Claus Jacobsen

Ny CVR-hjemmeside ramt af nedbrud

tror såmænd nok de har data fra det gamle system, men som jeg lige kan se det, så ser det umiddelbart ud til at man nu "kun" søger 1 sted i samtlige databaser, hvor man tidligere skulle søge flere forskellige steder for at få adgang til de ønskede oplysninger, så de har nok i virkeligheden samlet flere databaser til en stor - og det kunne jeg godt forestille mig har givet dem nogle kvaler hvis HW så ikke har været skaleret, eller at man bruger flere kald end man gjorde tidligere. - der kan være en del faldgruber, men en manglende optimering af databasen kunne være en ret markant en af slagsen :-)

8. december 2014 kl. 20:58
Datacentre flytter ind i forladte butikscentre

WSJ først med nyhederne. - men det er sg da godt nok ved at være temmelig lang tid siden de bgyndte på det. http://www.datacenterknowledge.com/archives/2011/08/04/tour-rackspaces-hq-in-a-former-mall/

Robert scoble lavede en lille video i 2011 om rackspace's indtog i san antonio. - Ret så dramatiske besparelser de kunne hente ved at flytte ind.

7. november 2014 kl. 17:39
Slap helt af - alle får Digital Post uden at løfte en finger

Knud - er bange for det er LIIIIIIIGE en tand for avanceret endnu. - Der går nok en 10-20 år før de får det system som bruges i vid udstrækning af professionelle ned i "hr jensen" højde.

Jeg ville have sagt et eller andet smart, men blot konstatere at den sultestrejkende nu tager føde til sig. Efter at være blevet bundet på hænder og fødder og indlagt drop. Så strejken er stoppet med øjeblikkelig varsel.

20. oktober 2014 kl. 18:38
Lenovo vil ind i de store danske datacentre med IBM-opkøb

argh der er nu et par stykker. - Der er forskel på et hyperscale setup og et stort datacenter. - men selvfølgelig hvis du mener at et stort datacenter kun findes hos google, rackspace eller facebook etc. så ja dem har vi dog ikke så mange af, men der er nu alligevel en hel del "lokaler" rundt omkring som er i kategorien ganske store.

10. oktober 2014 kl. 18:20
Digital underskriftsindsamling for nye partier skal udvikles af KMD

Og driften vil selvfølgelig stå for et par mia - men du glemmer også at med en digital indsamling så vil det kræve adgang via ...ID og der skal betales per login til .... i royalties for at få adgang til teknologien. - Jeg læste et offentligt kommunalt dokument forleden hvor de havde diskuteret budgetter for det kommende år. - Et af dem var at KMD krævede micropayments per antal opslået CPR nummer. - Eftersom det er KMD der har kodet applikationen kan vi nok være 100% sikre på at der ikke ligefrem er lavet databaseoptimering i den software. Det må da være en regulær guldgrube af rang hvis man ser på hvor mange kommuner der har en eller anden form for applikation fra KMD hvor der slås CPR-numre op.

24. september 2014 kl. 20:20
Google bygger datacenter til 4,5 mia. i Holland

øh de har da haft datacentre i Holland siden mindst start 2000! - Blandt andet i Groningen. Det nye er blot at det vil være vedvarende energi der primært bruges - og at det er en forbandet stor mængde strøm der skal til for at drive kassen :-)

24. september 2014 kl. 20:13
Kun hver femte bruger SSD i de danske serverrum

Wow Jens - man skulle næsten tro du havde læst whitepaperet! (DGI bruger netop nexenta) - Men hvis ikke forretningen nexenta var så dårligt kørende som den var, med så dårlig support - så er jeg egentlig også sikker på det ville have en langt større udbredelse. Men indtil for ret kort tid siden var projektet næsten dødt i folkemunde (de arbejdede selvfølgelig en smule bag kulisserne med en ny version, men grundet interne udfordringer så tog det dem "kun" små 2 år at komme med en ny version. DEt er rimeligt lang tid i en verden der lever af 1-års produktcykler.)

20. september 2014 kl. 18:19
Sikkerhedsbrist i virksomhedsregister: Alle kan blive direktør

Er der så nogen der sætter sig som direktør for NETS og sætter det til salg for en daler? - men kun fordi man kan!

16. september 2014 kl. 18:05
BIOS-opgraderinger og UEFI: Er vi på taberkurs med Linux?

