Charlotte Grønvold

Ny blogger: System.out.println("Hello, world!");

Det er lige præcis sådan en slags blog vi har brug for hvor al slags kode kan endevendes i et neutralt forum.

25. januar 2016 kl. 13:30
Nyt offentligt it-system vakler: Fem gange langsommere end system fra 1991

Præcis!! men det vill gøre en masse mennesker(læs IT-arkitekter og konsulenter) fattige og måske endda arbejdsløse. Vores erfaring er at det offentlige VIL bedrages - jo dyrere jo bedre... men det gælder også mange store virksomheder.

28. januar 2014 kl. 15:17
Nyt offentligt it-system vakler: Fem gange langsommere end system fra 1991

<<<<For mig at se er det nødvendigt at gøre op med big bang release tankegangen og indse at det er helt ok at udpege "nice to have" og "need to have" frem for "must have everything", og så release sjatvis, for som det ofte viser sig så er det alligevel kun 10% af systemet der ender med at blive brugt.<<<< Jeg er helt enig og måske skulle man overveje at udvikle skræddersyede løsninger istedet for at tro et standard system kan løse eller funktioner. Der er alt for mange store virksomheder der poster millioner i standardsystemer for derefter at tilpasse dem. Med dyre konsulent-regninger til følje. Ofte ender det med en alt for dyr og tung løsning, hvis den overhovedet bliver sat i drift.

28. januar 2014 kl. 12:43
Nykredit dropper måske langvarigt it-projekt

Endnu engang læser jeg om en stor virksomhed som måtte sande at tilpasning af standard systemer har været en meget tung udgiftspost på budgettet. Jeg har gennem årene set hvordan ofte større virksomheder indkøber et brancespecifikt standardsystem i den tro at fordi det er standard så er det billigere og kompetencen er lige om hjørnet - og pengene fosser ud til konsulentbistand fra alle mulige og ikke mindst leverandøren. Og fordi ingen vil/tør tage ansvar for at stoppe projektet.

Jeg vil opfordre version2 til at gå ind og se mere på dette fænomen som jeg også har hørt man kalder "Black Swans".

4. december 2013 kl. 12:22
Statoil skrotter software til en halv milliard

Og det der vel nok godt.. jeg undres tiltstadighed over at virksomheder pludselig med en politisk beslutning skifter et ellers velfungerenede IT-system ud med noget "bedre" fordi det er "smartere"... Typisk til et mærekvare produkt som koster en krig. Er der nogen som ved RATS er udviklet i??

9. juli 2012 kl. 12:14
CSC: Sådan løste vi opgaven med digital tinglysning

Enig! og så vidt jeg er orienteret så sidder der sælgere som ikke kan overdrage deres solgte ejendomme (= med tabte renteindtægter) fordi der er "børnesygedomme" med systemet. Hmmm ....

26. oktober 2009 kl. 12:44
Analyse: Medarbejderne kan ikke finde ud af business intelligence-systemer

Enig! der findes en masse mindre og endnu bedre systemer ude i verdenen som er brugevenlige, men da de ikke har "et navn" så får de sjældent mulighed for at komme ind i større virksomheder og dermed blive rigtigt brugt. Måske skal der en holdnings ændring til fra ledelsens side - hvorfor er det lige at alle tror at alt stort er godt!?

15. januar 2009 kl. 15:13
Analyse: Medarbejderne kan ikke finde ud af business intelligence-systemer

Enig! der findes en masse mindre og endnu bedre systemer ude i verdenen som er brugevenlige, men da de ikke har "et navn" så får de sjældent mulighed for at komme ind i større virksomheder og dermed blive brugt. Et eksempel kunne være; www.dynamicai.com som er udviklet på brugernes præmisser.

15. januar 2009 kl. 13:55
Ernst & Young tilbagekalder pris til IT Factory

Enig!! og igen kommer historien om "Kejserens nye klæder" til ære og værdighed. Udover kan vi andre med vores små IT virksomheder glæde os over IKKE at modtage en sådan pris, det kommer der åbenbart ikke noget godt ud af...

1. december 2008 kl. 13:15
Sådan slipper du ud af kløerne på Facebook

Helt enig... jeg troede at det var seriøese indlæg og ikke "kig ind" retorik.

30. juni 2008 kl. 11:58
Lukket iTunes-økosystem skader musiksalg

Tak for tippet... lige hvad jeg kan bruge. Mange hilsner Charlotte

25. juni 2008 kl. 16:10
Visual DataFlex er klar til Vista

Jeg deltager i konferencen og man må sige at Visual DataFlex 2008 er meget lovende.

6. juni 2008 kl. 13:12
Visual DataFlex får ny brugerflade

Ja det har det har været til debat længe men Data Access har valgt at sætte ressourcerne ind på MS. Tilgengæld er teknikken bag Visual DataFlex temmeligt avanceret flankeret af et smart og nutidigt brugerinterface.
/Charlotte

25. oktober 2007 kl. 10:38