Andrew Rump

Prisen for at holde hackerne ude stiger eksplosivt

PHK, mener du hermed at hackerne, med den rigtige løsning og opsætning, kan holdes helt ude af netværket eller at kun en begrænset gruppe hard core hackere kan få begrænset adgang - samtidig med at de der skal have adgang kan få det uden at skulle igennem for mange kringlede systemer?

/Andrew

14. oktober 2013 kl. 13:48
Anonymous afslører identiteten på ny NemID-angriber

Er der nogen der sladrer?

17. april 2013 kl. 09:49
Tillykke med de 30 år i Danmark, e-mail!

Hvornår kom uskikken med top-posting i email til Danmark?

Da Micro$oft skabte Outlook.

Inden da brugte mange af os Usenet hvor der blev slået hårdt ned på top postings! Jeg havde en chef for et par år siden, der forbød mig at besvare mine mails inline!

mcvax!unidhp!andrew

13. marts 2013 kl. 22:35
Apples fuser: iPhone vågner ikke efter nytårsknald

Nej det er der squ godt nok ikke.
Hvad kan du nævne ud over to små aktiveringsfejl i forbindelse med årskifter, og som er eller bliver blevet rettet ved næstkommende opdatering og så et ufærdigt kortprogram, der blev hastet igennem for at kunne lande med iPhone 5, fordi, Google ikke ville tilbyde Turn by turn navigation på platformen.
Har du forresten tjekket kortet ud nu? Det er blevet meget mere detaljeret og retvisende end i starten.

OK, så det er Google's skyld? Når folk bliver fyret er det (forhåbentlig) fordi de har gjort noget galt, så der er folk hos Apple der ikke har gjort det godt nok - ellers skulle ledelsen have stået bag dem. Og nej jeg synes ikke kortet er blevet meget bedre - og jeg er lykkelig for at Google har lavet en App til iOS, som f.eks. virker over hele landet. Check f.eks. Billund og Legoland. Der er kvaliteten rimelig dårlig og når jeg kigger på mit lokalområde, finder jeg reference til mange ting, som jeg ikke kan finde i den virkelige verden, incl. restauranter, værksteder (i en villabolig), ...

Der er altid fejl, men nogen er dummere end andre.

(Nogle) iOS mobiltelefoner muter samtalelyden, hvis den er sat på lydløs, dvs. man kan ikke snakke med den der ringer til en!

Tidligere har der også været fejl f.eks. i Sirsi der omgik sikkerheden, da den samme kode skal implementeres igen & igen og derved opstår der fejl!

En af de smartere ting jeg ser i Android i forhold til iOS er det som kaldes Intents, hvor en app beder om at få en anden app/operativsystemet til at udføre en operation, f.eks. Deling/Share. Når brugeren installere en ny app der kan dele "dukker den op i alle apps", når man vil dele i dem, dvs. at koden kun skal implementeres en gang i forhold til iOS apps, hvor hver app: Facebook, e-mail, Quora, Twitter, ... hver især skal implementere bl.a. en browser, share functionalitet i: Twitter, Facebook, ... og alle de andre ting man skal kunne. Det skaber flere fejlmuligheder og fylder ekstra.

3. januar 2013 kl. 11:01
Apples fuser: iPhone vågner ikke efter nytårsknald

Googles android kan nu også godt være med :-)

Helt enig. Det var en dum smutter, men jeg holder stadig på at der er flere simple dumme fejl i iOS.

2. januar 2013 kl. 13:53
Apples fuser: iPhone vågner ikke efter nytårsknald

Jeg synes det er et større og større tilbagevendende problem med Apple software. De checke ikke deres kode godt nok og glemmer selv simple grænsetilfælde, som årsskifte og ikke bare skuddage. "Min" (firmaets) iPad er nu også fanget i slumretilstand! :-(

2. januar 2013 kl. 13:10
Android-malware spammer med SMS’er i tusindvis

Jeg ved ikke, hvor mange gange man skal trykke på "OK" - men jeg ved at almindelige brugere normalt er fuldstændigt ligeglade med, om de skal klikke "ok" 1, 2, 3 eller flere gange på advarsler for at få mulighed for at spille, se porno etc.

Haps! Jeg havde ellers valgt at ignorere dine indlæg, da de gav indtryk af at du ikke vidste hvad du snakkede om, men nu indrømmer du det selv.

For at indstallere Apps fra andet end Google Play skal du (afhængig af Android version):

  1. Gå ind i Setting
  2. Gå ind i Security
  3. Klik på Unknown Sources
  4. Acceptere en rimelig heftig advarsel om at man åbner sin telefon og fraskriver sig alle rettigheder
  5. Hente app'en fra et andet sted end Google Play

Det er der ikke nogen almindelige brugere der gør og ellers har de sku' selv bedt om det.

20. december 2012 kl. 13:15
Android-malware spammer med SMS’er i tusindvis

De fleste kan slet ikke finde ud af at hente apps andre steder fra, så de er allerede udelukket og resten får en advarsel om at de skal være opmærksom på hvad de installere. Du har ret i "at ganske almindelige brugere opfører sig på den måde", men man kan jo også jailbreake iOS og så må man selv tage konsekvensen. Og som sagt så skulle Android også advare når man installere en app der vil sende sms'er, så jeg synes ikke der kan gøre mere for at stoppe brugeren i at gøre dumme ting.

