Klaus Elmquist Nielsen

Russisk cybertrussel sender ideen om elektroniske valg i graven

Jeg mindes en høring om elektroniske valghandlinger på Christiansborg hvor en politiker til et rum fuld af IT-eksperter meget tydeligt tilkendegav at vedkommende ikke så bekymringerne som relevante. Eller noget i den stil.

Det er tankevækkende at der skal en reel ydre trussel til før politikerne kan se at lad-den-bedste-hacker-vinde er en rigtig dårlig måde at sammensætte et folketing på. Enhver IT kyndig person med bare en lille smule omtanke vil kunne fortælle dem dette lang tid før politikerne overhovedet begyndte at overveje elektroniske valghandlinger!

17. september 2018 kl. 15:45
Putin foreslår, at USA og Rusland sammen efterforsker valg-hack mod USA

Det kunne nu også være en interessant studieplatform for at teste modparten hvis arbejdsgruppen fodres med kreativt designet materiale. For ikke at nævne alle de godter der kunne være indeholdt i udleverede medier og dokumenter. Her kan selv amerikanerne være med!

18. juli 2018 kl. 11:17
Putin foreslår, at USA og Rusland sammen efterforsker valg-hack mod USA

Man kunne håbe at enhver der ved noget om cybersikkerhed inden for relevante amerikanske myndigheder kan fornemme de egenlige hensigter bag foreslaget og vil sørge for at det ikke bliver til noget. I den forbindelse vil det være interessant om en vis person vil forsøge at presse foreslaget igennem trods egne myndigheders advarsler. Ville ligne vedkommende givet aktuelt observeret interessevaretagelse.

18. juli 2018 kl. 11:07
Enormt forskningsprojekt konkluderer: Flere eksterne konsulenter giver bedre kode

Gad vide hvor mange konsultenter der var involveret i det studie? ;-)

Hvis ikke det er en aprilsnar så er det ihvertfald kommercielt bias i hidtil uset udstrækning. Flot plot!

1. april 2018 kl. 14:57
Blomster og USB-pinde: Sådan tester sikkerhedsfirma den fysiske sikkerhed

Herved gives også en opskrift på hvordan ondsindede personer kan hacke en virksomhed: blive ansat hos virksomheder der verificerer sikkerheden hos andre virksomheder.

En interessant detalje er at der blev benyttet et mobilkamera. Hvis der hermed menes et kamera på en smartphone har vi et særdeles interessant sikkerhedsbrud hvor den indhentede fortronlige information dybest set bliver publiseret til enhver ondsindet trediepart som høster informationer hos ansatte i sikkerhedsorienterede virksomheder.

Kort resume: sikkerhed er svært. Meget svært!

5. januar 2018 kl. 22:52
Lovforslag vil give politiet ret til at sammenkøre borgerdata uden om Folketinget

Ja det er vist det en velkendt exilamerikaner kaldte "Turnkey Tyranny" for et pænt stykke tid siden. Meget bekymrende!

7. april 2017 kl. 16:19
Lovforslag vil give politiet ret til at sammenkøre borgerdata uden om Folketinget

Mit gæt er 5 til 10 år, så har vi heller ikke mere stemmeret !

Mon ikke den slags kan kamufleres som elektroniske folketingsvalg? På den måde opretholdes illusionen af at folket bestemmer mens magthaverne kan bestemme hvem der rent faktisk reagerer. Ved samme lejlighed skal exit polls naturligvis forbydes da de kan afsløre hvad der i virkeligheden foregår.

Kort sagt: det findes der en teknisk løsning på! ;-)

7. april 2017 kl. 16:03
Københavns Kommune ignorerer it-succeser fra ildsjæle

Alt for mange af it-projektleder og it-chefer er ifølge ham økonomer og andre Djøf'ere. [...]
»Det er en mangelfuld forståelse for, at det er nødvendigt i eget regi at forstå problemstilingerne for at sikre en effektiv læring og et samarbejde ikke kun internt i organisationen, men også med konsulenthusene,«

Den lader vi lige stå et øjeblik!

Kunne også markedsføres som "Breaking news: Man skal forstå det man arbejder med."

Der er i den grad brug for at gentænke offentlig ledelse.

Og nej, udbudsreglerne gør ikke tingene lettere på nogen som helst måde.

