Dan Mygind

JP tog cloud-rejsen i små bidder: »Ni kvinder kan ikke klare en graviditet på en måned«

Hej René,

Godt at du kan lide den. Jeg/Version2 vil selvfølgelig meget gerne høre mere om cloud-driftsomkostninger, så kontakt os endelig, hvis du kender nogle gode Azure/AWS-anekdoter fra virkeligheden :-)

4. juni 2021 kl. 14:39
Signal-CEO kritiserer it-sikkerheden hos amerikanske efterretningstjenester

"By a truly unbelievable coincidence, I was recently out for a walk when I saw a small package fall off a truck ahead of me. As I got closer, the dull enterprise typeface slowly came into focus: Cellebrite. Inside, we found the latest versions of the Cellebrite software, a hardware dongle designed to prevent piracy (tells you something about their customers I guess!), and a bizarrely large number of cable adapters." :-)https://signal.org/blog/cellebrite-vulnerabilities/

23. april 2021 kl. 11:27
Bankdata effektiviserer udviklingen med DevOps: »Der tages langt større ansvar«

Det fremgår måske ikke så tydeligt af artiklen, hvilket jeg i så fald beklager, men nogle af Bankdatas teams har kørt DevOps i lang tid, blandt andet på Platform 2.0 (Open Shift). Det er disse teams' erfaringer, som nu skal spredes ud i resten af Bankdatas organisation, hvor DevOps er en strategisk målsætning.

8. april 2021 kl. 13:09
Det sværeste problem i Machine Learning (DataTech)

Af ren nysgerrighed; hvor mange datascientists har I i Alm. Brand?

1. december 2020 kl. 10:18
Nyt it-værktøj skal fange farlige produkter i netbutikker

Jeg talte med Sikkerhedsstyrelsen i starten af i år om projektet og her er lidt flere detaljer om projektet:https://pro.ing.dk/digitech/artikel/saadan-skal-nyt-it-system-hjaelpe-sikkerhedsstyrelsen-med-finde-farlige-produkter

11. september 2020 kl. 11:49
På høje tid at lovgive mod fake news og hybride trusler

Herovre i UK er der i dag høring om udlevering af Julian Assange til USA.

Når jeg taler med hvad jeg vil betegne som normalt velinformerede professionelle folk om Assange, er kendskabet til fakta om sagen minimal (En, som trofast følger den daglige nyhedsstrøm, troede, at Assange stadig var i Sverige anklaget/fængslet for voldtægt).

Det er absolut ikke uintelligente folk, men uvidenheden skyldes en stort set samlet UK-presse, der har gennemført en årelang smædekampagne baseret på meget lidt fakta. Lidt apropos til: "I løbet af de seneste år er der registreret øget brug af desinformationskampagner og systematisk distribution af falske nyheder på sociale medier som metode til at påvirke meningsdannelse og underminere politiske modstandere."

Her beskriver FN rapportør Nils Melzer sin egen undersøgelse af hvad der er fakta og hvad der er misinformation/fake news, når det kommer til Assange.

Nils Melzer prøvede uden held at få sin blog som debatindlæg/kronik i The Guardian, The Times, the Financial Times, the Sydney Morning Herald, the Australian, the Canberra Times, the Telegraph, the New York Times, the Washington Post, Thomson Reuters Foundation og Newsweek.

Mon den slags blogs fremover vil blive betegnet som misinformation og blive blokeret, hvis vi får en lov om fake news?

7. september 2020 kl. 10:32
Sådan prioriterer du teknisk gæld

Næh, som citatfunktionen gerne skulle vise var det til Dan Mygind.

Jeg har arbejdet en del med udvikling og derfor mit spørgsmål om det kunne indkredses, hvad årsagen til sjusk kan være. Stramme deadlines, ikke helt klar forståelse af krav/systemsammenhæng, ikke tid/manglende lyst til refaktorering - som Michael skriver bliver man nogle gange klogere efter at have skrevet koden - er nogle af mine bud, ligesom jeg helt uden dokumentation tror at mental træthed også kan spille ind. Derfor mit spørgsmål om man eksempelvis kan se om bugs introduceres sent på eftermiddagen.

6. januar 2020 kl. 13:18
Færøsk migrering med kultursammenstød og timestamp-problemer

Det store spørgsmål er hvad målet med projektet var:</p>
<p>Var det at reducere licensomkostningerne?
Var det at få et mere moderne udviklingsmiljø og afviklingsplatform, hvor man så kan arbejde videre på koden?

Ja til begge. Det var både licensforhøjelserne for mainframe-software og de aldrende PL/1-programmører, der fik Elektron igang med migreringen, så de kunne spare penge og tiltrække yngre programmører.

Jeg håber næste skridt er at omskrive de enkelte applikationer til rigtig C#. Ikke fil for fil, men applikation for applikation.

Det er planen at Elektron går igang med et pilotprojekt for en applikation, hvor de ser på arkitekturen, blandt andet formentlig udskifte 3270-brugergrænsefladen og tilrette underliggende datamodel. Som jeg forstod det, vil de også se på PL#-koden og gøre den til "rigtig" C# i den forbindelse. For PL/1-udviklerne har den valgte fremgangsmåde været med til at lette overgangen til C#.

6. januar 2020 kl. 12:56
Sådan prioriterer du teknisk gæld

Michael, det kunne være interessant at finde ud af hvorfor folk sjusker. Det er jo ikke noget udviklere gør med vilje. Er det sidst på eftermiddagen / i slutningen af et sprint at sjuskefejlene opstår? Er det mon noget som I kan aflede vha. versionsstyringssystemet?

