Rasmus Skovmand

Avis: Chrome-udvidelse sender dine data til server i USA

Det er let og fristende at hente alt muligt ned fra diverse app-stores og shoppe løs i livet, når der er til overflod, og det meste ikke engang kræver, at man skal have penge op ad lommen (men så skal der nok være en anden pris...). Jeg forsøger selv at styre mit urskaffedyrsgen (nyt og svært ord) ved at kræve af mig selv, at jeg sætter mig ind i alt nyt software så godt som muligt - inden - jeg installerer det, herunder googler og ser hvilken omtale softwaren har fået på nettet. Heldigvis er der jo mange, eksperter og andre, som gør et stort arbejde for at undersøge ting, og det er jeg virkelig taknemmelig for. Det har bla. den fordel, at jeg ikke gider gå efter middelmådigt software med få og knap så godt udførte funktioner, da det er tidskrævende at sætte sig ordentligt ind i ting. Vi skal jo egentlig bare lære at navigere i en hastigt forandret verden, hvor kunsten nu er at filtrere de få guldkorn af kvalitetsprodukter fra strømmen af varer, modsat i gamle dage hvor vejen til markedet var dyrere og længere, og vi kunne glæde os hver gang en vare kom på hylden. En helt modsat måde at tænke på, man ikke lige kan lave om...

7. april 2015 kl. 16:58
Mest downloadede købe-app i Google Play er fusk

Svar til Andreas: Vi lever i en markedsøkonomi og et overflodssamfund, og derfor er man nødt til at være kritisk når man lægger varer i kurven. Jeg anskaffer mig aldrig noget jeg ikke ved hvad er, hvilket vil sige jeg skal have læst et grundigt review af produktet og brugeranmeldelserne skal være gode.

Der er fortsat mange der er meget hurtige til at installere alt muligt på deres computer. Hvem køber noget efter at have læst eller set en reklame? Jeg mener man ligger som man har redt, for det er altså let at undgå. Udover at man kan blive decideret snydt, får man også en masse kode af dårlig kvalitet, som gør hele systemet dårligt og langsomt.

Det er dog trods alt kriminelt, og i tilfældet en app-store får ejeren et imageproblem. Det er vel også derfor Apple er lidt mere restriktive med softwaren i deres store, for det er et faktum, at tillid er en nøgleparameter for at opnå succes på længere sigt.

Hvis man sørger for kun at installere testet og bedømt software, har svindlere og amatører ikke en chance for at tjene penge. Derfor er jeg ikke så forarget, for jeg synes generelt man skal sætte sig mere ind i de ting man vælger at gøre i livet, i stedet for helt blindt at rive alt ned fra hylderne. Og det er sådan helt generelt for alle aspekter af livet... Det her minder jo lidt om et nigeriabrev... stram op rige naive vesterlændinge :-)

8. april 2014 kl. 11:43
Microsoft forsøger at afvænne brugere fra XP - og fejler

Det minder mig om noget... Nåja, Rusland forsøger at afvænne Ukraine og fejler ;)

7. marts 2014 kl. 19:13
Moores Lov lever på lånt tid: Hvad sker der efter 2020?

Men strømforbruget kunne teoretisk måske være meget lavere i dag end det er? Tidligere fordoblede man antal transistorer på samme plads, og hævede frekvensen meget uden øget strømforbrug. Derudover får man jo også alle de ekstra transistorer. Er det store problem ikke at man ikke kan få strømmene skaleret med ned som man burde? Med de små dimensioner er meget små strømme vel teoretisk muligt, hvis lige man kan få styr på atomerne altså.

Jeg ved ikke nok om sagerne. Deres designs og processer er uden tvivl dybt kompliceret, og jeg har altid været fascineret af det den industri har opnået.

