Nu stiller jeg lige et dumt spørgsmål:
Hvor stor en markedsandel skal man have for at den er dominerende?
Jeg ser den (juridiske) vending “markedsdominerende” i mange sager mod IT-selskaber, og jeg synes ikke at jeg altid kan finde salgs/anvendelsesstatistikker med tal jeg personligt ser som dominerende (f.eks. 50%+).
Er der nogen der ved hvordan definitionen er?
Boulevardpressen har ikke levet forgæves...
Jeg formoder at stort set alle læsere på version2.dk har fulgt Log4Shell, og at en god del af os sidder i roller hvor det også har været et emne til behandling i arbejdtiden. Jeg har hverken set eller hørt om panik nogen steder. En resigneret sukken og en del hårdt arbejde, men ingen panik.
Panik opstår hvor der er usikkerhed og uklarhed, og denne sårbarhed har ikke haft nogen af delene med sig. Vi ved alle sammen at den her type sårbarheder kommer med jævne mellemrum, og vi ved alle sammen at de ikke går væk af at man løber forvirret rundt og panikker.
Min personlige tese er at panikken i virkeligheden findes blandt journalister der skal finde på en tilpas click-baity overskrift...
Jeg synes ikke jeg argumenterer for at man ikke skal vedligeholde koden.
Jeg argumenterer mod at man i det offentlige pinedød skal rive alt ned og starte forfra med 3-5 års mellemrum, og synes ærligt talt argumenterne de lister op er ret tynde. Havde argumentet været "forældet kodebase" havde det været noget andet.
Som rutineret valgstyrer/tilforordnet vælger kan jeg ikke lade være med at stille et enkelt upopulært spørgsmål til de ansvarlige:
Er der et reelt behov?
Her er Kombits bulletpoints med mine kommentarer:
- En moderne brugergrænseflade
Jeg har ikke oplevet at brugerfladen var et problem der krævede "modernisering".
- Digitale valglister og brevstemmeprotokoller til alle kommuner
Det behøver man vel ikke kode alt om for at opnå? Ingen af de kommuner jeg har været i har manglet ovenstående, så det kan da tydeligvis lade sig gøre uden.
- Stemmeseddelforlæg med korrekt opsætning og visning af kandidater
Det her lyder som et bugfix, ikke et nyt system.
- Gratis snitflade med resultater til myndigheder, medier, forskere og offentligheden
Hvad ind i ... er der galt med kmdvalg.dk ?
Det her lugter langt væk af at nogen er blevet lokket af tanken om noget nyt og shiny, og med Kombit som opgavestiller og valget af først DXC og siden Netcompany som leverandør er det da også helt udelukket at det bliver godt eller billigt.
“ Ansættelse sker på overenskomstvilkår i henhold til relevant overenskomst.”
De får ikke lov til at få gode folk.
Problemet med standardfraser og faste vendinger kan løses med diceware. Det er meget sjovere at lave passwords ved at kaste terninger end så meget andet, og hvis ellers man sætter krav til sig selv i forhold til entropi giver det hurtigt gode passwords. EFF har en god wordlist til formålet.
Mit foretrukne setup er en god passwordmanager kombineret med diceware til det der ikke kan klares med den - ikke mindst passwordet til passwordmanageren.
Politiken har i starten af året også skrevet lidt om Charlottenlund Lægehus, f.eks. denne sætning:
“ På en lang række ydelser har Charlottenlund Lægehus faktureret for 75-670 procent mere end gennemsnitsklinikker i regionen.”
Artiklen er bag paywall, så Politiken får ikke glæden af et link.
Jeg er normalt ikke tilhænger af naming and shaming, men…
Min erfaring er at rejseplanens live map og andet der baserer sig på de underliggende data mest af alt skal betragtes som en hensigtserklæring.
Da jeg i et lille årti primært var kystbanependler har jeg utallige gange beundret de farverige mure på Paladsbiografen, og samtidig filosoferet over rejseplanens jublende melding om at toget skam allerede var rettidigt ankommet til Kastrup.
Jeg forestiller mig ikke at datakvaliteten er højnet i de par måneder jeg har pendlet en anden vej. GIGO af bedste slags...
