Thomas Jensen

Så meget 112-app får man for 1 million kroner

Jeg synes nu der er forskel på, decideret at ringe 1-1-2, hvor du skal starte "telefon app'en" og så, bevidst eller ubevidst, trykke 1-1-2 og så tilfældigt at åbne en app og trykke på den eneste store knap du bliver mødt af.

Mine børn "surfer" i hvert fald ofte rundt i de installerede apps, for at se hvad det er for noget.

18. april 2013 kl. 12:37
Så meget 112-app får man for 1 million kroner

Det virker som en super god og simpel app, måske for simpel. Er der ikke en ret stor risiko for at en del mindre børn, kommer til at ringe op, når de lige låner mor eller fars telefon?

Kunne man måske beskytte app'en med en pinkode af en art eller bare give muligheden for det?

18. april 2013 kl. 11:00
Apple afviser Microsoft Office til iPad på grund af Office 365-betaling

Jeg har registreret mit Netflix abonnement online(via browser) og jeg har ikke noget problem med at bruge det via iPad/iPhone. Det samme er gældende med Youbio. Så der er åbenbart forskel på fisk :)

/Thomas

12. december 2012 kl. 11:53
Netflix åbner streaming-tjeneste for film og tv-serier i Danmark

Du kan på Unblock-us logge ind og vælge, via en dropdownbox (mener jeg), hvilket land du vil udgive dig for at være fra. Så vil du se dk netflix, vælger du bare dk og når du vil på US, så vælger du US. Så er du fri for at ændre dine DNS indstillinger hver gang.

25. oktober 2012 kl. 15:12
Apple afslører iPhone 5 - her er den

F.eks. synes jeg det er vildt irriterende at man ikke kan ringe en kontakt op ved at taste de første bogstaver i navnet - nej, man skal ud og pege på en ekstrem tynd liste over bogstaver, for derefter at scrolle op og ned til man finder kontakten.... det kan tage lang tid under f.eks. 'M' skal jeg hilse at sige. Men man kan selvfølgelig også vælge det endnu mere ekstremt lille søgefelt - hver anden gang man forsøger at ramme det (efter at have scrollet som en gal, for man kan jo heller ikke bare lige taste 't' for top som på BB'en...)

Lige et par tips og tricks til din nye iPhone: For at scrolle op til toppen, skal du trykke på den øverste "bar" (der hvor bla. uret og batteritid er), så hopper den helt op i toppen. Dette virker bla. også i browseren.

En ofte overset funktion på iPhonen, hvis man skal ringe til en person eller bare finde en app, er at "slide" til venstre (dvs. mod højre :)) fra hovedskærmen. Så dukker der et søgefelt op og den søger blandt alle dine apps, kontakter emails osv. hvilket gør det nemt at finde en kontakt og ringe op (det ser umiddelbart ud til at den prioritere kontakter højst, når man søger). Den er helt uundværlig når man først har vænnet sig til at bruge den.

13. september 2012 kl. 09:40
Danskudviklet software hjælper Game of Thrones og HBO op på danske tv-skærme

Har lige surfet lidt rundt på Widevines side og faldt over følgende krav, under deres certificeringskurser:

3. Experience with OS (Redhat Linux)</p>
<p>Our only supported OS is Redhat, therefore, all students are expected to have an intermediate knowledge of Redhat commands to complete the lab.

hmmm.....nogen gemmer på noget de ikke vil ud med :)

7. september 2012 kl. 12:38
Danskudviklet software hjælper Game of Thrones og HBO op på danske tv-skærme

Øh - er det ikke mere, at klienten med DRM'en ikke må kan være OSS? Sådan er det så vidt jeg husker også for PlayReady. Mig bekendt er der ikke noget i vejen for at lave en kommerciel, closed source klient til Linux.

Hmmm, måske en idé til et nyt projekt på kickstarter? Så finder man vel ud af om der er et marked eller folk bare vil stå i et hjørne med korslagte arme, rynke på næsen og fnyse af at det ikke bliver OSS :)

7. september 2012 kl. 11:10
Danskudviklet software hjælper Game of Thrones og HBO op på danske tv-skærme

Altså, kan man nu som eneste produkt, få 2-5% af verdensmarkedet, så er det vel heller ikke så dårligt. Det tror jeg nu godt man kan tjene en "skilling" på :)

7. september 2012 kl. 09:53
Danskudviklet software hjælper Game of Thrones og HBO op på danske tv-skærme

None taken :)

Mange af de enheder der er understøttet på Widevines side er jo netop linux baseret bokse, så det er jo allerede udviklet, vi mangler det bare på desktop linux.

