Sune Rentow

Forbrugerrådet Tænk advarer om ulovlig datahøst i en række apps

I DBAs app kan man fravælge det, men som standard bliver dine data (inkl lokation) solgt til mere end 100 forskellige firmaer.

14. januar 2020 kl. 10:24
Den første uge med AULA – what a case!

Det er en ok start, men stadig med mange områder der er markant dårligere end forældreintra.

Opgaver det før kunne klares via app’en kræver nu login på PC. UI virker halvfærdigt, og har næppe været i gennem mange tests. Det skal nok blive bedre over tid, men der mangler stadig rigtig meget.

29. oktober 2019 kl. 17:19
Linux på desktoppen - softphone søges

Måske kunne en WebRTC løsning være interessant. Det giver mulighed for at have en browserbaseret softphone, som kan integreres med eksisterende CRM systemer og tilgås fra enhver browser. Der findes open source Sip <-> WebRTC gateways, men jeg kender ikke kvaliteten af dem.

15. august 2017 kl. 22:50
Maskerede angreb mod Apple-produkter

Hvis der er nogen der bliver udsat for dette angreb vil Apple øjeblikkeligt invalidere det kompromitterede certifikat og det vil være enden på den sang...

Har du en kilde? Hvis man nøjes med at opsamle brugerens informationer er det ikke nemt at opdage man er blevet hacket. Med Apple's store install base vil man nemt kunne ramme mange millioner før nogen når at reagere.

14. november 2014 kl. 12:42
Apple skuffer: Kun små opdateringer af iPad og iMac

Der blev lanceret mange nye produkter, men intet nyt eller nyskabende. En 5K imac er sikkert en god nyhed for nogle folk, men for hovedparten af Apples kunder er den ligegyldig. Det mest interessante igår var prisfaldet på gamle iPads. De kommer ned i et niveau hvor de de bliver meget konkurrence dygtige i forhold til Android tablets og seneste generation iPads.

17. oktober 2014 kl. 12:27
Her er beviserne mod hackersagens tiltalte

Kan en anklager på nogen måde (ikke bare i denne sag) bevise at en PC ikke har været fjernstyret? Softwaren til fjernstyring kan være programmeret til at slette sig selv, eller den kan ligge gemt i andre komponenter på PC'en. Med mindre man fanger personen på fersk gerning, siddende foran PC'en med programmerne åbne, vil en forsvarer kunne hævde at PC'en har været fjernstyret.

9. oktober 2014 kl. 08:33
Fejl i iOS 8 sletter iCloud-dokumenter

Synes allerede der har været rigtig mange meldinger om fejl. Min iPhone fungerer rimeligt, men min iPad har problemer med rigtig mange Apps og Safari går ned flere gange dagligt. Derudover er især iPad'en blevet dræbende langsom efter opdateringen. Det gælder både Apple's egne Apps og mange 3. parts Apps.

Jeg synes generelt Apple har været gode til at levere stabile udgave af iOS, men det ser ud til at de ikke har fået modnet den seneste udgave.

2. oktober 2014 kl. 21:05
NFC-chip i iPhone bliver låst til Apples betalingssystem i starten

Vil det sige at iPhone heller ikke kan bruge NFC til at parre med Bluetototh devices? Håber ikke det er sådan. Det vil da være direkte tåbelig at ikke at implementere det når de nu har puttet NFC i telefonen.

17. september 2014 kl. 15:29
Skifte fra Blackberry til iPhone indledte to års roaming-amok i Odense kommune

Blackberry er andet end en telefon. Der er også en infrastruktur og roaming aftale som gør at man kan have adgang til eksempelvis mails i hele verden uden at det koster ekstra.

15. maj 2014 kl. 08:49
Hackere hijacker 300.000 trådløse routere

I kombination med Apples SSL fejl giver dette angreb fri adgang til brugernes internettrafik og er stort set umuligt at opdage for den almindelige bruger...

4. marts 2014 kl. 08:55
Apple retter SSL-sikkerhedshul i OS X

Kunne hullet ikke også benyttes hvis man overtager DNS for et domæne?

26. februar 2014 kl. 22:09
Facebook køber chat-tjenesten WhatsApp for 103 milliarder kroner

Det er brugerne og brand man køber og ikke ansatte og teknologi. Som flere har nævnt kan alle lave en tilsvarende App, men meget få kan skaffe 450 mill brugere.

Prisen per bruger er ikke specielt høj. Da Jubii i 2000 solgte sit auktionssite til SQL var prisen per bruger over 2500 DKR.

20. februar 2014 kl. 13:19
Afsløret af kæmpe læk: Politifolk genbrugte interne administrator-passwords hos Adobe

Kan det tænkes at folk bruger forskellige passwords til forskellige sites? Jeg hars selv en 3-4 passwords jeg genbruger på mange af disse ligegyldige sider, men kunne aldrig drømme om at genbruge det på en kritisk side.

13. november 2013 kl. 12:16
AAU-studerendes teambuilding-succes: Computerspil med elektroniske malerbøtter

Betjeningen er utraditionel. Den sker med malerbøtter, som er forbundet til computeren med en særlig type sensor, fortæller de studerende i en pressemeddelelse.

Kunne i ikke følge op på hvad det rent faktisk er de har lavet? Det kunne være spændende at vide noget mere ud over at det er utraditionelt og særligt.

16. juli 2013 kl. 13:07
Dansk Bluetooth-dims optager alle dine samtaler

I Danmark er det nok at den ene part er indforstået med det. Andre lande har andre regler.

26. februar 2013 kl. 09:53
Dansk Bluetooth-dims optager alle dine samtaler

Er det korrekt forstået at den kun virker sammen med et Bluetooth headset? Dvs. man kan ikke optage samtaler hvis man taler direkte i telefonen?

25. februar 2013 kl. 14:59
‘Borgen’ fjerner Apple-logo men beholder Sony Vaio

DR har altid sat tape over logoer og navne på fladskærme og andet udstyr der indgik i tv produktioner.

15. januar 2013 kl. 10:32
Kortekspert: Ufattelig svært og dyrt at rette fejl i Apples 3D-kort

En af de ting der var sat spørgsmåltegn ved var transit rutevejledning og det virker lige så godt som rejseplanen.dk

Hvad skal man gøre for at slå det til? I min version af iOS 6 bliver man sendt til en særlig App Store side med Routing Apps når man forsøger at beregne en rute med offentlig transport.

21. september 2012 kl. 22:09
Her er anmeldernes dom over Apples iOS 6

Navigation virker godt og var meget tiltrængt. Til gengæld er kvaliteten af kort og satellit billeder ikke særlig god. Der var opløsningen mange gange bedre med den gamle Google Maps

20. september 2012 kl. 17:21
Internetforening lancerer ny cookie-mærkning - den første var for diskret

Er der nogen der ved hvordan man kan skelne i mellem første og efterfølgende besøg? Det vil jo være oplagt med en cookie, men det går ikke hvis folk har sagt nej.

20. september 2012 kl. 11:13