Rune Juhl-Petersen

Hvorfor går IT-projekter ofte galt?

Når man kaster så mange milioner efter et projekt glemmer man at man har muligheden for at for ændre de underliggende processer. Man kunne for eksempel have gjort op med det komplekse zone og afregnings system vi har i Danmark, gjort det simplere og dermed ikke skulle have brugt så mange ressourcer på at implementere den del af systemet. Man tror at man kan løse en dårlig og kringlet process ved bare at sætte strøm til den :(

20. juli 2019 kl. 18:51
Den første smartphone med Bluetooth 5 rammer hylderne

Så vidt jeg ved har en cd en bitrate på 44000 * 16 * 12 =1,4 mb/s, hvilket sagtens kan være i det nye standards 2mb/s. Hvis man har sin musik som mp3 burde den nuværende standard kunne være med. Tager jeg fejl?

1. april 2017 kl. 10:23
Danskudviklet mobil-database runder én milliard brugere

hvis jeg tror at realm er en database til at ligge lokalt på mobil telefonen. Og i så fald er den vel ikke konkurrent til nogen af de andre der er nævn.

26. maj 2016 kl. 13:19
Microsoft vender på en tallerken: Vi støtter Googles videoformat

Hvad tror du, der ville være sket, hvis der ikke havde været softwarepatenter, og Microsoft derfor uden risiko for patentsøgsmål kunne have implementeret VP9?

Hvis der ikke havde været software patenter, kunne Google bare været blevet ved H.264 som bl.a. Microsoft har patenter i. Formålet var jo netop at lave et frit format.

9. september 2015 kl. 16:28
Med ny tjeneste kan du tjekke dine bredbåndsmuligheder på adresseniveau

Det ser ud til der er god adgang til fiber der!

13. marts 2015 kl. 12:28
Programmering kommer til folkeskolen uden plan for efteruddannelse

Det er vel ikke ledelsen på det enkelte seminar der bestemmer hvad læreruddannelsen skal indeholde?

At programmere, og at tilslutte en projekter til en computer har intet med hinanden at gøre.

Hvis det bliver gjort rigtigt tror jeg det her vil være med til at give børnene lidt indsigt i verdenen omkring dem hvilket er godt. Men uden uddannelse til lærerne er det lidt spildt.

27. august 2014 kl. 12:15
Hvad med Facebook?

Jeg holder en smule kontakt med folk jeg ellers ikke ville have i mit netværk mere. Gamle kollegaer f.eks. Der er nogle enkelte personer jeg har fravalgt opdateringer fra fordi jeg ikke er interesseret i hvornår de står op eller hvad de skal have at spise.

Til gengæld er jeg også tilmeldt grupper som jeg får notifikationer på fordi der er vigtigt for mig når der kommer opdateringer. F.eks. er det fantastisk at min løbeklub er på facebook og der bliver kommunikeret livligt der. Selvom jeg ikke altid er en flittig gæst i klubben kan jeg stadig dukke op efter 3 måneder og være nogenlunde med på beatet om hvad der foregår. Email er alt for formelt og punkt til punkt til at løse det.

28. april 2014 kl. 00:11
Rejsekortet er kreativt

"Check ind" og "Check ud" er også for tæt på hinanden. Hvis de skulle have tekst kunne de bruge "Begyndt" og "Afslut" som er nemmere at skelne fra hinanden

4. april 2014 kl. 12:49
Myte: Det er umuligt at fastholde outsourcede softwareudviklere på projekterne

Du får ret meget kritik af dine indlæg her, og jeg tror godt jeg kan forklare hvorfor. De indlæg der får god modtagelse har en hvis faglighed over sig. Det mangler dine indlæg. Det er noget jeg ville forvente at læse i en salgsbrochure og ikke her på sitet.

Hvis du havde droppet de få linier der omhandler outsourcing til ukraine og bare havde ladet den handle om hvordan man holder på udviklere og holder moralen oppe, havde du fået en helt anderledes positiv respons tror jeg.

