Thomas Hansen

IPhone 5 sælger mere i USA end alle Android-telefoner tilsammen

"Røvfuld" er vel et ganske godt ordvalg, når nu denne ene telefon sælger flere end samtlige konkurrerende telefoner baseret på Andsroid - i alt.

Uhm, nej, det dækker over iOS, så det er alle iPhone modeller. Det er korrekt at iPhone5 salget har skubbet iOS andel op, men det er ikke udelukkende den ene model der sælges.

Nej - det har du ret i - der snakkes udelukkende om USA - verdens største marked for mobiltelefoner.

Nu nævnes der også statistikker for andre områder i artiklen, så nu er vi tilbage til tunnelvision. Desuden passer det ikke at USA er det største marked. Det er Kina.

Anyway - jeg har aldrig rigtigt forstået pointen med at opgøre det i "iPhone vs Android" eller "iOS eller Android" - det giver for mig langt mere mening at snakke om "iPhone vs GS III", "iPad vs Galaxy Tab" eller "iPhone fx HTC One".

Så fordrejer du det bare den anden vej. Det skal være "iPhone 5 vs GS III", "iPad 2 vs Galaxy Tab" eller "iPhone 5 vs HTC One".

Hvorfor skal Android model(/mærke) opdeles, men iOS skal ikke?

28. november 2012 kl. 13:27
IPhone 5 sælger mere i USA end alle Android-telefoner tilsammen

Nu hvor Android får røvfuld af iOS, så er man jo naturligvis nødt til at flytte fokus væk fra det og over på WP. Det ville jo forfærdeligt, hvis man skulle erkende, at Android ikke er så eftertragtet, som der bliver givet udtryk for :)

En forskel på et par procent er "røvfuld"? Og så snakker vi ikke om Tyskernes og Spaniernes 84 og 74 procents andele til Android...

Morten er vist ikke den eneste der lider af tunnelvision.

28. november 2012 kl. 12:46
EL kritiserer: Nyt ministerprojekt på nettet lugter af Google-reklame

Så kom der lige en statslig virksomhed brasende og fjerner med et snuptag muligheden for at mange små selvstændige kan have et udkomme ved at servicere erhvervslivet med hjemmesider. Fantastisk godt gået i disse tider med mangel på jobs. Statsstøttet hjælp til at lade de store og etablerede komme til fadet!

Du gad så heller ikke checke siden ud? Selv efter at have klikket lidt rundt på siden ser jeg intet om at bygge en hjemmeside til at starte med. Det handler om markedsføring og hvad man ellers kan bruge nettet til, men selve hjemmesiden kan stadig leveres af den lokale hjemmesidesnedker, hvis du vil.

15. november 2012 kl. 12:39
EL kritiserer: Nyt ministerprojekt på nettet lugter af Google-reklame

Jeg syntes det ville klæde commenterne herinde at læse lidt ud over overskriften og bruge hjernen en smule. Duckduckgo er ikke skide meget bevendt til markedsføring og online dokumenter.

men kigger man under online annoncering vil jeg mene at der er op til flere alternativer til google addWords selvom jeg ikke kan sætte navn på nogen fordi jeg ikke har undersøgt sagen

Hvilket andet firma er det lige der tilbyder reklamer på Googles resultatsider?

Bevarres, de kunne da godt kaste Office Web Apps ind som alternativ til Google Apps, og deslige. Men når selv dem der forsøger at finde alternativer ( http://lifehacker.com/5876794/going-google+free-the-best-alternatives-to-google-services-on-the-web ) må indrømme at GMail er svær at slå, så virker det lidt at skyde sig selv i foden at præsentere en række alternativer, som brugeren så skal tage stilling til og evaluere imod hinanden, når pointen med siden (som jeg opfatter den) er at give nogen hurtige løsninger til nogen brugere der ikke har haft tid og lyst til at undersøge mulighederne selv (ellers ville de jo ikke have behov for siden, vel?).

