Adam Fribo

IDA overvåger medarbejdere med uigennemskuelig AI: »Vi ved, at systemet ikke forstår alt«

Hej Bent.
Mange tak for din kommentar og fordi du læser Version2.

Et par ting.

For det første kritiserer du Therese for at skrive artikler om forkert brug af AI og AIs begrænsninger, og du udtrykker forvirring over, hvordan det harmonerer med ønsket om at bruge teknologi til at gøre samfundet bedre.

Her må jeg bare sige, at jeg som redaktionschef for Version2 er af den overbevisning, at kritisk journalistisk dækning og offentlig diskussion af nye teknologiers faldgruber og begrænsninger er helt centralt, hvis man vil have det optimale ud af teknologien.

I forhold til din kritik af Therese specifikt, vil jeg gerne understrege, at Therese skriver de artikler, hun aftaler med mig. Jeg lægger, sammen med den øvrige ledelse, den redaktionelle linje på Version2, og Thereses glimrende dækning er 100 procent afstemt med mig. Derfor bør enhver kritik af linjen også rettes til mig, og jeg tager altid meget gerne imod input fra kloge folk som dig.

Fang mig på adf@ing.dk eller 20 12 82 74 any time eller kig forbi til en kop kaffe og en snak.

Mvh Adam, redaktionschef på Version2.

27. oktober kl. 12:57
Kvalitetsjournalistik koster penge - også på Version2

Kære Debbie,

Jeg er ked af at høre, at du forlader os. Et par pointer herfra, inden vi skilles for denne gang.

Du har ret i, at Version2 må og skal være kritiske, men jeg er simpelthen bare uenig i, at det ikke er tilfældet. Meget kan man kritisere os for, men at vi ikke skulle være, ja, kritiske, kan jeg ikke genkende.

Til din pointe om input fra debatten: Jeg har svært ved at forholde mig til, om vi skulle have haft "disse spørgsmål" selv, når der ikke er konkrete eksempler på bordet. Men når man skriver til en målgruppe af professionelle, vil der altid være pointer og spørgsmål i debatten, der er værd at følge op på. Det gør vi i øvrigt med stor fornøjelse, og input fra debatten indgår meget ofte i vores videre research.

I forhold til Datatilsyn og besparelser linker jeg lige til 3 historier, vi har skrevet om det her: https://www.version2.dk/artikel/eu-datatilsyns-budget-afvist-kan-svaekke-databeskyttelsen-og-underminere-gdpr og her https://www.version2.dk/artikel/venstre-vil-kalde-justitsministeren-i-samraad-om-besparelser-paa-datatilsynet og her https://www.version2.dk/artikel/raadet-digital-sikkerhed-med-opraab-til-politikere-stop-med-skaere-i-datatilsynet og en leder her https://www.version2.dk/artikel/leder-nedskaering-i-datatilsynet-er-et-pinligt-symbol-paa-en-it-forskraekket-regering. Der kommer en mere klokken 10.30 i dag :)

Vi er meget glade for, at du har læst Version2, og jeg håber, vi ses igen en anden gang.

Alt det bedste.

/Adam

16. september kl. 09:00
Velkommen til det nye Version2

Hej Thomas. Tak fordi du læser Version2. Som jeg lige ser det, er der publiceret seks artikler indtil videre, men altså lad nu det ligge. Jeg vil dog være ked af, hvis du klikker ind på sitet en tilfældig dag klokken 11.37 og bruger det på daværende tidspunkt publicerede indhold som målestok for, hvad man generelt kan få i løbet af en dag på Version2. Igennem de senere år har vi lavet en del større journalistiske projekter, som jeg er ret stolt af, og som flytter noget. Vi har afsløret kritisabel it-sikkerhed i Nationalbanken, Datatilsynet har indledt sager om kommuners behandling af børns data på baggrund af vores artikler, vi skriver om privacy-slagsmålet mellem EU og USAs konsekvenser i Danmark, og så er vi er nok det eneste sted i Danmark, der rapporterer direkte fra det mørke net, når store og små danske virksomheder bliver ramt af ransomware-angreb. Alt i alt er jeg faktisk ret stolt af Version2. Når det så er sagt, skruer vi naturligvis også op for mængden af egenproduceret indhold, når betalingsmuren rammer. Det skriver vi også i den artikel, du her kommenterer på, og jeg gentager det gerne. Desuden giver et abonnement også adgang til alt det gode indhold på ing.dk og et klippekort til et begrænset antal månedlige artikler fra vores PRO-medier. Blogs kommer i øvrigt ikke bag betalingsmur.

Mange hilsener Adam

23. marts kl. 16:11
Velkommen til det nye Version2

Hej Magnus. Jeg er glad for, at du kan lide det nye Version2. Jeg er enig med dig i, at blogs skal være mere synlige i det nye design, og det garanterer jeg dig for, at de bliver. Vi arbejder på sagen :). Jeg vil helst ikke diskutere, om 185 kroner er dyrt eller billigt, men det koster penge at lave kvalitetsjournalstik om komplicerede emner. Når betalingsmuren rammer sitet, kommer vi samtidig til at skrue mærkbart op for mængden af egenproduceret, velresearchet indhold. I øvrigt giver abonnementet også adgang til alle de mange artikler på ing.dk samt klippekort til indhold fra vores PRO-medier. Blogs ryger ikke bag betalingsmur. Mvh Adam

23. marts kl. 15:45
Velkommen til det nye Version2

Hej Jens. Som medlem af IDA vil du have adgang til de artikler, som Version2 ligger bag paywall, ligesom det er tilfældet på Ing.dk.

