Therese Hansen

Lokal helt redder dagen – men hvad med i morgen?

Fordi arbejdet bliver outsourcet. Når man først har prøvet at skulle oplære f.eks. asiater/indere i de opgaver man har og så efterfølgende fået en fyreseddel, så bliver man hurtig tilbageholdende......

Jeg ved godt, jeg sætter det på spidsen nu, men det er nok godt man slipper ud fra et sted, som behandler en på den måde. At bygge en international organisation kan sagtens gøres respektfuldt og fornuftigt med kontinuitet, så hvis man vælger at lade være...

Jeg har set det gjort som du beskriver i selv ellers fornuftige virksomheder - men det er også set at det tager et par år med hårde lærepenge (folk skal lige kalde "outsourcing-projektet" en succes og få deres bonus før de laver det om igen) og så bliver nogle af de samme folk hyret ind igen, hvis de ellers har lyst. Lidt mindre loyale end før, formentlig.

22. august 2018 kl. 21:29
Lokal helt redder dagen – men hvad med i morgen?

Rimelig eller urimelig afhænger af øjnene der ser. Du har helt ret i at det er et spørgsmål om udbud og efterspørgsel, Martin - her ville jeg bare understrege at med organisationens øjne kunne det skabe et stort problem.

Som du helt rigtigt nævner kan det være det som får organisationen til at vågne fra tornerosesøvnen og få investeret i vidensdeling og sparringspartnere til Peter. Billigere og mere trygt i længden.

30. juli 2018 kl. 12:15
Lokal helt redder dagen – men hvad med i morgen?

Kenn, du læser helt sikkert en tone ind i indlægget, som det ikke er skrevet med. Jeg har selv været helten lige så mange gange som jeg har set ham i andre, så det ville være meget mærkeligt, hvis jeg læste egoistiske hensigter ind i heltens handlinger. Tværtimod er vi nok mange der er opdraget til at "ofre os".

Det er altid svært at skrive om en generel situation, som skal indfange mange konkrete oplevelser og nuancer. Tilmed har jeg forsøgt at se situationen fra mange vinkler - sådan som det ser ud fra Peters stol, som det ser ud fra kollegaens stol og som det ser ud fra chefens stol. Hver især kan opfatte situationen på mange forskellige måde - både med negative og positive elementer.

I min karriere har jeg set mange priser til helten/the lone wolf/Peter, men ikke mange har påpeget at både heltegerning og dyrkelsen af den, kan have en bagside. At påpege ulemperne udvisker ikke fordelene - men det er nødvendigt at påpege dem for at man kan takle dem... med fokus kan vi øge teamfølelsen, lave vidensdeling og mindske stress i vores arbejdsmiljøer. Det er win-win-win for Peter, kollegaen og chefen at bekæmpe heltedyrkelsen.

Du læser, som du selv skriver, ting som ikke står i indlægget. Jeg ved ikke, hvor jeg skal starte med de ting du nævner, "som du læser mellem linjerne". Det er dine ord, ikke mine.

26. juli 2018 kl. 14:43
Lokal helt redder dagen – men hvad med i morgen?

Og som alle gode udviklere, skriver man selvfølgelig kode til at håndtere den slags ting.. man sidder ikke manuelt og ruller ting i produktion og fallback.. Det har man kode til ;) - og et CI man kan forbedre, hvis fejl slipper igennem - så samme fejl ikke optræder 2 gange, uden at det bliver stoppet af de automatiske tests.

Der er flere gode blogindlæg gemt her samt i at få testet ens tilbagerul og backup med jævne mellemrum, selv om man ikke har haft brug for det. Det er naturligvis aldrig sket for mig at der har været uopdaterede scripts og backup, som ikke virkede, men jeg har hørt at det er sket for nogen engang :).

26. juli 2018 kl. 12:47
Lokal helt redder dagen – men hvad med i morgen?

Godt at høre at du kom ud af den uheldige rolle, Lasse. Lyder som om ledelsen prioriterede godt i din situation.

Det er nu sjovere med mere fritid og at man kan tage ferier med god samvittighed uden at skulle bekymre sig om det derhjemme.

26. juli 2018 kl. 12:24
Lokal helt redder dagen – men hvad med i morgen?