19. april 2016 kl. 19:40
sexbomb.dk, jehova.dk, eurobanker.dk … DK-Hostmaster bakser med at frigive attraktive domæner

Hvorfor ikke bare lægge dem ud, sammen med alle andre .dk domæner

Fordi det næste der sker er at de sædvanlige aktører registrerer reklamesider med/uden malware som oftest sker når et dansk domæne frigives. Der er rent faktisk brug for en bedre praksis end den måde tingene foregår på nu om dage!

18. januar 2016 kl. 13:56
Datalogi-pioneren Peter Naur er død

Det er vist udelukkende et spørgsmål om at ty til smudslitteratur:http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/manden-bag-dansk-datalogi-er-doed/5894867

;-) Klaus

5. januar 2016 kl. 00:27
Iranske hackere fik adgang til styresystem til New York-dæmning

Hvad kan vi lære af det, "kast ikke med sten, hvis du selv bor i et glashus" for selvfølgelig laves der et form for modangreb.

Der er lige netop en pointe her. Når cybervåben anvendes afleveres samtidig en opskrift på hvordan angrebet er gennemført til den talentfulde modstander. Dette til forskel fra almindelige våben der ødelægges ved anvendelsen. Derfor er stuxnet lige netop relevant at nævne: "Se, ærede modstander, sådan kan man også angribe!"

23. december 2015 kl. 14:38
Telemyndighed i USA: Vi oplever en stribe mystiske backbone-overskæringer

Ikke glemme, retten til at lukke munden på dem som, de siger er terrorister.
I princippet mig og dig, der måske har en kritisk holdning til al denne overvågning.

Uha ja, det er jo den værste slags terrorister - hvis man altså spørger NSA/GCHQ og deres medsammensvorne privatlivskrænkende informationstyve.

18. november 2015 kl. 14:24
Kinas præsident i USA: Vi har aldrig hacket jer

Der er heller ingen smogproblemer i Kina!

23. september 2015 kl. 11:44
Politistaten udbygges...

Nogle vil mene at sikkerhedsdiskussionen omkring udbyderpåtvunget trådløst internet i folks eget hjem er noget sølvpapirhatteævl. Men faktisk mener jeg at det er lige netop hvad ens router skal have på! Noget sølvpapir eller et trådnet som forhindrer en eventuelt aktivt wifi signal i at have nogen effekt uden for boksens indpakning.

Der må være nogle radiofolk som følger debatten her. Hvordan skal sådan et trådnet designes for at forhindre wifi signalet i at nå uden for denne indpakning. Nogle forslag? Kan det lade sig gøre at holde routeren helt wifi tæt?

PS: Næste uges sikkerhedsrelevante opgave er hvordan man forhindrer en (stats og/eller kriminelt) hacket router i at præsentere en modificeret udgave af internettet for de tilsluttede brugere.

22. september 2015 kl. 14:22
Politistaten udbygges...

Jo, jeg lagde bestemt mærke til tryghedskameraet, smilede for mig selv og trak på skulderne for det er jo desværre den vej tingene går. Som tidligere udsagt kan man ikke løse sikkerhedsudfordringerne i dagens telenet og internet med IT tiltag men kun med handliger i den fysiske verden.

22. september 2015 kl. 14:03
lug.dk - linux eller læger?

Hej Peter, jeg syntes i lighed med andre at den bedste måde er hvis du låner domænet ud til dem frem for at overdrage det. Dette kan ske med et stykke robust og juridisk bindende papir hvor de forpligtes til at give domænet tilbage til dig den dag de ikke længere ønsker at anvende det. Dejligt enkel at lave og de betaler naturligvis advokatregningen! ;-)

11. september 2015 kl. 18:19
Datatilsynet går HELT amok!
7. august 2015 kl. 19:45
Nye sensorer kan måle på bløde overflader - blandt andet dine

Jeg tager et kig, tak for opmærksomheden :)

Det var så lidt! Deres andet selskab har en lidt sjov måde at teste deres produkter på:https://youtu.be/ubqkNu6lx5Y

;-) Klaus

4. august 2015 kl. 17:28
Nye sensorer kan måle på bløde overflader - blandt andet dine

Er værd at studere nærmere da de har ganske meget erfaring med deres teknologi i andre anvendelsesområder:http://www.bebopsensors.com/

3. august 2015 kl. 22:50