Carsten Jensen

Tidligere chef for SKATs kæmpeprojekter: Sådan skal staten fastansætte dyre it-konsulenter

Som ansvarlig for en del af skats it systemer har han vel til fulde bevist sin absolutte uduelighed.

19. april kl. 18:58
DDoS-angreb »på et helt andet niveau« rammer Ukraine

Selvfølgelig har de dygtige personer fået et godt tilbud fra den russiske stat. Man kasserer ikke bare de mest personer som er i den absolutte verdenselite.

Efter 2 verdenskrig fik Verner Von Braun et udmærket respekteret job i USA som en af helt primære personer iApolloprogrammet. Med hensyn til Kamp er det lidt mere skjult, han døde faktisk helt og aldeles, grundigt og omhyggeligt 6 skriver -seks 00/00- gange. Men en amerikansk officer fortalt på sit dødsleje at han havde forhørt ham efter det sjete dødsfald.

Skru lidt ned for den barnlige naivitet, ville i selv forhindre personen i at hjælpe i en krigssituation hvor statslederen sidder og truer med anvendelse af A våben?

25. februar kl. 11:28
MinSundhed-app’en på kant med loven: Svigter svagtseende danskere

Det er ikke det eneste sted, jeg ville hente kørekortappen, den kan så ikke bruges på min telefon Iphone6. For mig virker det somom at det er en bevidst strategi at lave en forældelse af produkterne for at tvinge os til køb af nyt.

Når man skal betale et girokort i netbanken er felterne til nummeret for små til at man kan kontrollæse indtastningen, og den er skrevet gråt i gråt.

11. januar kl. 09:28
Professor i clinch med Nationalbanken: Vi skal have en e-krone, hvis vi vil være herrer i eget hus

Det som ligger lige til højrebenet er at nationalbanken indfører et betalingskort og E betalindssystem samt en almindelige konto til hver dansker.

Det giver jo ingen mening at en så samfundskritisk funktion er overladt til private aktører, det er lidt ligesom at udlicitere militæret til en privat oligark fra udlandet.

Det er lidt svært at forstå at privatpersoner fra Italien skal tjene på at jeg køber en kage i supermarkedet eller betaler min bilforsikring.

Om man kalder det kroner eller euro er da stort set helt uden betydning. Vi har dog en forsikring, ganske vist med en heftig selvrisiko, imod de helt store tåbeligheder, fra nogle sydlige lande som gambler helt tåbeligt med euroen, når vi har noget vi kalder kroner.

10. december 2021 kl. 16:11
Organisationer i desperat opråb om ulovlig logning: »Stop overvågningen af os alle sammen«

Når ministre og folketing skjuler relevante oplysninger (høringssvar statestikker og lignende) fra den brede befolkning, er det efter min bedste overbevisning fordi de ikke vil acceptere de demokratiske spilleregler, men ønsker at udstede ubegrundede forbud og anvisninger.

At det beslutningsmateriale som ligger til grund for politikernes arbejde holdes hemmeligt er groft undergravende for demokratiet.

20. november 2021 kl. 16:53
Tvivl om sikkerheden i MitID: Banker forlænger tilmeldingsfristen

Det glæder mig at der ingen tvang er med hensyn til at skifte når man er utryk, så skifter jeg ikke før der er en sikkerhedskode udenfor it systemet, eksempelvis et nøglekort.

3. november 2021 kl. 19:57
Behovet for kantstensladere kan reduceres markant (MobilityTech)

Det kunne jo være en løsning at man for at få en bil registreret skulle være i besiddelse af et parkeringsfelt enten ejet eller lejet, et sådan krav er selvfølgelig mest relevant for elbiler, men heller ikke urimeligt for konventionelle biler.

2. november 2021 kl. 07:43
Jurister: Børneopsporing med kunstig intelligens er ikke forenelig med lovgiving

Bente Adolphsen kan også være bange for, at sagsbehandlerne bliver sløvet i deres agtpågivenhed.

Man må også tage hensyn til forskerne, de vil selvfølgelig helst udføre noget samfundsnyttigt og tilføre od alle en bedre livskvalitet.

Hvis man som forsker ikke kan finde gode nyttige emner at forske i er alternativet noget unyttigt / ligegyldigt som man kan forske i. Alternativerne hvis man hellerikke kan finde det er enten at forske i noget dumt og måske uetisk eller miste bevillingerne.

12. juli 2021 kl. 13:56
Regeringen og støttepartier vil kriminalisere identitetstyveri på nettet

Selvfølgeligt har de konsulteret jurister m.fl.

Der hvor kæden knækker må være i vejledningerne til lovene. problemet ses også i en debat om omskæring af drengebørn, det er forbudt at læmlæste andre personer, det gør det selvfølgelig ulovligt at tatovere personer under 18 år, hvordan kan man så skære lunser af uden at det får følger?

Disse underlige fortolkninger giver desværre ind imellem mig en dybfølt foragt for systemet.

21. maj 2021 kl. 18:13
Regeringen og støttepartier vil kriminalisere identitetstyveri på nettet

Det er dog det mest latterlige jeg nogensinde har hørt set eller læst, det har da altid været forbudt at underskrive med en andens navn, og det er jo hvad man gør, det må bestemt være dokumentfalsk, selvom dokumentet er elektronisk,

20. maj 2021 kl. 16:08
Efter kæmpe-datalæk: Facebook vil ikke underrette en halv milliard brugere

Lad os få Margrete Westager på banen, det er den eneste mulighed for at styre dem, det kræver simpelthen en med hår på brystet.

