Martin Leopold

Stort Office 365-indkøb i Københavns Kommune lå ubrugt i måneder: Pc'er var for svage til at køre programmet

Hej, Bemærk lige at Københavns Kommunes budget er på > 40 mia kr. Så uanset forargelsen over spild af skatteborgernes penge, så er der tale om en forsinket ibrugtagning af licenser til 60 mio kr. over 3 år svarende til < 0,5 promille af kommunens udgifter. Man kunne vælge at blive forarget over de øvrige 99.95 % af udgifterne i kommunen.

  • Martin
10. april 2019 kl. 14:34
NotPetya: Mærsk skrinlagde opgradering af sikkerhed - det var ikke bonusgrundlag

Hej, Selvom det ikke er helt relateret, så kan jeg kan ikke lade være at tænke på den her video om hvordan bonusser generelt påvirker menneskers evne til at løse problemer. Det nemt at få resultater, der er i modstrid med det ønskede resultat. Dan Pinks udlægning: "... når opgaverne krævede selv basale kognitive evner, ledte en større belønning til dårligere præstationer."https://www.ted.com/talks/dan_pink_on_motivation

  • Martin
25. august 2018 kl. 22:22
Læs KMD's forklaring på tab af Roskildes 82.000 filer: Hardwarefejl ramte 107 servere

Jeg kommer til at tænke på Mogens Nørgaards gamle stunt: Battle Against Raid Fivehttp://www.baarf.dk/

  • Martin
30. maj 2018 kl. 15:09
KMD i ny modvind: Region Syddanmark ophæver it-kontrakt til over 100 millioner kr.

Hej, Antallet af fejl er et lidt fattigt mål - som de fleste her på siden er bekendt med, så er alvorligeheden af fejlene afgørende. 1 fejl kan være nok til at systemet er ubrugeligt og 100 fejl kan være uvæsentlige.

Kan I på version2 ikke bore lidt i hvad substansen i fejlene er? Er det f.eks. ud af de 300 krav der er testet 100 af kravene der ikke er opfyldt? Eller er der tale om andre ting der er konstateret?

Mvh, Martin

26. januar 2017 kl. 10:44
Konsulent om stort EPJ-udbud i Region Syddanmark: »Det er præget af stor uvidenhed«

Hej, Hvem sagde Sundhedsportalen? Ikke uden sværdslag er platformen Epic blevet tilpasset til forholdene i RegionH.

  • Martin
24. januar 2017 kl. 22:23
Snart giver dit fingeraftryk adgang til e-boks fra din Android-telefon

Hej, Er der nogen der har indblik hvor sikre fingeraftryk i smart-phones er? Både ifht. simple angreb med et falsk fingeraftryk, men også kryptgrafisk - er styrken af det digitale signal der kommer ud af fingeraftryk ligeså svært at gætte som et password?

Når fingeraftrykket går fra at forhindre lommeopkald til at forhindre at nogen tømmer min bankkonto, så er jeg måske lidt mere nervøs.

  • Martin
15. december 2016 kl. 14:52
Se kort: Her har store nye it-virksomheder placeret sig i Danmark

Hej, Er en af historierne ikke også at Danmark er et lavtlønsområde sammenlignet med Silicon Valley/New York/London? Så når Kiev, Bucharest, osv. er støvsuget for de relevante personer - hvad gør man så? København!

  • Martin
8. december 2016 kl. 16:32
Nu kan du betale med Swipp, når du handler over nettet

Hej, Er det spændende her ikke, at Swipp tager Nets ud af ligningen for betaling på nettet? Skulle det (mod forventning) få et stort volumen, så kunne det vel være noget der langt om længe kunne bryde Nets' de facto monopol på online-betalinger i Danmark.

Sammen med sidste måneds nyheden om at Mobile Pay også dropper Nets, så lyder det da som en herlig tid at være Nets i.

Mvh, Martin

12. oktober 2016 kl. 13:25
Version2.dk fylder 10 år: Her er de mest læste højdepunkter

Hej, Der er er et par højdespringere i hvem der er ophavsmand til de artikler I har valgt som de mest læste - om det er en ren udmatteseskamp i form af alder, eller god journalistisk skal være usagt! Jeg hælder nok til det sidste - tillykke med 10 år med (mest) relevante artikler! Jacob Møllerhøj: 3 Jesper Stein Sandal: 4

  • Martin
30. september 2016 kl. 10:21
Aftale om NemID 2.0 faldet på plads: Papkortet får kniven

Hej, Melder historien noget omkring om man løser nogle af de centrale problemer med Nemid, som har været diskuteret til hudløshed her på version2?

Er det f.eks. åben, decentral model efter engelsk forbillede eller fortsætter man med at lægge alle æg i Nets' kurv? Kommer der løsninger som imødegår borgernes behov og ikke kun staten og bankernes?

