Nicolai Lundgaard

Rejsekortets absurde teater

Når det kommer til offentlig transport, så kræver det "nosser" at forholde sig fornuftigt til debatten. Hvad er i samfundets interesse? Kig på Toronto i Canada. Der fandt de, at det var billigst for alle, at de offentlige transportmuligheder var gratis. Prøv at forestille Jer, hvad vi kunne spare, hvis man ikke skulle bruge energi på at tjekke om alle havde betalt korrekt!

Der er ikke noget som er "gratis". Det du mener er at det offentlige transportsystem skal financieres over skatten for at spare udgifter til billetering etc. Du glemmer så at retfærdiggøre hvorfor dem som ikke bruger offentlig transport skal være med til at betale.

30. april 2014 kl. 15:28
2013: Spættens år
2. januar 2014 kl. 11:52
2013: Spættens år

Men jeg kan stadig ikke finde ordet "folkehær" nogen steder ?

Men folkemagtsorgan er et ord de selv har opfundet - så kan man kun gætte på hvad det indebærer. Folkehær er nok et godt bud. Man må antage at der skal anvendes magt når den private ejendomsret skal ophæves.

2. januar 2014 kl. 10:53
2013: Spættens år

Og det baserer du på ?

Fra deres principprogram http://www.enhedslisten.dk/principprogram

men også om at erstatte centrale dele af statsapparatet med nye folkemagtsorganer. Frem for alt opløsning af politiet og militæret, der gang på gang har vist sig som kapitalmagtens sidste, alt for effektive, allierede

2. januar 2014 kl. 10:35
Demokrati er for vigtigt til IT

Fordi et velfungerende økonomisk system er langt vigtigere, end dem der sætter rammerne for det? Whoah, way to go. Du har da lige trukket gymnastikbukserne ned om haserne på dig selv, på bedste demokratiforagtende vis.

Jeg gider ikke stråmandsargumenter. Jeg har ikke skrevet det ene var vigtigere end det andet. Det var en analogi. De fleste mennesker aner ikke hvordan vores pengesystem fungerer - med eller uden elektronik.

19. november 2013 kl. 10:16
Demokrati er for vigtigt til IT

Hvilket problem er det du mener at e-valg vil løse?</p>
<p>For vi skal vel selvfølgelig ikke indføre et kompliceret system bare for sjovs skyld?

Det kunne faktisk gøre vores samfund mere demokratisk. Som jeg skrev vil det åbne for hyppigere valghandlinger. Ikke kun folketing- kommunal- og EU valg

19. november 2013 kl. 10:10
Demokrati er for vigtigt til IT

Selvfølgelig kan vi lave et elektronisk valgsystem som er sikkert nok.

Hvad angår gennemskuelighed kunne man ligeledes argumentere for at vi kun skal anvende papirpenge, da det elektroniske pengesystem har tilført endnu et lag af kompleksitet, til et i forvejen komplekst pengesystem.

Man kan argumentere for at vores demokrati er vigtigere end penge, men omvendt har et effektivt pengesystem været langt vigtigere for vores samfunds udvikling end demokratiet, som trods alt ikke har mange år på bagen.

Argumentet at det bliver dyrere gælder kun alt andet lige. Når man har investeret i udstyret vil de enkelte valg blive billigere og nemmere at afholde, og åbne muligheden for hyppigere valghandlinger.

Selvfølgelig skal vi have e-valg i Danmark

19. november 2013 kl. 09:59
Java and the F-word

Om java "gets the job done", er stabilt og har en stor community interesser mig meget.

Det giver ikke meget mening at tale om et sprogs stabilitet, men du mener nok JVM som er en helt anden ting.

10. oktober 2013 kl. 13:54
Trine Bramsen taler ud: Nødvendigt at prikke til fordomme med kække metoder

Prøv lige at læse det som Trine Bramsen har skrevet og gør som TV2 og skift ordet IT Nørd ud med bøsse eller jøde.

Prøv at erstatte IT Nørd med cirkusklovn. Hvor vil du hen med det? Prøv dog at argumentere for det du vil sige.

8. august 2013 kl. 13:45
Ironi kan forekomme...

Citatet siger bare, at man skal have noget der kan aflede modtagerens opmærksomhed hvis man skal kunne slippe af sted med at sige noget dumt.

7. august 2013 kl. 15:24
Opråb til it-nørderne: Smid tennissokkerne - og tal, så vi kan forstå det!

Trine Bramsen blev kåret som bedst klædte politiker op folkemødet på Bornholm http://www.tv2fyn.dk/article/413012:Trine-Bramsen-er-bedst-klaedt

2. august 2013 kl. 12:48
Seniorudvikler: Sådan skriver vi selvforklarende kode

Nicolai: Helt simpelt - hvordan kan du læse ud af
"public Customer CreateIfNotExists()" hvorvidt den eksisterende customer returneres eller der returneres NULL således at man kan reagerere eller informere om det?

Det kan jeg ikke, men det vil blive meget langt hvis hele semantikken skulle koges ned i et metodenavn.

Du ville have den samme problematik ved f.eks. GetCustomer(id). Returnerer den null eller kaster den en exception hvis objektet ikke eksisterer? Så skulle du kalde den GetCustomerOrNullIfNotExist eller noget i den dur. Det bliver for langt efter min smag.

30. juli 2013 kl. 14:18
Iværksætteri kan læres

For at blive i rejseanalogien er der forskel på om

  • man har rejst jorden rundt eller turen gik til Hamborg
  • man har været hjemmefra i et år eller en weekend
  • man har boet i telt eller all inclusive

Når jeg læser dine indlæg om iværksætteri er det som at høre en rejsefortælling uden at vide hvor turen gik hen. De ville have mere værdi hvis du var konkret i forhold til hvad du lavede i dit firma.

Alle iværksættere har en elevatortale. Lad os høre din.

Hvad er dit kerneprodukt/ydelse? Hvem er dine kunder? Hvilke teknologier bruger du? Hvad er dit mål min din virksomhed?

9. juli 2013 kl. 15:49
1. Tweet, 2. ??, 3. PROFIT!

Jeg er lidt i tvivl om der diskuteres jobansættelse generelt, eller om det er specifikke job.

Dog finder jeg det pudsigt at noget så fuzzy og næppe kvalitativt målbart som det digitale fodspor skulle være en betydende parameter i et ansættelsesforløb.

Skulle jeg ansætte, ville en afgørende parameter være intelligens. Der en videnskabelig dokumenteret sammenhæng mellem intelligens og succes på jobbet.

Jeg tvivler stærkt på at der en korrelation mellem antal tweets og job succes, men i har måske noget fakta at bidrage med?

19. februar 2013 kl. 21:49
Ada Lovelace Dag 2012

Der er en fin artikel i denne måneds prosablad om Hedy Lamarr http://www.prosa.dk/aktuelt/nyhed/artikel/prosabladet-oktober-2012/

17. oktober 2012 kl. 11:00