Frithiof Andreas Jensen

Sony-angreb er "uden fortilfælde" og "velplanlagt"

Det ville nok ikke være voldsomt vanskeligt for Putin at mørklægge et vestligt land i en rum tid,

Putin er "root" på Gasprom og Rosatom ... såeh ... ja, det kan han vel.

Problemet er bare at det netop ikke er folk som Putin der masse-overvåger danskerne og formodentligt også direkte tilpasser sikkerheden til fremmede og lokale efterretningstjenesters krav om uhämmet adgang: Det er "Demokratiet"!

Demokratiet har tydeligvis brug for både nye fjender og flere indskränkninger i borgernes personlige frihed. Man kunne derfor overveje hvor stor motivationen egentligt er for at löse sikkerhedsproblemer (og andre problemer) - når disse reelt udgör en del af argumentationen for den politik/lovgivning "man" önsker at gennemföre.

8. december 2014 kl. 10:23
Liberal Alliance-domæne overtaget af kineser

Men hvis der kommer flere, og flere fup-butikker på .dk domæner fordi det er for let at registrere, så kommer man også til at skulle bruge længere, og længere tid på at checke om det er en rigtig butik, eller om de bare beholder pengene...

Hvorfor dog det? Det er et löst problem, folk har naturligvis forsögt at svindle med post-ordre handel länge för internettet blev opfundet så "systemerne" er bygget til at håndtere det:

Når man köber med et kreditkort (ikke med Dankort!), så foregår der det at butikken först reserverer betalingen for varen på kundens konto hos kortudstederen (Amex, MasterCard, et cetera).

Derefter får kunden tilsendt regningen fra kortudstederen til godkendelse og betaling. Först cirka en måned efter at kunden har betalt kortudstederen får butikken pengene "i hånden".

På ethvert tidspunkt inden da kan kunden eller kortudstederen annullere betalingen og butikken får ingen penge!

Det er en fin ting at det er nemt og billigt at registrere domäner. Det skal man da ikke spolere fordi folk ikke kan finde ud af at handle på nettet (med det rigtige kort).

5. december 2014 kl. 15:43
S-politiker: EU bør stoppe dansk telefusion

Men Socialdemokraterne er jo ellers enige om at Goldman Sachs betaler meget bedre for monopoler, isär hvis der fölger et skattely med oveni handelen!

3. december 2014 kl. 14:04
Vil en kunstig intelligens udslette menneskeheden?

Den menneskelige hjerne er langt fra optimal ...

Det må man sige. Forskningen tyder på at nervesignaler er lydbölger, det vil sige at hjernen er en elektromekanisk konstruktion.

http://journals.aps.org/prx/abstract/10.1103/PhysRevX.4.031047

Jeg har en formodning om at standard-computere er tilsvarende begränsede af at hardwaren er seriel, digital samt designet til at holde sig på den sikre side af stöjgränser og andet "tilfäldighed", så "CPU'er" kan ikke udnytte kvanteeffekter på samme måde som hjerner formodentligt kan.

IBM arbejder på chips med hardware som mere ligner synapser end computere, men, jeg mener at vi stadigväk ved så lidt om hvordan intelligens egentligt opstår at man nemt kunne gå hen og blive särdeles overrasket, hvis nogen tilfäldigvis falder over et fungerende design.

3. december 2014 kl. 14:00
Rigspolitiet beklager nøl i hackersag

Dommen er afsagt på et grundlag, der ikke udelukkende bygger på troværdige vidner.

Pjat! I "Forretningen Danmark" er der Resultaterne der tæller!

Hvordan man kommer fra "A" til "B" er der ingen der interesserer sig for længere - egenligt kan man spare "A" væk og nøjes med "B", "Nu må vi Se Fremad" et cetera.

1. december 2014 kl. 08:55
Europaparlamentet har stemt: Split Google op

Men måske jeg som det meste af erhvervslivet så bare forlader EU, og flytter til f.eks. USA, da man jo her skal reguleres på alle måder

Held med projektet og God Vind!

Dog et lille tip: Du har ikke oplevet noget som helst inden for bureaukrati og overregulering der kan matche amerikanernes. Selv den tåbeligste procedure tages helt 100% alvorligt af alle parter, der eksisterer og tillades ingen fleksibilitet overhovedet. Fordi den slags friheder er den direkte vej til et sagsanläg.

