Jens Katz-Kolberg

Datamuseum.dk: Alt skal væk

Vild idé måske, men hvad med at spørge Oplevelsescenter Nyvang, om man kunne få lov til at opføre en bygning på deres grund, - hvis det lykkes at samle nok penge ind?

De har allerede en radiobutik/samling, en El-Installationsforretning, og huser også damptromleforeningen: https://www.oplevelsescenternyvang.dk/oplevelser/nye-attraktioner-i-2020/

1. oktober 2020 kl. 15:46
Her er 8 interessante facts om it-udviklere

Jo jo, men senere skiver de i undersøgelsen:

Upon closer examination of the data, a trend emerges: Developers increasingly prefer spaces as they gain experience. Stack Overflow reputation correlates with a preference for spaces, too: users who have 10,000 rep or more prefer spaces to tabs at a ratio of 3 to 1.

Og jeg er helt enig :-)

18. april 2015 kl. 10:11
Avis: HP vil splitte sig op i to

Ja, og så kunne de f.eks. kalde PC divisionen for "Compaq" :-)

6. oktober 2014 kl. 11:46
Big Data? Glem det

Du har misforstået begrebet big data, - men det er nu forståeligt nok. Der er nemlig ikke en entydig definition på, hvad det er.

Som alle hypede begreber, har IT leverandørerne det med at forsøge at definere det, så de selv kan være med på vognen. Derfor kan man ikke blive enige om hvad det er.

Det nærmeste man kommer, er nok bare at det er en samlet betegnelse for alle de muligheder, som man får, når man kombinerer matematisk/statistisk modellering og optimering med mange data, hvor "mange" er mere end 3 :-)

Med den definition vil du finde, at ALLE større danske virksomheder bruger det i en eller anden form allerede nu. Hvis du er interesseret, kan jeg nævne mange konkrete eksempler.

Og der er ingen tvivl om at det vil blive brugt mere og mere, for det er den vej, der giver det største potentiale for yderligere automatisering af vidensarbejde. Se f.eks. "Humans Need Not Apply" på Youtube

20. august 2014 kl. 22:33
Filmen knækker...

I modsætning til lokomotiver, hvor eldrift skalerede videre da dampen stoppede, har vi ikke nogen anden teknologi i baghånden for computere.

Den eneste grund til at der endnu ikke er et klart alternativ, er at den nuværende måde at lave beregningssystemer (dvs. vha. digital logik) fortsat er så ufatteligt succesfuld. Alternativerne skal nok blive udviklet, lige så snart den økonomiske gevinst ved at udvikle dem bliver høj nok.

Vi er fortsat langt fra de teoretiske grænser for beregnings- og lagringssystemer.

19. oktober 2013 kl. 11:56
Hysteriske kvindfolk!

Jesper, du tager ikke en gang fejl.

13. august 2013 kl. 20:48
Apple sniger nyt iPhone 5-stik uden om EU-lovgivning

Så vidt jeg kan forstå, er hele ideen med Lightning, at det er adaptivt. Dvs. at telefonen via software kan ændre pin signalernes betydning alt efter hvilken periferienhed, der sættes i den ene ende. Derfor dur et micro-USB (m. MHL) stik ikke, da pin forbindelserne der er fastlagt fra starten. På den måde har Apple lavet et stik, der burde kunne leve i mange år fremover. Derudover, er det da også smart, at man ikke kan vende det forkert.

17. september 2012 kl. 19:23
Apple sniger nyt iPhone 5-stik uden om EU-lovgivning

Er problemet ikke snarere de mange iPhone 5-opladere med Lightning-stik, som vil koste ressourcer at destruere (eller belaste miljøet unødigt), når telefonen engang kasseres?

Alle iPhone/iPad/iPod opladere kommer med et standard USB stik, og har så vidt jeg ved gjort det de sidste mange (>6år). Det er oplader/dataoverførselskablet, der har USB i den ene ende, og Lightning i den anden ende. EDIT: Jeg kan se at Hans Dalsgaard Jensen nåede at skrive det før mig :-)

17. september 2012 kl. 19:17
Datalogisk Sorteringsmesterskab ?