20. december 2012 kl. 12:24
Android-malware spammer med SMS’er i tusindvis

Programmet ligger ikke på Google Play, dvs. at de skal gå ind og vælge at de kan installere andre steder fra og desuden (burde) Android advare om at programmet kræver rettigheder til at sende SMS'er, hvis man vælger at installere app'en. Der er modstridende påstande om det, men så er der noget galt med Android, som kan fixes, så jeg har mine tvivl. Dvs. den almindelige bruger kan ignorere denne artikel!

20. december 2012 kl. 11:22
COMAL kickoff imorgen

Jeg har ellers håbet at jeg kunne komme, men må desværre melde afbud, til et ellers ganske spændende arrangement. Det var tider dengang, hvor vi lavede programmer til alt muligt i et programmeringssprog, der faktisk ikke var helt dårligt! :-)

26. september 2012 kl. 13:44
Sådan sendte finske nørder BASIC-kode over radioen i 1985

Jeg var med til at teste det for DR i 1988, hvor vi sad de sene aftentimer og studieværten afbrød udsendelsen med jævne mellemrum, så han kunne sende bitstrømmen til mig, som jeg så optog og derefter forsøgte at indlæse på min Amstrad - indspilningsstyrken skulle være helt præcis! :-| Det må have været BASICODE 2, for jeg havde en Amstrad CPC464 - jeg har nok stadig båndet med fortolkeren! :-)

27. august 2012 kl. 11:06
IKEA dropper dyre møbelfotos til fordel for 3D-grafik

Kataloget kan allerede fåes bl.a. til Android og iPhone/iPad/iPod og det seneste er at man kan se bag lågerne - men det kræver et katalog, som enheden kan tage billede af og overlejre med augmented billeder!

24. august 2012 kl. 11:01
Microsoft fjerner umoderne bling-effekter i Windows 8

Det er utroligt at Microsoft ikke kan lave bedre systemer!Aero var rent bling og til ingen verdens nytte - Linux' understøttelse af desktops, hvor man kan skifte skrivebords skærmbilledet ud med et andet og derved få en meget større skærm er derimod produktivitetsfremmende. Man kan sprede sine vinduer ud på et stort område og uden at skulle flytte, minimere og finde vinduer hurtig og nemt arbejde med mange forskellige ting på samme tid. Jeg bruger det f.eks. til at have en browser i en skærm, udviklingsmiljø i en anden skærm, osv. Nogle vinduemanagere kan desuden give et 3D overblik og f.eks. vise alle skærme live på en kube og man kan nemt hoppe direkte til den skærm man vil se på!

22. maj 2012 kl. 11:27
COMALs historie

COMAL-80 var på mange måder et foregangssprog, så om ikke andet kan det have skabt nogle gode programmeringsvaner. Det var en sjov tid - jeg glæder mig til at mine børn bliver store nok til at jeg kan tænde min Amstrad CPC464 igen og se om min COMAL-80 ROM stadig fungere! :-D

14. april 2012 kl. 16:56
HTC er nogle klaphatte

Jep det problem har jeg også. Desuden genstartede Sense hvert 10. minut, indtil jeg fik afinstalleret en god portion af mine apps (alle der kan, er flyttet over til SD kortet), men Sense kræver nu over 300MB fri plads, mod før 100MB, for ikke at skabe problemer! :-(

16. marts 2012 kl. 16:34
Baner skrottet udbud vej for alle ministerier på samme domæne?

Jeg foreslog for flere år siden at alle offentlige domæner blev lagt under et, som f.eks. off.dk :-D det er stadig registreret og stadig totalt inaktivt, så staten burde sagtens kunne få det overdraget.

De enkelte subdomæner/underdomæner behøver slet ikke at bruge samme system, så stm.off.dk og fvm.off.dk kan være helt uafhængige - men det vil være meget nemmere at finde den rigtige myndighed under skiftende regeringer (og domæner), f.eks. på www.off.dk, der kan have en samlende opdateret oversigt.

20. januar 2012 kl. 17:43
NemID phishet – 8 bankkunder frastjålet penge i netbank

Problemet er (forhåbentlig) at det kun er NemID applet'en og NemID der ved hvilken kode den skal bede om, så medmindre der sidder en levende person og taster koden ind i det system, der bliver vist til brugeren, så burde det ikke kunne lade sig gøre!

28. september 2011 kl. 21:07
NemID phishet – 8 bankkunder frastjålet penge i netbank

Hackerne kender vel ikke den næste NemID-kode der skal bruges, hvad er blevet brudt?

  • Hvordan er brugeren blevet bedt om at vælge koden?
  • Kan man logge på 100 gange med forkert kode uden at login bliver spærret?
  • Er kommunikationen mellem server og applet blevet brudt, så den rigtige kode findes?
  • Er det et man-in-the-middle attach, hvor applet bliver hentet fra en anden server - kan det overhovedet lade sig gøre?
  • ???
28. september 2011 kl. 19:32
Noreply - gå hjem og læg dig!

Hvad er det for en best-practice? At bruge captcha på alt der kan risikere at der bliver sendt en mail?

At bruge en eller anden form for spamsikring. Nej Captcha er noget fanden har skabt, men f.eks. bare et simpelt regnestykke, som 2 + 2 = [indtast svar]

30. juli 2011 kl. 12:17
Noreply - gå hjem og læg dig!

Version2 som vi tog udgangspunkt i, har ingen Capcha <a href="http://www.version2.dk/user/register">http://www.version2.dk/user/regis…;

Nu registrerede jeg mig selv på Version2 (første gang) i 2006 (eller før), så jeg ved ikke lige hvad deres procedure er nu, men jeg regner da med at mail adressen bliver verificeret ved at der bliver sendt en mail ud - jep her bryder Version 2 allerede med best practice.

28. juli 2011 kl. 16:05