Niels Hartvig

Open source på vej frem i kommunerne

Når f.eks. Umbraco understøtter diverse Microsoft formatter, som Word dokumenter, bliver det jo langt fra nemmere. Deres understøttelse afhænger med stor sansynlighed af API'er i Windows, ikke at de har en open source implementation af format-håndteringen.

Jeg må desværre skuffe dig: Nej, vores understøttelse er ikke baseret på proporitære API'er. Ligesom Mono heller ikke er et Microsoft projekt. Og sådan kunne jeg blive ved hvis ikke man blev så træt.

23. maj 2014 kl. 14:07
Facebook satser milliarder på virtual reality-brille

Kickstarter rakte ikke langt. Oculus rejste ret hurtig efter kickstarter kampagnen 410 mio i venture kapital.

26. marts 2014 kl. 17:56
Region Syddanmark kræver hurtigere internet

Den er reel - internet generelt på fyn er ikke god, udenfor de "store" byer er den rigtig ringe. Jeg kan f.eks. ikke arbejde hjemmefra stabilt - jeg kører på kobber der er ved at falde fra hinanden (5mb/0,5mb på en god dag med kun et par håndfulde udfald i timen), der er ingen 4g, lidt 3g udendørs på en god dag og edge hvis solen skinner.

Den manglende mobilitet som dårligt internet giver, har reelle konsekvenser. Og det er pisse irriterende.

28. januar 2014 kl. 23:30
Bootstrap

En god ide - Thomas Madsen-Mygdal og jeg luftede det i vores "Hesseletmanifest" snak til ITBs topledermøde for over to år siden. Absurd nok er den eneste ben spænder her er desværre staten, staten og ingen andre end staten. Der er tilsyneladende stadig en meget udbredt* tro på at det er gigantudbud som er vejen frem og det er kun firmaer besat af folk med ingen glæde over livet tilbage som kunne drømme om at kaste sig ind i den slags.

*Indimellem findes der så visionære personer gemt i staten der tør tage chancer og får lov til at eksperimentere med budgetter som er brøkdele af generelle projekter. CMS implementeringen, Go Basic fra Økonomi -og indenrigsministeriet er et godt eksempel.

5. november 2013 kl. 12:47
Her er danskernes favorit-CMS

Eng, men problemet er bare at jeres metode er ligeså meget til skraldespanden fordi der ikke er en universel og valid måde at tracke systemer på. Derfor bliver tallene ikke bedre af at man forsøger og så derefter drager konklusioner ud fra det.

Det eneste man kan konkludere er vel blot at man ingenting - nemt - kan konkludere. I øvrigt også et lidt fjollet ræs - når alt kommer til stykket så siger opgørelsen heller ikke noget om hvem eller til hvad systemerne bruges til.

31. oktober 2013 kl. 20:00
Umbraco vokser: Næsten fordoblet på to år

For dem der har lyst kan man følge Umbraco 6+ installationer live på det her kort (dog stadig meget beta og WIP :o)):http://installs.umbraco.io/

31. oktober 2013 kl. 11:07
Her er danskernes favorit-CMS

Kresten,

Det er ikke komplekst når de systemer i opsummerer kan tælles på en hånd eller to. Og det er vel slet ikke komplekst at forsøge at verificere ens datagrundlag hvis konklusionerne er dramatiske? Man kunne nærmest fristes til at påstå at det er god skik? I hvertfald kan man konkludere at jeres undersøgelse er en god gang bras der er lige til skraldespanden. Noget som ville klæde dig at indrømme - og måske ligefrem undskylde!

Hos Umbraco arbejder vi konstant og fokuseret på at sikre at Umbraco er et sikkert CMS. Et - af mange - tiltag er at sikre brugere af Umbraco mod nemt at blive opdaget af crawlere - et redskab som desværre i stigende grad misbruges af amatør crackere som kan finde det sjovt at lege med upatchede installationer af CMS. Selvom Umbraco suverænt er blandt de CMS som har haft færrest sikkerhedshuller (seks huller på otte år), så mener vi ikke at der er grund til at gøre det nemt at opdage en Umbraco installation. Det er også derfor at man kan isolere back-end'en af Umbraco indenfor firewall'en eller nemt kan ændre default url til back-end'en.

Derfor kan man netop ikke tilføje valide heuristikker for Umbraco til værktøj som Wappalyzer. Noget som desværre ikke giver nemme points i statistikker lavet af lægmænd, men som til gengæld er noget som kommer vores kunder til gode.

29. oktober 2013 kl. 14:19
Her er danskernes favorit-CMS

Måden i prøver at identificere Umbraco er ved at finde en header i Umbraco som ikke har været i brug i 18 måneder (https://github.com/ElbertF/Wappalyzer/blob/master/share/apps.json).

