Jan Andersen

Dansk datacenter gemmer aktuel vinterkulde 70 meter under jorden til varmere tider

Det virker jo nok - det er der utvivlsomt nogen der har regnet på :-)

Jeg bliver dog lidt nysgerrig efter at vide, hvor store (eller små) temperaturforskelle der er mellem grundvandets normaltemperatur og det afkølede vand der pumpes ned. Og hvor store mængder vand er det der flyttes her?

23. januar 2016 kl. 02:17
Stem nu for fanden imorgen 3.dec

Jeg undre mig dog over at Kramshøj vil stemme nej, sammen med DF, når han i forrige blog indlæg argumenterede for at man konsekvent skulle gøre det modsatte af DF. En holdning jer ellers er meget enig i.

Der er forhåbentligt ingen voksne mennesker der tager stilling til vigtige spørgsmål alene ud fra, hvem de så er enige eller uenige med. I dag er jeg for eksempel enig med Enhedslisten. Det har ikke fået mig til at stille spørgsmålstegn ved, om jeg er ved mine sansers fulde brug.

3. december 2015 kl. 10:58
Spillekonsoller, krypteringsapps og e-mail-kladder: Masser af muligheder for lyssky terrorkommunikation

"Metoderne er kun skitseret overordnet, idet Version2 naturligvis ikke skal være et site for videndeling om kommunikation i tilknytning til kriminalitet."

security by obscurity?

16. november 2015 kl. 13:16
Chikane og trusler: Dansk Airbnb for frugt og grønt møder heftig teknologi-modstand fra gammel branche (podcast)

Synes godt nok analogien med Airbnb er lidt søgt. Kunne finde en hel del andre sites der i højere grad handler om at gøre det let for små vareproducenter at komme tæt på kunderne uden alt for mange og dyre mellemled. Etsy og Amazon fx.

21. oktober 2015 kl. 12:01
Den bedste it-strategi tager medarbejdere og kunder med på råd

Jeg oplever at mange danske virksomheders it-strategi har en Microsoft-strategi som sit omdrejningspunkt og binder dermed manøvredygtigheden op på én leverandør. Jeg vil håbe, at flere indlæg som dit kan påvirke den tendens til det bedre.

25. august 2015 kl. 17:55
Kontroversielt dating-site sagsøges for milliarder oven på nyt datadump

Tak for det.

Gad vide hvor længe der går inden der også bliver lækket informationer om, hvilke ægtefællers navne og emailadresser der er blevet søgt efter på de etablerede søgesites og fra hvilke IP-adresser. Så må ringen da siges at være sluttet ;-)

24. august 2015 kl. 11:20
Facebook udleverede data om brugere til danske myndigheder 17 gange i 2014

Jeg finder det ikke hårrejsende, at der findes sager, hvor det er rimeligt, at myndighederne får udleveret oplysninger. Jeg finder dog de 29 tilfælde, hvor Facebook har afvist udleveringen langt mere interessante. Her kunne det være rart med mere indsigt i, hvad det faktisk er for typer af anmodninger myndighederne har fået afvist.

17. marts 2015 kl. 16:04
Vigtige overvågningskameraer i terrorsag lå allerede i frit tilgængeligt register

Skal vi ikke skyde på et snarligt videologningsdirektiv, der påbyder alle ejere af registrerede overvågningskameraer at opbevare data i en årrække. Fx et meget brugbart format som hver 500. frame.

18. februar 2015 kl. 20:07
Konsulentfirma tjente 35,4 millioner på fejlslagent it-system

Er det Danmarks dyreste beskæftigelsesprojekt ?

Nej, slet ikke. Det dyreste befinder sig på Christiansborg.

18. august 2014 kl. 10:25
Nørdrabat: Skift IP-adresse og få billigere billeje i udlandet

Det er da foregået - og foregår - helt åbenlyst med software, hvor blandt andet Adobes produkter har været prissat forskelligt i mange år, afhængigt af hvilket land du kommer fra. Så det er da fint de griber ind, men noget nyt fænomen er det da på ingen måde.

12. august 2014 kl. 18:04
Dansk VPN-udbyder med 1,75 ansatte leverer håndbold til udlandsdanskere og Twitter til Iran

Dejligt med nogen der finder nye markeder, skaber vækst og arbejdspladser til glæde for os allesammen. Så jeg vil ikke håne dit produkt, men blot ønske dig held og lykke med projektet.

/Jan

2. august 2014 kl. 01:38
Internettet på 60 sekunder: Så meget data er på spil

Der er en del forskel

Præcis. Nok også derfor V2 har rettet det ;-)

24. april 2014 kl. 15:52
Internettet på 60 sekunder: Så meget data er på spil

Ahh - det lyder af lige rigeligt ;-)

/Jan

24. april 2014 kl. 15:21
IT-kriminelle praler med deres bedrifter på sociale medier

Mig bekendt er der ikke indkomstskat på kriminalitet ?

Det er dog ikke nogen helt ny taktik til at bringe topfolk ud af spillet, når andre muligheder ikke er tilstede.http://en.wikipedia.org/wiki/Al_Capone

23. april 2014 kl. 11:53
Bliver 2014 et ERP-år?