Altså, alternativet er i mange tilfælde Microsoft, det kan EL vel heller ikke være tilfreds med?

15. november 2012 kl. 10:10
Her er vinderne af københavnsk Drupal-udbud til 50 millioner

@Simon Langsom? Det er måske fordi det er udenfor primetime lige nu, men hvilke sider mener du? Hvis du mener søgeside og materiale visning, så skal du tage i betragtning at der sendes forespørgelsen videre til Brønden som indeholder alle de bibliografiske poster og som ikke er Drupal. Og hvis det er lånestatus siderne, så hentes det hele i bibliotekets system, som heller ikke er Drupal. Så det er begrænset hvor meget man kan udlede om Drupals performance ud fra biblioket.kk.dk.

Derudover skal det nævnes at bibliotek.kk.dk i sin nuværende form kører på Drupal 6. KK kommer til at bruge Drupal 7, hvor der har været opmærksomhed omkring performance.

5. november 2012 kl. 21:08
NemID sender Mac-styresystem fra 2009 ud i kulden

og kulde og kulde... banker og eBoks køre fint på mobil...</p>
<p>men god trolling der.

Danske Bank appen hjælper ikke meget med at logge ind på arbitrære NemID brugende sites. Der er ikke ligefrem en app for hver selvbetjeningsløsning på kommunernes hjemmeside (og det håber jeg da ikke der skal spildes digitaliseringskroner på at fremstille).

21. maj 2012 kl. 12:04
Midtjysk it-chef: Indadvendt personlighed kan være fyringsgrund

Det er fint nok det ikke er et problem for dig, men derfor kan indadvendthed sagtens være et problem andre steder på arbejdsmarkedet.

Indadvendthed er ikke et problem. Indadvendthed er et almindeligt karaktertræk, og det bliver først et 'problem' når vi er ude i ekstremer hvor indadvendtheden er sekundær til andre, alvorligere, personligheds issues.

Indadvendthed er ikke et større problem end udadvendthed. De fleste vil nok betakke sig for en ekstremt udadvendt supporter der begynder at fortælle personlige anekdoter for at fylde tiden ud.

21. november 2011 kl. 13:34
Midtjysk it-chef: Indadvendt personlighed kan være fyringsgrund

Ævl med ævl på.

Jeg har alle dage været karakteriseret som indadvendt, og det har ikke forhindret mig i at varetage telefonsupport opgaver, og oven i hatten fået ros for det af kunderne.

At indadventhed nu skulle være et handikap man er nødt til at skjule ved at 'emulere' udadventhed er dog det mest stupide jeg længe har hørt.

21. november 2011 kl. 12:06
Apple afslører iPhone 4 - den tyndeste smartphone nogensinde

@SEBASTIAN VIBE-PETERSEN

"Multitasking delen har de også tilgået på en smartere måde end andre; de bruger API's istedet for at lade programmerne "køre aktivt" i baggrunden."

Når du nu er færdig med at savle over keynoten, så research lidt... Måske du opdager at der rent faktisk er andre mobil-OS der "bruger API's" istedet for preemptive multitasking...

Nu får Apple igen æren for at have fundet de vise sten, selvom alle der har fuldt lidt med kan se at det er mere evolution end revolution.

8. juni 2010 kl. 19:50
Debatinvitation: Er den nye iPhone så hot som rygtet siger?

@JAKOB DAMKJÆR

Hvis de først havde gjort det på android os (desktop mode multitasking) måden kunne de ikke slukke for den modus uden at rigtig mange apps ville holde op med at virke uden grund.

Android har ikke "desktop mode multitasking". En app bliver lagt til at sove når den ikke er den øverste app længere. Hvis OSen skal bruge hukommelse, vågner den ikke igen. Den får dog chancen for at pakke sin state sammen, som den så den næste gang kan starte hvor den slap.

