Peter Mogensen

Terrorpakke: Nye it-systemer til politiet og FE skal kunne knække kryptering

Godt gået Danmark, wuuuuhuuuu!

Hmm... måske skulle man bare give op overfor den slags politisk tosseri og begynde at handle slangeolie istedet. Det lyder som om der er gode penge i at den sidste tumpe ikke er blevet politiker endnu.

19. februar 2015 kl. 15:14
Obama: Nødvendigt med offentlig bagdør i privat kryptering

Hmm... Måske kan jeg ikke gennemskue af V2-artiklen hvad det er de faktisk snakker om.

Men hvis der er tale om at brugen selv sørger for at kryptere sine ting inden det sendes "ud i skyen", så er det jo ikke det man forstår ved "zero knowledge".

19. januar 2015 kl. 12:04
Hjemmets elektronik er ofte en åben dør for uønskede gæster

Man kan heldigvis selv bestemme hvilke enheder der må gå på Internettet, istedet for ukritisk at tillade alt.

Well... både ja og nej. Det er f.eks. lidt en udfordring, der kræver at man har forstand på det for at finde en solcelle inverter med net-forbindelse, der ikke tror den skal have lov til at "phone home" og uploade sine data til "skyen" for at du kan læse dem. Du kan selvfølgelig altid bare lade være med at sætte stikket i og undvære den mulighed.

Folk der taler drømmende om "the Internet of things" ... #$%#$@# ... rolig nu Peter

22. december 2014 kl. 16:48
Lektor: Gør NemID obligatorisk for adgang til Rejsekort

... ja det tænkte jeg også. Det er efterhånden sådan at når man ser en artikel-overskridt med ordet "ekspert" i, så ved man at den med stor sandsynlighed totalt misforstår et eller andet.

Anyway ... NemID for at bruge Rejsekort.... hmm... hvad var det nu en ny bil kostede?

5. december 2014 kl. 11:50
Vil en kunstig intelligens udslette menneskeheden?

Nope... ganske alm. gammeldags "stupidity" er det farligste.

Inden vi når så langt som til at en "kunstig noget-som-helst" vil true menneskeheden skal vi nok selv se at få sørget for det pga. ganske simpel fraværende intelligens.

Hvis ikke nogle få religiøse tosser med atomvåben et sted i verden gør det, så sker det ganske af sig selv ved at vi kollektivt sidder naturvidenskabens advarsler om konsekvenserne ved at øge drivhus-effekten overhørigt. Med det tempo vi gør det med pt. bevæger vi og med faretruende hastighed i retning af klimascenarier, der med en smule uheld kan udvikle sig til noget ala Perm-Trias.

4. december 2014 kl. 09:58
Minister klar til at aflive rejsekortet

Hold da k... når jeg tænker på alt det hardware, der er rullet ud over hele landet. Endda her i Midtjylland, hvor det ellers var blevet afvist. Hvis det skal skrottes, så må man da håbe at de kan stoppe det ind i IC4-togene, så det i det mindste ikke tager ekstra plads op. :)

Med lidt held får vi slet ikke rejsekort i Midtjylland. Alle standerne er sat op, men de viser stadig blot "ude af drift".

3. december 2014 kl. 09:27
Europaparlamentet har stemt: Split Google op

Hvordan forestiller de sig at det skal ske i praksis?

Sikkert på ca. samme måde som den amerikanske dommer, der dømte at man skulle kunne tage sit IP-nummer med sig, når man flyttede.

1. december 2014 kl. 08:21
Fagfolk og markedsundersøgelser

... og hvis man nu havde haft sådan en fætter stående:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ac/Heathkit_Analog_Computer.jpg

"Nej nej...Den kan ikke køre Windows, men den løser diffential-ligninger. Kan din iPad det?"

24. november 2014 kl. 20:57
Fagfolk og markedsundersøgelser

Jeg havde da taget turen gennem hele huset og talt "computere". Der sidder både mikro-controllere i printere, i bilen, i vaskemaskinen, i komfuret, i DECT-telefonerne, i..... ;-)

Man kan jo ikke sende en faktura for den tid man bruger på at være produkt for Gallup, så man kan vel ligeså godt have lidt sjov :)

... eller bare sige man ikke har tid.

20. november 2014 kl. 08:44
It-professionelle: Vi vil have en transparenslog i det offentlige

Peter ... du får min stemme.

31. oktober 2014 kl. 11:27
It-professionelle: Vi vil have en transparenslog i det offentlige

Man kan godt frygte at når problemstillingerne bliver komplekse, så ender sådan en undersøgelse med at fremme argumentum ad populum fremfor saglighed.