9. april 2021 kl. 11:41
Amazon giver chauffører et ultimatum: Lad jer overvåge, eller bliv fyret

Mon ikke der er tale om miles og ikke mil? Hvis det er mil, er det så gamle danske eller de oufficiellesvenske mil?

25. marts 2021 kl. 14:29
Folketingspolitikere har fået nok: »Børns databeskyttelse sejler«

En stor del af problemet skyltes formodentlig, at politikerne (ligesom jeg og 99% af befolkningen ) ikke har begreb om hvad de laver når de sidder ved en pc. De anvender formodentlig alle en vindows 365 hvor de sender data ud af landet, de poster måske et utal familjebilleder, med nøgne eller halvnøgne spædbørn, eller de poster billeder af naboen med en kop kaffe, uden naboens skriftlige samtykke.

Når skolerne så gør nogenlunde det samme finder de det ganske naturligt, indtil en nogenlunde vågen borger siger "det må i ikke" Så kommer politikere på banen og siger "de grimme kriminelle de må stoppes, de gør ligesom jeg" Når de så får at vide hvad de gør, njaee såå er det nok en gråzone. Så vi strammer reglerne, nu skal vi så bruge 3 dobbelt sikker funktion for at hemmeligholde et køb af 10 altmulig klude via klick´ncolect.

Samtidig får vi at vide, at en nøgleapp er lige så sikker som et någlekort:::: Hvis der er to nøgler til pengeskabet bør de aldrig sidde i samme nøglering.

3. februar 2021 kl. 14:39
Hvor går grænsen?

Hvad er cencur? når Trump bliver udelukket fra platforme, eller når børneporno fjernes, eller er det når en papiravis ikke vil bringe netop mit læserbrev?

Hvis ethvert opslag skulle verificeres af en kode fra (abonnements) telefon eller lignende, kunne man drage personer til ansvar for hvad de skriver.

20. januar 2021 kl. 15:08
Ærgerlig justitsminister i samråd om ulovlig logning: Jeg ville allerhelst blive ved

Det er jo sådan en lovgivning fra EU, som giver en smule fornuft i Brexit

14. januar 2021 kl. 15:52
Stormen på Kongressen i USA giver problemer med it-sikkerheden

"Er det ikke lidt low tech nu til dags" Den indstilling er det som bevirker at så uendeligt meget IT virker dårligt.

Automatisk nedlukning på tid duer ikke, hvis man sidder og arbejder koncentreret på et CAD system. Mus i højre hånd, spacemus i venstre hånd, og efter 1/2 times intens arbejde er det -- puf borte.

En dødemandssnor i et USB stik var en væsentlig mere inteligent løsning, den kunne også puttes i lommen om aftenen. Tidsforsinkelsen er 0

Forresten hvis man ringer til det offentlige, forsikringen, IT supporten eller læge via skype, og går væk fra pcen når man er nummer 127 i køen er der stor chance for at --- puf forfra.

KEEP IT SIMPEL more advanced less value

14. januar 2021 kl. 10:54
Forsker: Blød paragraf giver politiet vide rammer til at inficere danske mobiler med malware

Det kræver trods alt, at det drejer sig om en lovovertrædelse som kan straffes med fængsel i 6 år eller derover eller kapittel 12 -13 i strffeloven. Der er næppe mange borgere i Danmark som går rundt og er mistænkt i sådanne sager indenfor straffeloven. Desværre må vi se at politiet er oppe imod særdeles inteligente selskabstømmere og andre ganske dygtige kriminelle.

At det burde tilføjes et krav om at en sådan malware skulle fjernes eller destrueres, senest 6 mdr. efter brug er jeg enig i.

14. januar 2021 kl. 10:28
Microsofts danske datacentre vil sende data til USA

Er data ikke på egen server, er det naivt at tro at det er sikkert.

17. december 2020 kl. 18:10
Borgers cpr-nummer blev offentliggjort af region ved testcentre over hele landet

I en retsstat må det nødvendigvis være muligt at se hven der ejer en butik eller et firma, hvis jeg går konkurs og efterlader nogle hundrede mennesker med et stort tilgodehavende, har jeg (desværre) ret til at starte et nyt firma, og gentage proceduren. Det er derfor vigtigt at enhver kan se et register om hvem der ejer hvilken biks, hvilke andre de ejer, og hvormange gange de er gået konkurs eller blevet tvangsoplyst. Vi har her i landet end ikke en lov som forbyder personer som er gået konkurs eller blevet tvangsopløst 250 gange at tegne eller endda starte et nyt firma. På et tidspunkt fik de geniale politikere enda den ide at konkursryttere kunne starte IVS for 1 krone

22. oktober 2020 kl. 09:13
Ingen har brug for det: Det vrimler med tilbud på overflødige internetforbindelser

Det vigtigste må være hvad man oplever. jeg har en fibernetforbindelse, den er fra Enig og jeg betaler (syntes jeg selv )kassen for det lort. og jeg kalder det lort fordi jeg oplever at mit tv pixelerer.

Tidligere havde jeg TDC i kobber, her betalte jeg også for en rimelig god forbindelse. Da jeg på et tidspunkt sad og skulle oploade nogle tegninger, før afrejse til udlandet, mistede jeg tålmodigheden og ringede og brokkede mig. Teknikeren som jeg tate med kom så til at tale over sig og fortælle at de slet ikke kunne levere den hastighed på min adresse.

Det er nok de samme teknikere og sælgere som laver it projekter til det offentlige. :) :)

1. juli 2020 kl. 08:54