Mine amerikanske ingeniör-kollegaer er altid chokerede over at vi ikke har "codes", "standarder med flowcharts", der beskriver helt ned i detaljer, trin for trin, hvordan enhver ingeniöropgave skal udföres! Ikke at det hjälper särligt meget - det er helt normalt i USA at der körer sagsanläg parallelt med enhver teknisk installation, som er mere komplex end et hundehus.

Det er slet ikke tilfäldigt at mange europäiske firmaer tager store tab på deres amerikanske etableringsforsög; De kender for det förste ikke reglerne godt nok og når de så finder ud af at noget ikke er i orden, så tror de at man kan forhandle med myndighederne som man kan "her". De hopper lige i ned haj-bassinet!

... et monopoliseret semi-socialistisk ('stasi') topstyret klaustrofobisk samfund.

Präcis: "De" pröver på at göre Europa til en kopi af USA. Hvis TTIP går igennem kan det endda lykkes.

28. november 2014 kl. 10:49
NSA: Kina kan lamme USA’s el-net med cyberangreb

Det her skulle vel ikke tilfældigvis falde sammen med at der skal forhandles et nyt budget for NSA?

En ny variant af: "Nice kit you got here; It would be a shame if something happened to it".

NSA har for det förste selv "backdoored" alle systemer de kommer i närheden af så hvor svärt kan det egentligt väre at bestille nogle "Chinese Cyber-Mercenaries" til lejligheden og udruste dem med en passende liste over NSA-backdoors så der kan leveres lidt "Blood on The Carpet"?

Det er et nyt og specifikt begreb som dukker op i debatten stedet for det generiske "Cyber Terrorists" eller "Chinese Hackers". Det lyder nästen som om "et medlem af congressen" utilsigtet blabber om noget han har läst i et hemmeligt arbejdspapir?

26. november 2014 kl. 10:29
Træt af spionage: Amerikansk stat vil lukke for vandet til NSA-datacenter

Jo. Köletårne. Amerikanerne elsker dem.

25. november 2014 kl. 14:37
Samsung sælger 20 procent færre topmodeller end forventet

Jeg tror de i fremtiden skal satse mere på f.eks forbedret kamera og/eller skære kraftigt ned på bloatware ...

Bestemt! Samt fixe deres helt igennem afskyelige synkroniseringssoftware (KiES) og isär holde op med at levere een, måske to, opdateringer för deres seneste og aller-mest skinnende flagskib er "orphaned".

For tiden vil jeg ikke köbe Samsung igen.

25. november 2014 kl. 13:32
Microsoft nye robotvagter ligner noget fra Star Wars

Jeg tror der går lææææænge før den slags slippes løs med våben i civile områder.

Jeg tror da at juristerne allerede er i fuld gang med at "bi-secte" begreber som: "slippes lös", "våben", "civile" og "områder". Ligesom man gjorde med "Tortur" og "Aflytning". Minimum-standarden for hvordan man behandler "os alle sammen" bliver jo desvärre sat ved de metoder vi anvender over for "vores fjender" - alle risikerer jo at blive "fjender" på et tidspunkt. Så, Selvfölgeligt er beväbnede kamprobotter endnu en af mange ting som "Vi bliver glade for i längden".

Det, som i virkeligheden holder udviklingen tilbage, er de praktiske svagheder. Som at det er en "no-brainer" at traktere en irriterende robot med en brosten, molotov-cocktail eller en riffelkugle; det er jo kun härvärk - standard for enhver fulderik.

24. november 2014 kl. 12:18
Selvkørende biler giver programmører etik-hovepine

Dog vil den amerikanske præsident's bil nok

Amerikanerne har löst problemet: Alle ved jo at en Amerikansk bil eksploderer så snart et hjulsät kommer over kantstenen - Seppuku, bilen begår selvmord i flovhed over sin uduelighed.

24. november 2014 kl. 11:51
It-sikkerhed: Hvor mange gange skal der råbes 'Ulven kommer'?

Og politikerne vælges af befolkningen ...

Det er ikke rigtigt! Politikerne välges af deres respektive politiske partier. Det er ikke befolkningens skyld at der ikke er noget at välge imellem på "hylderne".

"Forretningen Danmark" körer präcis sådan som de udvalgte beslutningstagere, af mange forskellige grunde, önsker, eller behöver. Det kan man ikke bebrejde välgerne, de som har allermindst inflydelse på resultatet, for - selv om det naturligvis er belejligt for de ansvarlige.

24. november 2014 kl. 11:45
Professionelle it-folk får falsk VIP-status i bytte for personlige oplysninger

Det er da fint nok. Det er da den eneste måde vi nogensinde får "offentlighed i forvaltningen" på - via pastebin, ganske vist.