Alle de andre steder jeg har læst referencer til den her undersøgelse fremgår det ret tydeligt at de kun har undersøgt Apple-maskiner, og at de forventer at billedet er endnu værre på PC-markedet, hvor EFI-updates kommer fra bundkortfabrikanten og ikke OS-leverandøren.
Altså, det er fint nok skræmmende uden den del er med, men ikke helt så skræmmende som det måske burde være...
Hører du nogensinde om fejlslagne projekter fra private virksomheder? Jeg har aldrig hørt om dem offentligt, men efter 22 år i branchen har jeg sandelig set dem ske - igen og igen og igen...
Fordi det ville være pissefedt hvis man lige kunne lokke biometri ud af alle borgere og lægge det i en database alle centrale myndigheder kan få adgang til?
At det er blevet omtalt som sådan mange gange gør det ikke til en kvalificeret digital signatur i henhold til EU-definitionen, og dermed er det ikke en digital signatur.
Min erfaring med såvel det som med rejseplans-appens "Live view" er at de så snart der er forsinkelser begynder at lyve svært meget. Jeg tror ikke udstyret virker som tiltænkt, jeg har i hvert fald endnu til gode at se det give reelle data i appen (jeg pendler fem dage om ugen i Movia-området, og prøver mindst tre dage om ugen i forbindelse med forsinkelser og andre driftsforstyrrelser).
Nogen burde fortælle rettighedsalliancen at man ikke bliver mere relevant af at stå og råbe "vi er relevante".
Jacob Willer har (igen) ret, og jeg har meget svært ved at se at deres omgang med tal på nogen måde er forsvarlig. Til at starte med er "trafik til blokerede" sites ingen indikator på hvor meget der downloades ulovligt, for trafikken har det med at rykke til sites der ikke er blokeret...
Når det så er sagt, så har vi siden 2012 fået en hel række streamingtjenester der tilbyder det meste af det indhold der tidligere blev hentet ulovligt. Tænk bare, hvis man giver folk mulighed for nemt at give en penge for det produkt man laver, så giver folk en penge for det produkt man laver. Det giver så selvfølgelig ikke helt så mange penge til Maria Fredenslund og venner...
Bemærk også at Amazon aldrig kaldte det en outage, men kun talte om høj fejlrate. Den praktiske forskel på de to ting er om de skal betale kompensation til kunderne...
Hvis det her ikke gør det helt klart for de ansvarlige at zonesystemet og takstsystemerne er uopretteligt defekte og bør tænkes helt forfra, så er der vist ikke nogen chance for at det nogensinde sker.
Skulle man her føle sig fristet til at gribe til Rejseplanens live map for at få et overblik og planlægge en alternativ rute, så vil man opdage at kortet indeholder hvad der vel i dag kaldes alternative facts. Jeg går ud fra at det betyder at deres "live map" henter data fra samme sted som skiltene, og dermed ikke er noget bevendt.
Jeg har godt nok kun sønner, men jeg vil alligvel vove et bud ud fra erfaringen med et sæt niecer:
Vi skal have pigerne med på hele STEM-feltet, startende med den naturvidenskablige undervisning i folkeskolen. Som jeg husker det er der ingen større forskel på resultaterne mellem kønnene i den første del af skoletiden, men så sker der et eller andet ca. halvvejs. Det skal der gøres noget ved, hvis ellers nogen kan finde ud af præcis hvad det er der sker.
Hvis piger i skolen holder interessen for naturvidenskab op gennem de store klasser sker der nemlig det samme som for drenge der gør det: De fortsætter ad den vej. Hvis først ansøgerfeltet indenfor STEM er "lige", så tror jeg kvinderne søger datalogien "af sig selv".
Det mener jeg heller ikke. Min konstatering er at jeg endnu ikke har mødt nogle kvinder der for alvor falder igennem. Den logiske forklaring på det er sandsynligvis at der er så få af dem, at dem jeg har mødt nødvendigvis er dem der under uddannelse og arbejde har været så tilpas motiverede at de er blevet dygtige. Jeg er slet ikke i tvivl om at en 50/50 kønsfordeling også ville give en 50/50 fordeling af inkompetence.
- Forrige side
- Nuværende side
- Side
- Side
- Side
- Side
- …
- 12
- Næste side
Thomas Alexander Frederiksen