Lars Hansen

Java-plugin er den største it-sikkerhedstrussel mod danskerne

Med Ultimate User Agent Switcher kan man få Chrome til automatisk at skifte useragent hver gang man bevæger sig ind på nemlog-in.dk

https://chrome.google.com/webstore/detail/ultimate-user-agent-switc/ljfpjnehmoiabkefmnjegmpdddgcdnpo?hl=da

Under Options laver man et pattern som rammer nemlog-in.dk som skifter til et pattern fra Android Tablet.

Trist at det skal være nødvendigt i dagens danmark og med under 1½ måned til at der alligevel SKAL skiftes til JS løsningen.

18. november 2014 kl. 19:03
Java-plugin er den største it-sikkerhedstrussel mod danskerne

Oven i købet har nemlog-in.dk den frækhed at afvise at vise siden https://nemlog-in.dk/mobilelogin.aspx/noeglekort hvis ikke man er på en mobil enhed. De kan da være ligeglade om man er på en mobil enhed eller ej. Det er vist snart på tide at gå til kommunen og bede om at blive frameldt digital post. Kan man egentlig ikke ansøge om det digitalt?

18. november 2014 kl. 18:52
Java-plugin er den største it-sikkerhedstrussel mod danskerne

Jeg synes godt nok at det er pinligt at Digitaliseringsstyrelsen som er ansvarlig for nemlogin-in.dk endnu ikke understøtter javascript i almindelige browere. Især i lyset af at det offentlige danmark nu tvinger hele befolkningen til digital post og dermed tvinger os til at installere java med de mange sikkerhedshuller det indebærer. Endnu mere uforståeligt er det når løsningen nu allerede virker med tablets. Det er jo formodentlig ikke mere en 2-3 linjer kode der skal rettes til før man får js løsningen i stedet for java løsningen. Få nu fingeren ud så vi kan komme af med JAVA!

18. november 2014 kl. 18:38
Omfattende malware rammer iPhones, når de bliver forbundet med computeren

Malwaren inficerer først computere med styresystemet OS X

Man skulle da tro at man ville lægge mærke til at der pludselig var installeret OS X på ens Windows pc ;-)

6. november 2014 kl. 11:00
Kinesisk Iphone-release skal kapre brugeroplysninger

Jeg vil gerne klage over debatsystemet her på version 2. Jeg har skiftet navn til lArs hAnsen fordi jeg er meget speciel og derfor skal hedde noget åndsvagt, men på alle mine gamle indlæg står der stadig Lars Hansen. Det må i straks lave om. Det er simpelthen får dårligt at i ikke respekterer et fisefornemt navneformat.

24. oktober 2014 kl. 10:18
Kinesisk Iphone-release skal kapre brugeroplysninger

Har du overhovedet læst artiklen?

Man får en smule hjælp til at opdage svindelnummeret, hvis man bruger Firefox eller Chrome - siden er blokeret, hvor man efter sigende modtager en advarsel om, at man bliver ledt videre, men bruger man den kinesiske Qihoo-browser, hvad langt størstedelen gør i Kina, skulle man efter sigende ingenting opdage, når man logger ind.

22. oktober 2014 kl. 22:11
Kinesisk Iphone-release skal kapre brugeroplysninger

Journalisten skriver jo heller ikke FireFoX, cHrome eller microSOFT

Det ville da også være besynderligt og ud af trit med dansk praksis. Journalisten skriver produktnavne med første bogstav stort. At aPple skal være åh-så-specielle at de skal have speciel mixed-case er deres problem. Når man skal skille sig ud, så må man også leve med at nogle ignorerer det og staver det som det burde.

22. oktober 2014 kl. 11:32
Kinesisk Iphone-release skal kapre brugeroplysninger

... og hvor er det dog inderlig ligegyldigt om man skriver iphone eller iPhone. Det vigtige er vel indholdet og ikke designet/formen?

22. oktober 2014 kl. 08:49
iPhone 6: Tidlig anmeldelse af en sen telefon

styresystem og generel brugeroplevelse. Det er nok det de fleste går op i,

Hvis det var tilfældet var der nok ikke 10 millioner som havde købt iphone 6 hvoraf langt størstedelen nok allerede havde en iphone i forvejen. Der er jo så godt som ingen forskel på "styresystem og brugeroplevelse" fra at få fra en iphone til en anden.

25. september 2014 kl. 17:38
iPhone 6: Tidlig anmeldelse af en sen telefon

Real-life test af batteritid sammenlignet med andre bedre telefoner:http://bgr.com/2014/09/22/iphone-6-vs-iphone-6-plus-battery-life/

25. september 2014 kl. 17:35
iPhone 6: Tidlig anmeldelse af en sen telefon

Har du foretaget tests der viser at det er markedets bedste skærm eller hvad baserer du den udtalelse på? Måske du mente Apples bedste skærm?

25. september 2014 kl. 09:12
Sikkerhedsbrist i virksomhedsregister: Alle kan blive direktør

At NemID ikke er nogen optimal løsning er der nok mange der er enige i, men at give NemID skylden for at VIRK har lavet en dårlig implementering er måske lidt sensationspræget. Virk har jo bare sagt: "Du er nu logget ind med NemID, nu kan du rette ALT". Det er ikke NemID's skyld. Overskriften burde vel rettelig være "Sikkerhedsbrist i VIRK: Alle kan blive direktør"

16. september 2014 kl. 10:22
Nets: Eksport af NemID til udlandet skal dække kæmpetab

Mon ikke ethvert moderne diktatur vil elske nemids opbyning med centralt placerede certifikater og tvungen brug?