5. januar 2020 kl. 20:39
Sådan prioriterer du teknisk gæld

Ditlev, det er også Adams erfaring, at mange udviklere godt ved, hvor skoen trykker, men de fravælger de "besværlige" moduler, især hvis der afsættes et bestemt tidsrum til at reducere teknisk gæld. "Nu bruger vi et par måneder på af nedbringe teknisk gæld fra 7000 til 5000 issues" Så går de efter de lavthængende frugter, hvor de kan vise at de har løst en lang række problemer. Det er bare ikke den tidskrævende og mest komplicerede teniske gæld, der fjernes på den måde. Det er meget menneskeligt. Måske skulle Adam tilføje tavletesten til sine værktøjer: En liste med identificerede Hotspots læses op og det modul, som får udvikleren til at efterlade et svedigt aftryk på tavlen er det første udvikleren går i gang med .

5. januar 2020 kl. 20:31
Sådan migrerede Færøerne væk fra mainframen

Hej Klavs,

Ja, du har helt ret; testen var en ordentlig mundfuld, så den beskriver jeg i en tredje artikel.

3. december 2019 kl. 12:49
Sådan migrerede Færøerne væk fra mainframen

Hej Maciej,

Jeg sidder og skriver på artikel 2 om den tekniske implementering. Det er et spændende projekt, men det inkluderer ikke Azure eller O365. Færingerne havde alt rigeligt at gøre med konverteringen af PL/1 til C#, udvikling af nødvendige CICS-services til Windows, konvertering af batchjobs, databaser og andre småting. Systemerne kører nu på Windows-servere hos Elektron.

3. december 2019 kl. 11:28
Apple-algoritme anklages for at diskriminere mod kvinder

Hej Jakob,

Der er et link i artiklen (det drukner nok lidt i alt råberiet:-)) til et tweet fra David Heinemeier Hansson, hvor han skriver: "So obviously we both furiously signup for the fucking $25/month credit-check bullshit shakedown that is TransUnion. Maybe someone stole my wife’s identity? Even though we’ve verified there was nothing wrong previously. Guess what: HER CREDIT SCORE WAS HIGHER THAN MINE!!!"https://twitter.com/dhh/status/1192945760909676544

13. november 2019 kl. 08:58
Sådan bestemmer du teknisk gæld i dine systemer

Tak til Jonas og Magnus for hhv. konstruktiv kildekode-kritik og imødekommenhed over for kritikken. Version2; nu med par-programmering i kommentarerne :-)

2. september 2019 kl. 17:06
Søgning på dsb.dk giver over 2 gange prisforskel på den samme rejse

Herovre i UK er det så grelt, at der er skudt en hel lille industri op med websites, der finder den billigste rejse fra punkt A til B ved at dele rejsen op i rejse A til A1 og A1 til B (eventuelt med flere opsplitninger).https://www.splitticketing.com/https://raileasy.trainsplit.com/https://new.trainsplit.com/http://www.splitmyfare.co.uk/

24. juni 2019 kl. 11:30
Konsekvenser af Huawei-forbud for europæisk 5G, chip- og netværks-leverandører og smartphones

Den seneste melding fra Trump tyder på, at Huavei-sagen kan være forhandlingstaktik: ""Donald Trump said on Thursday U.S. complaints against Huawei Technologies Co Ltd might be resolved within the framework of a U.S.-China trade deal"

Men hvem ved med Trump?

24. maj 2019 kl. 15:12
Tillid til Huawei

Jeg ved ikke noget om AXE, men det var Ericsson-folk, der beskrev fremgangsmåden overfor en græsk parlamentskomite, der var nedsat til at undersøge aflytningsskandalen: "The intruders pulled this off by installing a series of patches to 29 separate blocks of code, according to Ericsson officials who testified before the Greek parliamentary committee that investigated the wiretaps. " . Enten vidste Ericsson-folkene, hvordan aflytningen var foregået eller også kom Ericsson med en røverhistorie, hvilket jo rejser helt andre spørgsmål ...

20. marts 2019 kl. 17:33
Tillid til Huawei

Måske lidt off-topic, da jeg ikke har noget konstruktivt forslag til hvad der rent faktisk vil give mere tillid til Huawei (undskyld, Ole!), men den efterhånden gamle græske Vodafone/Ericsson aflytningsskandale har længe fascineret mig. IEEE Spectrum har en glimrende beskrivelse af de tekniske forudsætninger for, at ukendte gerningsmænd i månedsvis kunne aflytte græske politikere, militærfolk, journalister og andre uden at det blev afsløret. Det var faciliteterne til lovlig aflytning, som blev udnyttet i den forbindelse.https://spectrum.ieee.org/telecom/security/the-athens-affairHvordan ser faciliteterne for lovlig aflytning i 5G-netværk ud og kan de udnyttes ulovligt?

20. marts 2019 kl. 12:20
Kinesisk database over 1,8 millioner kvinder og deres frugtbarhed lå frit tilgængelig

Jeg har spurgt Victor Gevers, om der eksempelvis er nogle af de registrerede kvinder med BreedReady=1, der er ældre end 50 år. Det er der ikke. Den ældste med BreedReady=1 er 39 år. Det udelukker formentlig, at flaget indikerer om kvinderne har børn. (Der burde være nogle kvinder ældre end 39 år, der har børn) Det udelukker selvfølgelig ikke, at der er tale om data fra et dating-site og BreedReady=1 blot indikerer at kvinderne gerne vil have børn.

13. marts 2019 kl. 23:55