Du er ikke ene om at få den modtagelse. Der er også en der skriver om ERP (mener jeg), men bliver ved med at beskrive oracle produkter, samt en anden der skriver om cloud teknologier uden at kende til andet end microsofts cloud løsninger. Det er bare ikke godt nok her, hvor en masse kloge hoveder ved hvad de snakker om.

Drop nu det der salgsgas og skriv noget der tilfører os noget brugbar viden. Det andet er spildt her. Måske du kunne prøve det på et site for DJØF'er ?

29. december 2013 kl. 22:34
Kombit dropper opkrævning for BI-system: Datakvaliteten er for dårlig

Og skal kommunerne så ikke bare betale af anden vej?

8. oktober 2013 kl. 15:40
Én skærm, ét liv

Jeg må indrømme at jeg de seneste år er gået i fuldstændig modsat retning.

  • Først gjorde IMAP mig istand til at skifte imellem devices og altid have adgang til min mail.
  • Dernæst gjorde dropbox mig i stand til at skifte imellem min windows, linux og mac maskine som det passede mig (sålænge man holder sig til simple dokumentformater). Med online editor integration kan jeg efterhånden redigere mine filer bare jeg har en browser tilgængelig.
  • Sidst har netflix gjort at jeg kan se en film på mit tv, pause filmen og se den videre på min telefon.

Jeg vil nok stritte imod at mit privat liv og arbejdsliv flyder helt sammen. Jeg kan sagtens finde på at lave mange af de samme ting i min fritid som jeg laver på mit arbejde, men der kan jeg trods alt selv vælge fra.

9. juli 2013 kl. 10:28
Rejsekortet bliver aldrig smart

Og hvor er den tidsbegrænsning dokumenteret? Jeg er ikke stødt på den nogle steder

En af de store fejl ved rejsekortet er at det bygger videre på gamle løsninger uden at tage hensyn til om det giver mening. Jeg kender ikke tidgrænserne som de er nu, men de er også irrelevante hvis vi diskutere hvordan det kunne have været lavet bedre.

Med klippekort i hovedstaden er der en tidbegrænsning der hedder at du skal have påbegyndt din rejse 1,5 time efter dit kort er stemplet. Hvis man er længere tid om det må man klippe igen.

Hvis man lavede automatisk checkud i døren kunne det være man skulle finde på noget andet. Man kunne sågar kører det sammen med køreplanerne. Togforbindelser der kører sjældent kunne acceptere et længere tidsinterval end andre. Kunne også være man tog tiden helt ud af ligningen og bare talte zoner.

20. juni 2013 kl. 16:07
Rejsekortet bliver aldrig smart

Ikke nogen løsning. Det ville betyde, at hvis du på din rejse har mere end 30 minutters ventetid i forbindelse med et skift, så bliver din rejse splittet op i flere rejser ... Og så bliver det dyrt :-)

Ikke nødvendigvis. Det handler jo bare om hvilken algoritme man bruger. Så længe man er inden for første check-ins tidsbegrænsning bør den vel bare tælle videre. Det kan godt være den ikke gør det ved det nuværende rejsekort, men det burde den. :)

Største ulempe som jeg ser det er at man ikke kan transportere en andens kort uden at det koster en rejse.

20. juni 2013 kl. 15:47
Rejsekortet bliver aldrig smart

Til dagligt brug synes jeg det største problem er udcheck. Jeg har glemt det før, og jeg synes det er en stressfaktor at skulle huske på det når jeg står af toget. Har også prøvet at stå i en proppet bus i myldretid hvor buschafføren mente jeg skulle gå ud af fordøren, men der kan jeg jo ikke checke ud.

I de fleste butikker er der efterhånden tyverisikring på alle varer. Jeg ville synes det ville være genialt hvis noget lignende kunne implementeres i alle døre i busser og tog. Hver gang man går ind eller ud skulle det hele ske automatisk. Alle fejlregistreringer skulle selvfølgelig komme den rejsende til gode.

Det andet problem er at man ikke aner hvad rejsen koster før den er færdig.

20. juni 2013 kl. 14:30
»Det er simpelthen dårlig forretning at udelukke handicappede fra dit site«

Jeg læser tallene helt anderledes. 25.000 - 50.000 har synshandikap. Heraf er størstedelen ældre mennesker.