Og hvis jeg skimmer http://gizmodo.com/5512656/how-multitasking-works-in-the-new-iphone-os-40 er det det samme billede jeg får af iPhones spanking new multitasking...

I Android kan man så også lave services der kører i baggrunden. Skrevet ordenligt, så ligger de bare og sover indtil en event vækker dem til dåd, men selvfølgelig er det muligt at lave en dårlig service der arbejder for meget. Men det forkommer mig at "Task completion" eller de andre modes kan misbruges på samme måde.

Og når først der er en lazy måde at gøre noget på så er det rigtig svært at få alle udviklerene til at holde op med at gøre det igen og ja jeg kan godt indse at Apple er næsten superskurke fordi de har forsøgt at gøre noget rigtigt istedet for bare at tage den nemme vej og bare ændre switchen i OSet og se gennemsnits batteritiden gå i gulvet hurtigere end man kan nå at sige damn...

Bull... Det var en fejl, og de har indset det. "At det skulle gøres rigtigt" er smoke and mirrors over at de har kopieret konkurrentens metode. Deres virkelige forsvar imod apps der suger batteri er ikke en teknisk løsning, det er det faktum at de kan bestemme hvilke apps der bliver godkendt.

Så undskyld at vi ikke falder i næsegrus over at Apple leger catchup for en gangs skyld.

7. juni 2010 kl. 21:23
Tastefejl kan have udløst aktielavine på Wall Street

Well, brugerfladen er vel optimeret til at en bruger skal kunne handle hurtigt mange gange i løbet af en dag, og at gøre det mere omstændigt vil sikkert ikke blive modtaget godt af brugerne.

Den hjernedøde 'Er du sikker på at du vil sælge for 2.000.000' dialog vil bare udløse en automatisk refleks hos brugerne, og så er vi back to square one.

Det er ikke utænkeligt at der er brugere der jævnligt handler for milliard beløb, så et system der skulle kunne fange den slags fejl skal være temmeligt smart udtænkt.

7. maj 2010 kl. 18:00
Version2 har fødselsdag - hvad skal vi fejre?

Ov, det havde jeg slet ikke opdaget. Jeg har bare brugt en Yahoo Pipe til at munge adressen.

Det fungerer også meget bedre.

Nu savner jeg så at kunne logge ind og kommentere mobilt. ;-)

2. oktober 2009 kl. 14:51
Version2 har fødselsdag - hvad skal vi fejre?

Hvad med RSS feeds der peger på mobil udgaven?

Og så ville det være rart om mobil udgaven af blogs stadig havde bloggerens fjæs i toppen.

Og at RSS feeden for blogs havde bloggerens navn i, så man kan se hvem der skriver før man følger linket.

2. oktober 2009 kl. 13:47
developer handset i dk?

Du mener ADP (Android Developer Phone), som er en HTC G1.

En almindelig G1 kan købes 'brugt' (dvs. helt ny, men teknisk set er der en amerikaner der har købt den hos T-Mobile), og hvis den rootes kan man skifte firmwaren til det der kører på en ADP.

Men til almindelig applikations udvikling kan en hvilken som helst Android telefon bruges. Jeg oplevede ikke nogen forskel da jeg skiftede fra T-Mobile firmware til ADP firmware (fordi det var den der først kom i Cupcake version), hvad angår udviklings miljøet.

Men har du tænkt dig også at bruge den i dagligdagen, så er der en fordel ved non-ADP: ADPen understøtter tilsyneladende ikke kopi beskyttede applikationer.

Dream (G1), Magic eller Hero, det er egentligt lidt ligemeget. Ved ikke når der engang kommer Android telefoner fra andet end HTC, om SDK'et understøtter dem lige så godt (forbind telefonen med USB til PC'en, tryk 'Run' i Eclipse, og den installerer og kører det på telefonen).