16. november 2014 kl. 16:43
DMI’s nye supercomputer kommer til at stå i Island

Det er også mærkeligt at DMI's bestående er rent luftkølet fra det hævede gulv, i stedet for at indeholde sin egen kølekreds tilsluttet kølevand.

I dag bruger man "friköling". I stedet for at have en meget nöjagtig temperatur-kontrol og tilhörende klimaanläg, cirkulerer man simpelthen luften i serverhallen gennem en varmeveksler koblet til udeluften. Maskinerne er ret ligeglade med om luften er 15 eller 30 grader - Ja, der ryger teoretisk et par år af livslängden i den höje ende, men, en moderne server ryger som regel ud efter 2-3 år fordi MIPS/W retfärdiggör en ny.

13. november 2014 kl. 12:35
Kom nu i gang med distancearbejde

... personligt har oplevet problemer med at kunne arbejde hjemmefra pga. skattereglerne?

Ja, jeg nägter blank at betale en afgift svarende til en ny computer hvert andet år til SKAT.dk år bare for at "väre fleksibel" og fordi virksomhederne ikke gider at fikse "bogholderiet". Fuck det!

13. november 2014 kl. 11:58
Kom nu i gang med distancearbejde

Det er underligt at man ikke fokuserer på resultater i stedet for fremmøde.

Det er slet ikke så underligt når resultaterne generelt er "Under middel" tangerende til "Dumpet" og at disse i övrigt er sväre at måle. Man kan jo aldrig vide om vidensarbejdere tänker på arbejde i hele den tid de bliver betalt for. Det er i sagens natur også svärt ved at måle hvor lang tid en opgave som man ikke udförer rutinemässigt bör tage - "udvikling" betyder jo netop at man gör noget nyt.

Der er nok også en nagende frygt fra ledelseslaget at udviklerne er noget smartere end de giver sig ud for, så det som tager normalt 40 timer på jobbet*, derhjemme kun tager 20 timer så udviklerne böffer firmaet for 20 timers arbejde (og dermed har en höjere timelön end Chefen!)

"Bum on Seat", derimod, dejligt nemt. Ingen slipper (for at have de lige dårligt ;).

Vejen frem!? Det er nok at väre meget mere resultat- og projekt- orienteret: Jeg kan egentligt väre ganske ligeglad om at udvikleren "feder den af" derhjemme halvdelen af tiden eller hvad han/hun nu gör så länge at vi rammer Milestones: Leveringer som möder tids-, pris- og kvalitets-krav (+- de % man er enige om o.s.v.).

Man kunne naturligvis optimere projektet hårdere - Der skal man så bare lige huske at usikkerheden på hele projektet derved vokser og det bliver ikke "mig", projektlederen, som får den ekstra gevinst - det gör ledelseslaget, men "vi" skal til gengäld nok få hele ansvaret for eventuelle forsinkelser! Risk/Reward er asymmetrisk - ikke at dette stopper mange, men det burde det!

*) 50% er ikke urealistisk heller, men: De 50% "speed-up" kommer, i hvert fald i mit tilfälde, direkte fra at man slipper for en masse möder og anden "indre varme" som suger livet ud af produktiviteten.

13. november 2014 kl. 11:51
Oracle: Derfor er Java relevant for Internet of Things

Java kan ingenting i det marked. En embedded controller er præcis som en iPhone: 95% af koden kommer med chippen, der er et API som applikationskoden kalder. I en chip til 5 USD er der ikke plads til noget Oracle IP - selv hvis det virkede til formålet. Derfor ender java på anvenderen.

Der er forhåbentlig ingen det vil betale en licens for en JVM blot for at kunne lægge 1000 linier java oveni. Python, Lua, et cetera løser den slags små opgaver direkte i modsætning til java som et overkompliceret og bureaukratisk. Det giver ingen værdi overhovedet at man kan signere og manage kode i en dims som er smidt væk om fem år og i øvrigt aldrig vedligeholdes.

12. november 2014 kl. 09:55
Berygtet hacker udleveres til USA i sag om tyveri af 160 millioner kreditkortnumre

ligesom det ikke er spor mærkeligt, at Rusland brokker sig per refleks.

Präcis. Präcis som USA insisterer på at retten til at straffe en Amerikansk Statsborger "tilhörer" USA - uanset, Hvor, Hvordan eller Hvad sagen i övrigt handler om.

10. november 2014 kl. 14:58