Kjeld Flarup Christensen

Rss
Personligt feed med nye kommentarer i tråde, du overvåger:
https://www.version2.dk/mit/0/kommentarer?token=HPnHcLYhJ8jCXC_UoTnfzqY2R9xpwMBmKONAZAek0jk

Kommentarer

Kommentar til Sådan blev Danmark en supermagt i programmeringssprog

Nye sprog

Der kommer altid nye sprog. Når kompleksiteten bliver for stor, finder nogen ud af at at løse dette problem.
Kommentar til Teleselskaber maner til ro: Nyt sms-angreb kan ikke overtage danske sim-kort

DOS

»Så hvis man for eksempel har sim-kort i 100.000 elmålere, kan man sende kommandoer ud, der re-initialiserer kortet og for eksempel skifter operatør på dem,« siger Torben Rune. Operatørskifte, om ikke andet så kan det føre til denial og service. Og principielt et bricked SIM kort.
Kommentar til Telekonsulent: Kritisk sårbar sim-kodestump skulle tillade fjernopsætning

Re: Android og IOS

Nåeh ja, og det er alle producenter også så flinke til at gøre Det er nok mere realistisk, end at en milliard SIM kort bliver udskiftet.
Kommentar til Telekonsulent: Kritisk sårbar sim-kodestump skulle tillade fjernopsætning

Android og IOS

Det her burde kunne løses med en opdatering af OS på telefonen.
Kommentar til Omfattende sårbarhed lader angribere overtage sim-kort kun med en sms

Re: Alle producenter og alle telefoner

Der menes alle mobiltelefoner, da sim-kortet ikke er en del af telefonen. Endnu da, e-sim er på vej, hvor telefonen har 500 sim kort indbygget.
Kommentar til Omfattende sårbarhed lader angribere overtage sim-kort kun med en sms

Nyt simkort eller?

Det lyder satme giftigt det her. Men et eller andet sted, burde selve telefonen kunne dæmme op for det. https://www.zdnet.com/article/new-simjacker-attack-exploited-in-the-wild... The S@T Browser and the STK instructions are an old technology supported on some mobile networks and their SIM card...

Re: Drop failover

Nej? Hvordan skal det afhjælpe et problem du ikke kan detektere? Jeg har oplevet anycast in action flere gange. Pisse irriterende af fejlfinde, når det kun er hvert tredje kald der fejler, fordi en ud af tre servere ikke virker korrekt. Kan man ikke detektere en manglende service, så har ...

Re: Drop failover

Det kan også være at du tænker på problemet med en server der ikke er gået ned men fejler på anden vis. Det er et problem for alle redundante systemer. Overvågningen skal kunne detektere problemet for at der kan handles på det. Også er vi netop tilbage ved at der skal være failover på load...

Re: Drop failover

Og så hjælper BGP vel ikke hvis det kun er routeren og ikke loadbalanceren der går ned. Med mindre du bygger de to sammen i en enhed. Og selv da er man ikke sikker.

Re: Drop failover

Nej det kan foregå med BGP Normalt tager det 2-3 minutter at lave failover med BGP. Da failover helst skal være mellem to data centre, skal du lige have en ISP med på at konfigurere dette lavere.

Re: Drop failover

Det vil sige begge datacentre skal være i drift med load balancering. Så skal man lige huske, at load balanceren skal have failover også!
Kommentar til Hollandsk muldvarp placerede Stuxnet på atomkraftanlæg i Iran

Identificerbar

Ud fra det oplysninger der er i historien burde iranerne kunne identificere den ingeniør, som smuglede virussen ind. Er den person mon udenfor iranernes rækkevidde?

Re: Udenomssnak

Det lyder som om styrelsen forventede (er blevet lovet?) automatisk failover og det enten ikke virkede eller NNIT mener de kun skal levere manuel failover... Manuel failover er uendeligt meget lettere at levere, fordi det ikke indeholder det utestelige scenarie, at lave en fail over mens a...
Kommentar til Fordomme spænder ben for Danmarks teknologiske fremskridt

Re: Kønsroller

Kjeld, du plejede at skrive fornuftigt på 180Grader.dk... hvad er der sket? Se det mener jeg jo stadigt jeg gør. Måske verden bare har ændret sig.

Re: Opklar

Kan et falsk simkort fra ex yousee hacke en telefon, som har ex telia som udbyder? Eller skal begge kort være fra samme selskab? Nu skriver du begge kort. Normalt er der kun et kort tilknyttet en telefon.
Kommentar til DDoS-angreb mod DSB gav bøvl med billetkøb

Re: vilje?

Hvis angriberen så er meget snedig og rent faktisk sender valide http requests så er det let at begrænse adgangen til at komme fra Danmark. Det vil få problemet til at forsvinde i langt de fleste tilfælde. Det er så en fordel vi har fordi vi er et lille land.

Re: Nej....

Men han vil jo selv kunne udleveret ét til sig selv, en ven eller en russer for kr. 20.000. Dvs. uanset hvad vil det aldrig blive sikkert. Russeren behøver sikkert ikke lægge 20.000 på bordet. Jeg vil tro at man blot et par minutter kan få nummeret roamet til Rusland eller en bogus operatør.
Kommentar til Fordomme spænder ben for Danmarks teknologiske fremskridt

Re: Kønsroller

"Måske børnene bliver programmeret til bestemte roller" Det gør de faktisk. Programmet skrives i DNA. Det er ikke noget, der på nogen måde udelukker at kvinder bliver software udviklere. Og man kan måske vende det sådan at det ikke er datalogien der vælger kvinderne fra, men...
Kommentar til Fordomme spænder ben for Danmarks teknologiske fremskridt

Re: Fordomme...

Fordomme er crowdsourcet mønstergenkendelse, og ret præcise. Fordommer er nærmere mønster genkendelse uden indlæringsdata. Nærmere crowdsourced gætteri. Hvis blot hvert individ i din crowd har mindst et styk personlig erfaring, så har du ret. Men hvis erfaringen er andenhånds, så bliver m...
Kommentar til Fordomme spænder ben for Danmarks teknologiske fremskridt

Re: LOL

Jeg har tit set opslag der fint kan varetages af fx. datamatikere eller webintegratorer - men alligevel kræver de en med bachelorgrad. Jeg har tidligere haft glæde af at have en datamatiker at arbejde sammen med. Så på den ene side vil jeg give dig ret. På den anden side, må man forvente ...