Det vil sige at i har udsendt en pressemeddelelse hvori i (Adapt) "peger på Umbracos fald fra 4.883 til 3.870 installationer - et fald på 21 procent.". Det baseret på et datagrundlag som i reelt ikke selv ved hvordan er indhentet og som er groft fejlbehæftet?

29. oktober 2013 kl. 13:38
Her er danskernes favorit-CMS

I kunne evt. smide koden til crawleren på github sammen med db'en over dk-domæner for fuld transparens omkring hvordan i er nået frem til tallene?

29. oktober 2013 kl. 13:22
Her er danskernes favorit-CMS

Vi fjernede sidste år de headers der gjorde det nemt at identificere en Umbraco løsning :)

29. oktober 2013 kl. 10:30
Miljøministeriet dropper Microsoft - skifter til statens discount-CMS

Vi taler selvfølgeligt om små retoriske forskelle men det er ikke uden betydning om vi lader folk påstå det er at bryde med deres ms strategi fordi man tager en højnivou komponent og udskifter med en anden.

Hvor har nogen påstået at man "bryde[r] med deres ms strategi"? Som jeg læser artiklen og pressemeddelelsen handler det om at de skifter "Microsoft Content Management Server" ud. At v2 så vælger at presse overskriften skal vel ikke komme Miljøministeriet til last?

22. august 2013 kl. 13:57
Miljøministeriet dropper Microsoft - skifter til statens discount-CMS

Væsel ord.

Wow. Så ramte debatten på v2 vist lidt af et lavpunkt.

For god ordens skyld, så er vi enige. Min kommentar var jo netop, at åbne standarder i denne forbindelse ikke havde noget med software (operativsystem/app server/db) stack at gøre.

22. august 2013 kl. 11:00
Miljøministeriet dropper Microsoft - skifter til statens discount-CMS

Det handlede om åbne standarder. De kan ikke gradbøjes. En åben standard er en åben standard og ingen af de nævnte frameworks har noget med standarder at gøre. Open source ≠ Åben Standard.

Som jeg tidligere har nævnt, finder jeg det langt mere væsentligt at fokusere på at alt fra stack'en og op er så åbent som muligt.

22. august 2013 kl. 10:10
Miljøministeriet dropper Microsoft - skifter til statens discount-CMS

Fordi åbne standarder er væsentlige. Mere væsentlige end Open Source mm. Det er problematikken, især når vi taler offentlige investeringer.

Jeg er sådan set enig. Men Linux, MySQL, Ruby, PHP, Redis, eller hvad pokker et element du har i din web stack er ligeså lidt en åben standard som Windows, SQL Server og .NET.

22. august 2013 kl. 09:54
Miljøministeriet dropper Microsoft - skifter til statens discount-CMS

Hvis man i 2013 stadig er dum nok til at køre hosting selv, så koster de nødvendige licenser til at køre et Umbraco site med rigtig meget trafik cirka det samme om måneden som en dansk konsulent koster i 10-12 minutter.

22. august 2013 kl. 09:49
Miljøministeriet dropper Microsoft - skifter til statens discount-CMS

Det er stadig og en gåde hvorfor folk bliver ved med at have så ondt i røven over at der er valgt et framework der baserer sig på en MS stack. De økonomiske argumenter er blevet skudt ned så mange gange at det er tid til at komme med nye boller på suppen.

Jeg så hellere en indsats for at offentlige IT investeringer gik til open source løsninger der kultiverer en dansk iværksætter kultur, fremfor mammut udbud til amerikansk ejede konsulenthuse der laver lock-in løsninger (uanset hvad stack der ligger under).

Det er selvfølgelig knapt så religiøst.

21. august 2013 kl. 20:39
Miljøministeriet dropper Microsoft - skifter til statens discount-CMS

Når selv Harrods, Rolls Rpyce og Beverly Hills kører Umbraco, så er discount måske det nye bling bling.

Skål! Om det er i Redbull, Smirnoff, Heineken eller Campari er lige godt for mig. De kører også alle på discount bølgen.

21. august 2013 kl. 20:10
Statens discount-hjemmesideløsning Go Basic klar til brug

Ah, kan vi ikke snart stoppe det argument? En windows server licens til web brug for GoBasic koster mindre om måneden end en dansk it konsulent koster i 7 minutter.

Derudover er Umbraco i øvrigt ved at blive mono kompatibelt (= virker på Linux). En udvikler i communitiet har bygget en prototype der virker og vi er ved at inddrage ham i core teamet.

1. marts 2013 kl. 13:19