At de dårlige oplevelser med ERP-projekter i så høj grad skulle være myter, tror jeg nu nok afhænger meget af øjnene der ser. Jeg er ikke i tvivl om, at økonomiafdelingens og IT-afdelingens officielle "nu er det kørende"-tidspunkt ofte ligger en hel del før den samlede organisations oplevelser af, at nu er vi færdige med ERP-projektet. Min erfaring fra mange af mine kunder er, at der bestemt godt kan være flere år til forskel fra hvornår det på papiret måske er sat i drift til hvornår de brugere der anvender det oplever, at det er gennemført.

8. januar 2014 kl. 13:02
Tomcat og hvad jeg lærte af den arrogante softwareudvikler

Det er efter min mening ærgerligt, at diskussionen i høj grad har handlet om, hvem der er "galt på den"

Hvis den skulle have været modtaget på en ret meget anderledes måde, så skulle vinklen i blogindlægget nok have været mere filosoferende over de reelle problemstillinger og tilgå "fagstereotyperne" på en mere anerkendende måde.

11. december 2013 kl. 20:54
Tomcat og hvad jeg lærte af den arrogante softwareudvikler

Det sidste jeg synes der er værd at diskutere er da om Kapow skal blande sig i hvad deres medarbejdere blogger om.

Det skal de da naturligvis også kun i det omfang at det bloggede involverer Kapow (eller en hvilken som helst anden arbejdsgiver) i så åbenlyst omfang, som det er tilfældet her. Jeg ville da være stærkt bekymret hvis een af mine medarbejdere fik det til at fremstå udadtil som om vedkommende fik afløb for interne problemer og konflikter - og ikke bare i et hvilket som helst ligegyldigt offentligt forum, men endda i DET offentlige forum i branchen, der kan have betydning for samme virksomheds anseelse blandt eventuelt kommende kandidater til job. Så jeg tillægger det bestemt at være alt andet end ligegyldigt, men det behøver vi jo ikke nødvendigvis være enige om!

11. december 2013 kl. 13:17
Tomcat og hvad jeg lærte af den arrogante softwareudvikler

... siger man jo, at der er 3 der peger tilbage på een selv. Det kan man vist roligt sige i dette tilfælde, og der er da også så meget helt galt i denne sag - fra situationen selv til blogindlægget om det - at man kan blive helt forpustet.

Kun et enkelt andet blogindlæg i år har været mere arrogant og generaliserende end dette og fællesnævneren er da også, at de begge er skrevet af ekstroverte, velformulerede humanister, der med udnævnelsen af de oplagte prügelknaber som årsagen til alle problemer, blot får pustet til andre uventede fordomme, der helst skulle manes i jorden. I dette tilfælde tilsyneladende skrevet i et frustreret øjeblik over manglende evne/tålmodighed til selv at løse problemer af samme sværhedsgrad som deres mindre opmærksomhedskrævende tekniske kolleger, der egentlig blot vil have lov at koncentrere sig om deres eget arbejde i fred og ro. Det meste er heldigvis blevet kommenteret ovenover.

Hvad siger ledelsen i Kapow til at få evnerne og teamet udstillet i mere eller mindre gennemtænkte blogindlæg her?

11. december 2013 kl. 11:18
Slut med CPR, NemID og evindelige brokkerier - vil du være med til at forme fremtiden?

Umiddelbart sympatisk, men dette bør altså ændres.</p>
<p>Den samme lægesekretær, som mener at et CPR-nummer er en fuldstændig identifikation, og autorisation, har ingen skrupler ved at skrige CPR-nummeret ud over venteværelset, så selv den mest tunghøre kan følge med.

Jeg argumenterer slet ikke imod det faktum, at det er problematisk, at den offentlige unikke id bruges selvstændigt til at verificere identiteten på den der overbringer den. Jeg påpeger blot, at skal vi løse problemstillingerne her effektivt, så er det ikke nok kun at tænke i signering af dokumenter og transkationer - de svageste led ligger faktisk i nogle helt basale daglige brugsscenarier, som der altså ikke bliver ændret på uanset hvor meget teknologi vi finder på. Kan de ikke dækkes på en måde der er relativt enkel, så bliver det svært helt at komme af med det egentlige problem.

Så jeg tror ikke jeg har udtrykt mig klart nok. Vi har brug for et system, hvor vi godt kan have en offentlig unik nøgle som i dag (CPR-nummeret eller whatever) som gud og hver mand for den sags skyld må kende (og råbe ud i venteværelset, som du malerisk udtrykker det), kombineret med en løsning der gør, at jeg kan give samme trediemand en kode, der kun kan bruges i dette øjeblik denne ene gang, som vedkommende kan tjekke, og dermed i kraft af at jeg havde den rigtige, dermed kan være sikker på at jeg rent faktisk er den person der identificeres med den unikke (offentlige) nøgle. Og altså også i en form med passende sikkerhed, der kan bruges uden chipkort-læsere, irisscannere eller andre specielle gadgets, men baseret på at jeg alene ved talens brug kan overføre 8-10-12 cifre til modparten, som denne kan checke med relativt åbne og lettilgængelige teknologier.

Mit spørgsmål gik på hvordan dette bedst løses uden også at være en hindring i forhold til at ville undgå centralt styrede løsninger.

/Jan

27. november 2013 kl. 12:14