19. januar 2014 kl. 00:45
Keder du dig? Sådan rejste udvikler fra hus og fast job og fik arbejdsglæden tilbage

Hvis man sammenligner programmering med det at tale, så bliver mange også yderst produktive, når de drikker øl: Der kommer mange ord ud af munden på dem. Men kvaliteten af det, de siger, er til gengæld ikke særlig høj; det er simpelthen ikke særlig gennemtænkt, og det kan ikke bruges til ret meget efterfølgende. :-)

Hvis bare compileren kan holde ud at høre på hvad man siger, så kan det godt blive værre ;-)

Men om jeg forstår hvordan han kan løse nogen opgave med en promille... For mig, skal det være en meget simpel en.

18. januar 2014 kl. 23:25
Moores Lov lever på lånt tid: Hvad sker der efter 2020?

Moores lov drejer sig jo om antallet af transistorer og ikke direkte om ydelsen. Flere transistorer giver dig mere af et eller andet selvfølgelig, men bliver transistorerne ikke mest brugt på den integrerede grafik i disse år?

Jeg blev overrasket over at se, vistnok Intels egne facts, at den nye Hashwell kun er 6% hurtigere til serielle beregninger. Så har den andre forbedringer.

Mit indtryk er, at det er varme og lækstrømme der volder dem (Intel) store problemer. Burde frekvensen ikke alt andet lige kunne sættes op ved hver nedskalering af nodestørrelsen? Så serielhastigheden forbedres. Det var den måde vi målte ydelsen indtil for ~10 år siden, men frekvensen ser ud til at have ramt loftet den gang. Så begyndte man at fokusere på cache og paralellisering, og det har kunnet fortsætte udviklingen i beregningshastigheden.

Men f.eks mængden af cache, giver en meget kraftig forbedring af ydelsen op til en hvis størrelse, hvorefter det ikke giver mere at øge den yderligere. Noget tilsvarende gælder for paralellisering. Så efter et antal kerner og noget cache, er den vej til øget ydelse slut.

Vi skal vel krydse fingre for, at frekvensen begynder at komme opad igen, for det må være tegn på, at Intel har fået løst nogle af de virkelige knaster.

18. januar 2014 kl. 23:01
Dansk forsker klar med kommerciel superfiber inden for få år

Vi får a-l-d-r-i-g båndbredde nok... Muligheder der kræver store datamængder samt dataudveksling er nærmest uudtømmelige. Hvis man ikke stiller båndbredden til rådighed for markedet når det er muligt, vil man bremse udviklingen og dermed væksten. Markedet vil blive ved med at udnytte den båndbredde der bliver tilgængelig, men den skal være til stede først.

Men man må jo vente på at flaskehalsene bliver løst naturligvis.

17. december 2013 kl. 19:06
Passwords duer ikke

Den del forstod jeg ikke?

Heller ikke mig. 128 bit er vel kun omkring 16 tegn? En arie af Hamlet er vel ikke nødvendig??! Men entropidelen forstod jeg vist godt. Graden af orden/uorden i passwordet, dvs. graden af randomness. Et ord på 8 tegn fra ordbogen som f.eks. 'piskeris' har lav entropi, hvis tyven ved passwordet er 8 tegn og står i ordbogen, hvorimod 'dH1kow9a' - også 8 tegn, tilsyneladende har høj entropi (randomness).

Selv bruger jeg et password af sidste slags (utrolig høj entropi skulle jeg mene). Det er så kun 8 tegn, og jeg kan forstå det burde være 16 (128?). Og jeg bruger de samme to password allesteder, og har ikke skiftet dem i 10 år. Det er så min kurv til alle æggene. Til gengæld har jeg dem ikke stående i en fil. De er i en mappe i den fysiske verden, hvor jeg føler jeg er i kontrol. Det må vel tælle på plussiden... Jeg er efterhånden ved at få lidt paranoia over ting på digital form. Føler mig ikke i kontrol på platforme tilsluttet nettet.

13. november 2013 kl. 12:23
Derfor skriver jeg Open Source...

Både og, mange firmaer tror ikke på at noget af værdi kan være gratis.