Mvh Adam

22. marts kl. 10:50
Google og Microsoft har indtaget kommuneskolen: »Teknologi kan ikke løse alle vores problemer« (DigiTech)

Hej Thomas,

Tak fordi du læser med. Der ligger allerede link til anbefalingerne i teksten.

Mvh Adam

14. april 2021 kl. 13:31
Efter manglende smittestop-notifikationer: Netcompany har droppet Google og Apples beregninger og laver dem selv

Hej Knud.

Udover at jeg desværre må bekræfte Simon Mikkelsens kommentar om, at vi ikke kan betale dagligvarer med samfundsinteresse nede i Netto, så kan jeg oplyse, at det ikke koster penge at læse Version2s artikler. Man skal oprette en bruger for at læse visse artikler, men der er ingen "betalingsmur" i traditionel forstand.

Tak fordi du læser med.

Mvh Adam Redaktør, Version2

30. oktober 2020 kl. 15:00
DIGST om manglende mail-beskyttelse i staten: »Vi forventer, at myndighederne vil tage hånd om opgaven«

Hej Sidsel,

Tak for din kommentar - og jo, vi kigger nærmere på det inden længe.

Mvh Adam

11. august 2020 kl. 12:06
Virksomheder vil lempe GDPR: »Umuligt at vurdere, hvornår man har gjort nok«

Hej Dave, Du finder en guide til sletning af din konto her: https://mit.tekhus.dk/profile#tekhus-transparency

Mvh Adam

6. maj 2020 kl. 12:45
Zoom og gaffertape: Sådan kommer universiteterne gennem corona-krisen

Hej Jakob,

Tak for kommentaren og dit input. Vi er i gang med at kigge på detaljerne i, hvordan DeiC stiller Zoom sikkert til rådighed for universiteterne.

/Adam

14. april 2020 kl. 10:31
Myndighederne vil overvåge danskerne med frivillig Corona-app

Hej Louise,

Vi kigger på det :)

Mvh Adam

7. april 2020 kl. 14:26
500 kroner blev til halv million: Fejl i it-system udbetaler kæmpebeløb til borgere

Hej Knud,

Nu er det selvfølgelig i udgangspunktet ikke V2s rolle at hjælpe læserne med at søge tilskud til sygehustransport, men du kan finde information om mulighed for tilskud her: https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/sociale-ydelser/sociale-ydelser/befordring/befordring-til-sygehus-behandling-hos-laege-eller-genoptraening-efter-sygehusophold/

Venlig hilsen Adam

8. maj 2019 kl. 16:00
Kontroversiel kommunal brugerklub i stort ESDH-udbud: 30 millioner til drift og support

Hej Jakob,

"Kontroversiel" henviser til, at der har været en del utilfredshed med og beskyldninger mod brugerklubben. Man kunne i denne sammenhæng også have skrevet "omdiskuteret" eller "kritiseret".

Det betyder ikke, at jeg personligt vurderer, at SBSYS og brugerklubbens virke er kontroversielt.

Hav en god dag.

9. juli 2018 kl. 16:07
Copy-paste-brøler i Region H: Aktivitetsfald på 600 mio. med Sundhedsplatformen er en fejl

Groft sagt bruger regionen, som jeg forstår det, tidligere rapporter som skabeloner, når de laver de her rapporter fire gange om året. Jeg tænker, at det sådan set giver god nok mening, eftersom de er meget omfattende, og der ganske givet vil være en del, der ikke ændrer sig fra kvartal til kvartal.

Det baserer sig ikke på forkerte tal men på tal fra 3. rapport fra 2017. Det er åbenbart den, der er blevet brugt som skabelon til den aktuelle rapport, og de 600 millioner er ved en fejl blevet videreført.

Det er den forklaring, jeg har fået, som det også fremgår af artiklen. Så må vi se, hvad der sker herfra :)

12. juni 2018 kl. 12:53
Copy-paste-brøler i Region H: Aktivitetsfald på 600 mio. med Sundhedsplatformen er en fejl

Hej Anne-Marie. Jeg har netop fået en mail fra regionen, og der kommer åbenbart alligevel en ny version af rapporten. Så alt er godt. Sådan da...

12. juni 2018 kl. 12:05
Læs KMD's forklaring på tab af Roskildes 82.000 filer: Hardwarefejl ramte 107 servere

Der er sendt en enkelt disk til Norge med henblik på forsøg på recovery, skriver KMD i redegørelsen. En virksomhed, der hedder Ibas.

Mvh Adam

30. maj 2018 kl. 11:21
KMD mistede 82.000 filer fra Roskilde: Indisk leverandør forsømte it-vedligehold

Jeg er på den. Men der er nok at se til :-)

28. maj 2018 kl. 12:37
KMD mistede 82.000 filer fra Roskilde: Indisk leverandør forsømte it-vedligehold

Eller KMDs i Danmark, som TM så står for den underliggende drift af. Jeg er ikke helt nede i detaljerne i det setup på stående fod. Og jeg kan garantere dig, at jeg/vi følger på på det.

/Adam

28. maj 2018 kl. 11:06