De døve behøver jeg normalt ikke tage hensyn til da jeg ikke bruger lyd som del af min interaktion. Andre handikapper ved jeg ikke hvad jeg skulle gøre for. Vi er altså nede på under 1% og med mindre de er direkte i min målgruppe er det en dyr optimering.

Når det er sagt er jeg da helt klart for at lave websider så tilgængelige som muligt. Synes bare det er blæst lidt ud af proportioner her.

19. juni 2013 kl. 14:01
Fagforeninger: It-virksomheder må tage deres egen udfordring op

Jeg er enormt glad for at der ikke var fokus på tidens sprog og teknologier da jeg læste. Jeg bruger i dag ingen af de produkter der var fremme da jeg læste. Men jeg kan sagtens bruge alt det jeg lærte under min uddannelse. Django, Python, iOS eller JavaScript som bliver nævnt er ikke raket videnskab. Det tager ikke lang tid for en god udvikler at sætte sig ind i de teknologier. Hvorfor dog spilde uddannelserne på den slags. De kan sagtens bruges som værktøjer i løbet af en uddannelse, men bør ikke være hovedformålet. Hvis en virksomhed ikke tør ansætte en god udvikler pga manglende "Django" kendskaber er det virksomhedens tab.

Der er selvfølgelig mange forskellige uddannelser, men jeg synes at ihvertfald universiteterne bør fokusere på kerne kompetencer og ikke hvad der lige er populært det pågældende år.

24. maj 2013 kl. 12:43
Gerningsmænd bag angreb afslører: NemID sendt i sort for 10 dollar

Mit forsikringsselskab kræver at jeg har en godkendt lås på min cykel og min hoveddør. Hvis jeg vil have erstatning ved tyveri skal jeg også låse disse låse. Selvom det er ulovligt at gå ind af min åbne dør og tage mine ting, er det samtidigt ret dumt af mig hvis jeg lader døres stå åben. At det er ulovligt bør ikke være det eneste der sikrer vores værdier her i samfundet.

Da NemId erstattede den gamle digitale signatur var det et stor skridt fremad i brugervenlighed. Til gengæld gav man afkald på mange sunde sikkerhedsmæssige principper. Bland andet gav man afkald på en distribueret arkitektur der ikke var var følsom over for Dos angreb.

Selvfølgeligt er det ulovligt, og selvfølgeligt er det strafbart og jeg har intet at gøre med det. Et Dos angreb krænker dog ikke NemId's data integritet, men har 'bare' gjort det utilgængeligt i et stykke tid. Jeg håber man tager det kontruktivt og prøver at gøre det mindre sårbart i fremtiden. Desværre tror jeg det er sådanne ting som dette der skal til for at åbne politikernes øjne for de problemer fagfolk længe har påpeget.

12. april 2013 kl. 13:04
Analyse: Hvad kan vi lære af e-valgsdebatten?

...at det ikke kun er politikere der har et sådant forhold til IT (det vidste jeg faktisk godt i forvejen). IT branchen er fuld af folk der udtaler sig om ting de ikke ved noget om. Jeg kan faktisk godt forstå at det kan være lidt svært at gennemskue hvad IT fagfolk mener når de til dagligt at skjult bag sælgere og virksomhedsledere. Hvordan bliver vi generelt bedre til at nå igennem denne sovs af salgsargumenter og får leveret vores budskab til dem der har brug for det?

30. marts 2013 kl. 11:06
Nets DanID tager mundkurv på: Vil ikke bekræfte NemID-hacking

Men fortæl hvordan din "helt sikre løsning" skal se ud:

Den gamle digital signatur havde ikke alle disse sikkerhedsmæssige sygdomme.

27. marts 2013 kl. 10:21
Derfor skal vi afprøve e-valg

Opsæt to skriftestole. I den første siger den blinde sin ønskede stemme og manden bag forhænget udfylder stemmesedlen. I boks to oplæses stemmesedlen af en anden hjælper, også anonymt. De to bokse skal ikke være i kontakt med hinanden. Problem løst.

8. februar 2013 kl. 15:04