Jeg vil bare SÅ gerne have det integreret i min MythTV box, så jeg kan have det hele samlet ét sted.

7. september 2012 kl. 09:35
Danskudviklet software hjælper Game of Thrones og HBO op på danske tv-skærme

Er der ikke snart nogen der laver en kommerciel DRM afspiller til Linux, så vi også kan få adgang til streaming tjenesterne???

7. september 2012 kl. 09:01
Privacy i børnehøjde

Ja, det ville da være det mest nærliggende. Det er jo netop bygget til det formål. Så kan man altid diskutere om det er særlig brugervenligt. Men jeg hørte så sent som igår at der er en ny og forbedret version på vej her i efteråret.

5. september 2012 kl. 08:47
Datamatikere i Skive får gratis smartphone til .Net-udvikling

Nu er jeg selv datamatiker fra Skive, omend det er ved at være nogle år siden (1998), så var jeg rigtig glad for at gå der og jeg synes vi kom langt omkring. "Hovedsproget" dengang var C/C++, men vi prøvede også kræfter med HTML, assembler og lidt java. Der blev kodet både windows og dos baseret klienter, web baseret systemer, device drivere til SCO Unix og Windows NT samt assembler programmer til nogle små Philips printkort.

Ud over det, var der selvfølgelig også en masse undervisning i database, virksomhedsorganisation samt analyse og design af software (den gode gamle Aalborg model :))

Så jeg håber da ikke at uddannelsen idag er begrænset til ét sprog/spor. Men det vigtigste er jo, som tidligere nævnt, at få en god uddannelse i generelle udviklingsmetoder og om sproget så hedder C#, C++ eller java er vel ligegyldigt.

19. juli 2012 kl. 15:37
Raspberry Pi - sved på panden/nye sjove ting

Hej, nogen der har prøvet streaming af "rå" DVD og Blu-ray film (video-ts, audio-ts og hvad de nu hedder for blu-ray)?

/Thomas

17. juli 2012 kl. 12:26
Oprindelige iPad-ejere kan glemme alt om iOS 6 med Siri og 3D-kort fra Apple

Helt enig, der er en mærkbar forskel fra da den udkom og til nu. Den er blevet MEGET langsom, synes jeg. Så det er nok ikke det store tab, ikke at få iOS6, hvis det er tendensen.

12. juni 2012 kl. 09:52
Digital video med Linux: Hvilken HW bruger du?

Mystique DVB-C PCI, installeret i en server med en Celeron 630T, 4 gb ram, 64GB SSD disk til os og 4 x 1,5 TB diske til storage. 2 stk. Mini-itx, med Atom og ION som frontends + diverse bærbare.

Der er et glimrende forum til mythtv, på www.mythtv.dk hvor der også er en tråd om folks setup: http://mythtv.dk/viewforum.php?id=6

13. februar 2012 kl. 08:44
Brancher, der hader kunder

en af årsagerne er måske, at vi er et lille bitte land, der ikke har engelsk som hovedsprog, hvorfor tingene skal tekstes etc. og det kan vel ikke svare sig for de store spillere på markedet...

Men filmene er jo allerede tekstet og/eller synkroniseret (og mon ikke det arbejde foregår på en digital kopi), så det er vel ikke et argument.

5. februar 2012 kl. 18:53
Brancher, der hader kunder

Fik lige sat Vudu (Vudu.com) op på min PS3 her i weekenden. De tilbyder film i HDX format, som er 1080P/24 og Dolby Digital plus 5.1 surround og det virker faktisk overraskende godt og er utrolig nemt at bruge. Endvidere kan man leje film, som først går i biografen her hjemme nu (f.eks. Real Steel) og det til en pris på 3 - 6 usd, afhængig af kvaliteten man vælger at streame den i.

Jeg har kigget lidt på lign. services her hjemme f.eks. ViaPlay og Lovefilm og det er noget skuffende. Film i SD kvalitet og med stereo lyd (ViaPlay har dog enkelte i 720p med surround).

Hvis de kan i Amerika, hvorfor skal vi så trækkes med så middelmådige streaming tjenerster her i DK?

5. februar 2012 kl. 13:58
Forældre til Odders iPad-elever får kæmperegninger på apps

Så vidt jeg husker, er det muligt at "tilkøbe" sig muligheden for at downloade app's uden om Apple's store. F.eks. via et intranet eller lign. Men det kræver at man (skolen) køber en udviklingslicens.

3. februar 2012 kl. 12:20