Henrik Schmidt

Stop postklynkeriet - breve er fortid og dovenskab

Men ud over muligheden for at bryde brevhemmeligheden generelt, så kan folk jo blive syge, og sågar kan det gå så galt at folk dør.

Jah, der skal selvfølgelig lidt mere end en brevåbner til at få adgang til andres e-boks.

Med mindre de har været smarte nok til at have fuldmagt til hinandens e-boks, altså.

28. februar 2017 kl. 15:08
Stop postklynkeriet - breve er fortid og dovenskab

Desuden er papirbreve jo heller ikke adresseret til husstanden som sådan. Der vil altid stå et eller flere navne på personer på de officielle breve. Og da brevhemmeligheden gælder, må ingen andre i husstanden end de, der står på brevet, åbne brevet (i princippet, i hvert fald).

28. februar 2017 kl. 13:54
Stop postklynkeriet - breve er fortid og dovenskab

Man kan ikke sende et brev til husstanden gennem E-boks, som er personlig.
Det gælder skat, afgifter, renovation, el, vand etc.

Øh, vi får da f.eks. vores årlige ejendomsskattebillet i e-boks. Der bliver bare sendt en besked til både min kone og mig, da vi begge står som ejere af huset.

De andre ting gælder det samme for.

28. februar 2017 kl. 13:46
TDC på bar bund i efterforskning af kolossalt nytårsnedbrud

Jeg har både TV og internet via YouSee, og hos mig var det kun tv-signalet, der manglede. Internetforbindelsen fejlede ikke noget, bortset fra at streaming vi DR droppede forbindelsen et par gange i løbet af aftenen, men det tilskriver jeg nok mere overbelastning hos DR.

2. januar 2017 kl. 12:56
Chef-strateg: Glem alt om målet med få sundheds-it systemer - vi har 1400

Nu kender jeg ikke situationen i Region Midtjylland, men havde du spurgt om det samme i Region Hovedstaden for nogle år siden, havde svaret været det samme. Men her er der blevet gjort et stort arbejde for netop at samle al it-drift og -kompetence et sted (i Center for IT, Medikoteknik og Telefoni - CIMT, der vel at mærke ikke har hjemme på noget hospital), og det har så blandt andet ledt til den nye Sundhedsplatform, der erstatter omkring 30 gamle systemer.

30 systemer lyder måske ikke af meget, men det er 30 af de største laboratorie-, journal- og bookingsystemer der er tale om, så det er alligevel en stor del af både datamængder og brugere, der samles på SP.

Vi har givetvis også ældre systemer kørende rundt omkring, men der kører en kontinuerlig proces for at identificere og ansvarsplacere hvad der måtte findes.

Så det KAN lade sig gøre, men det er en uhyrligt kompliceret og langvarig proces.

2. januar 2017 kl. 12:44
Chef-strateg: Glem alt om målet med få sundheds-it systemer - vi har 1400

Men han har fuldstændig ret.

Du har ingen ide om, hvor meget magt en overlæge kan bringe i stilling, hvis han eller hun ikke får det som de vil.

2. januar 2017 kl. 12:12
Efter shitstorm: IBM dropper kampagne, der skal få kvinder ind i tech-branchen

"When you are used to privilege, equality feels like oppression"

Det må være derfor, historier som denne altid får MRA-brigaden (modvilligt) op af sofaen.

8. december 2015 kl. 13:16
Efter shitstorm: IBM dropper kampagne, der skal få kvinder ind i tech-branchen

Eller man kan prøve at gøre det på en friskere måde, hvor man faktisk gør op med stereotyperne om at kvinder kun skal være frisører, sygeplejersker, eller pædagoger, hvorved man mødes af en shitstorm af at det er osse sexistisk osv.

Jamen det er jo netop hvad IBM IKKE gjorde. De sagde "Vi ved godt at I piger kun er interesserede i makeup og selfies, men hvis vi nu lokker med en hårtørrer (kom nu, det har noget med skønhed at gøre!), så kan I måske lokkes til at kigge forbi. Vi lover, at I ikke kommer til at arbejde med farlige mandeting, men kun programmere apps, der handler om madopskrifter og De Unge Mødre".

At sige det ER sexistisk. At sige "Kan vi ikke interessere nogle kvinder i det vi faktisk laver ved faktisk at vise det?" er ikke sexistisk.

8. december 2015 kl. 12:34
Efter shitstorm: IBM dropper kampagne, der skal få kvinder ind i tech-branchen

Så... megen... galde...