Enig, Allan. Det er et kulturproblem - ledelsesmæssigt og i teamet.

Du har naturligvis helt ret i at det heller ikke (kun) er i Peters interesse at være helten. Det er også derfor jeg nævner udbrændthed og stress.

Der er mange faktorer der spiller ind, men vi er ikke hjælpeløse over for dem. Vi kan være med til at sætte fokus på det uheldige i helte-opførsel - vi kan godt være endt her tilfældigt, men vi kan komme ud af situationen med vilje, hvis du forstår hvad jeg mener.

26. juli 2018 kl. 12:19
Lokal helt redder dagen – men hvad med i morgen?

Godt eksempel, Niels. Der ser man jo effekten, når helten forlader firmaet. I det mindste gik I ikke nedenom og hjem af det, selv om det er en træls situation.

26. juli 2018 kl. 12:14
Lokal helt redder dagen – men hvad med i morgen?

Det vil være min påstand, at man er en middelmådig konsulent, hvis man ikke fra dag 1 arbejder på at gøre sig selv overflødig og dele ud af viden. Den slags konsulenter er farlige.

Og hvorfor skulle vidensdeling dog give problemer med at få arbejde i fremtiden? Udover at mange steder rent faktisk bare har brug for de ekstra hænder, så vil en fantastisk konsulent kunne lære fra sig og så med god samvittighed gå videre til næste opgave - der er nok at tage fat på selv på vores lille danske arbejdsmarked og med et godt ry i bagagen er det ikke svært at finde næste opgave.

Det ER svært at måle og sætte pris på dem der lærer fra sig. Du har helt ret. Det er noget man kan arbejde med at sætte fokus på. Jeg kan komme på mange måder at fremme den type opførsel - "sprintets bedste hjælper"-kåring, takke-runde til retrospektiver, chefer der spørger til hjælpe-mentalitet i 1-1-samtaler og så videre og så videre.

Vi kan allesammen bidrage til et miljø, hvor læring og vidensdeling er sat højt.

26. juli 2018 kl. 12:04
Lokal helt redder dagen – men hvad med i morgen?

Jeg fik tilføjet et godt ord til mit ordforråd af Jessica Kerr på GOTO København sidste år: generativity.

Jessica definerer det sådan her: "generativity: the difference between team output and growth with me vs without me > productivity: personal output"

Vi sætter alt for lidt pris på dem, der gør noget for teamet frem for at koncentrere sig om personlig produktivitet. Det kræver en indsats at sætte fokus på team-aktiviteter og det er noget man kan arbejde med som team og som ledelse.

26. juli 2018 kl. 11:48
Lokal helt redder dagen – men hvad med i morgen?

Du har vist ikke læst hele indlægget, Maciej. Hvor står der at vi skal stræbe efter middelmådighed? Tværtimod er hele indlægget en opfordring til vidensdeling og at være opmærksom på lave "truck-factors" i ens organisation. Vi er enige - hele teamet skal være helte. Sammen.

26. juli 2018 kl. 11:41
Dysfunktionelle Scrum-processer er stærkt udbredte

Jeg tilslutter mig din kritik af Scrum-hypet, Bent. Et af de største problemer med Scrum er den måde metoden bliver solgt.

Scrum er ikke løsningen på alt - det er slet ikke en løsning. Det er et diagnose-værktøj, og løsninger kommer så først derefter (med mindre dine problemer er meget simple). En ledelse der er blevet solgt Scrum som en løsning kan blive overraskede og modvillige over at det kræver mere end Scrums praksisser at løse deres problemer... og så har udviklerne et større problem med synlige, uløste problemer.

Jeg har tidligere skrevet lidt om Scrum som "snake-oil". http://qed.dk/therese-hansen/2016/10/10/scrum-er-ikke-en-loesning/

23. marts 2018 kl. 07:37
Produktlederens dilemmaer

Gode problemstillinger du tager op - jeg sidder dagligt og modtager input fra vores brugere og forsøger at omsætte det til et sammenhængende roadmap, som også tager faktiske data om hvordan det nuværende produkt bliver brugt, vores vision for produktet og nytænkning ind i ligningen. Det er en kunst - og en fantastisk sjov opgave.