Prisen på licensen er ligegyldig for mange virksomheder. Det handler om, at softwaren har bevist sig holdbar, og at det kommer med en god serviceaftale. Ellers er det bare en dårlig og dyr ide at tage chancen med gratis software.

14. oktober 2013 kl. 17:51
KMD sender 4 tons udtjent it-skrammel til nordjyske autister

Det er tilmed 'udtjent'. Udtjent skrammel bliver alting jo hurtigt her i materialismens og megaforbrugets tidsalder.

4. oktober 2013 kl. 12:01
Få en vildere karriere: Du kan meget mere, end du tror

Det er nemt at sige det han siger kun fordi han var heldidg på et aller andet tidspunkt.

Jeg kan ikke lide at man bruger ordet 'heldig' om folk der har opnået succes. Selvfølgelig kræver det held at nå succes af den her størrelse, men man opnår det trods alt ikke uden at ville det rigtig meget, og også kunne bruge hovedet, men selvfølgelig var Bill Gates ikke dygtigere end dygtig, blot fordi hans succes i størrelse er et par lysår større end de flestes. I sport siger man jo, at heldet kommer til dem der opsøger det. Det er også derfor det altid ser ud som om det er dem der i forvejen klarer sig godt, der tilsmiles af heldet - det er fordi succes avler tro på tingene, som igen gør, at man opsøger heldet uden at ryste på hånden. En positiv spiral skal sættes i gang.

4. oktober 2013 kl. 00:18
Få en vildere karriere: Du kan meget mere, end du tror

De fattige er sgu også bare så kedelige, og så sure - jeg forstår dem sgu ikke rigtigt, altså. De skulle da tage at gøre som os, kære Frits, tage en 5-6 måneder til Seychellerne hvert år, en druktur på Mauritius eller et eller andet, ikke? I stedet for at mugge sådan. Hvor er du altså sød, Poul, og brun! Er jeg sødere end dig, Frits? Og brunere? Ih nej, hvor er du altså sød Poul. Skål! Livet er dejligt, ikke?!

Se, Chad Fowler har også set dansk TV :-)

3. oktober 2013 kl. 12:26
Ordføreren og jeg

At man skal besidde særlig viden for at være egnet som politiker, er jeg ikke enig i. Det blev også nævnt i forbindelse med Trine Bramsen's upopulære sommergestus. Hvis det skal være sådan, er det jo kun 'adelen' der kan gå ind i politik.

En politiker bør alene vælges på sine holdninger og personlighed, som er noget alle kan have lige godt uanset baggrund. Livets skole, intelligens og god opdragelse vil jeg mene er de bedste ingredienser til at skabe en god politiker.

En god politiker er i stand til at udvælge de rette eksperter og træffe sine beslutninger som et best fit mellem holdninger og muligheder. Eksperterne bidrager så med mulighederne inden for rammen af holdninger. Så uanset hvor stor indsigt man måtte mene de forskellige ordførere har, om Stine Brix ved mere end Trine Bramsen etc., er det irrelevant, da eksperterne bør findes blandt professorer eller lignende fra et universitet. Giver det ikke sig selv? Kongens rådgivere bør da udvælges blandt landets ypperste eksperter, og her har vi professorerne.

Gode politikere er ydmyge omkring deres egen rolle i beslutningsprocesserne, og viser dermed den fornødne respekt for så store beslutninger som vedrører landets infrastruktur. Selvudnævnte eksperter fra erhvervslivet bør ikke bruges blot fordi de har erhvervet sig noget 'x-faktor'.

16. august 2013 kl. 11:00
Opråb til it-nørderne: Smid tennissokkerne - og tal, så vi kan forstå det!

Peter Eriksen: Det håber jeg ikke hun gør lige foreløbig. Det vil vist kun tilfredsstille din og mange andres trang til at stene hende.