"Transperanslog" ... tjoe... det er meget fint. Men hvilken sikkerhed har man ønsket sig at lægge i den? Hvor meget skal vi kunne stole på at der ikke er nogen der har haft kontrol over hvad der skulle logges? At f.eks. beskytte sig imod tys-tys-kilder med system-adminstrator adgang og mulighed for at modificere systemer til ikke at logge, når de ikke ønsker det er ikke trivielt. Jeg bemærker også at 11% ønsker elektroniske valg. Hmm... Er det så fordi de bare ikke anser demokratiet for noget man skal passe særlig på - eller har de bare ikke tænkt dybere over det?

31. oktober 2014 kl. 09:10
Digitaliseringsstyrelsen: Næste version af NemID kan skille banker og det offentlige

Det hænger lidt på om de kan finde nogle gode folk og vil lade dem bestemme. Man kunne godt være lidt bekymret.

Hvad tager Bruce Schneier i timen for at være "benevolent dictator" for sådan et projekt? Hvor meget kan det koste? ... sådan målt i µIC4 ?

26. oktober 2014 kl. 09:34
Digitaliseringsstyrelsen: Næste version af NemID kan skille banker og det offentlige

Det var det samme med den gamle digitale signatur: Fordi bankerne tabte udbuddet, valgte de at blokere løsningen under en fesen undskyldning om at det ikke var sikkert nok.

Det er noget vrøvl. Sikkerhedsmæssigt var der intet ivejen med bankernes argument. Den gamle model baserede en stor del af sikkerheden på at Hr. og Fru Jensen havde styr på sikkerheden på deres windåse. Jeg kan godt forstå bankerne var bange for det minefelt, det ville være at skulle udbetale erstatninger for netbank-indbrud.

At de så vandt næste udbud og lavede en løsninger der udelukkende løste netop deres eget sikkerhedsproblem og så stort på mange af borgerens krav til sikkerhed er en anden sag.

26. oktober 2014 kl. 09:30
Version2 og Mediehuset Ingeniøren udsat for hackerangreb

Jeg er ikke krypteringsekspert, så her må jeg lytte til vore konsulenter på opgaven, der fortæller, at SHA-512 er anbefalet metode til netop det.

Det var sådan set ikke fordi jeg havde anden pointe end at fortælle Jesper Louis at hans argument ikke nødvendigvis var relevant (med den liden info artiklen gav).

Men ... hvis dine "krypteringseksperter" virkelig mener at SHA-512 i sig selv er nok og ikke bare forsimpler sagen for dig, så vil jeg godt tilslutte mig Jesper Louis' argument og betvivle om de faktisk også er "krypteringseksperter".

24. oktober 2014 kl. 15:10
Version2 og Mediehuset Ingeniøren udsat for hackerangreb

Dette er faktuelt forkert

Nu fremgår det jo ikke helt tydeligt af artiklen om der bare var tale om SHA-512, eller om den SHA-512-baserede KDF "$6$" ... som i øvrigt minder meget om PHKs MD5 ("$1$") som du (næsten) anbefaler.

24. oktober 2014 kl. 13:12
Feministisk gamer trues med massakre på universitet

Californien

Skulle selvfølgelig have været New York - der heller ikke er.

17. oktober 2014 kl. 12:08
Feministisk gamer trues med massakre på universitet

Jeg siger bare at når Irans præsident Ahmadinejad kunne overkomme at holde en tale på Columbia

Når du ikke har lagt mærke til 1) Californien er ikke en "Open Carry" state lige Utah og 2) Der var mig bekendt ikke massakra-trusler på forhånd på Columbia. ... så er det nok tegn på at du ikke forstod pointen.

17. oktober 2014 kl. 12:00
Feministisk gamer trues med massakre på universitet

afslog at suspendere de amerikanske borgerrettigheder for hende.

Det lyder så fint når du siger det på den måde.

Lige præcis på det punkt er jeg 100% på Sarkeesians side.

Der er steder i verden, hvor "borgerrettighederne" er så tåbelige at man som foredragsholder med kontroversielle holdninger bør holde sig langt væk.

17. oktober 2014 kl. 11:28
Feministisk gamer trues med massakre på universitet

Så der er extreme fanatikere på begge sider.

Det her er ikke et 2-sidet spørgsmål. Jeg vil ihvertfald nødig være tvunget til at vælge en af de "sider" du omtaler.

17. oktober 2014 kl. 09:27