Jan Borup Coyle

5 programmeringssprog jeg gerne ville lære - hvis jeg havde tid

https://www.arangodb.com/foxx/NoSql Graph - Documents - Key/value - Service Database med inlejret ASQL JavaScript Framework. Kører på 16 OS platforme, alene de er lidt af en præstration. Dette vist det hotteste bud på fremtidens Web-udvikling.

4. marts 2016 kl. 10:56
Mangel på arbejdskraft?

Hej Torben

Jeg kan ikke være mere enig med dig, Godt skrevet.

Jeg har i mange tilfælde set firmaer kaste 100.000+ efter rekruttering, for at få ansat lige en person som man synes er den helt rigtige til et job, men samme firma har ikke engang slået stillingen op internt, og kunne ikke finde på at bruge de samme penge på at efteruddanne og opkvalificere egne ansatte som kunne være potentielle til samme job.

Dette kan jeg ikke se logikken i !!!

29. februar 2016 kl. 13:40
En nørds guide til Tinder

Det var sgu en på opleveren artikel ud over det sædvanlige. Jeg har heller ikke prøvet Tinder af samme årsag som andre, at det reelt ikke er relevant når man er i fast parforhold. Når man så lige får sådan "Tinder for neerds", så er det mega sejt at der lige kommer sådan en etikette og gode råd, for at gå over hvordan det totalnørdede API virker på samme. Fuld respekt for en godt skrevet artikel. TAK.

21. september 2015 kl. 11:50
Pudsig rejsekort-fejl rettet: Forskel på små og store bogstaver gav adgang til andre brugerkonti

Hvis rejsekortets system nu var skrevet i Visual Basic som ikke er case-sensitiv, så var det nok aldrig sket :-)

8. december 2014 kl. 13:01
NemID-pilfinger kritiserer test af NemID uden Java: 1 megabyte obfuskeret kode

Hvis Nets fæler sig sikre på at det har lavet et sikkert NemId JS, skulle de måske skulle Nets stille den ene 1 mio. på højkant til en NemId Hackalon i stedet for at obfuskere kode, det ville de garanteret også blive meget klogere på, hvis man selv normalt kloge hoveder ville kunne finde på, og finde ud af hvad man skal tage højde at gøre det sikkert.

4. juni 2014 kl. 13:13
Sådan blev CSC's mainframe hacket

Mange tak for en super artikel, dog om noget gruopvækkende.

Hvis det stadig er lige så let for en hacker at komme til at tilgå en mainframe, som i den nu 30 år gamle film "Wargames", kan jeg dælme godt forstå at der har været let spil for hackere.

Jeg undres dog stadig over hvordan det overhovedet har være muligt at komme så langt ind i systemet, på noget nær root-niveau, der må jo i den grad have været nogle firewalls som har stået PIV ÅBNE, eller kan det simpelthen ikke lade sig gøre.

7. juni 2013 kl. 11:43
Dansk tøjfirma efter betatest af Dynamics NAV 2013: Her er dommen

Jeg har selv prøvet Windows C5, som typisk henvender sig til mindre virksomheder. De vigtigste ting, som mangler: Sende ting med mail.

Mon ikke der menes Microsoft Dynamics C5 !!

Microsoft C5 har haft send pr. email lige siden version 3.0 som er mere end 10 år gammel, og send på email med "Word PDF" fra version C5 2010 og fremefter.

Så mon dette er et så god råd endda.

3. oktober 2012 kl. 14:32
Svimlende beregning: Facebook har 180.000 servere

Jeg var i foråret på virksomhedsbesøg på Facebook HQ, og i det mødelokale vi var i, var der en tegning af et par servere på WhiteBoard fra et tidligere møde, hvor der under den ene server stod "2 TB".

Jeg sagde så lidt kækt, "Skulle det være noget, Sådan en server har jeg da også stående derhjemme". Vores rundviser kikkede så lidt nærmere på tegningen, og svarede... "Det der er ikke en server, det er vores firewall og den behandler ca. 2 Terabit pr. sekund"

Okay... så skulle ikke lige have sagt mere :-)

17. august 2012 kl. 11:09
Kæmpenedbrud i betalingssystemer kører på 3. døgn – kunder taber millioner

Man kan i den grad se af DIBS nedprioiterer alle dem som de opkøber, for lige som WebPay så kom FriBetaling også først op at køre omkring kl. 19, altså 4-5 timer efter de havde meldt ud i pressen af nu kørte alle deres systemer igen.

4. juli 2012 kl. 10:56
Er Facebook på vej med egen smartphone?

Jeg ved det er tys-tys, men jeg har lige været på gæstebesøg på Facebook, og mødte bla. danskeren Michael Toksvig, og han havde fået stor mundkurv på, men ud mellem sidebenene kom det at der var noget MEGET interessant på vej på deres Mobil-platform som han stod i spidsen for. Michael er tidligere grafik hardware designer hos NVidia, så det er nok ikke uden grund han er blevet plantet på det projekt. Jeg glæder mig til at se hvad der sker der. :-)

30. maj 2012 kl. 17:06
Mystisk fejl i netordbog gav kuk i diktat-eksamen

Problem er moske at Guledendal, ikke har lavt ders orbog riktig på deres vebside, så ord ikk blir cachet, og så for man bare langge svertider.

Jeg ha ikk ti til at slå orne op :-)

10. maj 2012 kl. 13:16
Politisk flertal vil kulegrave sikkerheden i NemID

@Jesper Poulsen

Du får nærmest NemId til at lyde en sygdom når du begynder at tale om man vil lægge sit liv i deres hænder.