Nej - en alm formateret USB-nøgle er ikke bootbar. Jeg sad selv i nogenlunde samme situation som Peter for noget tid siden med et gigabyte J1900 bundkort som kom med F1 hvor der var en F3 - og F1 udgaven var godt nok ikke synderligt villig til at installere noget som helst andet end windows. - det havde jeg så ikke lige i tankerne (i hvert fald ikke lige nu, men der kan godt risikere at komme en 2012R2 hyper-v server på med tiden)

Efter forgæves at have forsøgt med unetbootin, penlinux og hvad de ellers hedder for at lave nogle bootbare linuxdistroer, men intet af det virkede fordi Bios ikke var opdateret og dermed ingen support for dem, fandt jeg http://rufus.akeo.ie/Den medbringer rent faktisk selv systemfilerne fra FREEDOS til at lave en DOS-boot disk som kan køre biosopdateringen. - DET virkede som det eneste for mig. Derefter var der ingen køer på isen for at lege med linux-distroer en mas. :-) Xubuntu med zfs on linux og lidt KVM kan også godt gøre det lidt sjovt at lege på en 10W quadcore cpu :-)

15. september 2014 kl. 20:01
800 elever må deles om 20 pc'er i Kolding efter nyt netværk fører til masseskrotning

Jeg må tilstå jeg tvivler på at Kolding kommune har haft en 6 årig afskrivningsplan på deres skolepc'ere (egentlig skulle den være længere da jeg har svært ved at se hvordan en 3 år gammel pc IKKE skulle kunne opdateres til 8.1) Så er der i hvert fald nogle mennesker der burde kigge sig grundigt om efter nogle kurser i strategi. - Men det kan selvfølgelig være at borgmesterens spareiver (i bogstaveligste forstand kan han spare det hele til det halve) har udmøntet sig i at man har efterladt skolerne i en digital stenalder. - så længe han kan få sit B&O TV til et par hundrede tusinde.

8. september 2014 kl. 21:36
CSC-mistænkts computer angrebet med trojaner

Og jeg ved godt det nok bare er mig, men alligevel. - en mand som kender z/OS kringelkroge, er berygtet som en af de største hackere i nyere tid som IKKE var klar over at hans maskine blev brugt af andre mens han sad og arbejdede? Det forekommer mig bare helt og aldeles utopisk. Især når man ser denne video https://www.youtube.com/watch?v=U4oB28ksiIo - en presentation fra defcon 18 - hvad der sker når man stjæler en hackers maskine!

5. september 2014 kl. 18:50
Professor: It-udbud til flere hundrede mio. kr. er rent skuespil

Det minder mig om at der har været udbud hvor KMD har vundet sager på den slags applikationer til netop at trække data ud af deres egne systemer fordi kunderne ville væk fra KMD-platformene. - Det sidste jeg så lå vist med en omsætning på en del mio. - så det kan selvfølgelig være CSC også kan gøre det til en forretning at lave applikationer til at trække data ud af deres egne systemer. Først vinde og lave fuckups, og så vinde igen til at trække data ud igen. - en win-win situation?

5. september 2014 kl. 07:41
CSC kræver millionerstatning for hacking af politiets systemer

Det gjorde ikke noget at det var mindst dobbelt størrelse. - Og det må vel være det offentlige der skal kræve den? - så har de også lidt til at dække flere kuldsejlede sager.

3. september 2014 kl. 20:31
Indisk stat åbner for at arrestere borgere, der overvejer copyright-brud

Det er ikke lovligt at lægge klippene på youtube i første omgang, så teknisk set er man vel kriminel. Du ser jo en ikke lovlig kopi og som stream gemes der jo en "kopi" i hukommelsen. (den buffer jo videoen)

23. august 2014 kl. 16:43
Smid nu de lokale administratorer på porten!

Hvilket desværre beviser at man bare har tilladt udviklere at kode med hovedet et vist sted. - Det er så absolut ikke nogen let opgave at fjerne admin-rettighederne til rigtigt mange applikationer, men faktum er at MS har tilladt udviklere at udvikle nogle sinddsygt dårlige vaner gennem de sidste 20 år. Det er selvfølgelig ikke kun deres skyld, men de bærer i høj grad en stor del af skylden. Applikationer som skal køres af en bruger skal kun køre i userspace med mindre der er et eller andet helt vildt ekseptionelt. Men grundet de manglende sikkerhedsfunktioner i windows gennem så mange år har udviklerne bare tillagt sig nogle rigtigt dårlige vaner og derfor kan de selvfølgelig ikke lide når tingene ikke virker som de plejer længere. Men den slags har man altså haft indbygget i næsten resten af verden i en menneskealder.