Mvh, Martin

1. juli 2016 kl. 09:46
Digital Post 2 er landet - understøtter meddelelser på 99,5 megabyte i stedet for 200

Som de andre kommentatorer har bemærket, så er det godt at høre at Digitialiseringsstyrelsen kæmper utrætteligt for funktioner til os brugere. Men hvad den her med kvitteringen til myndighederne - er det ikke en funktion der ville være rar at have under kontrol?

Det virker helt bigbrother agtigt, at jeg ikke engang kan åbne et brev uden at en given myndig får besked om det.

Kunne man endda forstille sig situationer, hvor den oplysning ville blive brugt imod mig - "du har jo læst det, så kom ikke her"?

  • Martin
22. juni 2016 kl. 23:03
Uofficiel app syncher e-Boks-dokumenter uden brug af NemID

Hej, En af kommentarerne henviste til Christian Panton's Python script - så for at spare googlingen kommer det direkte link her:https://github.com/christianpanton/eboks-mailer

Kommentaren der blev henvist til var den her:http://www.version2.dk/comment/322400#comment-322400

  • Martin
11. januar 2016 kl. 13:08
Netflix vil fjerne streaming-støj ved at komprimere alle film individuelt

Hej, Melder historien noget om hvordan de vælger komprimering ud fra en konkret film? Det lyder usandsynligt, at det er et menneske der sidder og skruer på det til det ser godt ud, så er der en smart algoritme til at vælge den optimale komprimering til en given film?

Mvh, Martin

16. december 2015 kl. 10:20
Dumpekarakter fra Rigsrevisionen til offentlige selvbetjeningsløsninger

Hej, Kunne det manglende fokus skyldes at brugeren ikke er kunden? De offentlige myndigheder skal forholde sig til krav om digitalisering fra lovgivernes side ligesom opfølgning og penge kommer samme sted fra. Hvad brugerne ønsker har ringe påvirkning på udformningen.

Så kunne man forstille sig, at embedsmændene forholder sig til digitaliseringen på samme måde som den øvrige malstrøm af bizarre regler folketinget producerer? Omkostninger for samfundet eller brugertilfredshed er mindre væsentlige kriterier.

Mvh, Martin

13. november 2015 kl. 10:27
Få indblik i it-branchens mindre kendte grene med magasinet Version2 It Company Rank

Hej. Hvis jeg forstår undersøgelsen ret, så har de adspurgte i undersøgelsen svaret på en række spørgsmål om virksomheder de ikke arbejder for. De svar er nok mest interessante for dem, der forsøger at gøre deres hoser grønne hos potentielle jobsøgere.

For jobsøgerne kunne det være interessant at høre, hvad der blev svaret om de virksomheder hvor de adspurgte faktisk arbejder - kunne man forstille sig, det blev tilføjet til næste år?

Mvh, Martin

26. oktober 2015 kl. 18:11
Dansk spilbranche er desperat: Mangel på kapital en stor barriere for næste megahit

Hej, I artiklen bliver filmstøtten og investor-kapital til at skabe forretninger stillet op mod hinanden, men er det overhovedet målet dansk filmstøtte? Er det (for filmenes vedkommen) ikke snarere et spørgsmål om at man fra politisk hold ønsker at der bliver lavet film på dansk end at give et venligt start-skub til at lave levedygtige forretninger?

Mvh, Martin

18. september 2015 kl. 14:33
Version2 spørger læserne: Kan du få den internethastighed, som Tjekditnet.dk lover?

Hej, Oplysningerne på min adresse er i teorien rigtige: 20/2 for ADSL og 100/20 for kabel TV. Jeg har tidligere haft ADSL og de kunne langt fra leve op til 20/2 og den anden kræver kabel-TV abonnement, som i mine øjne er et helt andet produkt.

Jeg er ikke klar over om trådløse muligheder er valgt fra på Tjekditnet, men de muligheder jeg har bliver ikke vist (og som er det jeg har valgt).

Mvh, Martin

10. september 2015 kl. 16:06
Ny forsikring dækker chikane og identitetstyveri på nettet

Hej, Hvordan adskiller det sig fra de dækninger der vist almindeligvis blev introduceret i indboforsikringer for et par år siden?

F.eks. hos Runa:https://www.runa.dk/Om-Runa/Nyheder/2013/ID-tyveri

Mvh, Martin

20. august 2015 kl. 11:22
Nokia sælger maps-forretning HERE til bilproducenter

En anden vinkel på historien er hvad Nokia i sin tid gav for Navteq (som blev til Here). Google siger ca. 8 mia USD i 2007 og at salget nu er gennemført for ca. 3 mia USD.

Mvh, Martin

4. august 2015 kl. 11:05
Uber nupper 100 udviklere fra Microsofts søgemaskine Bing

Hej, Var det ikke kun mobiltelefon-delen (en:handset) af Nokia der blev afhændet til Microsoft? Sådan at Here fortsat er ejet af Nokia, som også selv eksisterer som selvstændigt firma.

  • Martin
30. juni 2015 kl. 15:39