Vi laver et lille hverdagsværktøj, hvor visionen er at blive vores brugeres "forside til internettet" og på grund af typen af vores produkt, har jeg en opgave som overskygger alle de andre; dogfooding. Hvis ikke jeg selv har lyst til at bruge produktet som det første hver dag, så er der stadig lang vej til succes. At jeg bruger produktet meget gør også, at jeg ser nogen fejl og mangler før de når vores brugere + at jeg har en føling med produktet, som gør det nemmere at kommunikere om produktet med "andre brugere" + vurdere vigtigheden af det input der kommer fra vores brugere, fordi jeg har føling med hvor ofte et brugsscenarie/en fejl opstår og om det er centralt for brugeroplevelsen eller en edgecase.

Det er naturligvis ikke alle "produktledere" der har et produkt som egner sig godt til daglig dogfooding, men hvis man har, så er det en yderst vigtig del af arbejdet som "produktleder".

21. marts 2017 kl. 04:38
December er ønsketid

I anledningen af december vil jeg skyde lidt debat i gang med juleønsker. Hvad ønsker du dig for it-branchen?

Jeg ønsker mig flere kvindelige kolleger og det er vist et ønske til fremtidige jule - det er i hvert fald ikke noget der sker i år, så længe rekrutteringsbasen er så lille. SUK.

Men så vil jeg ønske mig en anden lille ting:
Pigetoiletter på Datalogisk Institut i Århus - mænd og kvinder har bare forskellige toiletvaner og jeg er træt af urin på gulvet for nu at sige det lige ud. Det burde da være nemt at gennemføre til d. 24 december. Man skal nok bare ikke sætte antallet efter den procentvise andel af kvinder på studiet - så bliver der langt imellem dem.

Hvad ønsker du dig til jul?

11. oktober 2016 kl. 09:51
Flere kvindelige kolleger i fremtiden

Jeg er en af de piger som trives så godt i it-branchen at jeg frygtelig gerne vil dele oplevelsen med andre - og gerne andre piger.

Men hvad kan man gøre for at tiltrække kvinderne til branchen?

Jeg har personligt mange svar hvoraf det vigtigste nok er at vi skal huske at fortælle hvor spændende vores arbejde er til et bredere publikum end lige folk som er i branchen i forvejen. Jeg selv bruger it-campen for piger i Århus <www.alexandra.dk/it-camp&gt; til at komme ud med mit budskab.

Et andet svar jeg har er at man skal lade være med at dumme branchen/uddannelserne ned og så tro at det tiltrækker kvinderne - det er lidt en arrogant holdning efter min mening. Og det er en holdning jeg oplever i min hverdag - "jamen vi pillede alt det svære matematik og kode ud af it-uddannelsen og kaldte den noget med design, hvorfor er der så ikke nogen piger som søger ind på den?".

Jeg tror at mange flere kvinder tænder på at kunne gøre noget godt for andre og hvis man fokuserer på de ting man kunne gøre godt for andre mennesker med it, så ville man få flere kvinder på it-uddannelserne.

Men først skal man løse et lille problem der hedder "at være den eneste"-syndromet. Der er ikke mange piger som gider at være den eneste pige på en årgang af f.eks. dataloger og det forstår jeg godt. Det spotlys det medfører er ikke altid sjovt. Men sagen er jo at man sjældent er den eneste - der er ikke mange piger indenfor f.eks. datalogi, men der er som regel et par stykker på en årgang og pigerne har også noget at gøre med hinanden på tværs af årgange.

Det var bare mine umiddelbare tanker - hvad synes du?

11. oktober 2016 kl. 09:51
Kalender

Er der nogen der kender til nogle arrangementer, som har kvinder og it i fokus?

Der står intet i kalenderen, så hvis I hører om noget må I meget gerne tilføje det og så fortælle lidt om det i denne tråd.

Har I iøvrigt set at der er et rss-feed fra gruppen, som viser alle aktiviteter? Bare vælg RSS-punktet ude i menuen og tilføj feedet til din yndlings-feedreader, så er det nemt at følge med i gruppens aktiviteter.