Prøv at følge med: Ingen har sagt at IBM ikke MÅ lave deres kampagne sådan. De har bare, i utvetydige vendinger, gjort opmærksom på at det nok ikke er specielt smart at prøve at få fat i flere kvinder ved at tale ned til dem "se her, lille ven, her er en hårtørrer du kan lege med, det er vist avanceret nok til dig." IBM, i og med at de ikke er totale idioter, siger, "OK, vi skulle nok ikke have sat Michael Mughat til at lave denne kampagne som det sidste, inden han gik på pension", og går ind og dræber kampagnen inden for meget ballade når at opstå.

Det har intet med politisk korrekthed at gøre (selv om folk som dig gerne påkalder sig det, når jeres stivnede verdensbillede bliver udfordret), men almindelig respekt for andre mennesker, der nok vil være mere tilbøjelige til at snakke videre med dig, hvis du lader være med at behandle dem som børn.

8. december 2015 kl. 12:13
Efter shitstorm: IBM dropper kampagne, der skal få kvinder ind i tech-branchen

Og du ville ikke synes det var irriterende, hvis HVER ENESTE GANG at nogen ville rekruttere dig, så foregik det ved at lokke med bøffer, bajere og halvnøgne damer, for "det er jo det, mænd vil have"?

IBM's kampagne talte i den grad ned til kvinder, at reaktionen er både forståelig og fuldt retfærdiggjort!

Din reaktion, til gengæld, er så utroligt typisk middelalderlig, at det er bemærkelsesværdigt, at du er i stand til at betjene noget så moderne som en computer.

8. december 2015 kl. 10:54
Her er den perfekte gave til nørden, hvis kæreste gerne vil have børn

Kan nørder ikke være kvinder? Og deres kærester ikke-nørder?

1. september 2015 kl. 10:27
Yo dawg, I herd you like novels...

Ja, for som enhver ved, handler Tourette's Syndrom om, at man siger bandeord for hvert tredje ord, man siger. Det er da det, det gør :(

19. november 2014 kl. 13:21
Medie: Antivirus-plugin kom med adware indtil for nyligt

Quis custodiet ipsos custodes?

24. oktober 2014 kl. 08:56
Rapport: Amerikansk satellitprogram blottet for sikkerhed

Af sparehensyn?

12. september 2014 kl. 10:55
NemID-fejl på Jobnet.dk tvinger nye ledige til at møde op personligt

Uha nej. Dagpengesystemet er noget af det mest ufleksible i denne verden. Får du ikke meldt dig ledig rettidigt, selv om du overhovedet ikke selv er skyld i det, er du f*cked.

Ingen respit, ingen henstand, ingen udskydelser, færdig!

2. juli 2014 kl. 10:58
5 ting du sikkert har glemt fra video-video-alderen

ØstJYSK Hustlers? Om et band, hvis mest kendte linje er "Hvorfor er det hele bare så ufedt i Jylland" (http://www.youtube.com/watch?v=GUU4vxvPMcg)?

Arh, MON ikke det var ØstKYST Hustlers (som i "den sjællandske østkyst", naturligvis), og hvis de havde været her, ville Jazzy have knækket dine knæ med et betonbor!

21. januar 2014 kl. 12:30
DEN AMERIKANSKE FLÅDE DROPPER CAPS LOCK

Men tekster i rene versaler er simpelthen sværere at læse, fordi forskellen mellem de enkelte bogstaver er mindre. Så enten læser man langsommere, eller læser forkert oftere.

14. juni 2013 kl. 12:21
Specialtegn i firmanavnet spærrer adgang til sygedagpenge

Læs nu lige artiklen ordentligt. Den kunne heller ikke lide &-tegnet.

10. september 2012 kl. 11:10
Dells danske direktør: Vi er superkede af sexisme-kritik

Så det er iorden at gøre grin med kvinder, men det er forkert at gøre det på et Dell arrangement ?

Ja, et langt stykke hen ad vejen. Hvis folk går til stand-up må de være forberedt på hvad som helst, og kan (næsten) ikke tillade sig at blive fornærmet over noget (hvis nogen skulle være i tvivl om, hvorfor jeg skriver "næsten", så kig her: http://today.msnbc.msn.com/id/15816126/ns/today-entertainment/t/richards-says-anger-not-racism-sparked-tirade/#.T4_6lNlyGF8 ). Hvis man deltager i et seriøst arrangement som Dell's, har lov til at forvente i det mindste ikke at blive svinet til og ydmyget udelukkende pga. ens køn.

I snakker alle sammen om MC's såkaldte glimt i øjet. Hvis bare han havde det, men hans fremtoning virker så blottet for ironi at det svært IKKE at tage udtalelser for pålydende. Den der hipsterundskyldning med "det er jo bare ironi" er ikke et wildcard til at opføre sig som en uopdragen femårig, der løber gennem børnehaven og skriger "TISSEMAND".

19. april 2012 kl. 13:47