Henning,

Uheldigvis leder dén ekstra frihed bare ikke til nogen særlig nyttige åbninger.

Det vil jeg nu mene det gør. Hvis du får en tabel med alle stemmesedler i tidslig rækkefølge, og skal optælle stemmerne, så vil du vel ikke begynde med at sortere alle stemmesedlerne i tabellen ? Det er da meget hurtigere at køre tabellen igennem een gang og så opdatere antallet i hver klasse undervejs ?

15. maj 2012 kl. 23:41
Datalogisk Sorteringsmesterskab ?

Naturligvis kan man altid omforme et klassifikationsproblem til et sorteringsproblem, ved at indføre en arbitrær rangordning af klasserne, men det er jo ikke sikkert at klassifikationsproblemet bliver hurtigere at løse på den måde. Hvis du har et bevis for at dette er tilfældet, vil jeg meget gerne se det. En pointe er f.eks., at nogle mennesker vil være hurtigere til at lægge stemmesedlerne i bunker efter partinavnet, andre efter partibogstavet, og andre igen efter Løkkes parti/Helles parti/etc. Det kommer helt an på hvilken association, den enkelt får, når de ser stemmesedlen. Bunkerne behøver heller ikke at ligge på en ret linie foran den enkelte optæller, det kommer helt an på den enkelte. Mao. bør man ikke imho indføre en fælles rangordningskriterium optællerne ved den indledende klassifikation, andet end kravet om hvilke klasser man vil have.

15. maj 2012 kl. 23:01
Datalogisk Sorteringsmesterskab ?

Stemmesedlerne skal vel ikke sorteres i datalogisk forstand, da der ikke er en naturlig rangordning af stemmesedlerne. Stemmesedlerne skal lægges i N bunker, hvor N er antallet af opstillede partier, og indenfor hver af partibunkerne, skal sedlerne lægges i bunker med de opstillede indenfor hvert parti. Først derefter skal de enkelte bunker sorteres efter antallet af stemmer i bunkerne.

Hvis vi skal blive i sorteringsalgoritmeanalogien, skal vi nok over i noget modificeret mergesort.

15. maj 2012 kl. 22:26
Hvad skal Frederik lære som første programmeringssprog?

Som begynder er det ofte sjovt at kunne lave grafik nemt.

VPython gør det let at lave 3d-grafik.

Se nogle videoer om det på Youtube
VPythonVideos.

Der er også mange gode fysik eksempler, - så man kan se hvad man kan bruge simulering til.

23. december 2011 kl. 01:01
GNU parallel - I LOVE IT!

ps -e -orss=,time=,args= | sort -b -k1,1n | tail -n 1

17. november 2011 kl. 23:00
Steve Jobs erklærede ’atomkrig’ mod Android

I følge wikipedia blev Prada KE850 annonceret i december 2006 og iPhone blev annonceret i januar 2007. Mon ikke det er mest fair at sige at de kom med nogenlunde samme designidé samtidigt...

Selvom de designmæssigt havde enkelte lighedpunkter, - primært den store touchskærm, var der funktionsmæssigt milevidt forskel.

Det er da ingen tilfældighed at der i de følgende år blev præsenteret den ene "iPhone-killer" efter den anden, der kom aldrig nogen "Prada-killer", - den var allerede død ved ankomsten..

23. oktober 2011 kl. 11:05
Danskers snydekoder til Google+ er viral verdenssucces

Ole er inviteret :-)

18. juli 2011 kl. 23:15
Danskers snydekoder til Google+ er viral verdenssucces

Finn er inviteret :-)

18. juli 2011 kl. 23:14
Danskers snydekoder til Google+ er viral verdenssucces

Henrik er inviteret :-)

18. juli 2011 kl. 23:13
Danskers snydekoder til Google+ er viral verdenssucces

Nikolaj Have er inviteret :-)

18. juli 2011 kl. 23:11
Sjov lille sommeropgave for Linux-geeks

Ok, jeg snød lidt og lavede det på en Mac, der ikke har GNU's getline som standard. Hvis man erstatter fgets med getline, skulle der ikke være nogle kunstige begrænsninger. Se http://www.gnu.org/s/hello/manual/libc/Line-Input.html

18. juli 2011 kl. 10:07