11. oktober 2016 kl. 09:51
Flere piger i it-branchen i øst-europa

På mit studie har jeg været mentor for udvekslingsstuderende og i den forbindelse stødte jeg på 3 tyrkiske datalogistuderende, som kunne berette at der er langt flere kvinder på datalogiuddannelsen i Tyrkiet end i Danmark.

Det samme skulle efter sigende gælde lande som Italien, Rumænien og Spanien, men jeg har ikke kunnet finde nogle tal på det - er der nogen der har set nogle tal eller som kan bekræfte den opfattelse ud fra egen erfaring?

11. oktober 2016 kl. 09:51
Er Girl Geek Dinners en god ide?

Under links kan du finde oplysninger omkring Girl Geek Dinners, som er et arrangement, hvor de kvindelige "nørder" i et område mødes til en middag og et fagligt indslag (mænd må også komme med, hvis de får en invitation af en af de deltagende kvinder). Arrangementerne er som regel sponsoreret af firmaer.

Er det en god ide? Ville du dukke op til sådan en aften? Hvad skulle formålet være?

11. oktober 2016 kl. 09:51
Diskussion på "kvindernes domæner"

Lige en hurtig opfordring til at deltage i debatten om de manglende kvinder i it, som er aktiv lige nu på http://www.version2.dk/artikel/4867

11. oktober 2016 kl. 09:51
Nyheder - stemmefunktion

Er det muligt at få rettigheder til at stemme på nyhederne - eller forbeholder administratorerne sig rettigheden til det?

11. oktober 2016 kl. 09:51
Hvordan er situationen for kvinder i it i dag?

Jeg har gennem tiden hørt mange "war stories" fra kvinder om hvilke vilkår der er for kvinder i it-branchen. Det er typisk lige fra it-mænd, som ikke kan acceptere at en kvinde er faglig dygtig (og måske endda lidt dygtigere end ham selv) til mænd som virkelig gerne vil acceptere kvindelige kolleger, men kommer til at overkompensere og nærmest behandler det at være kvinde som et handikap og dermed forventer de mindre af kvindelige kolleger end mandlige. (Ikke at det kun skal handle om mændene - nogle gange er andre kvinder lige så slemme.)

Jeg er godt klar over at den slags historier bliver delt sene aftner mellem veninder i branchen og ikke så gerne ude på nettet hvor ens tanker og meninger står for evigt, men samtidig er det vigtigt at få historierne frem i lyset, så de ikke bliver "elefanten i rummet". Man skal selvfølgelig ikke hænge nogen ud for at være diskriminerende, men med lidt omskrivninger kan man godt fortælle historien så pointen kommer frem uden at nogen skal føle sig stødt. Og jeg tror at det er vigtigt at fortælle sine historier, så vi ved hvordan situationen er for kvinder i it i dag. Og hvem ved - måske er den slags historier forældet og måske skeler moderne it-mænd ikke til køn, når det kommer til hvordan man behandler kolleger. Det kunne jo være glædeligt.

Mine egne "war stories" er efterhånden et par år gamle. Min favorit er bestemt den om forelæseren som i første forelæsning af et meget hårdt kodekursus fortæller hele forsamlingen at "kvinder skal arbejde sammen med kvinder ellers laver de ikke noget" - og i en snak bagefter kan han virkelig ikke se noget galt i den udtalelse, fordi den bygger på hans erfaringer. Problemet er bare, at hans hukommelse er meget selektiv. Efter jeg klarede mig igennem kurset med et fantastisk resultat opsøger han mig og fortæller, at han gerne vil evaluere kurset med mig, fordi det jo er helt specielt at en kvinde har klaret sig bedre end sine mandlige gruppemedlemmer i dette kursus, som ellers bliver betegnet "manddomsprøven". Det er bare ikke helt rigtigt - på det tidspunkt sad jeg på kontor med en pige som havde haft kurset året før og som også klarede sig bedre end sine mandlige gruppemedlemmer. Hun var bare ikke helt så højtråbende som jeg selv kan være. Og hvem ved hvor mange andre end hende der har været, som han bare ikke lige lagde mærke til? Derfor giver jeg ikke så meget for hans erfaringer med kvinder og kodning.

Jeg har flere, men jeg vil hellere høre dine "war stories" - hvis du har nogen. Måske har jeg bare været uheldig eller hvad mener du?

11. oktober 2016 kl. 09:51