15. september 2014 kl. 16:42
Kun godt halvdelen af Danmark meldt til Digital Post - kommuner trækker tablet-præmie-kortet

Så dem i god tid er nødt til at framelde sig (hvis overhoverdet muligt), og tilmelde sig igen for at deltage i konkurrencen ?

Der bliver ikke trukket lod blandt nye tilmeldte men blandt alle tilmeldte i kommunen. Så selvom du frameldte dig ville det nok ikke gøre den store forskel.

Jeg venter med at tilmelde mig til der kommer en løsning som tillader mig at læse post på den måde JEG ønsker det og ikke hvordan eboks/borger synes jeg skal læse den. Jeg vil gerne have samlet min post i min almindelige email og ikke være tvunget til at logge på en hjemmeside og været tvunget til at skulle bruge NemID for at læse min post.

Det kan lade sig gøre for virksomheder, så det burde være en ganske lille opgave at lade alle benytte sig af muligheden for at få videresendt posten til en valgfri emailadresse.

9. september 2014 kl. 14:53
Hardwaren er klar, men Danske Bank tror ikke på NFC-betalinger med mobilen

Jesper Nielsen peger på, at der allerede findes flere trådløse og udbredte teknologier, som rækker længere og derfor kan være mere praktiske, end NFC.

Hvor lang afstand har man da behov for at skulle betale på? Det lyder da noget sikrere at man skal holde telefonen/kortet tæt på terminalen end at man kan betale på flere meters afstand. iBacon er en proprietær teknologi som understøttes af under 15% af mobiltelefonerne. NFC er en industristandard.

20. august 2014 kl. 07:44
NemID2: Idestorm

Nem adgang til at læse post i en af MIG valgt mailclient. Hvis jeg vil bruge Firefox, så må det være mit ansvar. Jeg behøver ikke at have en stat til at fortælle mig at det ikke er sikkert nok og at jeg er nødt til at logge på en statslig hjemmeside for at læse min post.

Skulle naturligvis have været Thunderbird (og ikke Firefox) eller en hvilken som helst anden MAIL klient. Det kan så være et krav at der understøttes standard SSL/TLS uden at man skal installere mærkelige plugins som kun virker med den næstsidste version og kun 32 bit og hvad der ellers har været af problemer med NemID pluginnet.

19. august 2014 kl. 20:52
NemID2: Idestorm

Nem adgang til at læse post i en af MIG valgt mailclient. Hvis jeg vil bruge Firefox, så må det være mit ansvar. Jeg behøver ikke at have en stat til at fortælle mig at det ikke er sikkert nok og at jeg er nødt til at logge på en statslig hjemmeside for at læse min post.

18. august 2014 kl. 22:34
Transportordførere: Vanvittigt at straffe rejsekort-passagerer økonomisk ved forsinkelser

Vi kan jo også bare alle sammen få indopereret en chip i nakken!

Eller du kan lade være med at tage det offentlige. Det er vel kun rimeligt at du betaler for den ydelse du benytter? Du skal allerede i dag tjekke ind hvis du skifter transport middel. Dette vil jo ikke være den store ændring. Men jeg er da enig. Der burde være mulighed for at transportere sig anonymt på upersonlige rejsekort.

17. august 2014 kl. 12:22
Transportordførere: Vanvittigt at straffe rejsekort-passagerer økonomisk ved forsinkelser

Hvis man forestillede sig at man skulle betale for km i fugleflugt og skulle fra KBH-syd til KBH-nord, så kunne man tage bussen igennem København og fx køre 10 km i en 10 kr pr km byzone, men kan kunne også bare tage Letbanen uden om København. Den er så 20 km lang, men koster kun 3 kr pr km. og er lige så hurtig som at køre igennem byen. Alle kan vel være enige om at det er bedre for miljøet at tage letbanen, men man kommer med en fugleflugt model til at betale 100 kr for noget som kunne gøres for 60 kr og ville være bedre for miljøet. Millimeter demokrati er ikke let.

17. august 2014 kl. 11:23
Transportordførere: Vanvittigt at straffe rejsekort-passagerer økonomisk ved forsinkelser

Helt enig i at afstande skal beregnes i fugleflugt med graduerede priser pr km afhængig af zone. Det er dog også næsten sådan rejsekortet fungerer i dag. Med klippekort skulle man betale for alle de zoner bussen passerede også selvom de lå uden for "fugleflugtlinjen". Det er også årsag til at der kan være et forskelligt antal zoner afhængig af om man kørte frem eller tilbage. Hvorfor skal man med klippekort straffes og betale ekstra fordi bussen tager en omvej eller lige "skærer" et hjørne af en zone? Med rejsekortet er det trods alt blevet mere retfærdigt. For at komme snyd til livs kan det være et krav at man tjekker ind hver gang man skifter transport, også selvom man skifter fra et s-tog til et andet s-tog. Så vil kontrolløren kunne se at man sidder i et tog som kører i en forkert retning i forhold til sidste indtjekning. (fx sidder du i et tog som kører mod Roskilde og sidste indtjekning var i Roskilde, så er der noget galt)

17. august 2014 kl. 11:12