Det eneste jeg forsøger at fortælle er at lige gyldigt hvor mange kondomer du tager på, Virtuel PC eller alle sikkerheds systemer, så er der ikke nogen systemer som er 100% sikre, og selv DU vil kunne blive udsat for Pishing, hvis det blev gjort på den rigtige måde.

Jeg appellerer derfor bare til at folk tænker selv, og så er det jeg mener det er helt hul i hovedet at smide gode penge efter en kulegravning, som ikke kommer et eneste skridt tættere på en bedre sikkerhed.

9. november 2011 kl. 19:45
Politisk flertal vil kulegrave sikkerheden i NemID

Kære Medier, Debatører, Politikkere og andre paranoide folk.

Nu må alle virkeligt prøve at de realiteten i øjenene.

NemId er måske ikke verden absolut sikreste system, men at der kun været været under en håndfuld forsøg på misbrug af NemId, mens samtlige Danskere endeligt har fået et centralt system som er mere sikkert end alle tidligere initiativer, det må sku da siges at være en succes, lige meget om man kan lide NemId eller ej.

Ja, man kan selvfølgelig lave en fingeraftryks plade, øjenscanning, DNA-test eller noget helt andet og sættes på NemId, men det vil virkeligt bare være endnu mere besværligt at bruge og penge lige ud af vinduet set i forhold til de misbrug som sker.

Slå for pokker nu koldt vand i blodet, og lad folk tænke selv, og lad så være med at spilde endnu flere skatte penge på, at se spøgelser alle steder.

9. november 2011 kl. 17:00
Ebberød Databank: Skat vil have oplysninger, du allerede har afgivet

Ja.. selvfølgelig er jeg sur, når det har kostet mig adskillige tusind kroner til SKAT, fordi de ikke har tilsendt mig de oplysninger som jeg skulle bruge, bare fordi de have min e-mail. Jeg har senere fået bekræftet af SKAT, at havde jeg fået det på papir, så havde jeg fået det jeg skulle bruge. Så fremover får SKAT ikke min e-mail adresse, og de skal slet ikke finde den i et eller andet central arkiv.

5. september 2011 kl. 11:33
Ebberød Databank: Skat vil have oplysninger, du allerede har afgivet

Jeg har haft en rigtigt skidt oplevelse med SKAT efter de fik min e-mail adresse, hvor jeg ikke fik de oplysniger som jeg skulle bruge, som hvis jeg havde fået det på papir. SÅ DET ER HELT FINT, at jeg bestemmer om SKAT skal have min e-mail adresse eller ej, den skal de ikke fiske ud fra noget som helt central system.

5. september 2011 kl. 11:10
Nu afliver NemID de gamle pin-koder fra Skat og KMD

Ja. Simon.

Jeg kan også kun anbefale ALLE at sikre sig SKAT sender på papir, for det kostede mig lige Kr. 750,- i straf fra SKAT. Meget kort havde SKAT sendt mig en besked om at jeg have havde fået en ny Selvangivelse fra 2006, og så tænke jeg nå ja, det er vel fint nok, det behøver jeg vel ikke at gøre noget ved, uden af gøre yderligere. Det SKAT bare ikke havde fortalt, var at de lige havde tilføjet en linje meget langt ned i selvangivelsen, hvor de havde skrevet at der skulle betales ekstra restskat fra 2006, som skulle betales over 3 gange, men disse kom ikke som beskeder hverken på papir eller mail.

Til gengæld kunne deres incasso afdeling godt finde ud af at sende opkrævning på papir med 3 gange Kr. 250,- for forsent indbetalt skat, og jeg Kr. 750,- fattigere.

Jeg kan derfor kun anbefale alle at hurtigt muligt ikke at overlade sin e-mail til SKAT, for det betyder kun at du ALDRIG vil modtage nogen girokort eller opkrævninger og lign.

10. marts 2011 kl. 13:19
Version2's julegave til dig: 1 måneds gratis sky

Jeg har været beta tester på Windwos Azure, og derfor var der ikke nogen betaling af systemet på dette tidspunkt.

Nu er der MEGET svære at se hvad man betaler for i Windows Azure, det er lidt om om Microsoft siger, "Giv os dit kreditkort, så skal vi nok bestemme hvad du skal trækkes for."

AWS.Amazon.com som også har server hosting, har trods alt nogle dataark hvor man kan slå op i hvormeget f.eks. EC2 koster, men det er svært at finde ud af på andre services og i samme øjeblik man bare tilmelder sig en service og afmelder den igen, koster det penge, UDEN Advarsel.

I korte træk bedre administration og fortæl hvad det koster INDEN man man bliver trukket på ens kreditkort.

22. december 2010 kl. 14:23
Demo af Silverlight kontroller

Det er nogle små seje SL2 kontroller.

Tør man spørge hvormange udviklingstimer der er lagt i de forskellige eksemempler, eller er det S.M.A.O.B. fra andre sites.

24. november 2008 kl. 10:29
Google garanterer 99,9 procent oppetid for Apps-kunder

Yep... Den smuttede lige ;-)

31. oktober 2008 kl. 13:15
Google garanterer 99,9 procent oppetid for Apps-kunder

Et lille regne stykke...

365 dage * 24 timer * 0.01 = 87,6 timer

Altså Google lover at holde sig under 87 timers nedbrud om året.

Et det imponerende?

31. oktober 2008 kl. 13:06