4. august 2013 kl. 13:58
Mystiske hackere har i fire år udspioneret Sydkorea

Hvis det er en nation der står bag, kan der kun, efter min vurdering, være tale om Nordkorea. Men der tegner sig et mere klart billede af, at det er kriminelle grupper, der går efter information der er penge værd i form af direkte afpresning eller ved salg til fjender eller konkurrenter.

Verden er beskidt! Men det har den såmænd altid været. Nu er der blot sket det, at der er opstået nye muligheder for kriminalitet i takt med udviklingen ift. tidligere.

11. juli 2013 kl. 12:46
Bekræftet: Samsung lancerer nyt smartphone-styresystem i 2013

Hvorfor endnu et styresystem til mobiltelefoner?

Konkurrence er da sundt Malte. Det vil give os bedre styresystemer hurtigere.

4. januar 2013 kl. 16:49
Danske hjemmesider i sneglefart: Svartider fordoblet på ét år

Jeg er meget enig med Markus: En reklamefri udgave af en netavis er bestemt værd at betale for.

Markus og Jan - jeg er helt enig. Det kunne være interessant hvis man fik den mulighed selv at betale for de reklamer, altså betale Version2 f.eks, for at få dem fjernet.

Der er jo i øvrigt en del software der kommer i forskellige betalingsversioner på den måde. Medierne burde også differentiere på den måde, også med kvaliteten af indholdet måske. Men måske er problemet netop, at der er for få der ønsker at gøre brug af det. Og så bliver det måske for dyrt at administrere, jeg ved det ikke... En del af årsagen ligger også i at vi er et lille land. I England kan BBC f.eks. producere gode dokumentarudsendelser, sådan noget er dyrt, men markedet er naturligvis også større der.

5. december 2012 kl. 15:40
Danske hjemmesider i sneglefart: Svartider fordoblet på ét år

Eller ok, jeg ved ikke om vi altid kun har kigget på prisen. Siden 80'erne, hvor jeg har været her, har det i hvertfald overvejende været sådan. Men markedet giver dig hvad du vil have. Hvis vi "falder af på den" og giver det videre til vores børn, så ændrer samfundet og markedet sig stille og roligt den vej. Da jeg var ung og kæk (jeg er liiige præcis ikke ung mere - jeg forsøgte at trække den så længe som muligt, men nu går den ikke længere desværre) gjorde jeg mit til at nedbryde de forrige generationer's vaner, holdtninger og principper. Der var mange ting jeg var ligeglad med og synes var latterligt, men de har nok alligevel haft fat i noget. Sådan noget med at tage ansvar og være kritisk. Hmmm. Ellers ender man stille og roligt med et discountsamfund på alle områder, åndeligt, materielt osv. Det er der jo ingen der vil leve i, trods alt!

5. december 2012 kl. 15:31
Danske hjemmesider i sneglefart: Svartider fordoblet på ét år

Åhh kunne du ikke sige mig hvor det er???

Jeg er da enig i, at forholdene på markedet generelt er ringe, specielt hvis man er sådan lidt fagligt interesseret, lidt udover normaldanskeren, som f.eks. mig. Det korte svar er vel, at den generelle standard er lav, fordi forbrugerne har valgt det skal være sådan. Markedet er en organisme, der tilpasser sig forholdene. Markedet følger med, hvis man er kritisk, men ja, kun når man er mange nok, det ved jeg godt. Men især med min generation, blev danmark en nation af prisbevidste forbrugere mere end kvalitetsbevidste. Vi har uden sidestykke et af Europa's dårligste udbud af fødevarer f.eks., både mht. kvalitet og udvalg, hvilket også kan ses på discountkædernes store succes i Danmark.

5. december 2012 kl. 15:18
Danske hjemmesider i sneglefart: Svartider fordoblet på ét år

Ja Jörn, der er gået Sass-Larsen i den. Du ved - ham med de 24 mia... :-) Desværre er overdrivelser og underdrivelser midlet man bruger til at folde folks ører ud... H.C Andersen havde også spottet det, med hans fjer og 5 høns eventyr.

5. december 2012 kl. 12:55