19. juli 2009 kl. 21:05
Test: HTC Magic ? Android i aktion

Sjovt som man hæfter sig ved forskellige ting. Slukke proceduren har ikke generet mig, til gengæld er jeg meget begejstret over at man kan låse den med et enkelt tryk på den røde telefon, uanset hvad app man er i (med undtagelse når man er midt i et opkald). På min gamle Sybian telefon krævede det 2 eller et langt tryk, og kun når man var på 'desktoppen' (altså ikke i SMS applikationen) eller i applikationer der specifikt understøttede det (MP3 afspilleren var vist den eneste), og at komme ud til desktoppen krævede at man holdt tilbage knappen inde.

10. juli 2009 kl. 07:59
HTC's Android-mobil Hero først med Flash-understøttelse

Fedt, så hvis man er typen der læser lidt nyheder på farten, så kan div. sites nu suge ens batteri med blinkende reklamer.

25. juni 2009 kl. 19:56
Udvikler: Android stinker - vælg et andet mobil-OS

af et sønderlemmende review. Som linuxentusiast ser jeg jo gerne at Android bliver en success, men dette lyder ikke lovende... Er andre enige?

Well, hvor meget sandhed der er i udtalelsen om 'glade amatører' skal jeg lade være usagt, men Linux blev jo også udviklet af 'glade amatører', og det er da gået meget godt...

Jeg kan bare konstatere at jeg syntes min Dream er meget mere behagelig end den Sony Ericsson P1 den afløste, så hvis Symbian skulle være et bedre system, så foretrækker jeg klovne systemet Android.

Jeg er sikker på at den gode Ole kan komme med velbegrundede forklaringer til hans kritikpunkter, og foreslå bedre alternativer. Det kan jeg bare ikke køre på nogen mobil telefon.

23. juni 2009 kl. 21:34
Få Version2 på din mobil - nu også med debat og til iPhone

Jeg siger ikke, at min holdning er den "eneste rigtige".

Jamen, ideelt set er jeg enig med dig. Man burde ikke skulle huske på 2 forskellige url'er. Men min praktiske erfaring kan se fordelen i at kunne skifte.

Problemet med at have to sites er fx helt konkret, at jeg gerne vil bruge V2s site, når jeg er på farten og deltage i debatterne. Men de emails jeg modtager via notofikationstjenesten er til den "fulde" udgave, hvilken ikke er nær så brugervenlig som udgaven til iPhone.

Good point. Det er samme problem stilling med RSS.

Det er korrekt, at man nogle gange står "og mangler noget" på det neddroslede site, men det kunne klares med et link øverst på hver side, der gav adgang til netop denne. Ekstrabladet bruger fx denne løsning.

Med den løsning går jeg helt ind for at holde det på et domain navn. The best of both worlds.

13. juni 2009 kl. 14:41
Få Version2 på din mobil - nu også med debat og til iPhone

Ad. 1: Jeg har tit været glad for at div. mobilversioner af sites netop ikke bare var det almindelige site, klient-justeret. Mobil sites er i sagens natur neddroslede versioner, og ofte står man lige og mangler noget. F.eks. så jeg ikke lige nogen søgning på V2s mobil version. Så er det praktisk at kunne komme ind på den noget tungere almindelige version, som iPhone og Androids browsere jo er i fint stand til at vise selvom det fylder lidt meget på sådan en skærm.

Personligt 'læser' jeg V2 via RSS, så hvis jeg ville læse V2 på farten, så ville jeg nok kombinere det med en feed reader på telefonen. Så nogen feeds der have URLer til mobil versionen kunne være rart.

13. juni 2009 kl. 11:07
Rootet G1?

Hvordan er oplevelsen af at roote sin G1? Jeg ville helst have en Dev phone og undgå hele den problematik, men der er jo lige det med kopi beskyttede apps (og man ved bare at hvis man går den vej, så kommer der den app man bare må have, med kopibeskyttelse). Er der nogen problemer når man har gjort det?

12. marts 2009 kl. 08:05