Søren Nielsen

Rss
Personligt feed med nye kommentarer i tråde, du overvåger:
https://www.version2.dk/mit/0/kommentarer?token=HPnHcLYhJ8jCXC_UoTnfzqY2R9xpwMBmKONAZAek0jk

Kommentarer

Hvorfor har IF overhovedet adgang til CPR

Jeg undrer mig over hvofor et sikkerhedshul hos 3. part kan give adgang til andres data hos CPR? Der er i mine øjne noget helt galt med designet hos CPR, hvis alle der integrerer har adgang til for mere data end nødvendigt.

Re: Det er snyd

Har du nogle links / referencer om dette?
Kommentar til Gnome-filbrowser kan narres til at eksekvere VBScript

Re: "Bad taste"

sudo apt remove gnome-exe-thumbnailer Som i øvrigt ikke er installeret som default (på Ubuntu)
Kommentar til 3 vil blokere samtlige reklamer på telefonen

Lyder ikke godt

Er der tale om, at de vil pille i al HTTP trafik via browseren på telefonen eller? Det finder jeg lige så slemt som at indsætte reklamer.
Kommentar til Et vemodigt farvel til Windows

Re: Et STORT tillykke med den beslutning.

Det er så heldigt, at Wiki ved det: http://en.wikipedia.org/wiki/Table_of_keyboard_shortcuts Fin lille liste. Wikipedia har talt. Især afsnittet om "Text editing" er glimrende. Ca. 20 genveje i både Emacs og Vim. Virker korrekt. Held og lykke med at kunne disse ting i Notepad:...
Kommentar til Hackere kan omdirigere internettrafik fra store routere i fuld åbenhed

Re: Er det ikke meningen med IP?

Jeg er med på at det er uhensigtsmæssigt, men tænker bare at det ikke er et sikkerhedsproblem som sådan. Man bør vel kryptere og tage andre sikkershedsforanstaltninger end at tro på at ens pakker kun flyder gennem betroede knudepunkter? Artiklen nævner aflytning og ændring af data - det skal man...
Kommentar til Hackere kan omdirigere internettrafik fra store routere i fuld åbenhed

Er det ikke meningen med IP?

Er pointen med IP ikke at vejen fra afsender til modtager ikke er givet på forhånd? Så om pakker bliver routet anderledes pga. hacking eller nedbrud er vel underordnet?
Kommentar til Firefox får Javascript-baseret PDF-læser indbygget

SKAT

Gad vide om det er godt nok til skat.dk's PDF download "håndtering". Ser frem til at kunne se mine skattedokumenter igen digitalt.
Kommentar til Microsoft frigiver midlertidig lap mod Duqu-sårbarhed

Uddybning

Undrer mig over "Sårbarheden findes i en del af Windows-kernen, som håndterer visning af True Type-skrifttyper." Nu ved jeg ikke om artiklen er upræcis på hvad kernen i Windows er, men hvorfor er det "kernen" der håndterer skrifttyper? Burde den ikke koncentrere sig om andre...
Kommentar til 1.300 Prosa-medlemmers CPR-numre spredt i allemail

Tilbagekaldelse som i "hvis folk bruger Outlook"

Hvilket IT professionelle jo normalt gør O_o
Kommentar til Også kendt som Jennifer...

Udslaget er i M

Fun fact: Taster man dit navn bogstav for bogstav i Google Translate er det først ved sidste M at Jennifer dukker op.
Kommentar til Ekspertgruppe: Danske e-valg i 2013

Re: Bevis

Fra deres rapport der linkes til (side 7): "Vælgeren må ikke være i besiddelse af et bevis på den afgivne stemme efter stemmeafgivelsen" Misforstod nok artiklen. Det er ikke borgeren der skal have printet et bevis - det er valgstedet der får en kopi.
Kommentar til Ekspertgruppe: Danske e-valg i 2013

Bevis

"Samtidigt skal der printes en stemmeseddel, så man altid har papirbevis på, hvordan der blev stemt." Strider dette ikke mod principperne for demokratisk valg? Tænker på at afstemninger skal være hemmelige og det netop ikke må være muligt at bevise hvad man har stemt efterfølgende.
Kommentar til Lad være med at læse dette .. det handler om kaffemaskinen...

Re: Rancilio Silvia

Har selv både maskine og kværn hjemme og ganske glad for Miss Silvia. Dog synes jeg ikke den egner sig så meget til kontorbrug pga. vedligeholdelse, rengøring mv.
Kommentar til Lad være med at læse dette .. det handler om kaffemaskinen...

Re: Merrild

Som tidligere DSB-ansat må jeg kraftigt advare mod disse maskiner, som også blev sat op internt til medarbejderne. Merrilds kaffe baseret på koncentrat er, IMHO, noget af det mest afskyelige jeg nogensinde har smagt. Faktisk det mest afskyelige. Udover at "kaffen" smager dårligt er...
Kommentar til Det mest nytteløse program

Re: Det mest nytteløse

"Program jeg kan forestille mig, er et som tæller til 1000, eller 1.000.000.000 eller mere, og INTET ANDET! :)" Det er da ikke nytteløst! I næste udgave af programmet tæller man så lidt mindre og har derved forbedret performance! Smart.
Kommentar til December-klassiker: Top 10 over årets dummeste datatab

En anden god historie

Arbejde som studerende i skolens system-administration. Her oplevede jeg, at en lumsk elev havde byttet om på skærm, tastatur og mus på to maskiner i et edb-lokale. Alt virkede som forventet for to elever indtil den ene skulle hjem og slukkede "sin" maskine ved tage strømmen. puf røg...
Kommentar til Socialdemokrater: Sidste udkald før NemID bliver dømt fiasko

Re: NemID har ikke fungeret på Mac (Chrome/Firefox) i over e ...

Bare et tip til de eventyrlystne. Jeg har fået NemID til at virke på min Mac ved at installere Ubuntu Linux i en VirtualBox.
Kommentar til Hvem har hacket DI ?

Follow the money

er vist det der er at sige til det.
Kommentar til Hvem har hacket DI ?

Medlemsorganisation

På DIs hjemmeside kan man søge og finde ud af om en given virksomhed er medlem. Blandt deres medlemmer er jo blandt andet et softwarefirma som, jeg formoder, har interesse i, at få andre til at tage "medansvar" for alle de sikkerhedstrusler alverdens brugere udsættes for via internettet...