsoft i brevet.

&%¤#! Tak for det, Microsoft! I aner ikke hvordan vores websites er skruet sammen - hvordan hulen kan I lige estimere, hvad vi skal udføre af arbejde? Lad os antage, at en tilretning faktisk tager den dobbelte tid - hvordan skal vi kunne forklare kunden det, efter den udmelding?

Sådan en PR-mæssig feberredning bør i afholde jer fra fremover - tak!

19. september 2012 kl. 09:07
COMALs historie

Havde selv datalære i 8. eller 9. klasse engang mellem '87 og '89 på Dyssegårdsskolen i Gentofte. Vores lærer var en meget pædagogisk dame, Grethe Illum, der havde 100% styr på det - hun var kanonsej. Vi programmerede COMAL-80 på fire RC Piccoliner, og vi var vist kun en 6-8 elever.

I 3.G i gymnasiet var vi seks elever, der offentligt satte en kasse øl på højkant til den, der ville tilmelde sig datalære på valgfag som nummer syv, så faget kunne blive oprettet. Det lykkedes ikke, og med kun seks tilmeldte kunne faget ikke oprettes...

12. april 2012 kl. 16:23
Kidnap andres Facebook-profiler med nyt plugin til Firefox

Mon ikke det i henhold til dansk retspraksis er ulovligt at bruge firesheep? Jeg forestiller mig, at man gør sig skyldig i hacking, hvis man stjæler andres sessions? Men det vil vel næppe være ulovligt at downloade og installere firesheep?

25. oktober 2010 kl. 16:09
Den internationale rumstation får virtuelle desktops

Men med den nye løsning kan astronauterne logge ind på hvilken som helst af rumstationens computere og få sin egen personlige desktop, hvorfra de kan hente personlig mail og surfe på nettet.

Hurra. Og udvikler man et science-instrument, der skal downlinke data, skal man slås for hver eneste kbit/s...

8. april 2010 kl. 12:45
Minister: Udprintede e-mails sendt med lastbil er i orden

...man oprettede en af de hersens nymodens "netværksprintere" i Århus og sendte printjobs til den fra Ringkøbing?

Dutter ikke. En talsmand fra statsforvaltningen fortalte da sagen kom frem, at årsagen til dette papircirkus er, at papirerne SKAL ligge i en fysisk sagsmappe. Alle papirer i sagsmappen er en del af sagen, og alle papirer i sagen ligger i sagsmappen. Den sagsbehandler, der fysisk er i besiddelse af sagsmappen, er den, der er ansvarlig for sagen, og med overdragelsen af den fysiske sagsmappe overdrages også ansvaret for sagen.

Så det er ikke bare et spørgsmål om at forwarde en mail. Derudover er der tale om personfølsomme oplysninger.

Jeg siger ikke at problemet ikke kan løses ad elektronisk vej. Jeg videreformidler bare den forklaring på cirkuset, der tidligere er kommet fra officielt hold.

6. april 2010 kl. 12:39
Nyt kritisk sikkerhedshul i Internet Explorer 6 og 7

Hullet er endnu ikke blevet lappet, men eftersom Internet Explorer 8 ikke er ramt, kan en løsning være at opgradere til den seneste browser fra Microsoft.

...bortset fra at brugere af Windows 2000 ikke får lov til at downloade og installere IE7 eller -8.

10. marts 2010 kl. 14:13