Maciej Szeligas billede

Maciej Szeliga

Kommentarer

Kommentar til Kinesiske sikkerhedsfolk hacker biler med udstyr for 80 kroner

Re: Gamle biler

Så om 10 år vil en model 2017 måske være et tag selv bord for tyve, der ikke lige gider bruge Uber eller skal bruge en bil til noget kriminelt. Nu kan man "bare" sætte en alm. lås i døren og frakoble centrallåsen... De der nøgleløse biler er en plage uden lige imho.... igen "...

Re: Beskyttelse? eller infektion?

Hvilken garanti har man for, at dette ikke er et af NSAs værktøjer, som inficerer enheden? Ingen... men du kan jo altid bruge Kaspersky's så er det højest KGB/GRU (eller hvad de nu hedder i dagens Rusland) som inficerer dig... ;-)
Kommentar til Molbonetværk

Re: det danmark du kender

ps. istedet for at råbe på og håbe at nogle inkompente politikere langt fra dig ordner sagerne - hvad med så at lave en lokal fiber-forening i byen selv - andelsforening - i kan jo så leje nettet ud til de isp'er i har lyst til og måske prioritere frit valg. Så i stedet for at der...
Kommentar til Er 1 Gbps nok?

Nok til hvad ?

...en familie er ikke det samme som en anden familie: far, mor og et barn kan nøjes med 1 Gbps far, mor og 3~4 teenagere kan måske nok i dag men det kan knibe i morgen Det er farligt at lægge grænser for vi ved ikke hvad der kommer i morgen. Det der bør satses på er ikke hastighed som sådan men...
Kommentar til Internetadgang er afgørende for unges hotelvalg

UNGE??!?

Vi er et par på 56 (i snit) og vi ville ALDRIG booke hotel el. lign. som ikke har Internet og WiFi. ...men det er da rart at vide at vi er unge.
Kommentar til Alternativ til Google Docs, GMail, Skype, Dropbox, Github

Re: Masseovervågede services

....Her tænkte på Wifi , som google og andre har indhentet dit AP som er nok til at lave en positionering... Hvis dit AP ikke udsender sit SSID så gør alle de tilsluttede enheder det i stedet... uanset hvor de er i verden, det er sikkerhedsmæssigt langt værre. Skjult SSID på AP'ere er...
Kommentar til Moderne styresystemer er ret bøvlede at hacke - det er IoT næppe

Hacke ?

Hvorfor hacke systemet når man kan hacke brugeren ? Lige nu er der størst gevinst i ransomware (det ses tydeligt på væksten) og det er brugerne så venlige at afvikle selv... ingen huller er nødvendige.

Re: "ikke afhængig af codecs"

...lydspor i vinyl... Kræver et såkaldt RIAA led for at lyde korrekt... det er godt nok en forholdsvis simpel ting men det lyder meget forkert uden.
Kommentar til Let's Encrypt har udstedt tusindvis af certifikater til phishingsider

Re: Man skal vide hvad et givent certifikat lover

Et certifikat fra LetsEncrypt (som jeg bruger på mine sites) lover at forbindelsen mellem klient og server er krypteret og intet andet. Det lover ikke at man er den man siger man er, at man er legitim eller valideret. Det lover at andre ikke umiddelbart kan kigge med. Det lover et selv-signed...
Kommentar til Dansk Erhverv i kødet på Nets: I beskytter jeres monopol

Totalt åndssvag ide....

Kapitalisme går ud på at opnå en tilstand af kontrol over det marked man operer på så man selv kan bestemme priserne. Dermed er succeskriteriet at man opnår monopol... hvilket også er årsagen til antimonopollovgivningen. Det burde DI selv vide.
Kommentar til Center for Cybersikkerhed: Opdatér Cisco-switche mod Telnet-sårbarhed

Re: Portscanning?

Jeg synes et have hørt at det er forbudt at portscanne i Danmark. Er der nogen der kan afklare det? Du kikker ikke i din firewalls log særligt ofte, vel?
Kommentar til Center for Cybersikkerhed: Opdatér Cisco-switche mod Telnet-sårbarhed

Jf. Cisco er det kun et issue...

...hvis man har telnet kørende på switchene og hvem har det nu ?
Kommentar til Lad os få noget fornuftig offentlig IT

Re: Been there, done that

Det er rart at se de gamle mennesker efterhånden er kommet på de samme tanker som de yngre kom på i 2011: Nu er det ikke her problemet er men på Slotsholmen, det er noget som skal ind fra regeringens side.
Kommentar til Lad os få noget fornuftig offentlig IT

Forklaringen er....

...at det er så nemt og billigt at ingen i regeringen vil røre det...
Kommentar til Produktansvar for software

Købeloven???

Er den i det hele taget brugbar når man køber retten til at bruge softwaren ?
Kommentar til Windows 10 vil igen opdatere i baggrunden

Folk må virkeligt begynde...

...at læse EULA'en og bare prøve på at forstå den. Windows er ikke brugerens ejendom, det er en tjeneste man har købt brugsretten til (på samme måde som Office 365) og bliver videreudviklet og opdateret løbende.
Kommentar til Forbrugerombudsmanden: Tvungen Windows 10-opdatering var ulovlig

Kan Forbrugerombudsmanden...

...så også forholde sig til det nye koncept med løbende opgraderinger som Windows 10 er født med ? Det er i princippet nøjagtigt det samme , bare skjult bag at der ikke er nogen versionsnummer.
Kommentar til Efter Amazon-svigt: Mange er for dårligt garderet mod datatab

Så nu er skyen ikke længere sikker ??

Langt oftere end man skulle tro, bliver brugere ramt af datatab, fordi de ikke har garderet sig godt nok imod situationer, hvor skyen ... Jeg er ellers helt sikker på at en af de vigtigste årsager som bl.a. Microsofts pushere sælger skyen på er at skyen er sikker... den er altid oppe.... vi k...
Kommentar til Nedbrud og monokultur: Ingen bliver fyret for at vælge Amazon

Det er nemt...

...dem som tager valget er ikke dem som bliver fyret for det.

"Den grønne hængelås"

...er bare ikke så meget værd, får man lusket sit rodcertifikat ind på en maskine så kan man få hvad som helst til at vise grøn hængelås.