Problemet for virksomhederne er at der er vanvittig mange ældtusse gamle applikationer derude i produktionsmiljøer som ikke er blevet opdateret i gud ved hvor lang tid. Og fordi de kører et eller andet sindssygt dyrt eller monster kritisk har man aldrig lige fået taget sig sammen til at lave en opdateringsplan på den front, enten fordi firmaet er gået ned og der ikke findes noget, eller fordi man ikke lige tilkøbte muligheden for at opgradere softwaren senerehen. Og nu sidder man så med ..... i vandskorpen. Dette er så IT-chefernes og Økonomidirektørernes ansvar. - For det er i høj grad deres fejl at de ikke kigger på den slags. - Men det er åbenbart en lektie de må lære på den hårde måde. Faktum er at man sidder med nogle gabende sikkerhedshuller fordi der er lagt nogle forkerte strategier, for så lang tid siden at verden var et bedre sted og noget mere rosenrødt end i dag. Nu betaler man så prisen for det.

20. august 2014 kl. 17:36
Big Data? Glem det

Eller Vestas der samler temmelig store mængder data ind via deres vindmøller over hele verden. Prøv at forestille jer man kunne forudsige Wear&tear ud fra vind og temperaturforhold opsamlet fra hele verden? - Det kunne være ret interessant set ud fra produktion af reservedele.

Nå ja - deres vejrudsigter skulle efter sigende være mere præcise end DMI's :-) (men der skal vist heller ikke så meget til)

19. august 2014 kl. 22:18
Kommunalt projektråd skal forhindre it-brølere

Jeg må blankt erkende at jeg ikke er så bange for vendor-lockin, proprietære formater etc. Langt hen ad vejen skal systemerne kunne spille sammen via OIOUBL i dag. Det er sådan set et generelt krav fra det offentlige. Så dataflow vil kunne fungere nogenlunde, men det løber mig desværre koldt ned af ryggen ved bare at LÆSE ordet "RÅD". Som der står. "Politiske" sager vil få høj prioritet, så man kan vælge at "fravælge" en tikkende politisk bombe inden den overhovedet bliver lavet. På trods af at der måske ville være et stort behov for løsningen.

Min største frygt er at det bliver brugt til at lave ansvarsfraskrivelser allerede i inledningsfasen hvis man ved at det kan blive en politisk varm kartoffel. (men det klarer man måske nok desværre fint uden et råd i dag. Dog først NÅR ulykken sker)

19. august 2014 kl. 22:12
Konsulentfirma tjente 35,4 millioner på fejlslagent it-system

16-1700 i timen er ikke unormale for som mogens siger - "kortere" perioder, men tænk lige lidt over hvad en advokat eksempelvis snupper i timen! (og de arbejder sjældent "kortere tid") - Juridisk bistand er desværre ene og alene det formål at tørre en kunde godt og grundigt.

Problemet med at de skulle have ansat nogle selv når de løb over budget kender jeg godt. Problemet er desværre bare at man selv i det offentlige tæller headcounts og ikke kigger på arbejdsmængder. Og så er det pludselig en politisk beslutning om at der ikke kan være flere ansatte i "biksen". Og sjovt nok betaler man så hellere end gerne adskillige gange det det ville have kostet for en fastansat, fordi de så ikke tæller i statistikkerne.

18. august 2014 kl. 17:59
3 udfordringer i it-udbud i det offentlige

Du har som sådan ret Klavs - desværre er det bare "utopi" at tro det vil kunne komme til at ske. Alene på grund af punkt 2 i Axels indlæg - nemlig beskyttelse mod kritik. Tovholdere og projektejere er på ingen måde tekniske men derimod djøffere ansat på tilskudsordninger (fordi der ikke er noget normalt arbejde til dem. Og jeg undskylder. Det er hårdt sagt, men desværre i mange tilfælde også alt for sandt) Og derfor må der på ingen måde falde nogen kritik tilbage på dem og alt bliver kørt juridisk og man vil derfor aldrig kigge på løsninger, men dækning af fejl i stedet. Det er en mentalitetsændring der skal til før vi ser forandringer, men som det er lige nu, så ser jeg ikke noget som helst tegn på at vi går i den retning. Tværtimod.

16. august 2014 kl. 12:19
Microsofts Security Essentials får sidsteplads i antivirus-test

Bortset fra det SEO-Backlinking du laver Stefan (hvilket altså ER rigtig dårlig stil!) - kan du så ikke lige forklare hvad en "sikkerhedspakke" er i dine øjne. - Som jeg lige læser dig, så er du helt overbevist om at en "pakke" ikke kan komme i gratis form, og det udelukkende er noget du kan købe? (og selvfølgelig kun hos dig ikke?) Så hvad er forskellen på de forskellige ting du rent faktisk snakker om?

12. august 2014 kl. 18:57